wilmablogghund

Senaste inläggen

Av Wilma Border collie - Tisdag 30 jan 18:15

Sigrid hälsar och tackar för alla grattishälsningar hon fick igår. Hon är mycket nöjd med sin födelsedag.

Blev idag och människorna hade en plan. Fast delar av planen ställdes in direkt eftersom den handlade om att köra bil på småvägar och det var snorhalt efter en massa snöfall i går. Ska inte lägga bilen i diket om det går att undvika.

   

Slutade så här, vi skulle ta en runda i hemmaskogen innan det där andra skulle göras. Jag och Sigrid vi sprang mycket. Hade inte träffats sen igår och då finns det alltid saker att ta igen.

   

Vad ska vi hitta på tycker du? Alltid bra att ha en kompis och planera tillsammans med.

   

Lekte en del, sånt är skoj.

   

Detta var nåt nytt. Vi hittade först en pistmaskin och när vi kollade på den så gick det att leta godis på den. Pistmaskiner är alltså bra prylar. Fast jag hörde att matte pratade i telefonen och det lär mindre trevligt.

   

Sigrid är väldigt smart. Hon klättrade upp för att nå det godis som fanns högst upp på den. Var visst meningen att jag skulle ha hittat det, men strunt samma vi hittade så det räckte till oss båda.

   

Men titta!!!!! Långt där borta kommer Ossy. Han hade säkert hört att hans två favoritbrudar närmade sej.

   

Sigrid springer alltid och möter honom och se försöker hon se ut som om hon hittat honom alldeles på egen tass.

   

Jaha nu gäller det att prata ihop oss om vad vi ska hitta på. Nåt skoj måste det bli.

   

Vi började med de gamla stockarna. Ossy har lärt sej att det är lönande att klättra upp på dom. Visst fick vi ost för besväret.

   

Sen bestämde vi oss för att gå och leka en stund.

   

Började med att springa tillsammans, tänk vad vi har skoj.

   

Ha! Jag har minsann lärt mej av Sigrid hur man leker Pitbull. Ni ser väl hur Ossy skriker av skräck när jag anfaller?

   

Ingen fara han överlevde och vi är självklart de allra bästa vänner.

   

Ossy och Sigrid lekte också en hel del. Fast det blir inga brutala brottningsmatcher mellan dom. Jag som visste att det var otrevligheter på gång ägande en massa tid åt att ha stenkoll på matte. Visste att hon planerade att rymma.

   

Men visst Ossy du och jag vi älskar varandra. Faktiskt så är han min och Sigrids allra bästa kompis och han älskar oss också.

   

Fast Ossy älskar innehållet i mattes ficka. Här vill han åt nåt.

   

Nu var det osten så han fick. Sen lekte vi lite mer och jag fortsatte vakta den rymningsbenägna matte. Sen var det dags att skiljas åt, Ossy fick sitt ben och var nöjd och belåten.

 


Jag och Sigrid lekte lite mer och nu förvandlades Sigrid till Pitbull igen. Tur att jag har lärt mej att hantera det.

   

Precis som jag befarade. Utanför mitt hemma och jag släpas mot fångenskapen av Sigridmatte. Vill inte alls vara fånge. Matte skulle komma snart påstod hon. Men min fångenskap pågick i flera år.

Matte var och skjutsade sin mamma till en människoveterinär på Sjuka huset och några andra ställen. Jag försökte hela tiden att gå hem. Men Sigridmatte låser dörren och vägrar låsa upp den. Jag provade ofta och mycket om den möjligen var upplåst så jag skulle kunna gå hem. De korkade människorna påstår att det är nyttigt med fångenskap. Typ att jag lär mej att det är helt okej att vara hos Sigrid och hennes matte. Onödigt påfund och jag och Sigrid blev ju blåsta på köttbullarna.

   

ÄNTLIGEN! Matte har behagat hitta hem och kom och befriade mej från fångenskapen. Hade extremt bråttom hem. Litade inte på att hon verkligen skulle följa med eller komma på idéer om fortsatt fångenskap. Kan berätta att det är utmattande att vara fånge. När jag kommit hem så käkade jag lite sen somnade jag och sov djupt. Matte påstod att jag snarkade, men se det tror jag inte alls på. Jag snarkar aldrig.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Måndag 29 jan 18:00

Finns bara ett ord om denna dag ÄNTLIGEN!!!!!!! Efter mina två ensamma dagar så ar det dags för Sigrid igen. Var lite misstänksam när vi skulle i väg för matte stoppade konstiga saker i bilen. Tänkte att jag kanske skulle bli blåst idag också. Men inte det. Vi åkte faktiskt och hämtade Sigrid och hennes matte för det skulle göras viktiga saker också.

   

ÄNTLIGEN du och jag Sigrid. Vi ska faktiskt umgås varje dag, åka bort är ett korkat mänskligt påfund.

   

Jag glädjerullade en del vid sjön.

   

Så lekte vi, sprang massor och fort. Stackars Sigrid hade tillbringat helgen i Fjollträsk och där går det minsann inte att rusa fritt.

   

Eftersom jag fortfarande inte får mat hemma så stillade jag värsta hungern med att gnaga barken av en pinne. Bark är gott.

   

Så blev vi fångar. Skulle passera nära sjön och Sigrid gjorde ett par försök att dra ut på den snorhala isen. Onödigt att fira sin födelsedag med att skada sej på isen.

   

Sigrid sprang i väg och letade efter Ossy, men hon hade ingen framgång idag. Ja, ja vi kan leka med honom en annan dag då.

   

Som vanligt gav det ost när vi klättrade upp på de gamla stockarna. Väldigt bra stockar detta.

   

Lekte mer och här försöker jag hålla mej undan från Sigrid som förvandlats till en Pitbull igen.

   

Hjälp mej!!!!!! Ser ni inte att hon försöker döda mej?

   

Var inte så farligt bara en del av vår lek. Alltså fortsatte vi med att ta igen allt som vi missat under helgen.

   

Passade på att kramas med Sigridmatte och tacka ordentligt för att hon sett till att Sigrid är hemma igen så vi kan umgås.

   

Sen skulle vi till bilen för nu skulle det göras en massa saker. Typ åka till soptippen, fixa med Sigridmattes sjuka dator och annat tråk.

Äntligen!!!! Vi ska shoppa! Har inte fått shoppa på evigheter.

   

Eftersom vi är väldigt artiga hundar så hälsade vi ordentligt på Magnus som äger våran allra bästa Grisöronaffär.

   

Kollade självklart in godissortimentet ordentligt. Finns hur mycket smaskigt som helst att köpa. Valde ut en del som jag behövde.

   

Sigrid skulle få födelsedagspresenter. Bland annat ett aktivitetsspel. Eftersom jag är självutnämnd expert på såna så hjälpte jag Sigridmatte att välja ut ett bra.

   

Va??? Oreda??? Men jag skulle bara kolla vad jag skulle ge Sigrid i present. Att det trillade ut en massa saker på golvet kan väl inte jag hjälpa. Hur som helst så fick Sigrid ett mjukisdjur av mej, hon älskar såna.

   

Precis som det ska vara, nu har jag shoppat färdigt och belönas med godis.

   

Sigrid som fyller år fick minsann extra godis. Ja, ja det dröjer inte så länge innan jag fyller och ska åka och få present.

   

Detta är Pelle Peugeot, alltså är det den här bilen som jag och Sigrid åker runt i numer. Mycket anonymt och bra för ingen känner igen den. På bilden så passar vi den på ICAs tråkparkering i Flen.

Åkte hem och drabbades omgående av passa huset.

   

Detta ägnade sej matte åt. Rottis Helga behövde hennes hjälp att komma ut på en kissrunda. Fast på bilden hittade hon nåt som hon trodde att hon skulle ha.

   

Jag anser att vita ben är oätliga, såna kan Ossy ägna sej åt. Men i Grisöronaffären hittade jag bruna med smak av oxkött. Fick köpa ett par stycken. Hörde att matte sa att om jag ångrade mej så kunde Ossy få dom. Alldeles utsökta ben, har redan käkat upp det ena. Så här ska ben smaka.

I morgon ska jag hänga med Sigrid igen. Men det finns ett orosmoln. Mattes mamma ska till nån människoveterinär och jag har hört att jag kommer att drabbas av fångenskap hemma hos Sigrid då. Hoppas hennes matte glömmer att låsa dörren så jag kan gå hem.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Söndag 28 jan 17:56

Dags för en sån där eländig tråksöndag. Borde vara förbjudna men matte påstår att jag kunde behöva en lugn dag eftersom det varit så mycket ett tag nu.

   

Passerade Heden som först var alldeles övergiven men nu ser jag nåt. Kan bli bra detta.

   

Där borta kommer Ronnie och hans lilla Chihuahua kompis, Trevligt då får jag sällskap en stund.

   

Som vanligt så var Ronnie helt inriktad på mattes ficka, han vet precis var osttuben finns.

   

Ronnie ville leka men jag hade inte riktigt lust. Fast ställde upp lite av artighet.

   

Hans lilla Chihuahuakompis har nog matte som favorit numer. Han fick också smaka ost och det passade alldeles ypperligt.

   

Vi skildes åt och jag gick vidare. Undrar vad som hänt i Ekorrskogen? Fortfarande inga såna hemma. Brukar vara många här.

   

Jaha och vad ska jag göra ensam här? Ingen Sigrid och ingen annan kompis. Dötrist.

   

Matte tog fram min boll som jag inte har lekt med på länge. Var riktigt skoj att kasta runt den.

   

Dessutom tränade jag på att fånga den i luften. Gick hur bra som helst.

   

Idag levererade godisgungan. Nu växte det ost på den, jag städade bort allt.

   

Jaha det där trädet som föll när det stormade blockerar vägen där jag tänker gå. Fast det gick alldeles utmärkt att passera på ett annat ställe. Kollade av spårvägen där inget av värde hänt.

   

Nu ska jag inspektera Hasselskogen istället. Var ett par veckor sen jag var där så det kanske har hänt nåt spännande.

   

Jo, den här stenen brukar kunna ge godis. Tänk det gjorde den idag också.

   

Spanade av skogen men det fanns inga nyheter och inte hände det nåt av värde heller.

   

Matte hittade den här lilla söta figuren på en bjröstam. Påminner om en gris enligt henne.

   

Jag jobbade. Gjorde en insats som svamphund eftersom de tillfällena är ganska sällsynta just nu.

   

Titta här jag hittade kantareller, fast deras bäst före datum har sedan länge passerat.

   

Kom ut på Dunkvägen, fanns inget av värde där heller. Bara Rådjur och Vilda grisarna som använt den.

   

Trodde att jag skulle kolla min Sörmlandsledsetapp. Matte tror att det ligger en massa träd. Men det ska vi göra en annan dag. Nu skulle det bara tittas efter isfigurer i dammen. Fanns inga. Bara ett bortblåst vindruteskydd till en bil.

   

Men vattnet forsar massor där. Bra eftersom vi behöver mängder med vatten.

 


Nä nu har det börjat regna så jag vill gå hem. Matte hade inga invändningar och jag hade varit ute ett par timmar.

   

På väg hem som träffade jag Terriern som brukar komma på hundträffarna. Men idag ville han inte alls träffa mej. Han bara skällde ut mej.

Gick hem och somnade.

Trist eftermiddagsrunda när det försökte regna och inte träffade jag några jag känner heller.

I morgon är det ÄNTLIGEN dags för Sigrid igen. Dessutom fyller hon 2 år i morgon så jag tror att vi kommer att få en ypperligt bra dag. Har nämligen hört rykten om vad vi ska få göra.

Av Wilma Border collie - Lördag 27 jan 17:56

Lördag alltså dags för veckans bästa dag.

Efter mina morgonrutiner så drog det ihop sej för att gå till hundträffen.

 

Va? Jag ska väl möta Sigrid, varför försöker du bara gå eländiga demensmatte! Visade sej att Sigrid hade åkt bort så hon missade allt skoj idag. Fullkomligt onödigt detta med bortrest Sigrid.

 


Vandrade i väg ensam och övergiven. Men var är alla mina kompisar? Är jag blåst på hundträffen också?

 

Nädå Ossy kom, för han hade hört att jag kom och då är det bråttom ut.

 

Du och jag Ossy, vi är de allra bästa vänner och älskar varandra.

 

Passade på att leka en massa och hade som vanligt väldigt skoj.

 

Men Ossy du kan väl tänka lite på ditt utseende. Nu ser du alldeles för larvig ut.

 

Nu kommer det nån hund så vi sprang självklart och hälsade välkommen

 

Det var Chowchowen som kom. Matte tror att han heter Herman, men så dement som hon är så kan det vara nåt annat namn.Så kom det fler hundar. Var en strid ström så det blev mycket med att ta emot alla.

 

En av alla nya hundar som kom idag, en liten söt Kinesisk nakenhund, bara valp så hon tyckte att det var lite läskigt.

 

Va? Finns det godis? En vanlig syn så fort nån människa stoppar en hand i fickan. Fickor brukar innehålla gott godis.

 

Så kom det tre små valpar. Alldeles underbara enligt människorna. Valparna blev noga genomgångna av oss. Bra träning för dom att träffa så många olika hundar.

 

Du har godis till oss va? Rick, Ossy, Alice och jag hade stenkoll på mattes ficka och det lönade sej.

 

Där nere händer det nåt som vi måste kolla. Ser mycket märkligt ut och några försökte skälla ut stackars Anne som var snäll och hämtade vårt rör som blåst långt bort när det stormade.

 

Dreamy hon tiggde som vanligt ost av matte

 


Så kom det ett par Pudlar som vi inte träffat. Alltid trevligt med en massa nya kompisar.

 

Jag jagade runt Rick några vändor. Bäst att se till att han rör på sej.

 

Den där mysiga unga labbevalpen han sprang en massa vändor genom röret.

 

Depp, jag har massor med kompisar här, enligt människorna var det 16 eller 17 hundar i dag. Men jag saknar Sigrid. Var inte bara jag som gjorde för det var flera som frågade efter henne.

 

På slutet kom den här lilla söta hunden som matte självklart glömt namnet på.

Sen var det dags för alla hundar att gå hem till sina hemma. Ossy fick sitt ben.

 

Bara att vandra hem igen då och drömma om nästa lördag.

 

Fast på min väg hemåt så träffade jag Malte Han stackarna har ont i ett ben och kan inte vara med och leka nu. Hoppas, han blir bra så vi kan leka tillsammans igen.

Var bara hemma en liten stund så skulle jag ut och åka. Hämtade Rottis Helgas snälla husse som är en superduktig bilveterinär.

 

Åkte till mattes mammas garage där min bil bor. Helgas husse undersökte min bil noga.

 

Detta är Plupp Seat som fått sin dödsdom. Den är bortom räddning då en moj till en grej gått sönder och motorn har skurit. Alltså ska den åka på sin sista resa till skroten inom en snar framtid. Men den har fyllt 20 år och rullat 33 000 mil då har man nog gjort sitt som bil.

Åkte hem och somnade, detta var en hård dag och jag har hört matte hota med att i morgon ska det vara en så där tråkdag. Nåt om att hela veckan har varit hysterisk så vi ska ta det lugnt. Låter onödigt tycker jag.

Av Wilma Border collie - Fredag 26 jan 18:00

Har haft en mycket upptagen dag.

Började med att hämta upp Sigrid och hennes matte. Sen skulle vi åka till Eskilstuna och vara hundliga assistenter. Självklart var vi inställda på att inleda med att käka köttbullar, men så blev det inte. Hämtade bara upp mattes mamma och sen skulle vi åka vidare.

 

Var sjutton har vi hamnat? Här har vi aldrig varit. Fast det är alltid spännande med nya ställen.

 

Sigridmatte och mattes mamma stod och tittade på nåt och pratade en massa tråk.

Mattes mamma som är väldigt yr i sitt huvud stannade vid bilen.

 

Vi skulle gå en stig i det här nya området. Spännande för det fanns massor att undersöka.

 


Ja vad vill du? Jag har faktiskt en massa viktiga saker att undersöka. Men matte ville veta var jag var eftersom det precis passerat en räv. Den såg jag aldrig.

 

Men den som tittar noga kan se en liten figur långt ute på isen. Räven raskar över isen precis som i visan.

 

Ja du Sigrid det är tur att vi är två så vi kan prata om alla dessa spännande dofter.

 

Oj! Vilken jättestor sjö! Vi är vana vid alla små skogssjöar, men denna är enorm och heter visst Mälaren. Långt bort på andra sidan ligger nåt som heter Västerås.

 

Jaha, det där är den där ön där mattes mamma brukar bo på sommaren. Nu var det inte att tänka på att gå på isen dit eftersom matte anser att det ska ha kört timmerbilar och sånt innan man sätter fötterna på isen.

 

Sigrid hon hittade minsann spåren efter Räv och tänkte leta upp honom..

 

Men hon misslyckades för hennes matte la sej i planerna och hindrade dom.

 

Jag som var duktig och stannade belönades med ost. Men Sigrid fick också när hon kom. Hundlivet ska vara rättvist.

 

Fast Sigrid fick vara fånge eftersom hon tydligt visade att hon minsann kunde tänka sej att dra igen.

 

Vi hittade en båt. Såna brukar vara lönande. Det var den här också för vi fick ost.

Sen skulle vi gå tillbaka. Jag som fick vara på fria tassar hade massor att undersöka som Sigrid missade.

 

Så där nu har vi hittat mattes mamma som satt och vilade i bilen.

 

Åkte en liten bit och sen skulle det handlas på ett ställe. Mattes mamma kunde känna sej trygg med Sigridmatte som är sjuksköterska och matte som är mentalskötare. Bra ledsagare.

Åkte igen och människorna försvann in i en affär.

 

Är ni ÄNTLIGEN färdiga? Vi har passat bilen i många evigheter nu.

 

Nu har vi kommit till vår privata köttbullerestaurang och blev självklart serverade såna. Det är perfekt att jobba som hundlig assistent och få sån här lön.

 

Ännu bättre för människorna käkade mackor och som vanligt delade vegetariska matte ut skinkan. Här käkar Sigrid.

Jag fick andra halvan av den skivan. Mycket gott.

 

Sen skulle vi vidare. Väntade på Sigridmatte först medan hon gick och fixade nånting.

 

Ha! Det går utmärkt att jobba som svamphundar mitt i Eskilstuna. Här växer det en massa Vinterskivling. Vi fick självklart massor med beröm och det var länge sen vi utförde svamphundsjobb nu.

 

Sigridmatte försvann in i en annan affär men Sigrid hade minsann stenkoll på var hon befann sej.

Sen hamnade vi i bilen och åkte hem efter massor med timmar på turné.

 

Matte fick present av Sigridmatte, en jättefin drömfångare.

Imorgon är det veckans roligaste dag igen. Dags för hundträffen hos Ossy och när den är klar så ska jag åka till Eskilstuna ihop med Rottis Helgas husse. Min bil Skrothögen ska få sin dom av honom. Troligen väntar begravning på skroten för den.

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 jan 18:14

I går kväll så kom matte på att jag skulle prova nåt nytt. Jag fick ligga på golvet och matte la sej mitt emot mej. Sen la hon bitar av mitt absoluta favoritgodis på mina framtassar. Skulle inte röra dom innan matte sa att det var okej. Bara det att hon hade alldeles förträngt Kleptoman Leya som också har mitt favvisgodis som sitt. Jag väntade och försökte ta ett par gånger. Bara det att Kleptomanen blixtsnabbt sträckte ut tre meter framben och snodde mitt godis!!!!!! Tro inte att det räckte med en gång. Nädå, hon lyckades sno många bitar medan matte gapskrattade.

 

Ja ni ser ju Kleptomanens lömska blick fast bilden är inte tagen i går. Matte pratade om att det borde ha filmats. Jag lyckades faktiskt komma över några bitar som inte blev stulna.

 

Så blev det idag, stormade ute och när jag skulle gå och hämta Sigrid så hade det trillat stora isklumpar och en del av ett stuprör på gatan.

 

Det töar snabbt nu, snöhögarna har blivit mer grushögar.

 

Skogen var inte att tänka på idag, det är fullkomligt livsfarligt att vara i den när det blåser så här.

Vi började vid sjön, Sigrid hon letade har och rådjurspluttar för att stilla hungern. Tänk att vi aldrig kan serveras mat hemma..

 

Jag lekte med en nerblåst pinne istället. Hade mycket skoj med den och tränade på att se farlig ut.

 

Vi tränade en hel del på inkallning. Skötte oss ypperligt varje gång, då har vi förtroendet att vara på fria tassar.

 

Hm, undrar hur det är med den där godisgungan? Nä det var en sjö under den så det verkade inte växa nåt godis i den.

 

Jo du förstår att vi är godissugna. Kan vi få nåt? Vi fick.

 

Sigrid anlade sin trotsmin och matte funderade på om hon planerade nåt, men hon skötte sej.

 

Jaha där har ett träd gett upp för den hårda blåsten. Som sagt såna här dagar ska man inte vara i skogen

 

Detta var trevligt. Vi kollade i en av människornas omklädningshytter. Där växte det minsann ost. Finns inte minsta spår kvar av den efter min och Sigrids städning.

 

Matte såg nånting i vassen. Ett tag trodde hon att det var nåt djur där eftersom det rörde sej. Vi gick och kollade, men det var bara en sopsäck som blåst dit.

 

Vi lekte en stund på stora gräsmattan.

 

Så skulle vi kolla om det gick att gå på spårvägen eller om den var skridskobana.

Hittade en stor träskiva som hade rymt från nånstans.

 

Gick utmärkt att gå här eftersom blåsten effektivt dödar isen. Ungefär här hördes ett rejält brak från skogen när ett träd föll. Matte hoppas att det lät bli att falla över vår etapp. Men det ska vi kolla nån annan dag.

   

Jag hade gärna tagit en sväng i Ekorrskogen, men som sagt skogen var förbjudet område idag. Sigrid var mer intresserad av Rådjurens spår, men några såna fick hon inte spåra.

 

Tänk nästan all snö är borta, bara plogvallar kvar. Perfekt för nu kommer alla spännande dofter fram igen.

 

Har kommit hem till Sigrid för människorna skulle fika. Funderade på om jag skulle lägga mej i Sigrids mysiga bädd en stund. Men de där människorna drabbas alltid av hysteriska skrattanfall när jag knölar ner mej i den.

 

Sigrid hon var upptagen med att försöka döda sin katt Nisse Eller döda, de leker så här hårt bara.

 

Hörru Nisse har du ätit klart snart? Tänkte om det kanske skulle kunna bli nån smula kvar till mej. Blev kvar men skitmatte påstod att jag inte alls skulle käka upp Nisses mat. Vadå, han har gott käk.

 

Sigrid hon var alldeles utslagen och somnade på golvet.

Gick hem till mina katter och somnade jag också.

I morgon blir det visst mycket. Jag och Sigrid ska jobba som hundliga assistenter igen. Känner redan doften av köttbullarna.

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 jan 18:12

I dag skulle vi hålla oss i hemmaskogarna enligt matte Det hade snöat regnat och frusit lite så det var snorhalt överallt.

Hämtade Sigrid och matte lovade att det skulle bli en bra runda för det väntade en överraskning.

 

Titta vi hittade minsann Dreamy!

 

Ännu bättre det visade sej att mattarna hade pratat med varandra så vi skulle ha sällskap. Gick i väg och hittade ställen att gå på där det inte var isgata.

 

Jaha och där kom Inez och Rick rusande över den snorhala gatan där det både var bilar och plogande traktor. Dreamy uppskattade det inte eftersom hon inte gillar Inez.

De försvann igen.

 

Men Inez kom rusande igen. Alltså lös hund vid snorhala trafikerade gator är vansinne. Matte lyckades fånga henne och höll henne tills hennes matte kom.

 


Vi skulle ha gått åt ett håll men så ändrade människorna sina planer. Fick vara på fria tassar så vi lekte massor tillsammans med Dreamy. Jätteskoj att leka jaktlekar tillsammans med henne.

 

Röjde loss vid skidbacken också eftersom de inte höll på med snökanonerna idag.

 

Jo Dreamymatte vi skulle faktiskt behöva varsin godisbit. Vi fick

 

Sen hade vi en massa mera skoj. Bäst att passa på när tillfälle ges.

 

Jaha och där kom Inez igen, självklart ingen människa inom synhåll och Dreamy var inte lycklig. Rick plus ytterligare en hund dök upp och efter en stund människorna.

 


Dreamy hon bevakar ständigt mattes ficka där den där osttuben finns. Syns på bilden att jag snodde åt mej första klicken, finns avslöjande spår på min tunga.

 

Hallå Ekorre!!!! Snälla du kan väl komma ner och umgås en stund. Nä som vanligt höll den till högt upp i träden. Kanske ska gå en kurs i trädklättring.

 

Kollade efter Ossy men han fanns ingenstans. Men vi lånade gungbrädan. Eller jag och Dreamy lånade den. Det passade inte Sigrid att prova den idag.

 

Dreamy var en hejare på att krypa genom röret som den sitter fast i. Jag hade ingen lust och Sigrid totalvägrade.

 

Vi lekte en del i stora hagen, här där vi alltid har så himla skoj med alla kompisar på hundträffarna.

 

Sigrid ägnade en massa tid åt sin hobby gräva gropar.

 

Skulle fortsätta och då från ingenstans Ossy!!!!!!!!

 

Jag och Ossy vi älskar varandra även om det inte ser så ut på bilden. Men vi ser ut så här när vi har som allra roligast.

 

Men Ossy, det börjar vara lite tjatigt att du alltid ska falla framför mina tassar.

 

Vi lekte alla tillsammans en stund och hade så skoj. Ossy är så försiktig när de små Dreamy och Sigrid är med.

 

Lek kräver energi Ossy tiggde till sej ost. Han tycker så mycket om den att han blir alldeles vindögd.

 

Vi är bra snygga Ossy, Dreamy och jag. Men var är Sigrid?

 

Jo hon stack på förbjudet äventyr. Långt bort försvann hon, fast matte såg henne hela tiden. Det tog sin tid innan hon kom tillbaka. Jobbigt var det med korta ben i den tunga blötsnön.

 

Jag och Ossy hade ett samtal med henne om att så där får man inte göra och Sigrid är egentligen superduktig på inkallning. Men nu slutade det med fångenskap. Vara på fria tassar är ett förtroende och missköter man det gäller fångenskap.

Gav Ossy hans ben och skulle gå hemåt. Först var jag och Dreamy på fria tassar medan Sigrid var fånge.

 

Fångar är vi allihopa, vi har nått de hala gatorna där det kommer bilar och då får vi inte vara lösa. Handlar både om vår säkerhet och så gäller strikt hundägaransvar. Händer det nåt blir våra människor skadeståndsskyldiga och vi kan dessutom bli skadade.

Gick hem med Sigrid och hörde att vi ses i morgon.

Matte släppte in mej hemma och försvann.

Rottis Helga behövde hjälp att komma ut en sväng idag så det gick hon och ordnade med.

 

Helga älskar också osttuben och hade säkert kunnat käka upp hela men det fick hon inte.

Hade tur på eftermiddagsrundan för Susanne hade sin affär öppen då jag gick in och hälsade på och fick godis och umgänge. Så träffade jag Beagle Mimmi också, var väldigt länge sen. Men matte hade självklart kameran hemma.

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 jan 18:13

Efter allt bilstrul igår så skulle det vara en lugn dag hade matte bestämt. Typ vi skulle bara koppla av.

Hämtade Sigrid och hennes matte för nu skulle vi åka till ett ställe där vi aldrig har varit. Matte har tydligen inte slut på nya ställen ännu.

 

Jaha framme i nåt som matte kallar för Hålan men visst heter Hälleforsnäs. Det stället har jag bara åkt bil igenom men alltså inte studerat närmare.

 

Ganska snart kunde vi vara på fria tassar för matte visste en bra runda.

 

Tänk det bor minsann ekorrar här också. Men de var lika asociala som alla andra.

 

Så mycket dofter överallt. Här rör det sej mycket hundar, människor och diverse Rådjur, Hälge och annat.

 

Vi hade tassarna överfulla med att kolla allt nytt. Alltså det är alltid superspännande med nya ställen.

 

Fast helt plötsligt vaknade storviltjägaren i Sigrid och hon tänkte minsann spåra upp Hälge. Sällsynt korkad idé enligt människorna.

 

Sigrid skötte sej och kom tillbaka igen. Annars väntar fångenskapen i koppel.

 

Märkligt det fanns helt plötsligt en lång bro över nån våtmark.

 

Ni kan vänta där, vi kommer snart. Ska bara göra nåt viktigt.

 

Långt bort drog vi och var till slut försvunna. Nu kan ju matte de här ställena och visste att det var i alla fall ingen risk för öppet vatten åt det hållet.

 

Här står Sigridmatte och spanar. Vet att människorna hade en massa åsikter ej lämpade för tryck om vårt tilltag.

 

Vad gnäller ni för? Jag kommer ju. Det var faktiskt superviktigt tt kolla det där långt bort.

 

Man blir törstig av sånt här och nåt vatten fanns inte så jag käkade snö Notera att jag drabbats av fångenskap.

 

Långt ute på myren syns en rosa prick. Det är Sigrid som äntligen (efter mycket längre frånvaro än min) behagar dyka upp.

 

Ja, ja vi skulle nog ha gett sjutton i den där utflykten för vi blev fångar båda två.

 

Hamnade på en liten ö och där finns det minsann ett skärmskydd. Sörmlandsleden går här och vi var ute på en sån där rundslinga.

 

Enligt människorna var det en otroligt vacker vinterdag som absolut skulle förevigas.

 

Är du klar snart? Inte nog med fångenskapen det ska fotas i evigheter också.

 

Inte det inte skulle tas en massa mer fullkomligt onödiga bilder.

Sen kunde vi äntligen gå vidare. Människorna tittade på en karta som sitter vid etappgräns. Hörde hur matte pratade om en annan bra runda där och pekade ut den på kartan. Ska vi tydligen få gå när det blir vår för den är lång och kräver fika.

 

Kom ut på en väg igen Fanns fortfarande hur mycket spännande som helst att kolla in och så alla dofter. Synd att vi förverkat rätten till fria tassar för det fanns många spår att utforska.

 

Som här, tänk om vi kunnat ta en sväng och kolla allt det där intressanta vi vet finns längre bort.

 

Jag ansåg att vi skulle ta den här vägen. Matte höjer inte ens ögonbrynen längre. För länge sen så bodde hon och Sigge i Hålan några år. Detta är alltså en av hans gamla rundor och så klart jag visste det. Men den ska vi gå då när det blir vår.

 

En bäck forsade som värsta vårbäcken. Kanske är det vår i morgon så vi får gå en där nya rundan matte pratade om?

 

Gick vidare och hade fortfarande fullt upp med allt nytt. Kom till nåt som Sigge hade döpt till Badudden. Tydligen badade han massor här. Men nu var det bara en massa si och snö så vi kunde inte prova badvänligheten.

 

Så här såg det ur större delen av rundan. Vi gick med nosen i backen för att ta in allt nytt.

 

Jaha. Där borta står bilen och det är dags att åka hem igen. Vi var faktiskt väldigt nöjda. När jag kom hem så somnade jag gott. Man blir så skönt trött av alla nya intryck och dofter. Faktiskt bra detta med mattes outsinliga förråd av nya ställen.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se