wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2023

Smarriga fynd i skogen

Av Wilma Border collie - 10 oktober 2023 17:50

Kallt i natt igen, eller jag märkte inget eftersom jag sov gott.

Men det var frost överallt när jag var på morgonrunda.

Sen skulle jag hämta Basse. Matte hade som vanligt flera planer. Efter lite funderande hade hon bestämt sej. Först skulle vi till en skog vi inte besökt på länge, emn den ska vi ta en annan dag.

 

Alltså Basse är som han är. Bara för att det var frost i gräste hemma hos honom så skulle han rulla i evigheter. Bad honom sluta för jag misstänkte vad vi skulle göra, hade nämligen sett mattes grejande.

Åkte.

 

Jaha här brukar vi möte Moha och Troy. Funderade på om de möjligen var befriade från Stockholmsfängelset, men neligt matte är de fortfarande fångar där. Tycker de ska rymma så vi kan vara skogsröjargänget igen.

 

Våran bra lekplats. Men ge dej Basse!! Vi kan väl leka, rulla det gör man när den underbara konstsnön tillverkats. Frost det är för amatörer.

 

Nä då rulla och rulla ännu mer. Nåt om att det var bättre frost här än hemma.

 

Äntligen! Vi lekte en massa skoj jaktlekar. Jätteskoj att springa runt fort och jaga varandra.

 

Basse försvann in i skogen och återkom med ett gammalt skogsmarinerat revben. Påstod att nu skulle han minsann ligga och gnaga länge.

 

Men han övergav benet. Vi skulle in i skogen. Fick passa ett träd i flera veckor och vara oroliga för att matte skulle gå vilse.

 

Sen fick jag gå, hittade ett spår. Såna gillar jag och tar de lugnt och metodiskt.

 

Underbart jag hittade slutet innan Basse kom rusande i 280 eller nåt. Tänk där låg det ett par revben. Alltså detta är livet, ligga i skogen och gnaga på utsökta såna. Borde få spåar mycket oftare. Basse missade spåret förra veckan  så det var därför det blev sånt idag.

 

Om jag är skitig om tassar och ben? Kan väl hända det blir så när jag ska njuta av ben i skogen. Borde faktiskt få åka och shoppa fler ben snart.

 

Enligt Basse ska ingen annan hitta våra spår så han städade. Alla bloddroppar som matte stänkt ska minsann bort. Tar en himla tid för honom att slicka upp alla.

 

Kanske lika bra, för det låg minsann en hund i skogen. Troligen trodde den att den skulle komma över vårt spår.

 

Dags att åka hem igen., Men Basse var tvungen att fixa till pälsen på min hals, han anser att det är hans viktiga jobb att se till att den alltid är lockig.

Åkte hem, Somnade gott, vi blir så skönt trötta efter spår och smarriga revben.

Skulle på eftermiddagsrunda.

Hade en himla tur för matte behövde prata med Viveca så magiska fönstret öppnade sej. Fick gott godis. Hon borde behöva prata med henne varje dag, helst flera gånger om dagen.

I morgon ska vi hitta på nåt annat vad det nu blir.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Lördag 27 april 17:59

I går blev det ingen blogg eftersom det inte gick att komma in här. Men vi gjorde inte så mycket, kom en massa äcklig snö som sen blev regn. Var en sväng i skidbacken bara, hade fredagsmys och lite sånt. Idag är det äntligen lördag. och alltså dags...

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards