wilmablogghund

Senaste inläggen

Av Wilma Border collie - Torsdag 3 okt 17:50

Ensam dag, tänkte, trodde hoppades att det skulle ha ändrat sej under natten men inte det inte.

Jag skulle få tillbringa dagen alldeles utan kompisar.

Hamnade i min bil och var inställd på skjuts till trevlig skog.

 

Detta ser lovande ut, kanske är den bra skogen bakom backkrönet.

 

Blåst! Hamnade på soptippen för matte skulle göra sej av med en massa prylar. Typiskt tråkställe.

 

Nä jag känner inte dej. Tänker inte titta på dej en gång. Först den där soptippen och nu har jag tillbringat flera dagar på ICAs parkering. Livet är pest!!

 

Tror jag ångrat mej, livet kan faktiskt förändras till det bättre ganska snabbt. Äntligen händer det nåt bra.

 

Shopping! Precis vad jag behöver en sån här ensam och övergiven dag. Provsmakade lösgodiset, lika gott som alltid. Planerade att shoppa en massa bra saker, men så blev det inte riktigt. Bar en påse godis och en annan sak till mej.

 

Tack snälla Magnus för alldeles utsökt shoppinggodis, detta förgyllde verkligen men tråkiga dag.

 

Åkte hemåt men jag behövde ut och röra på mej också. Titta vad jag hittade, ett par Stolta fjällskivlingar. ÅPrecis vad matte inte behöver.

 

Fina var dom så de fick följa medhem. Matte gick och la dom i bilen innan vi skulle fortsätta.

 

Jag shoppade en ny boll och nu skulle den provas. Men den där långsamma människan hon tog minsann tid på sej för att kasta den.

 

Äntligen! Nu ska den provas ordentligt.

 

Fick perfekt grepp om snöret.

 

Mycket bra köp. Går utmärkt att springa och kasta runt med den.

 

Fast det var nån korkad knnut på snöret som jag inte uppskattade. Alltså försökte jag knyta upp den. Slutade med att matte fick hjälpa mej. För övrigt har jag fortfarande tilltalsnamnet Rugguggla. Det tar faktiskt tid att bli av med all gammal omodern päls.

 

Så nu är knuten åtgärdad och jag kan kasta runt ordentligt med bollen. Alldeles perfekt boll jag valde. Dessutom lär den synas i mörker. Bra om jag skulle vara ute och leka med den när det börjar skymma.

Hade massor med skoj länge.

 

Enligt matte så blåste det isbjörnar vid sjön, jag såg inga så det var säkert hennes vanliga hallucinationer. Om hon också skaffat sej en boll att leka med hade hon inte frusit. Men vi skulle gå en sväng i skogen.

 

Ja jag gjorde att par yogaövningar och råkade visst lämna lite päls. Där kan den ligga jag ska inte ha den.

 

Gick en sväng. Fanns inget av värde nånstans.

 

Spanade för att se om jag möjligen skulle se nån hund eller människa jag känner. Men det var alldeles öde överallt.

Sen var det tydligen dags att åka hem igen.

Sov bort ett par timmar.

Gick på eftermiddagsrunda, lyckades ta mej in till Susanne och få välbehövligt godis.

 

Innan jag gick ut så kom det en skvätt med svampvatten. Blev en snygg regnbåge i alla fall. Vandrade runt en stund men träffade inga jag känner.

I morgon är det dags för Jenna igen. Tydligen ska vi få göra nåt som vi inte har gjort på flera månader men som vi kommer att gilla. Förhoppningsvis blir det en bra dag.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Onsdag 2 okt 17:59

I dag så skulle jag och Jenna få åka till den där skogen som vi missade i går. Bäst att passa på att besöka skogarna nu innan eländiga tråkveckan infaller.

 

Så framme. Eftersom det är jakttider så gäller det att vi syns ordentligt. POå med såna där flärphalsband. Jenna var synnerligen missnöjd över påhittet och försökte ta av det. Men när hon inte lyckades så glömde hon bort att hon hade det.

 

In i skogen och vi hade massor att göra. Länge sen jag var här, nu måste allt kollas noga.

 

Vi passade på att leka en del också. Vem vet när vi har chansen att göra det nästa gång? Roligt hade vi.

 

Matte tittade efter svampar som inte fanns. Vi hade tassarna fulla med en massa annat viktigt. Är man hund finns det hur mycket skoj som helst i skogen.

 

Hm, undrar jag om jag ska gå och spana en stund. Förträngde både Skvallermaskin och Skvallerbytta. Fattade beslutet att gå och spana för nån gång har jagsett en Ekorre längre bort.

 

Äsch! Skvallerbyttan Jenna meddelade omgående matte var jag var och vad jag gjorde. Mitt huvud syns som en mörk prick bakom Jenna.

 

Skvallermaskinen har batteri som laddas, men Skvallerbyttan Jenna laddas tydligen med ost, Hörde hur hon fick beröm och smaskade i sej. Insåg att hn kanske skulle tömma tuben så det var lika bra att ge upp och komma.

 

Enligt Jenna är inte badsäsongen slut. Finns det vatten så ska hon bada. Jag nöjde mej med att dricka, tycker vattnet börjar vara för kallt nu.

 

Kollade en massa viktigt och lekte jaktlekar en stund. Roligt hade vi. De där svamparna som borde ha funnits fanns inte.

 

Va? Ska vi komma, men vi hittade intressanta saker och det var inget konstigt vi tuggade på. Vad får dej att tro det?

Jenna syns faktiskt bland ormbunkarna. Eller i alla fall flärparna på halsbandet.

 

Detta skulle enligt matte ha kunnet bli en fin bild på oss. Men tydligen ser vi inte normala ut. Mänskliga dumheter, vi är hur snygga som helst.

 

Så hittade vi en mordplats. Någon hade minsann mördat en fågel här. Mycket spännande, men gärningsdjuret lyckades vi inte hitta. Den som mördade fågel hade bara lämnat alla fjädrar kvar, allt annat var borta.

 

Titta här Jenna kan visst se normal ut på bild. I alla fall när hhon hoppat upp på en gammal stubbe och väntar på godis.

 

Kollade runt mer. Men ungefär nu så började det falla svampvatten. När sånt nedfall sker ska vi INTE vara ute.

 

Eländiga påhitt! Vi blev fångar eftersom vi var nära vägen. Vi hade faktiskt bråttom för att undgå skador och så tvingas släpa på den långsamma människan.

 

Äntligen i bilen, nu ska vi åka hem och försöka läka våra skador.

Lämnade hem Jenna och hörde att i morgon ses vi inte, elände blir alltså en ensam dag.

Släpades ut på eftermiddagsrunda, svampvattnet fortsatte falla så jag ådrog mej svåra skador medan jag tvingades att passa biblioteket i flera dagar, enligt matte tre minuter vilket absolut inte stämmer.

Får se hur jag ska fördriva min ensamma dag i morgon, nåt ska jag väl kunna hitta på kanske.


ANNONS
Av Wilma Border collie - Tisdag 1 okt 17:49

Först hade matte nån plan att vi skulle åka till en bra skog. Men i dag får de börja jaga med lösa hundar så risken var överhängande att det skulle vara jägare och jakthundar i den skogen. Altså ändrade planer.

 

Så jag har hämtat Jenna och nu ska vi hitta på nåt. Hemmaskog skulle duga och det är faktiskt ganska länge sen vi var i sån.

 

Begriper fortfarande inte varför jag helt plötsligt heter Rugguggla. Jag heter faktiskt Wilma och inget annat!!

 

Äntligen på fria tassar och nu ska vi ha skoj. Vi har inte sprungit och jagat varandra på flera år.

 

Försökte förkalar för Jenna att hon inte alls kunde vinna över mej. Men hon lyssnade inte och vann flera gånger, fast roligt hade vi.

 

Behövde dricka vatten. Tur att sjön är nära. Jag blötte bara tassarna anser att badsäongen är över. Jenna hon ansåg att det var badsäsong och försökte ge sej ut och simma. Fast det fick hon inte göra för matte.

 

Spårvägen har vi inte gått på länge. Kollade men allt var precis som det brukar vara.

 

Jo det är så att vi VET att den här stenen brukar ge ost. Kan du vara vänlig och se till att vi får sån. Mate kan om hon vill för vi fick ost.

 

Gick och kollade inne i skogen. Kanske skulle det finnas nåt skoj här.

 

Hittade bara några Svarta trumpetsvampar som kommit upp och sen dött av att det varit kallt på nätterna.

 

Perfekt vår fallna ostbjörk blommade. Städade mycket noga, får inte finnas minsta lilla smula kvar.

 

Oj då!! Sen vi var här sist så har det blåst hårt och en gammal stor asp hade tröttnat på livet. Gick inte att gå här inte. Jag och Jenna hade inga bekymmer med annan väg men matte fick vi vänta på. Har många fördelar att ha fyra ben istället för människors två.

 

Jag har numer ett elände. Både skvallermaskinen och Skvallerbyttan, ingenting kan jag göra utan upptäckt.

 

Tänkte bara sitta i lugn och ro och spana en stund. Men det var bara att glömma eftersom Jenna vet att det lönar sej att avslöja mej. Bara att ge upp och komma.

Blev fångar båda två eftersom vi skulle ut på vägen.

 

Passerade över campingen igen. Var lika öde som när vi gixk iväg. Men så helt plötsligt................

 

Titta! Vi hittade minsann Rick! Han rastade sin matte och längtade efter sällskap. Vi tackar aldrig mnej till sånt, kompisar är alltid skoj.

 

Vi lekte mycket medan människorna pratade en massa tråk. Desto fler hundar vi är desto roligare blir det. Jag et att inom en mycket snar framtid så kommer jag att kunna vara med på hundträffarna som vanligt igen.

 

Skildes från Rick eftersom vi skulle åt olika håll. Hittade en trevlig stor vattenpöl med gott vatten. Vi var törstiga efter allt lekande.

 

Du Jenna nu blir det trevligt, ser du vad jag ser?

 

Mer kompisar. Vi träffade minsann Teddy och Freya, det var evigheter sen sist. Umgicks en stund och sen hade vi sällskap med dom en bit.

Var faktiskt bra att hålla till i hemmaskogen för annars hade vi missat kompisarna.

Lämnade hem Jenna och gick hem. Käkade och sov en stund, alltså mina vanliga rutiner.

 

Ute på eftermiddagsrunda. Vi hade tänkt oss affärsbesök. Men Tillfälliga Pryl 7an behagade inte vara öppen. Märkligt att det alltid är stängt när jag passerar. Susannes affär var också stängd. Vi som behövde godis och umgänge..

Gick en sväng, men den var totalt händelselös.

I morgon ska vi nog till den där skogen där vi borde ha varit idag, hoppas det blir så för jag har inte varit där på evigheter.


Av Wilma Border collie - Måndag 30 sept 17:51

Människors korkade idéer!

Fick höra i morse att idag skulle det minsann vara en lugn och stillsam dag och inte skulle jag ha nån kompis med mej heller. Hänvisades till att det varit mycket så i dag kunde det vara lugnt.

 

Blev i alla fall skjutsad till en skog där jag inte varit på många veckor. Sånt är alltid trevligt. Matte skulle kolla om det kommit några Rödgula trumpetsvampar, fast hon var ganska övertygad om att de skulle dött torkdöden.

 

Jag undrar jag hur det är med Ekorrarna? Glöm det där sa matte inte en tanke på att jag hade så mycket med alla människor i helgen så jag inte hann spana nånting.

  Kollade några ställen men de var sorgligt ödsliga, inte en endast svamp fanns det. Hörde att matte pratade om att det nog inte skulle finnas några.

 

Här borde jag vara, men det var jag inte. Jag hade liksom kommit på var det kunde löna sej att spana.

Matte ropade, hörde jag väl, men var upptagen.

 

Det fanns faktiskt svamp. En Rödgul trumpetsvamp storlek enorm. Matte trodde bara att det skulle bli den.

 

Alltså den där Skvallermaskinen är bedrövlig. Jag har Ekorrkontakt, syns hur jag rör mej runt några träd i mina försök att få Ekorre att begripa att jag bara vill umgås. Den blå prickn är matte som går mot mej och håller på att sabotera allt!!

 

Är du nöjd nu?? Jag hade värsta. bästa samtalet med Ekorre när du kom och saboterade. Bara så du vet hade jag stenkoll på var du var så jag hade kommit när jag var färdig!

 

Äsch! Inte nog med Skvallermaskinen jag blev fånge också. Hörde nåt om att det var Rödgul trumpetsvamp vi skulle titta efter inte ekorrar.

 

Varsegod nu har jag hittat Rödgul trumpetsvamp åt dej. Är du nöjd?? Jag fick massor med beröm och godis. Dessutom skulle jag få vara på fria tassar.

 

Jag vet att hon är upptagen med att plocka de där svamparna jag visade, passar väl på att gå och spana lite.

Blev upptäckt och fick höra att jag inte alls skulle spana Ekorre hela tiden.

 

Fånge igen och där borta passerade Hälge i en väldig fart. Hälge är en mycket asocial typ, faktiskt värre än Ekorrarna.

 

Jobbade, det fanns riktigt mycket svampar på en del ställen. Självklart en massa beröm och godis.

 

Matte som inte trodde att det skulle finnas några, det gjorde det visst. Jobbade på mycket en stund.

 

Så där, blev ganska bra fast matte hade trott att det skulle vara tomt. Om det inte varit för att klockan gått för fort så skulle vi ha kollat ett annat ställe. Men nu var det dags att åka hem enligt matte.

Hann bara hem så drabbades jag av passa huset.

 

Rottis Helgas människor var på rymmen idag igen så hon behövde hjälp att komma ut. Det var av den anledningen vi var tvugna att hem för matte trodde att stackars Hlega kanske gick med bakbenen i kors.

 

Helga håller på och skaffar sej nya vanor. I dag hittade hon ett träd med ostblommor. Det blev pedantstädat och förlorade en del av sin bark också när Helga städade.

 

Eftermiddagsrunda och eftersom jag var fånge ganska mycket i skogen så skulle jag få röra mer på mej.

 

Blev en massa lek med min frisbee. Mycket skoj hade jag, bäst att passa på och springa.

 

Avslutade med mina hundyogaövningar. Vik huvudet i en omöjligt vinkel, tappa svansen och sträck alla benen rakt upp är en mycket bra övning. Passade på att lämna mängder med gammal omodern sommarpäls där också.

Gick en sväng, men träffade inga jag känner.

I morgon är det dags för Jenna igen. Först hade matte en plan, men sen kom hon på att i morgon börjar löshundsjakten så den planen tar vi på onsdag istället. Får se vad det blir i morgon.

Av Wilma Border collie - Söndag 29 sept 17:43

Tog mej hela kvällen och natten att läka alla skador jag ådrog mej i går i svampvattennedfallet.

I dag så skulle människorn ut i en annan skog och lära sej mer om svampar.

Försökte falla svampvatten men som tur var kom det på andra tankar och upphörde sannbt. Det behövs mängder med det kan falla när jag inte har en massa att göra ute.

 

Så på plats i dagens skog. Människorna är utspridda och plockar olika svampar. Nu gäller det att hålla koll så ingen försvinner.

 

Alla fanns inom synhåll. Var jag än tittade så såg jag nån. Bra då var det koll på var de befann sej.

 

Jag gjorde en insats som svamphund. Hittade en stubbe med Föränderlig tofsskivling. Perfekt för såna är väldigt bra att visa på kurs. 

 

Fick självklart ost för väl utfört arbete. Matte letade och letade och hoppas att hon skulle hitta den supergiftiga förväxlingssvampen Gifthätting, men den vägrade att visa sej.

 

Om jag ligger och latar mej? Knappast! Jag har minsann stenkoll på var alla är.

 

Titta här, det är en bild från Skvallermaskinen. Syns hur jag faktiskt rört mej massor och haft stenkoll på människor och en massa annat. Försökte spana Ekorre vid ett tillfälle men hann inte ens med det ordentligt.

 

Matte plockade märkliga svampar. Sån här Vargmjölk som alltid brukar vara kvar i skogen. Men nu skulle den följa med och bli uppvisad.

 

Tillbaka vid bilarna (alla människorna var med) så samlade människorna ihop massor med svamp på hatthyllan i min bil. Jag låg i baksätet och sov gott. Det visades luktades, klämdes och kändes på svampar. Smakades på en del och jag hörde hur några spottade och fräste när de smakade på skarpa kremlor.

 

Hitta rätt svamp i svampboken höll de också på med. Tydligen så lyckades  de varje gång.

När allt detta var klart så var det slut på kursen för idag. Dags att säja hej då och åka hem. Träffar dom på lördag igen och då är det sista gången i ytterliagre en annan skog, sen är det inga mer kurser i år.

När jag käkat lunch och sovit en stund var det dags för eftermiddagsrunda.

 

Matte påstår att jag ser ut som en rugguggla just nu. Dumheter, det håller på och blir höst, då kan jag inte gå runt med min omoderna sommarpäls. Det är faktiskt dags att byta ut den till en modernare och mer passande vinterpäls.

Alltså gör jag mej av med mängder med gammal onödig päls.

 

Perfekt matte hade tagit med min boll. Hade väldigt skoj med den ett tag.

 

Avslutade alltihop med en del hundyoga. Enligt matte så låg det en större driva päls kvar på gräset när jag var klar. Bra, då slapp jag den.

Gick en sväng utan att lyckas träffa varken hundar eller människor jag känner.

I morgon väntar tydligen en ensam dag, men matte planerar för nån bra skog som jag inte har besökt på länge.

Av Wilma Border collie - Lördag 28 sept 18:06

I dag skulle jag följa med när matte skulle ha svampkurs för människor. Märkligt kurs och jag var enda hunden.

Dessutom föll det svampvatten, mycket svampvatten.

Enligt människorna så gällde det att göra det bästa av det.

 

Så där nu är alla på plats i skogen och ska lära sej en del nya svampar. Jag ville egentligen helst hem men det var ju inte att tänka på.

 

Det har fallit så mycket svampvatten så det till och med finns vatten på vägen. Är många evigheter sen det var så här blött sist.

 

Alla människor spred ut sej i skogen och letade efter olika svampar. Alla skulle vara inom syn och hörhåll för att inte bli bortslarvade. Många av mina skogar är alldeles enorma och borttappade människor ska vi inte ha.

 

Jag gjorde en insats som svamphund och visade en av kursdeltagarna hur jag markerar svamp. Fick självklart ost för väl utfört jobb. Har haft mycket ledigt från svamphundsjobbet ett tag nu så det var på tiden med lite jobb.

 

Drog runt och kollade var alla människor var och matte hade också koll.

 

Tröst i eländet, svampvattnet faller fortfarande och jag håller på och blir väldigt skadad. Men Hälge hade tappat en massa kroppsdelar här så jagtröstade mej med att gnaga en del på ett ben. Gillar när Hälge tappar kroppsdelar till mej.

 

Så hände det som inte fick hända. Mate pratar i telefonen med fru till en av deltagarna. Han hade tappat bort sej alldeles i skogen och hans mobil höll på att dö.

 

Människor ropade, letade och det blåstes i visselpipa. Någonstans i skogen finns han.

 

Tack! Nån begriper att jag är väldigt svårt skadad av allt nedfall och behöver tröst och umgänge medan jakten på den försvunne pågår.

Bara det att ungefär nu ringde mattes mobil igen. Nästa som inte visste var hon var. Matte förstod var människan befann sej och bad att den skulle vänta där.

 

Trevligt med vattensamlingar för jag var törstig. Mycket gott med sånt vatten. Nu var den första försvunna återfunnen men nummer två borta fortfarande.

 

Nähä, här borde den försvunn ha varit men inte. Matte ringde och människan hade inte väntat utan gått. okänt var. Många samtal blev det.

 

Äntligen! Vi ska gå till bilarna. Jag är mycket svårt skadad och mäniskorna var blöta och förs, men fortfarande saknades den försvunna.

 


Inne i min torra bil. Nu gäller det att få matte att förstå att jag behöver skjutsas till veterinären för intensivvård.

Flera timmar i svampvattennedfall är livshotande. Men det pysslades med en massa annat.

 

Nu ska de gå igenom alla arter som de hittat. Var betydligt många fler än de som är med på bilden. Den försvunna människan var fortfarande försvunnen trots en massa anvisningar från matte för att hamna på rätt väg. Tiden gick och vi skulle ha slutat och varit hemma sen länge.

Till slut vid femtioelfte telefonsmatalat så skulle den försvunna ta sej till sin biluta att vi skulle vänta så alla kunde rejält sena åka vidare.

Vi släppte av ett par stycken vid första mötesplatsen och sen åkte vi hem. Matte sa att hon var blöt och frös, ingen hänsyn till mej inte som borde befunnit mej på intensiven på närmaste djursjukhus. Hon fickade sitt genom att byta till torra kläder. Jag ägnade massor med tid åt att läka alla skador.

Till slut efter lång tid hemma så kom det sms om att även den försvunna tagit sej ur skogen och var hemma.

I morgon är det dag två på kursen. Tror människorna behöver min skvallermaskin så de inte försvinner. 

Matte är alldeles död efter denna dag.Av Wilma Border collie - Fredag 27 sept 17:55

Först hette det att jag skulle drabbas av en sån där fullkomligt onödig ensam dag. Men så var Jennas matte tvungen att jobba. Perfekt alltså slapp jag ensamheten.

Hämtade Jenna och så skulle vi åka till en skog där jag inte varit på massor med evigheter eller i alla fall nåt år.

 

Så om nu matte kunde ta och ta av oss de onödiga koppeln så vi kan röra oss obehindrat. Jga har massor att visa Jenna och ännu mer viktiga saker att kolla.

 

Massor med intressanta dofter fanns det. Hade rört sej både det ena och det andra här.

 

Leka? Jo det kan vi väl göra en stund, sen förstår du Jenna ska vi kolla massor med viktiga saker.

 

Jag berättade en massa för Jenna om den här skogen. Hon lyssnar alltid mycket intresserat på vad jag säjer. Hittade en del spännande hundsaker.

 

Tro inte att du kan skrämmas. Jag är inte ett dugg rädd för dej. Bra försök i alla fall från Jenna.

 

Äsch! Vattentjuven har minsann hittat den här skogen också. Borde vara en trevlig bäck här med den var som de flesta av mina bäckar stulen.

 

Funderade på om jag hade några bra spanträd här, Kom på att just här har jag aldrig sett nån Ekorre så jag och Jenna fortsatte med alla våra viktiga hundsaker.

 

Äsch! Här står hon skvallerbyttan och berättar percis var jag är samtidigt som matte tittar på Skvallermaskinen.

 

Inte nog med att hon står still och skvallrar här kommer hon och hämtar mej. Bara mina öron skymtar och jag hade faktiskt en Ekorrkontakt här för ett par år sedan. Såna ställen glömmer jag aldrig.

Sen utbröt stora kalabaliken. Vi hann gå några meter på en väg så skrämde vi nån som heter Tjäder. Den där Tjäder blev så rädd att den höll på att krocka med matte som nästan satte sej på baken för att inte krocka med den. Nu höll sej matte märkligt nog på benen fast Tjäder strök precis förbi hennes huvud.

 

Jag och Jenna bestämde oss för att Tjäder kanske var en trevlig kompis, vi har aldrig träffat nån och drog efter. Men Tjäder var lika asocial som Ekorre och försvann. Vi blev tillbaka kallade av matte som var glad för att hon slapp få den där Tjäder i huvudet.

 

Tog med mej Jenna in i skogen. Tänkte att det nog var lugnare där och här inne brukar det vara bra.

 

Hörde hur matte hotade Jenna med att få gå hem. Nu var det som tur var inget riktigt äckel hon hittat att rulla i. Men jag tog chansen och gick.

 

Jag har det inte lätt numer. Matte står och kollar skvallermaskinen och konstaterade att den fungerade utmärkt trots att det är usel mottagning just hät.

 

Skvallerbyttan hon gick och hämtade mej. Självklart fick hon massor med beröm och godis bara för att hon skvallrade. Ja, ja var i alla fall ingen Ekorre hemma så jag fick väl ta eländet då.

 

Här borde det vara en superbra bäck. Men Vattentjuven har snott hela bäcken. Vi hittade bara ett par små pölar så vi kunde dricka lite.

 

Visst ser det gulligt ut? Jenna kramar mej och berättar att jag är den allra bästa Wilma hon känner eller??

 

Det var minsann inga ömhetsbetygelser istället blev jag nerbrottad. Hon är liten men stark. Fast vi hade skoj, blev en bra match mellan oss.

 

På väg tillbaka mot bilen. Den här torra granen ska inte alls ligga här. Med gemensamma krafter borde vi kunna få bort den. 

 

Nog för att vi både är starka och vältränade, men vi lyckades bara få bort en liten pinne. Den ansåg vi båda att vi ägde så det blev en ordenlig dragkamp om den. Vet inte riktigt vem av oss som vann.

Vi var nära bilen så sen var det bara att åka hem igen.

Hann vara hemma en stund så drabbades jag av passa huset.

 

Rottis Helgas männisor var på rymmen så Helga behövde hjälp att komma ut och kissa. Normalt ser hon inte alls så här galen ut, egentligen så försöker hon berätta för matte att hon svälter och behöver godis.

 

Men vi stackars svältande hundar får minsann jobba för att få nåt att äta. Helga fick leta godis i ett träd. Både godis och en del bark försvann.

 

Men Helga trodde att det skulle växa ut nytt när det var slut. Fanns inget så då började hon fundera på att lära sej klättra i träd. Kanske att det skulle växa högre upp.

Matte behagade återkomma efter ett par veckor så jag slapp vara övergiven.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, trist sån för vi missade affärerna och inte träffade vi några vi känner heller.

I morgon så ska jag följa med och övervaka när matte har svampkurs för människor. Ett helt gäng som ska lära sej fler matsvampar och en del annat nyttigt. Jag hoppas den vill umgås med en mycket ensam hund jag.

Av Wilma Border collie - Torsdag 26 sept 17:52

I dag äntligen efter flera års skilsmässa var det dags att hämta Jenna. Hennes människorvalp är frisk så nu är ordningen återställd igen.

 

Du är väl medveten om att du har tagit flera timmar på dej att hämta Jenna? Och ja jag sitter på passagerarsätet hur mycket jag vill. Det är min bil och jag tänkte prva om jag sitter bra här.

  

Vi skjutsades till Klovsten och där fixk vi passa bilen i ett par dagar innan matte behagade släppa ut oss. Undrar om jag har sån tur att Terra har kommit tillbaka från Halland? Men dit skulle jag inte just nu.

 

Vi gick till vår lekpark. Eftersom jag och Jenna inte lekt på många evigheter så ägnade vi en massa tid åt det.

 

Bra om du använder kamptrasan så leker jag med den här. Nu ska vi ta igen allt vi förlorat.

 

Vi hade hur skoj som helst med leksakerna. Hade en hel del koll också. Matte hade frågat i hundträffgruppen om några ville vara med på aktiveringsträff idag., En del kunde inte men kanske skulle det komma nån.

 

Jag provade hindren, var länge sen. Har haft tassarna så himla fulla med så mycket att jag inte hunnit med dom.

 

Vi hittade en fotboll och funderade på om vi skulle spela. Men kom fram till att fotboll är inte riktigt vår grej.

 

Nu händer det nåt. Vi ser minsann andra hundar. Kan det vara så att det kommer fler?

 

Det var Inez och Rick som passerade. Vi umgicks en stund men de vill aldrig vara med och aktivera sej, går bara sin vanliga tråkrunda varje dag. 

 

Inga andra hundar kom, men nu ska vi nåt. Jag hade berättat om allt skoj som hände medan Terra var här. Har vi tur så är Terra tillbaka.

 

Jag knackade och knackade på dörren till Terras stuga. Men inte hade hon kommit tillbaka inte. Elände jag anser att hon kan bo där så vi kan träffas riktigt ofta.

 

Men trösten var nära. Medan vi passade min bil så hade matte fixat till en godisskog åt oss. Först hittade vi ett träd med blodpudding. Finns inte minsta smula kvar numer.

 

Letade en massa på marken och hittade ännu mer. Perfekt med godisskog det var evigheter sen vi hittade en sån.

 

Inte nog med blodpuddingen vi hittade ostträd också som självklart är noga städade.

 

Jenna pedantstädade så det inte skulle finnas minsta smula kvar nånstans. Godisskog är en mycket trevlig uppfinning.

Sen skulle vi åka nånstans.

 

Tjoho!! Shopping i min allra bästa Grisöronaffär. Tyvärr fick matte aldrig bild på vad jag pysslade med. Jag kan nämligen öppna lådorna med lörgodis. Tog två bitar och spottade ut den ena till Jenna. Hon har inte lärt sej att öppna dom så jag hjälpte henne.

 

Umgicks självklart ordentligt med personalen också, Måste vara extra trevliga mot dom så affären finns kvar och vi får det viktuiga shoppinggodiset.

 

Efter att ha väntat i flera månader så fick vi äntligen godiset. Enligt matte skulle jag ha ett nytt halsband, behöver varken halsband, koppel eller skvallermaskin. Men hon som inget begriper ansåg att det var visst nödvändigt. Provades, grejades och skvallermaskinens fästen provades. Mitt vanliga halsband är för tjockt, men nu har det köpts ett som passar skvallermaskinens fästen. Blir alltså ett skogshalsbnd och mitt vanliga när skvallermaskinen inte används.

Åkte hem, lämnade Jenna och jag sov ett par timmar.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, vi hade sån tur att Susannes affär var öppen så vi kunde få godis och umgänge. Gick en tråksväng utan att det hände nåt av värde.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se