wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 23 december 2023

Nästan insnöad men kompisar

Av Wilma Border collie - 23 december 2023 18:06

I natt kom det massor med mera snö.

När jag gick ut för min ensamma morgonrunda var det massor överallt. Matte blängde på en stor snödriva vid bästa bilmeken och frysstädarns garagreuppfart och upplyste om att jag skulle få ta en promenad till hundträffen. För leta efter bil under all snö var inte vad hon ville. Dessutom var det oplogat på många ställen och andra orsningar hade enorma snövallar.

 

Jaha bara att börja pulsa då.

 

Jodå snövallar är det gott om och stora är de.

 

Träffade Mikko som var ute och pulsade med sin matte. Snackade med honom en stund trevligt eftersom det var länge sen vi träffades.

Gick vidare, gällde att planera för att inte fastna bakom alla höga snövallar. Dessutom hade modden sen igår frusit till is, så under snön var det skridskobanor.

 

Kom till Basse och samtidigt kom Poppie. Trevligt då blir vi i alla fall tre hundar trots väder och väglag.

 

Så kom Tilly också. Vi blev bara fyra idag men vi hade trevligt med mycket hundsnack. Förekom en del godisregn också.

 

Är det möjligen nån mer på gång? Nä bara Basse husse som hade plogat bort all snö så hundar kan parkera sina bilar under resten av helgen.

 

Dags att gå hem igen. Jag och Basse snackade om en del viktiga saker som bara angår oss.

 

Snö är det gott om och de som vill ha en vit jul har väl fått så det räcker nu.

 

Träffade Tilly igen som hade träffat en trevlig springer spaniel tjej. Ny bekantskap, men himla trevlig.Hade sällskap med dom en bit.  

Så träffade jag tre saluki också fast bara två fastnade på bild. De hade en fem månaders valp med sej som trodde att jag kanske käkade såna. Gör jag absolut inte och tillslut vågade han hälsa.

Fortsatte och träffade ett par människor som ville prata med mej. Det tog lång tid att komma hem. Men vad gjorde det jag hade trevligt hela tiden.

Hemma så käkade jag lite och somnade.

Matte höll på med julklappar till mej och Basse. Vakande och hörde att Alice Cooper skulle gå nån annanstans och inte hjälpa till, så drabbades Mimmi av samma identiteskris som honom och trodde att hon är hund. De blev ombedda att hitta på något vettigare.

När Nisses julklapp skulle fixas la sej Kleptomanen i också. Tre katter fick höra att de får sina i morgon och denna är till Nisse. Var visst rejält rörigt en stund.

Skulle på eftermiddagsrunda och bilen skulle hämtas. Matte släpade med nåt för att enklast få bort all snö från bilen. Service eller väldigt bra vänner. Min bil var minsann framborsad när jag kom. Satt i mitt baksäte medan matte skrapade rutor och pratade tråk.

Hamnade på torget. Skulle gå en sväng.

 

Vad är detta?? Jag ska önska magiska fönstret God Jul och det är massor med snö precis där. Hur ska jag lösa detta?

 

Ett snyggt hopp över snövallen så nådde jag fönstret som öppnades. Jag kunde önska God Jul och fick smarrigt godis som jag fick rota mycket i snön för att hitta.

Gick en sväng, snöade fortfarande, träffade Tilly igen. Snackade lite mer med henne.

Nu ska jag vila för i morgon ska vi ha hundträff igen. Vadå jul vi hundar behöver ut och då är det trevligast att träffa kompisar. Så ska jag lämna julkalppar till Basse och Nisse också.

Blir nog en bra dag, bara det inte snöar en massa mer igen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Lördag 27 april 17:59

I går blev det ingen blogg eftersom det inte gick att komma in här. Men vi gjorde inte så mycket, kom en massa äcklig snö som sen blev regn. Var en sväng i skidbacken bara, hade fredagsmys och lite sånt. Idag är det äntligen lördag. och alltså dags...

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards