wilmablogghund

Alla inlägg den 14 mars 2022

Av Wilma Border collie - 14 mars 2022 17:54

Vidhåller att måndagar är bra. Ingen ensam morgonrunda, jag får åka och hämta Basse sen blir det god frukost eftersom vi är två som äter.

I dag skulle vi göra nåt vi inte gjort på ganska länge.

 

Hamande vid Engelska skogen, var dags att kolla huset långt bort i skogen igen. Intresant att ställa bilen på en skridskobana. Fast matte hittade ett ställe med lite grus i alla fall, hörde nåt om lättare att komma iväg sen.

 

Jaha halt var det, men vi är ju vana efter denna eländiga istid.

 

Så blev det vinter, mycket vinter. Sist vi var här så var det mest skridskobanor men så kom stormen med en massa snö och den har glömt att dö.

 

Nån hade provat att köra bil, men det var bara en liten bit innan det var spår av hur den vänt. Jag kollade ett känt spanställe. Men ingen ekorre hemma. Undar var sjutton de  håller hus egentligen.

 

Jaha bara att forsätta snövandringen då. Matte hade vissa åsikter som inte ska upprepas för detta är nåt som kallas Mördarbacken och under snön var det halt. Vi stod på benen alla tre.

 

Trevligt ovan för den där hemska backen var det trevlig barmark, Hittade många intressanta dofter där, men det var bara en liten bit sen blev det vinter igen.

 

Så framme vid huset nästan och vi är på fria tassar. Har absolut inte tid att vänta på den där långsamma tvåbeningen.

 

Titta så trevligt jag hittade lite mer barmark på vägen mot huset.

 

Vem snodde barmarken?? Vid huset var det full vinter igen.

 

Fast matte påstår att det kommer att bli vår för nära huset är några blommor som heter Löjtanshjärta på gång.

Ointressant i våran värld.

 

Vi har lekt en massa medan matte kollade att allt var okej med huset vilket det var. Basse spanade av skogen och pratade om sjön, men gå till den får bli när snön har dött.

 

De där blommorna som heter Snödroppar lever verkligen upp till sitt namn, växer nästan i snön. Inte hade våra engelska vänner kommit heller.Enligt matte dröjer det ett tag till, men sen om allt går som det ska. Tror inte på det har hört det där om snart och sen i många år nu utan att nåt har hänt.

 

Nåt är fel, det finns inga ostblommor på engelska veden. Det brukar alltid blomma här.

 

Så ordning i vär tillvaro, det slog ut blommor som vi noga städade bort.

 

Pedant Basse han städade några extra varv, får inte finnas några spår av att det nånsin har blommat nåt här.

 

Perfekt med den illa bäcken på tomten. Vatten behövdes efter städningen av alla blommor. Men kan nån förklara för Basse att det går alldeles utmärkt att ha tassarna på backen medan man dricker. Finns ingen anledning att stå i vattnet med ursäkten att han ska dricka.

 

Här har Basse sina perfekta jaktmarker för sork och ett par har fått sätta livet till. Men idag var det kört, massor med snö och djup tjäle då går det inte att hitta sorkar till hans enorma bevikelse.

 

Skulle gå tillbaka. Där det inte är snö och sol där är myrorna vakna och jobbar hårt med att fixa stacken efter vintern.

 

Jaha bara att börja halka tillbaka mot bilen igen då.

 

Jag hittade väldigt intressanta dofter som jag var tvungen att undersöka noga och länge. Basse han morrade från klosptsarna och var väldigt upprörd. Hörde att matte kallade honom för korkad.

 

Den här rotvältan var enligt honom livsfarlig,. Visst den har inte funnit förut utan troligen senaste stormens verk.

Han insåg sen att han nog hade överdrivit ganska mycket.

 

Trösten var nära, ett dike med vatten att gå i medan andra höll sej på vägen. Bäst att passa på eftersom det just nu är mer is än vatten enligt Basse.

Gick tillbaka till bilen. Vi hoppade in och matte kom loss utan problem, den där skridskobaneisen hade mjuknat under timmarna som vi var borta.

 


På väg hem så somnade Basse i bilen. Hemma så klev jag ur bilen och fick vänta medan Basse bestämde sej för om han skulle fortsätta sova i bilen eller följa med in.Matte spände loss honom och med viss övertalning följde han med.

Vi käkade lite och sen sov vi gott tillsammans. Tar på våra hundliga krafter att kolla alla nyheter när vi varit borta länge från en bra skog.

Gick på eftermiddagsrunda, träffade en människa vi känner. Passade biblioteket och Basse försökte hynotisera Vivecas magiska fönster att öppna sej. Han hade ingen framgång alls.

I morgon ska vi hitta på nåt annat får se vad det blir.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards