wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 25 december 2023

Var är alla kompisar??

Av Wilma Border collie - 25 december 2023 17:49

Mycket midare idag och ännu mer snö hade det trillat ner i natt. Hörde matte muttra om att det där med att hämta papperna i gästboken på Sörmlandsleden, det lär dröja. Oframkomliga vägar och pulsa i flera decimeter med blötsnö i många kilometer nä tack.

Klarade av mina tråkiga ensamma morgonrutiner.

Passade dörren i några veckor, sen tillbringade jag några månader i baksätet på min bil medan matte röjde fram den under snön.

 

Basse han väntade troget när jag anlände, skönt att känna mej välkommen.

 

Jaha ska vi bli alldeles ensamma idag eller?

 

Rottis Elsa kom förbi och sa hej. Trevligt, vi träffar henne ibland, men hon skulle vidare och rasta sin husse.

 

Men titta!! Nu kommer både Poppie och Tilly, vi blev inte ensamma.

 

Poppie är skendräktig och vill inte käka så hon får frukost med sällskap, kan meddela att hon får gott käk och vi hjälper henne gärna med den. Så hade vi en massa trevligt hundsnack också medan människorna pratade tråk.

 

Poppie och Basse hade nåt för sej ute i all snö. Tror de hade skoj. För fler hundar kom det inte idag heller.

 

Jaha de andra har försvunnit. Undrar om vi ska gå in till Basse och ha julklappsbyte igen? Enligt matte så sker det en gång per år och det var igår.

Vi skulle kolla nåt.

 

Där står tråkväxthuset och fryser. Matte pratade om att tänk när det går att odla där igen, det kan hon frötränga helt så länge det inte handlar om att odla revben, käk och godis till oss. Tråkgrönsaker har vi inget som helst intresse av.

 

Om jag är Rugguggla och "råkat" tappa lite päls? Vet jag ingenting om.

 

Diskuterade en del med Basse om viktiga hundsaker.

 

Kom fram till att vi skulle dansa ut julen för nu är den enligt Grinchenmatte slut. Var skoj att dansa, men så skulle Basse gå in till sej och jag åka hem.

Matte hittade ett ställe att parkera min bil på för min gata är inte plogad och står det inga bilar så kan de ta bort de stora snövallarna. Fast fortfarande har de inte hittat hit, fast hela dagen har gått.

Jag käkade lite och somnade.

Skulle på eftermiddagsrunda, kom nån blandning av regn och snö.

Hade tur och träffade ett par människor jag känner, skönt med sällskap ett tag.

Gick en runda, halt och moddigt enligt matte. Jag var upptagen med att kolla dofter, varvid matte åter började prata om Hormonhäxa och fängelse. Kan väl hända att jag kissar ofta och lyfter på benet. Vadå jag behöver meddela alla traktens hanar att jag finns och vad jag planerar och lyfta på benet. Ja, jag behöver hålla mina bakbensmuskler i trim och bakbenslyft är ett ypperligt sätt.

I morgon återstår det att se om fler hittar till Basse eller om vi blir samma gäng som hela helgen igen.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Lördag 27 april 17:59

I går blev det ingen blogg eftersom det inte gick att komma in här. Men vi gjorde inte så mycket, kom en massa äcklig snö som sen blev regn. Var en sväng i skidbacken bara, hade fredagsmys och lite sånt. Idag är det äntligen lördag. och alltså dags...

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards