wilmablogghund

Senaste inläggen

Av Wilma Border collie - Fredag 25 okt 17:48

I morse kom matte ihåg att ta med kameran när jag skulle hämta Basse.

  Så här ser det för det mesta ut. Basse kastar sej ut och blir alldeles överlycklig när han träffar mej. Vi har inte setts sen i går och det var många evigheter sen.

 

Så ägnar vi ett tag åt morgonlek innan vi ska hem till mej. Mycket trevligt detta att kunna ha en massa skoj direkt på morgonen.

 

Nähä inget åka till nån skog idag. Enligt tråkmatte så skulle det börja blåsa massor och dessutom har vi haft tassarna fulla hela veckan så vi kunde ta det lite lugnt i dag.

 

Träffade Inez och pratade lite med henne. Sen skulle vi vidare mot sjön.

 

Hann bara dit så kom Inez och Rick. Blev en massa skoj spring med dom, lika bra att passa på när vi träffar kompisar.

 

Passade på att tigga godis också. Berättade om att vi aldrig får mat eller godis i våra hemma och blev självklart trodda på.

 

Lekte lite mer innan vi skulle åt olika håll.

 

Jag lärde Basse att om man kollar i den där märkliga saken där människor byter om så kan det blomma ost där. Vi städade noga.

Lekte lite mer men så helt plötlsigt var Basse borta.

 

Ha! Jag kan minsann jobba som Skvallerbytta jag också. Var inga problem att hitta honom. Han hade försökt ta samma väg som Inez och Rick men jag hämtade tillbaka honom.

 

Lika bra att passa på att använda sjön, till och med jag gick ut en bra bit i vattnet fast det börjar vara lite för kallt för min smak.

 

Ägnade tid åt den viktiga bryggkollen också. Basse har blivit väldigt duktig på detta och assisterar mej bra. Nu var bryggorna i allra bästa skick.

 

Så där nästa kurs. Nu klarar Basse att balansera på gamla fallna träd. Mycket viktig kunskap som ger ost.

 

Fast käka ost och balansera blev lite överkurs, men det gick bra så här också.

 

Så var det hitta Basse på bilden. Han finns faktiskt där om man tittar noga. Men hans färg gör att han nästan försvinner bland alla löv.

 

Vad jag gör? Jo jag kom på att jag aldrig har kollat under det här lilla huset. Fick ett väldigt behov av att göra det, men det fanns inget intressant där.

 

Funderade om jag skulle ta och kolla hur mina mer eller mindre bortglömda ekorrar mår. Här borta har jag bra spanställen. Men................

 

Medan jag var upptagen med de funderingarna så hittade Basse ett blommande ostträd.

 

Struntar i Ekorre just nu mycket bättre att hjälpa Basse att städa. Vi tog självklart bort allt.

Lekte lite mer och grejade med andra viktiga hundsaker.

 

Försökte ha kurs i att hoppa upp på steanr. Jag är på den men syns inte. Basse ansåg att detta räckte, ja, ja den där kursen den fortsätter vi med nån annan dag.

 

Visade att stubbar också är väldigt lönsamma. Men Basse hade hittat några extragoda dofter just då. Han börjar fatta det här med att vi tikar luktar alldeles extra gott i bland och såna dofter är mycket spännande.

 

Jaha bara att gå hem då och se om vi möjligen kan serveras lite lunch. Jodå vi fick och somnade gott ett tag. Var trötta fast vi inte gjort så mycket.

 

Ska på eftermiddagsrunda och utanför min port har Basse upptäckt nåt fullkomligt livsfarligt. Enligt honom så käkar svarta sopsäckar fulla med löv hundar. Han börjar se spöken på alla möjliga konstiga ställen. Men efter lite funderande kom han på att det var ganska korkat att bli rädd för ett par sopsäckar.

 

Gick en sväng, kollade vilka som rört sej ute. Jag har börjat fundera på om jag kanske ska ta och klara av min lukta gott (vara Hormonhäxa) framöver. Lika bra att kolla av utbudet av snygga hanar. Just där hittade jag inget så jag avvaktar ett tag till med att planera för det.

Gick hem, fick märgben eftersom det är fredag.

Sen kom Basse husse och hämtade honom, då fick vi korv som fredagsgodis. Precis vad vi behövde.

I morgon är det lördag och jag hoppas att det kommer många kompisar som vill leka och umgås.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Torsdag 24 okt 17:46

När jag hämtade Basse i morse höll det på att bli tokigt. Basse ligger alltid och väntar innanför dörren så han mer eller mindre trillar ut. Matte stängde och började gå, men det var en hund för lite. Jag lyckades smita in och bli inlåst!

Blev utsläppt  tämligen omgående och sen hade jag och Basse en massa skoj morgonbus. Hade varit lämpligt om matte behagat komma ihåg kameran eller mobilen då hade det blivit bilder på vårt röj i soluppgången. Men allt sånt var kvar hemma.

 

Nu så min flock är samlad och vi är i skogen. Den skog som matte hade tänkt fungerade inte, eller det hade den kanske gjort om vi simmat och matte haft vadarbyxor. Syntes från vägen hur översvämmat det var så den var bara att glömma. Blir lika bra här.

 

Nu förstår du Basse så ska jag och Jenna lära dej en massa bra om den här skogen. Vi har varit här en del så vi har stenkoll.

 

Ja vi kommer när du ropar. Vi kan inkallning vilket du borde ha lärt dej tröga människa!

 

På väg in i skogen så hittade vi en superbra pinne. Vi ville ha den alla tre och det går alldeles utmärkt att ha dragkamp tillsammans.

 

Jag lyckades bita av en del med god bark medan Jenna och Basse fortsatte att kämpa. Båda vann eftersom det var dålig hållbarhet på den där pinnen.

 

Fortsatte i skogen och visade Basse en del viktiga saker. Mycket han ska lära sej om alla mina skogar.

 

Medan vi var upptagna med alla viktiga hundsaker så tittade matte efter Rödgul trumpetsvamp. Jo det fanns en del men detta är de allra sista för året.

 

Vi lekte en hel del också. Jag hann springa iväg så jag syns inte.

 

Undrar om jag ska. Matte har hittat mer svamp, Jenna och Basse brottas och jag vet att sist jag var här så...........

 

Jag gick, råkade komma ihåg att jag hade ett mycket viktigt samtal med Ekorre förra gången. Kankse skulle den vara kvar och vilja umgås idag? Har inte spanat Ekorre på evigheter.

 

Den där eländiga Skvallermaskinen, matte är mej på spåren.

 

Som om det inte räcker med den, Skvallerbyttan tog minsann med sej Basse och hämtade mej.  Ska han också tränas till Skvallerbytta? Beröm i massor fick de för enligt matte välutfört arbete. För övrigt fanns det ingen Ekorre hemma.

 

Kan väl träna lite balans på hal gammal trädstam då i brist på bättre sysselsättning. Var inte alldeles eneklt att stå på den men det gick.

 

Hittade en del intressanta dofter som vi noga undersökte och diskuterade. Så trevligt att vara flera och kunna prata om allt vi hittar.

 

Nä ingen ny headerbild i dag heller. Enligt matte så blev alla hemska och denna är den minst misslyckade. 

 

Fortsatte att dra runt i skogen. Nu lär det dröja massor med månader innan vi kommer hit igen så det var lika bra att kolla allt mycket noga.

 

Jaha lek på gång igen. Undrar om jag ska vara med?

 

Jo det ska jag. Bäst att passa på.


  Väldigt kort filmsnutt på hur himla skoj vi har. Matte filmade mycket längre men det krånglade (kamerabatteriet höll på att dö) så det blev bara denna korta. På filmen syns vem som snor varselhalsband.

 

Helt plötsligt var både jag och Jenna utan våra varselhalsband. Jennas hittades först och sen hittade matte mitt också. Basse lyckades ta av oss medan vi lekte och hade skoj.

 

Pust. När vi har haft så där himla skoj så behövs det faktiskt en paus. Vilade en liten stund innan vi skulle fortsätta.

 

Dags att gå till bilen och åka hem igen. Vi var faktiskt nöjda med rundan och en massa skoj hade vi haft också.

Käkade lite och sen sov vi gott.

Eftermiddagsrundan så hämtade vi Jenna, gixk en sväng. Först träffade vi Inezmatte och tiggde godis av henne.

Sen träffade vi Golden Mikko också. Hade gärna lekt en massa med honom, men det går inte bra som koppelfångar och där vi var kan vi inte vara lösa. Får väl leka en annan dag.

Lämnade hem Jenna och hörde nåt mycket otrevligt. Jennas matte har nån korkad semester nästa vecka så Jenna ska inte hänga med oss. Elände vi som har så skoj, men jag och Basse får väl roa oss på egna tassar då.
ANNONS
Av Wilma Border collie - Onsdag 23 okt 17:49

I dag skulle vi träffa kompisar och aktivera oss.

Klarade av mina morgonrutiner, alltså åka och hämta Basse och köra lite morgonbus. Sen när vi varit hemma en stund var det dags att hämta Jenna.

  

Så där vi kan lika bra hitta på nåt skoj direkt i väntan på att det dyker upp kompisar.

 

Som detta. Jag hittade den där leksaken jag inte lekt med på väldigt länge. Sprang mycket med den medan Jenna och Basse jagade mej. Självklart så vann jag.

 

Winnie och Tryffaln kom och de hade minsann med sej en pudeltjej som den dementa matte tror heter Malin. Basse blev lite kär i henne, men den kärleken var inte besvarad.

 

Golden Mikko kom också. Nu ska vi leka en massa medan människorna pratar tråk.

 

Jenna hittade en träbit och retades en massa med Mikko. Tror hon försökte tala om att det var ingen idé att Mikko ens tänkte tanken att försöka ta den.

 

Nytt sätt att motionera Jenna och Basse. Jag hittade en frisbee och så sprang jag massor med den medan de försökte hinna ifatt mej och sno den. Jag behöll den hela tiden.

 

Medan vi lekte så bestämde sej Pudeln för att hon skulle nån annanstans och gick sin väg. Hon hann en bra bit innan hon blev fångad. Sen blev det fängelse en stund för att det inte skulle upprepas. Basse lekte Gentlehund och höll henne sällskap.

 

Vi andra lekte. Jenna och Mikko hade jaktlek med Winnie.

 

Nu händer det grejer. Winnie och Tryfflanmatte har nåt som vi vill ha och verkligen behöver.

 

Underbart! Det regnade massor med korvbitar överallt. Vi hade ett väldigt jobb med att få tag på på alla bitar. Men efter att sex hundar genomsökt området många gånger så finns inte minsta mikroskopiska smula kvar.

 

Gå genom tunneln? Nja ska det varkligen vara nödvändigt? Jag och Jenna hade en diskussion om det och kom fram till att matte kunde krypa där om det nu var så viktigt att ta sej genom den.

 

Mikko han gick minsann igenom flera gånger uatn att ens fundera över om det skulle vara nödvändigt.

 

 Hade en diskussion om vad vi skulle hitta på nu.

 

Hm människorna gör nåt. Jag kollade noga vad de hade för sej.

 

Aha de där rallylydnadsskyltarna hade kommit fram igen. Jag och Jenna gjorde vad vi skulle vid denna.

  Hörru, du är alldeles för långsam med belöningen. Ge hit godiset. Nu har vi suttit och snurrat och en massa annat.

 

Basse kan minsann också. Han fick prova några av de enkla och klarade det med glans.

 

Mikko har minsann en matte som är lite förutseende för hon hade godis i handen. Ska skicka matte på kurs i att alltid ha godiset redo.

 

Tryffan provade också, Basse höll sej framme, han försökte komma över hennes godis. Men jag tror inte att han lyckades.

 

Så där nu kan vi ha skoj igen. En massa flockspring blev det, bäst att passa på för vem vet när vi har chas´nsen nästa gång. Det dröjer flera månader innan det är lördag.

 

Dvärgschanuzer Mezzo kom förbi ihop med sin matte och Primo, fast den sistnmnda hamnade aldrig på bild. Mycket trevligt att träffa fler kompisar.

 

Blev lite mer lek, men sen påstod människorna att det var dags att åka hem igen. Som vanligt hade tiden gått alldeles för fort.

 

Eftermiddagsrunda och jag har bestämt att jag ska ha kurs med Basse. Den där viktiga Hoppa upp på bänkar kan ge godis.

 

Titta! Han är bra läraktig. Nu har han förstått att det lönar sej att hoppa upp och att det går utmärkt att sitta här. Vi fick godis.

I morgon ska vi åka till nån bra skog och kolla en del. Blir säkert ännu en bra dag.


  


Av Wilma Border collie - Tisdag 22 okt 17:56

Samma perfekta morgonrutin i dag med att åka och hämta Basse. Mycket bra detta för vi inleder alltid med en del lek.

Så var vi hemma ett tag innan vi hämtade Jenna och sen skulle vi till skogen.

 

Nu tog matte en annan väg än den vanliga. Här har jag gått i bland men nu åker vi bil.

 

Hela vägen hit till början på min Sörmlandsledsetapp. Skylten visar att det är etappgräns mellan min etapp och grannetappen.

 

Nu ska vi kolla en masssa viktiga saker och Basse ska få veta mycket om mitt jobb som fyrbent etappledare.

 

Kom till skärmskyddet på en gång så jag provade bordet, vilket självklart gav godis. Mycket bra bord det här,

 

Jenna och Basse lekte en massa jaktlekar, de påstod att de faktiskt inte lekt på flera månader.

 

Jag och Jenna berättade för Basse hur man ska kolla skärmskyddet. Matte läste gästbok, men den var ointressant eftersom det inte fanns några hälsningar till mej. Så städade hon bort en massa rester av det där getingboet också.

 

Nästa viktiga grej. Kolla dassen, nu skulle inte tunnorna kollas för det är inget byte av såna förrens det blir vår och sommar igen. Men Basse behöver känna till såna här viktiga saker. Bra om han kan assistera mej och Jenna.

 

Gick vidare för vi hade massor med mer viktiga saker att kolla.

 

Lika bra att snabba på så jag verkligen får ta den här vägen. Det händer nämligen att matte krånglar och går på andra onödiga ställen, Men i dag följde hon snällt med.

 

Visade Basse en massa mer viktigt. Berättade om vad jag anser är bra att ha koll på för vandrande hundar. han lyssnade noga på mej.


 

Jenna badade en massa i ån, detta borde hon egentligen har gjort lite senare men se då passade det inte alls med bad.

 

Här har hon precis gjort det. Hittat nåt äckel som hon rullade sej i mycket och länge. Självklart en massa hot från matte om att Jenna skulle få gå hem. Vadå hon hittade ju bara nåt som doftade ljuvligt i hennes värld.

 

Jag ägnade mej åt gå över bron träning med Basse. Minns att Jenna tyckte att den var läskig, men det glömde hon snabbt. Basse hade inga som helst problem att gå över den.

  

Allt kan inte alltid vara bara arbete och allvar så vi lekte en massa också, Mycket bra detta att vara en flock som har en massa skoj.

 

Basse han badade en massa i sjön. Matte försökte få den stinkande Jenna att göra samma sak, men se det passade inte alls. Hon skulle minsann ha allt äckel kvar i pälsen.

 

Ursäkta! Jag försökte faktiskt käka lite god bark i lugn och ro. Bara det att Jenna och Bsse hade nåt tokryck och Basse använde mej som hinder och flög över mej flera gånger.

 

Jag fortsatte och visade en massa mer viktiga saker. Finns hur mycket som helst här som Basse bör känna till. Vi hann definitivt inte med allt idag.

 

Mänskliga idéer! Matte fick för sej att vi skulle posera för en bild. Nåt om att min blogg ska få en ny headerbild med oss alla tre. Alltid var det nån som tittade bort, gäspade eller gjorde en märklig min.

 

Om nu jag hade haft alla fyra tassarna på marken så kanske denna hade blivit något. Men matte hade viftat med osttuben i flera timmar så jag tröttnade på att vänta.

 

Det blev ingen bild som dög, men vi fick ost som tack för vårt oändliga tålamod. Nytt försök en annan dag.

 

Vi drack en massa gott vatten i ån. Jenna vägrade fortfarande att bada mer. 

Trots alla hot så fick hon åka med i bilen hem, men jag vet att matte har skvallrat för hennes matte och att stackars Jenna hamnade i duschen och fick typ en tunna schampoo i pälsen.

 

Jag och Basse käkade lite lunch. Sen bäddade Basse med köksmattan och vi somnade gott tillsammans. Enligt matte så snarkade vi i otakt. Dumheter hon hade säkert hörselhallucinationer, vi snarkar aldrig!

Sen skulle vi i väg och ta hand om ett uppdrag.

 

Vi skulle träffa lilla rädda Millie. Jag har träffat henne ett par gånger och nu var det premiär för Basse.

 

Matte är så imponerad av Basse. Han är bara ett halvår och busig valp. Men förstod att Millie tycker att det är lite läskigt med andra hundar. Så duktig visade massor med lugnade signaler, nosade runt, kissade och gjorde nån lekinvit. När inte Millie ville leka så gjorde Basse nåt annat ensam bara för att visa att han respelterar att hon behöver ha sitt utrymme. Hörde hur matte öste bröm över honom. Men så klart han har fått umgås med alla salgs hundar hela livet och är en mycket trygg hund.

 

Titta här! Med tålamod och vänlighet kommer man långt. Millie vågade nosa på Basse och han stod så fint still och lät henne göra det i sin takt. Underbara lilla valp som har så bra hundspråk redan.

 

Millie åkte hem igen och jag och Basse lekte en del med frisbeen innan vi också skulle hem.

Slappade ett tag innan Basse blev hämtad.

I morgon ska vi aktivera oss med en del kompisar så det blir säkert en bra dag.


Av Wilma Border collie - Måndag 21 okt 18:02

I morse var det ordning i tillvaron igen. När det var dags för min morgontoalett så fick jag åka och hämta Basse.

Mycket bra rutin, för vi brukar passa på att leka en del också.

Var hemma hos mej ett tag och sen skulle vi åka till nån skog. Nu är det slut på Tråkveckan så de flesta skogarna är jägarbefriade.

 

Ännu bättre, när vi skulle åka så hämtade vi Jenna som behövde umgänge på förmiddagen. Perfekt detta att ha min flock samlad. Nu ska jag och Jenna visa Basse skogen med Vithajssjön.

 

Så på fria tassar nu ska vi komma på vad vi ska göra. Finns mycket trevliga hundsaker i den här skogen.

 

Nånstans här är vi. Det råkade faktiskt vara nåt viktigt som krävde vår uppmärksamhet. Hörde en massa mutter från matte om att det finns nåt som heter fångenskap i koppel om man inte sköter sej.

 

Vad gnäller du för? Vi kommer, det var faktiskt en viktig hundsak som vi behövde kolla. Förövrigt såg jag hur matte hade börjat kolla i mobilen för att se via skvallermaskinen var vi var.

 

Vithajssjön var alldels spegelblank, fast matte påstod att hon minsann såg hur de där ädla vithajarna började hoppa över ytan när hon närmade sej.

 

Kolla bryggorna är mycket viktigt och nu börjar Basse förstå att det är ett uppdrag som ska utföras så snart det finns en brygga. Han är bra smart.

 

Kollade att det var gott vatten i sjön. Det var det, men för svalt för bad tyckte jag. Jenna och Basse tog faktiskt varsitt snabbt dopp.

 

Så var det en massa lek. Tror Jenna försökte bita huvudet av Basse men hon misslyckades.

 

Hitta Basse den som kan. Om det inte vore för det där neonfärgade flärphalsbandet så skulle han vara ett med höstfärgerna. Halsbanden är ett måste i skogen i fall nån jägare har glömt att gå hem.

 

Ja vi kommer. Bara upplysningsvis så var det inte vi som hade för bråttom, det var du som var för långsam! Men lika bra att visa att vi kan inkallning.

 

Under kan ske. När vi gick in i skogen så hittade Jenna en stor vattensamling. Svampvattennedfallet har gett resultat.

 

Det till och med porlade i en liten bäck. Minns inte när det var vatten i den senast. Jenna och Basse hade väldigt skoj med det vattnet.

 

Kollade en massa mer viktiga hundsaker. Har inte varit här på länge. Allt var precis som det skulle vara.

 

Detta är Skvallerbyttan. Jag tog med Basse för att visa en viktig sak, menJenna hon stannade minsann och skvallrade för matte.

 

Och? Vi har inte varit nånstans alls. Vi har bara varit här och väntat. För övrigt är det svårt med Skvallerbyttan Jenna plus att både jag och Basse har skvallermaskiner på oss.

 

Lekte en massa i skogen också. Basse och Jenna jagade varandra och jag hade skoj med en pinne jag hittade. Vara en flock i skogen är superskoj.

 

Fast jakten slutade med att Jenna förlorade och åkte i backen. I alla fall denna för det var lika ofta som Basse åkte i backen.

 

Mer vatten, alldeles perfekt. Så här ska det alltid vara en massa trevligt vatten överallt i skogen.

 

Tillbaka ute på vägen för vi skulle gå tillbaka. Enligt matte skulle vi hinna med lite mer saker.

 

Jenna visade Basse var Sigges gamla favoritspagrop finns. Den är viktig att prova.

 

Fullt godkänd för Basse kastade sej i och simmade. Tror Sigge blir glad på andra sidan regnbågsbron över att få se att mina kompisar gillar hans gamla tillhåll.

 

Dragkamp om en liten kvist kan man också ha. De slet länge.

 

Först så stod jag på ett bord och tänkte vara domare. Men de drog och drog och ingen gav sej.

 

Så där jag vann! Enkel match, jag bet i grenen och den gick i flera delar.

 

Koppelfångar för vi närmar oss bilen och stora vägen. Nu ska vi åka och göra nåt mer som kommer att bli bra.

 

Underbart! Vi ska shoppa i bästa Grisöronaffären igen. Basse han kommer minsann ihåg att det är ett mycket bra ställe.

 

Basse skulle ha en sele och sån ska provas. Den här var perfekt och dessutom med bra färg så han syns även när det är mörkt ute. Fast Basse ansåg att prova var en ganska onödig grej.

 

Både Basse och Jenna får MVG i kursen Tigga shoppinggodis. De står så snyggt och väntar på att bli serverade de utsökta godiset. Jag lyckas bra med mina kurser för det mesta.

Åkte hem. lämnade Jenna.

Hemma hos mej käkade vi lite lunch och sen sov vi gott. Det tar på krafterna att ha en massa skoj hela tiden.

Gick ut på eftermiddagsrunda, trist sån för vi träffade inga vi känner.

I morgon ska jag ta med min flock till nån annan trevlig jägarbefriad skog. Matte försöker bestämma sej för vilken det ska bli.


Av Wilma Border collie - Söndag 20 okt 17:50

Hade fallit svampvatten i natt och försökte falla en del när jag var ute på morgonrunda. Men som tur var upphörde nedfallet när jag skulle i väg för att träffa dagens kompisar.

 

Ingen Basse ute så jag ansåg att matte skulle släppa ut honom vilket hon vägrade. Fick bara höra att Basse skulle minsann komma ut snart.

 

Han kom och jag hade hittat en frisbee, mycket skoj sådan så jag lekte mycket med den,

 

Basse är minsann en mästare på att fånga frisbee han också.

 

Tjoho Jenna kom idag också. Perfekt nu ska vi ha roligt. Vi har inte setts sen i går och det aär alldeles för länge sen.

 

En ny hund, fast jag känner honom. Han heter Asco och bor nära mej. Nu skulle han få prova at vara med på hundträff för första gången.

 

Asco blev omgående dödligt förälskad i Jenna, men kärleken var inte besvarad.

 

Basse ville leka och Jenna berättade att hon inte alls besvarade Ascos varma känslor. Stackars Asco bli så blixtförälskad och bara bli utskälld.

 

Fast de kunde leka tillsammans och ha skoj också. Basse tyckte att det var väldigt skoj med ny kompis.

 

Labrador Diza kom, mycket trevligt, för vi förstod att vi nog inte skulle bli så många hundar idag. Troligen ville inte människorna ut fast nedfallet upphört.

 

Borzoi Mra kom, hon och Aco borde kuna ha en massa skoj tillsammans genom att springa mycket och fort.

  

De hade nån diskussion. Troligen om vem som skulle vara snabbast av dom.

 

Nu ska det springas och springas fort.

 

Slutade med att det blev sånt här skoj flockspring. Fast vi andra hade inte en chans att vinna, men vad gör det vi hade skoj.

 

Jag och Basse hade ett viktigt samtal med Myramatte. Vad vi pratade om det stannar mellan oss.

 

Sen kom vi på en ny lek. Vi hittade en gris och den borde vi kunna ha skoj med. Alltså uppsökte vi Jennamatte och bad att hon skulle kasta den till oss. Jenna har faktiskt uppfostrat sin matte väldigt bra.

 

Jag vann! Eller jag vann den här gången, de där gångerna jag förlorade behöver vi inte prata så mycket om.

 

Dalmatiner Tilly har vunnit och stack i väg med grisen. Funderade om jag skulle förska komma över den men lät bli.

 

Kollade om Chesshusse möjligen hade tröstgodis till oss som förlorade. Det hade han så livet kändes bättre.

 

Jenna kom över grisen och bestämde sej för att reta Diza med den var en mycket skoj lek. Fast det hände ett par gånger att Jenna blev av med den när Diza var snabb.

 

Vi andra ägnade oss åt en massa annan lek och hade roligt medan de drogs om grisen.

 

Tilly och Asco lyckades få ner Basse på marken med gemensamma krafter. Men han var uppe snabbare än vad han hamnde där.

 

Dags igen för den skoj leken kast med gris. Nu är jag verkligen laddad och tänker vinna.

 

Här ser ni vinnaren av loppet hinna först till grisen. Jag vaktade den ganska länge, min vinst är min, bara min.

 

Lekte mer utan inblandning av grisen. Roligt hade vi, bäst att passa på för vem vet när vi får chansen nästa gång. Människor kan hitta på så mycket korkat.

 

Så gick tiden alldeles för fort igen. Bara jag, Basse och Jenna kvar och det är dags för mej och Jenna att åka hem. Men innan människorna fick med oss så smet vi in till Basse och bjöd oss på goda kycklingben.

Somnade när jag kom hem. Jag blir trött av allt skoj.

Gick på en trist eftermiddagsrunda, inga varken hundar eller människor jag känner ute.

I morgon då är det slut på Tråkveckan. Har hört att jag, Basse och Jenna kommer att ha tassarna överfulla. Vi ska besöka nån trevlig skog och sen ska vi göra nåt annat mycket skoj också. Blir säkert en mycket bra dag.


Av Wilma Border collie - Lördag 19 okt 17:30

I morse när jag gick ut för min morgonrunda så gick jag till min bil. Jag var helt inställd på att åka och hämta Basse, anser att det är en perfekt ny morgonrutin. Men skitmatte släpade iväg mej på min vanliga tråkrunda. Skulle intre alls hämta Basse.

Hemma kom jag på att det är lördag så jag la mej och vaktade dörren. Hon ska inte tro att hon ska glömma mej hemma inte.

 

Så alldeles perfekt! Jenna behövde sällskap på förmiddagen så jag hämtade henne och nu ska vi ha en massa skoj.

 

Så kom Basse också. Nu är min lilla flock samlad och vi kan börja ha en massa skoj.

 

Hade en diskussion om vad vi skulle hitta på medan vi väntade på att det skulle komma fler kompisar. Sånt är viktigt att fatta gemensamma beslut om.

 

Jenna och Basse hade en skoj brottningsmatch, Tror den blev oavgjord.

Så blev allt tokigt en stund. Det kom en hund som egentligen inte ska vara med längre. Stackars Jenna åkte i backen och blev liggande medan den stod och morrade hotfullt. Rädd blev hon och vågade knappt komma tillbaka.

Sen utsattes Basse för en massa otäcka svordomar och blev också rädd. Hunden fick gå hem igen.

 

Men så började alla våra trevliga kompisar komma. Nu ska vi ha en massa skoj med lek och mingel.

 

Trodde att Basse slutat bada i vår balja med dricksvatten men tydligen inte och än får han plats i den.

 

Fler kompisar som kommer. Dalmatiner Tilly, Sansa, Tryffan och Winnie bland annat. Blir toppen detta.

 

Stackars Jenna tog illa vid sej av det där otrevliga påhoppet och var inte säker på att hon ville leka. Hon höll sej mest hos matte eller nära mej.

 

Jag hade en mycket skoj brottningsmatch tillsammans med Nikki och Tilly. Precis här har jag hamnat på rygg, men de andra två gjorde det lika ofta dom.

 

Jenna var fundersam bra länge om hon skulle vara med och leka. Tittade mest medan vi hade skoj, här är Tilly sysselsatt med att brottas med Rick

 

Så där äntligen! Jenna kom på att hon behövde inte alls titta efter den där andra hunden utan kom på att hon kunde slappna av och leka som vanligt igen. Matte blev så glad att det släppte snabbt och Jenna blev sitt vanliga jag.

 

Traktordäcket är bra till mycket. Är man liten som Winnie och behöver överblick är det perfekt att hoppa upp på det.

 

Jenna och Borzoi Myra är superkompisar och när Jenna kunde koppla av igen så kunde de börja leka som de brukar.

 

Mycket mingel blev det också. Det gäller att hinna med att umgås med alla hundar. Många trevliga samtal och annat umgänge.

 

Jo vi behöver godis, vi är hungriga och får aldrig varken mat hemma eller godis av nån. Vi fick godis, bra för då orkar vi hålla i gång ett tag till.

 

Den här fina Euroasierkillen (som matte kommer att lära sej namnet på vilket år som helst) var superduktig med agilityhindren.

 

Sansas husse kastade en leksak som vi fyndat. Jag trodde att jag kanske skulle hinna ta den innan Myra, men jag får visst träna upp snabbheten en del. För Myra var där snabbare än blixten.

 

Jag och Nikki brottades mer. Basse och Jenna utsåg sej till domare.

 

Lugna dej Basse, jag lever du behöver inte alls utföra hjärtlung räddning! Var snäll och kliv av mina revben!

 

Ni ser, det var minsann inget fel på mej. Bara att fortsätta srpinga och ha en massa skoj med mina kompisar.

 

Jenna, Basse och jag är världens bästa lilla flock, vi har så skoj.

 

Jenna och Basse hade nån diskussion om vem som har snyggaste tänderna. Ja, ja man kan prata om det mesta och frågar ni mej så har de lika snygga tänder båda två.

 

Brottades mer med Nikki och nu var Leonberger Peggy domare.

  Fortfarande så anser Basse att det är bra att ta stöd på mej när han vill komma upp och se bättre.

 

Äsch då, människorna påstår att nu är det slut på det roliga för idag. Bara att säja hej då till Peggy och Basse och bege oss hem igen.

Lämnade Jenna och hemma så somnade jag gott efter lite käk.

Gick på eftermiddagsrunda. Träffade Essie mycket trevligt för det var väldigt länge sen sist. Så kom Dixie också och till hennes oerhörda glädje hade matte osttuben i fickan. Blev alltså en bra eftermiddagsrunda.

I morgon är det söndag och då väntar det ett gäng kompisar igen, blir nog ytterligare en mycket bra dag.

Av Wilma Border collie - Fredag 18 okt 18:03

Mycket bra dag igen,

I morse så åkte jag till Basse när det var dags för min morgonrunda. Klarade av morgontoaletten och en del bus hos honom innan vi åkte hem till mej.

Var hemma ett tag medan matte ägnade sej åt tråk.

 

Så nu har jag samlat ihop min lilla flock. Gillar det här att vi är flera. Nu är frågan var vi ska fördriva tiden idag. Den eländiga Tråkveckan ställer till det och begränsar men snart är den över.

 

En av fördelarna med att vara en flock. Vi kan diskutera alla intressanta dofter tillsammans. Dessutom var det evigheter sen jag gick här så det hade hänt en del.

 

Basse fick syn på något som han bedömde som mycket farligt. Detta nåt skulle försvinna och bli rädd när han morrade.

 

Den här oskyldiga betongsuggan var enligt Basse farlig. Men sen kom han på att det var väldigt korkat att tro att den skulle anfalla. Jag och Jenna visade också att såna är helt ofarliga.

 

Bra den här vägen har jag inte gått på massor med evigheter och det finns trvliga fält där vi kan springa mycket.

 

Lika bra att kolla att allt är som det ska vara innan vi ägnar oss åt en massa skoj.

 

Ja vi kan inkallning. Det borde du veta. Fick i alla fall godis för besväret.

 

Eftersom vi inte har fått springa ordenligt på flera månader så lekte vi jaktlekar.

 

Där sitter hon den där Skvallerbyttan. Trodde faktiskt hon skulle glömma de dumheterna nån gång. Men mattte höll på och berömde en massa.

 

Jag hade tagit med mej Basse in i skogsdungen. Hade nåt viktigt att visa honom här och det tänkte jag klara av i luugnn och ro, men det var bara att glömma.

 

Fortsatte med alla våra skoj lekar ute på ängen istället.

 

Kolla Jenna hon ser ut som om hon tänker mörda Basse vilken sekund som helst.

 

Hon misslyckades för Basse drämde henn i backen och sen hade de brottningsmatch.

 

Bästa energipåfyllningen. Jag såg att matte tog en påse med nåt hos Basse i morse men tänkte att det var nåt mänskligt tråk. Inte alls alldeles utsökta tuggpinnar till oss.

 

Vi käkade upp dom ganska snabbt så mycket som vi lekt behövde vi verkligen energi.

 

Vi skulle bara drick gott lervatten och sen var planen att vi skulle ha fortatt och gått en bra runda. Men matte råkade vrida på huvudet och ändrade snabbt planen.

 

Vi slutade som koppelfångar för matte hade sett ett gäng rådjur och tyckte inte att vi skulle störa dom. Jenna hon ville absolut ha en pinne som Basse hittat, Men hans koppel är längre så hon nådde inte.

 

Skulle gå nån annanstans i stället. Jag och Jenna hade lite kurs med Basse i fördelarna med att hoppa upp på stenar. Men han var synnerligen tveksam till det. Ja, ja det kommer fler kurstillfällen.

 

Hamnade vid hundbadet. De där två bakom mej har inte fattat att badsäsongen är över. Det räcker med att dricka och möjligen blöta tassarna.

 

Basse och Jenna tyckte att det var perfekt att leka i vattnet. Dårar, det kan man göra när det är ovädershetta.

 

Vad gör ni egentligen? Behöver jag var polis?

 

Var lek så jag bestämde mej för att vara med. Man kan aldrig leka för mycket.

 

Vi hade så där superskoj igen. Brottas och jaga det är superoligt.

 

Som sagt det gäller att passa på för vem vet när vi får leka igen? Kan ta massor med evigheter.

 

Jag tror jag ska ligga på bordet en stund, de där andra två är inte kloka.

 

Undrar varför de vägrar inse att badsäsongen är slut? De fortsatte att bada som om Vattensjuven skulle tömma hela sjön om några minuter.

Men ungefär nu påstod tråkmatte att det var dags att gå hem. vi hade varit ute länge och hon var hungrig.

Gick hem med Jenna, jag och Basse fortsatte hem till mej. Vi käkade lite mat och sen somnade vi gott.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda.

 

Turen var med oss. Susannes affär var öppen och vi fick välbehövligt godis och umgänge. Alltså perfekt eftermiddagsrunda.

Lämnade Jenna och hon fick minsann ett smarrig öra. Fanns såna också i den där märkliga påsen från i morse. Basse gillar inte dom, men det gör minsann jag och Jenna.

Sen kom Basses husse och hämtade honom. Perfekt för i Basses bil finns det korv. Utsökt god korv blev jag bjuden på.

I morgon är det lördag igen, en sån där bra lördag med alla kompisar.

Tänker vila mej i form nu.


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se