wilmablogghund

Senaste inläggen

Av Wilma Border collie - Lördag 28 okt 18:06

Dags för en sån där ensam dag, Visst jag gjorde ett försök på morgonrundan men fick inte hämta Sigrid. Dessutom föll det svampvatten.

Så skulle jag gå nånstans eftersom det är helg så är de stora skogarna bara att glömma.

 

Svampvattnet faller och jag är den enda hunden i hela Malmköping.

 

Eller vänta nu……………...där borta ser jag faktiskt nåt trevligt. Ronnie honom har jag inte träffat på länge.

 

Men hur gick det här till? Jag såg Ronnie men detta är Ossy!!!!!!

Ossy var ute och åkte med sin husse och blev avsläppt när han såg mej så det var inte Ronnie som förvandlades till Ossy.

 

Ronnie och Ossy har aldrig träffats, de hälsade ordentligt och blev genast kompisar.

 

Vi lekte självklart massor. Hade jätteskoj tillsammans.

 

Som vi sprang Ronnie är ju sån där Greyhund och de är supersnabba. Men vi jagade varandra och hade så skoj. Fort gick det och roligt var det.

Men korkade mänskliga påhitt Ronnie skulle gå hem och Ossy följa med sin husse och handla.

Jag fick gå vidare ensam och övergiven, men jag hade ju skoj en stund i alla fall.

 

Tog spårvägen i brist på bättre, matte hade först tänkt en annan väg men det hördes skall från jakthundar från det hållet.

 

Tog en sväng in i skogen. Här har jag och Sigrid hittat väldigt mycket Svart trumpetsvamp många gånger. Alltså letade jag. Fanns lite kvar men det var bara lite.

Fast sen hittade jag ett ställe där det satt ett gäng. Fick så klart en massa beröm.

 

Jaha, undrar om människan är färdig snart? Det faller fortfarande svampvatten och jag blir skadad. Hon blev klar så vi gick vidare. 

 

Fortfarande finns det en och annan kantarell i skogen men dessa fick sitta kvar.

 

Det droppade så mycket av regnet att det bildades skum på en björkstam.

 

Så fick jag leta godis. Lte utmaning att hitta alla småbitar bland löven. Medan jag höll på med det så kom matte på att nånstans här hade Sigge ett ställe med Svart trumpet.

Men var?

 


Här var det, marken är alldeles svart och bara en del syns på bilden.

 

Jag hjälpte självklart till att markera dom. Enligt dementa matte är det superbra att jag lär mej ställena så jag kan visa. Matte var bortskämd med att Sigge visade och hon plockade.

 

Men nu håller de på och ger upp för i år. Fler och fler förvandlas till svart slem. Gör inget enligt matte som påstår att vi snart drunknar i torkad svamp.

 

Bra jobbat här. Ser inte så mycket ut i kassen, men hemma så tömde matte över i stora svampkorgen och den blev drygt halvfull.

 

På väg hem och jag har gått över läskiga bron. Egentligen är den inte så läskig längre, men jag frångår inte mina rutiner. Jag ska ha ost efter att ha gått där.

 

Gick hemåt och passade självklart på att leta spår efter alla snygga hanar som lämnar spår överallt.

När jag kom hem då upphörde minsann svampvattennedfallet. Men matte skulle som vanligt göra en massa tråksaker.

På eftermiddagsrundan så träffade jag Beagle Mimmi. Var evigheter sen jag träffade henne sist. Blir konkurrens om hanarna framöver för hon planerar också för att lukta gott inom snar framtid.

I morgon ska jag visst utföra nånting, hoppas jag lyckas med det för då blir det skoj.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Fredag 27 okt 17:58

Är det något som Sigrid saknar så är det pokerfejs. Märktes redan när jag hämtade henne i morse att hon inte var på sitt bästa humör. När vi kom hem till mej så gick hon direkt och la sej i katternas klöspelare och såg sur ut.

Sen skulle vi till skogen, men först åkte matte till en affär. Har aldrig varit där men de öppnar tidigt och skulle visst finnas hundsaker.

 

Jo matte kom ut med en reflexväst som Sigrid fick prova. Sista exemplaret och den passade. Den andra ligger ju nånstans i gårdagens skog och den ska vi leta efter nästa gång vi är där.

 

Nu så har vi hamnat i skogen. Här har vi inte varit på evigheter. Senast jag var här var tillsammans med en svamphundselev.

 

Nog syns Sigrid bra allt, var så mörkt i skogen att blixten hoppade igång. Men som sagt hon syns.

 

Jaha, här har vi varit max en kvart i skogen och Sigrid har dragit. Alltså sånt är strängt förbjudet.

 

Jo hon återkom och försökte se oskyldig ut.

 

Jag gav henne på moppo, nån gång ska hon väl begripa att hon inte ska sticka. Matte hotade med fångenskap i koppel om hon inte skärpte sej. Med dagens humör bedömde matte att hon inte alls var pålitlig. Titta på bilden bara för att jag sa åt henne försökte hon ge sej på mej.

 

Vi kollade av den lilla sjön, mycket mer vatten hade den fått sen sist. Gott var det också.

 

Trattkantarellerna var stora och fina så matte plockade faktiskt en hel del.

 

Jaha så har Sigrid försvunnit igen, jag spårade och visste precis vilken väg hon hade tagit.

 

Rakt genom det här kärret som är fullt med vatten hade hon försvunnit. Jag som har längre ben drog efter och försökte få med henne tillbaka utan framgång.

 

Jo hon är där borta på andra sidan den eländiga rymmaren. Mattes favoritord var Siiiiiiiiiigrid.

 

Efter mycket om och men behagade hon dyka upp. Dessutom såg hon ut som om hon ville ha hjälp över vattnet här, Mattes rätta namn är Ond af Elak så hon upplyste Sigrid om att kan du rymma tvärs över och ta dej tillbaka får då lösa detta själv.

 

Jodå Sigrid tog sej genom vattnet och blev koppelfånge per omgående.

Jag upplyste igen om hur korkat det är att rymma och ännu mer korkat genom vattenfyllda kärr.

 

För övrigt är det väldigt skoj att reta koppelfången. Springa runt och ha skoj när Sigrid sitter fast.

 

Matte hittade en fin Blomkålssvamp som fick följa med.

 

Hur var det? Ska vi flytta hit eller? Jadå sa matte som är kroniskt folkilsken ska bara ha nycklarna sen så.

 

Jag fortsatte att retas med Sigrid. Väldigt skoj och hon satt fast. Ofta så räcker det med en sån här gång som koppelfånge för att hon ska komma ihåg att rymningar är korkat.

 

Men matte kan vara snäll, Sigrid fick springa en stund men då med kopplet efter sej. För matte hade sett att hon hela tiden hade en massa planer. Fast en del lek hann vi med.

 

Men kolla här, hon tänker minsann sticka igen. Bara det att matte hade kopplet i stadigt grepp så hon kom ingenstans.

 

Sen skulle vi kolla nåt. Matte trodde att hon såg nånting. Syns som en ljus prick mellan träden.

 

Jodå en Blomkålssvamp modell större. Nästan stor som Sigrid.

 

Den fyllde bra i korgen som för övrigt inte innehöll en enda Svart trumpetsvamp idag, bara en del Trattkantareller och två Blomkålssvampar.

Hemma så hade vi tråkigt.

 

Matte försökte göra tusen saker samtidigt. Ringa företaget där hon köpte nya kängor för en och en halv månad sen. Nu är de trasiga. Inga problem de ska skickas tillbaka för sulorna ska inte lossna

Så var det telefonsamtal med Chefen ( nåt med våran etapp) mail till Länsstyrelsen och svamprensning. Ungefär allt på en och samma gång.

 

Eftermiddagsrunda och som sagt vi har inte bråttom. Tänk så mycket snygga hanar som sprider sina dofter överallt. Allt måste undersökas väldigt noga.

 

Så träffade vi Elisabeth och Anna som hade Pryl 7:an förut. Mycket trevligt med umgänge en stund.

Lämnade Sigrid och hörde de hemska orden ses på måndag. Jaha, nu väntar två ensamma dagar.


ANNONS
Av Wilma Border collie - Torsdag 26 okt 18:13

Hämtade Sigrid i morse precis som vanligt. Efter gårdagens tråkdag med hundnappning och svampvatten hade vi massor med energi. Vi till och med busade inne vilket vi inte brukar göra. Hade en hel del att ta igen.

Sen hamnade vi i bilen för vi skulle ut och åka. Bara att hoppas på att det inte var hundnappning på gång igen. Men ingen fara, vi åkte till skogen.

Ni vet för ett par dagar sen så hittade vi ett nytt ställe med Svart trumpetsvamp. Då fylldes korgen snabbt och matte fick för sej att det nog skulle finnas mer där. Alltså skulle vi kolla det idag.

 

Hann inte mycket mer än sätta tassarna i skogen så var det dags.

Växte några såna här jättestora där.

 

Jag och Sigrid vi sprang före och det var bara att börja jobba. Den som tittar noga på bilden ser en del av dom.

 

Detta är bara en liten del av alla som fanns på några få kvadratmeter.

 

Dessutom käkar de troligen nåt tillväxthormon för alla var enorma.

 

Jag och Sigrid vi insåg att det bara var att vänta medan matte plockade och plockade.

 

Jaha precis som sist, korgen proppfull på en liten fläck. Men i dag var matte bättre utrustad och hade mer med sej att plocka i.

 

Jo det fanns mer, här är det Sigrid som har hittat mera.

 

Eftersom detta är ett nytt ställe så gäller det att kolla av det ordentligt. Sigrid hon spanade mycket. Hade nu matte varit lite mer uppmärksam så hade hon sett vad som var på gång.

 

Men jag hade råkat fastnat i några kvistar och behövde hjälp med min reflexväst som lossnat. När det var klart var Sigrid försvunnen.

 

Här kommer hon som varit på otillåtna äventyr. Inte nog med att hon rymde hon har dessutom klätt av sej sin snygga rosa väst.

 

En del försöker minsann ställa sej in. Jag talade om vad jag tyckte, matte sa också saker om otillåtna rymningar och att hon klätt av sej nånstans under frånvaron. Sigrid var fullkomligt oberörd och gick rakt på ett gäng med Svart trumpetsvamp istället. Jo hon fick beröm för markeringen av svampen.

 

Nu ska vi leta väst, matte såg från vilket håll Sigrid kom. Vi (läs matte) letade och letade. En rosa väst syns bra men inte gick det att hitta den inte.

 

Så gäller det att hålla ordning på dementa matte. Under jakten på Sigrids ägodelar så ställde hon den blytunga svampkorgen på ett ställe. Bara det att hon höll på att glömma den sen.

Tur att det är ordning på mej för jag såg till att hon inte glömde den.

 

Är inte så långt kvar till jul. Då ska man visst dansa runt granen säjs det. Alltså tränade jag och Sigrid dans runt granen. Matte plockade lite mer som vi visat.

 

Så lekte vi en del med pinnar också, hade väldigt skoj.

 

Nu ska vi till bilen igen och vi har jobbat bra, Proppfull korg och kassen är halvfull. Mycket bra skog vi hittat.

 

Hemma på min gata så tittade matte på min reflexväst. Tydligen hade jag fastnat nånstans eftersom den fått extra hål.

Gick in, såg till att få våra Dentastix och sen somnade vi ett tag. Ny skog och en massa jobb tar på krafterna

 

Matte hällde över svampen i kassen till en korg. Stor korg blev halvfull så det blev rejäla mängder idag.

Gick på eftermiddagsrunda tråkig sån var stängt överallt. Fast demensmatte höll på att glömma att gå hem med Sigrid. Hade inte gjort nåt, vi hade kunnat fortsätta att umgås men troligen hade Sigridmatte saknat henne.

Av Wilma Border collie - Onsdag 25 okt 18:11

Dagen började precis som vanligt jag hämtade Sigrid på morgonrundan och sen hade vi bråttom hem till mej. Det föll en massa svampvatten och vi ville självklart undgå skador.

Hörde att nån bra skog var inte att tänka på idag vi skulle ägna oss åt annat.

 

Hamnade i alla fall i bilen eftersom vi skulle åka till Eskilstuna. Jodå det finns massor med snygga hanar där också. Hittade mängder med intressanta doftspår.

 

Förskräckligt vad den här hissen är långsam då. Vi vet att det nog är köttbullar på gång och hissen tar flera veckor på sej.

 


Hej mattes mamma, du förstår att vi får aldrig köttbullar och inget annat heller, Kan vi få nåt?

 

Jo vi fick och Sigrid käkar inte upp fingrarna ser bara så ut på bilden.

 

Människorna fikade och pratade tråk. Kolla Sigrid som gjorde allt för att få mer köttbulle. Hon fick.

 

Men jag vill också ha! Vinkade och då fick jag också. Tänk att vi alltid måste utföra saker för att få det som tillhör oss!

 

Sen övervakade vi gardinbyte. Alltså kollade så matte verkligen gjorde rätt när hon bytt dom.

 

Sigrid hon tog på sej uppgiften att kolla så mattes mamma bar de nya på rätt sätt. Det är ett hårt liv att vara hund och vara tvungen att ha koll på allt.

 

Dags att gå till bilen igen, men vi var bara tvungna att göra många stopp och kolla efter spår av hanar. Hörde hur matte muttrade om att vi kan skaffa oss andra intressen. Vadå, vi behöver ha stenkoll på var snyggingarna finns.

Passade bil medan matte handlade nåt tråk.

 


Sen hamnade vi här, detta är Sigridmattens jobb där hon enligt mej och Sigrid borde tillbringa mycket mer tid.

 

Nu blev det märkligt, Sigrids matte kom ut och jag trodde att hon bara skulle säja hej till Sigrid och kanske prata nåt med matte.

 

SUUUUCK!!!!!!!!!! Detta är bara för mycket! Sigrids matte hundnappade Sigrid och tog med henne till det där jobbet! Hur orättvist kan hundlivet bli? Svampvattnet vräker ner och jag kommer att få tillbringa resten av dagen ensam och övergiven.

Åkte hem och hade fruktansvärt trist. Saknade Sigrids sällskap.

 

Eftermiddagsrunda, fortfarande faller det svampvatten. Ok det är välbehövligt för grundvattnet måste fortfarande fyllas på. Jag upptäckte att ena Prylaffären var öppen så jag knackade på och blev insläppt. Skönt med umgänge ett tag denna urtrista dag.

Gick en sväng, bara jag ute i hela Malmköping. Var alldeles övergivet överallt.

Men i morgon då SKA jag och Sigrid umgås alldeles som vanligt igen. Tänker se till att vi får komma till nån skog där det inte finns hundnappare.

Av Wilma Border collie - Tisdag 24 okt 18:24

Dagen började precis som den skulle. Jag fick gå och hämta Sigrid på min morgonrunda. Alltså är rutinerna återställda.

Sen skulle vi en sväng till skogen innan vi skulle göra nåt väldigt trevligt.

 

Jaha på plats och en massa att undersöka. Av nån outgrundlig anledning föredrar matte att vara med oss i skogen. Hör en massa om att ta sej fram på gatorna tar evigheter eftersom vi hela tiden letar spår efter snygga hanar och ska sprida ryktet om vad som komma skall.

 

Jag spanade av ordentligt men allt var lugnt och stilla.

 

Vi kollade av mer, inga snygga hanar som rört sej här inte.

 

Jaha så var det dags igen då. Massor med Svarta trumpetsvampar, överallt satt de.

 

Sigrid roade sej med en pinne medan matte plockade och plockade.

 

Jo vi hjälpte till och markerade. Här har jag hittat en del. Så lekte vi en massa medan matte fortsatte att plocka och plocka.

 

Tydligen har de käkat anabola eller nåt på det här stället som för övrigt är ett alldeles nytt ställe. Enorma var de.

 

Sigrid hon drog en sväng på såna där förbjudna äventyr och kom tillbaka och hade försökt klä av sej. Undrar vad hon pysslade med under sin frånvaro+ Kanske bäst att inte veta.

 

Bra jobbat för att vara ett alldeles nytt ställe. Proppfull korg och matte tror det kan finnas mera. Men det var ingen idé att kolla idag eftersom det inte fick plats mer.

Gick till bilen och åkte vidare.

 

Men ÖPPNA dörren, jag ska shoppa!!!!!!!

 

Jodå vi kom in i våran allra bästa Grisöronaffär och jag kollade genast av vad jag skulle handla.

Snodde lite lösgodis också och lät Sigrid tugga i sej smulorna

 


Det här godiset föll Sigrid för, hon hängde vid den korgen och skulle absolut köpa såna.

 

Eftersom vi är mycket artiga hundar så umgicks vi ordentligt med Magnus som äger Grisöronaffären. Måste visa vår uppskattning .

 

Så där nu är jag klar med shoppingen för idag och bjuds på godis. Jodå Sigrid fick självklart hon också.

Åkte hem och provsmakade en del av inköpen.

Gick på eftermiddagsrunda. Letade snygga hanar, spred ryktet om vårt kommande lukta gott. Ute var allt lugnt och stilla. Lämnade Sigrid och gick hem.

 

Ni vet den där forskningen där jag och matte deltar. I dag kom det mail med tre olika frågeformulär. Massor med frågor om allt som rör både matte och mej och ett om hur vi spenderar dagarna, träning, träningsmetoder osv. En av frågorna var om jag blir upprörd om jag hör andra hundar skälla. Svar nej.

 

Men ute lät det och mycket. Polishelikopter som snurrade över Malmköping mycket och länge.

 

Så tittade matte ut. Vår lilla lugna återvändsgata, där vid trädet står det en tungt beväpnad polis och han var inte ensam.

 

Massor med tungt beväpnade poliser och en polishund. Den där polishunden han spårade och skällde så jag blev riktigt, riktigt orolig. Matte som svarat i undersökningen att jag inte bryr mej om andra hundar om skäller. Men polishundens skall gillade jag inte.

I många timmar har det varit poliser på min gata och tydligen har det varit vägspärrar runt hela Malmköping och mängder med poliser på vägen mot Strängnäs.

 

I detta nu ser det ut så här. Bärgningsbilen hämtar en en bil på gården mitt emot mej. En sån har satts i samband med nåt rån i Enköping. Hoppas det är lugnt när jag ska göra kvällsrundan.

Av Wilma Border collie - Måndag 23 okt 18:12

Hade en bra kväll tillsammans med Sigrid igår. Vi grejade med en del aktiviteter som träna trix och sånt. När vi gick på kvällsrunda så träffade vi Essie. Länge sen jag träffade henne och hon och Sigrid har aldrig mötts. De blev kompisar på en gång så vi kan säkert leka alla tre vid tillfälle.

Så kom Sigrids matte med min bil och bytte tillbaka till Sigrid.

I morse tänkte jag självklart hämta Sigrid men det skulle jag inte alls. Fick bara höra att hennes matte har en sån där onödig ledig dag. Trodde alltså att jag skulle drabbas av en ensam dag.

Men när jag skulle åka till skogen så hämtade vi Sigrid. Planen var att vi skulle kolla det nya kärret med Rödgul trumpetsvamp. Bara det att så blev det inte. Matte såg från vägen hur det var alldeles fullt med vatten i skogen. Troligen hade matte behövt vadarbyxor, Sigrid flytväst och jag hade fått simma runt.

Men eftersom vi var nära ett annat ställe så bestämde matte att vi kunde åka dit och kolla.

 

Här har jag bara varit en gång när Terra och hennes människor var och hälsade på mej och Sigrid har aldrig varit här.

 

Hm här har det minsann gott snygga hanar. Sigrid tänker också börja lukta gott så vi luktade länge och noga. Gäller att ha koll på var de snygga killarna finns när det blir dags.

 

Gick och kollade på det där stället där svampen skulle finnas. Jodå jag markerade några stycken.

 

Allt kan man hitta i mina skogar som denna blomma. Fast den är inte äkta

 

Jo det fanns en del mer Svart trumpetsvamp. Syns inte så bra på bilden men de gömmer sej bland löven.

 

Sigrid blev koppelfånge eftersom hon utforskade den nya skogen alldeels för mycket på egna tassar och alldeles för långt bort.

 

Skulle åka vidare till en annan skog.

Det är bäst att passa sej i mina skogar. Vägarna är minsann minerade så det är ingen idé att nån försöker ta sej till mina ställen i hemlighet. Fast matte påstår att det är rester sen den där stora militärövningen.

 


Jaha, dags för nästa skog. Här skulle det med tur finnas en del Rödgul trumpetsvamp.

 

Bäcken hade fått mycket mer vatten sen sist så Sigrid passade på att bada. Jag nöjde mej med att dricka.

 

Fanns bara några få Rödgula Trumpetsvampar.

 

Men jag och Sigrid inspekterade bron, mycket viktigt hundjobb.

 

Fast den här bron den lär inte hålla länge till. Matte gick över den men gillar det inte riktigt.

 

Vi passade på att leka en massa också. Hade väldigt skoj en stund.

Sen åkte vi vidare, när vi nu var i de här trakterna så skulle en sista skog kollas.

 

Fanns massor att kolla, såna där intressanta hundsaker som inte människor begriper

 

Jaha så dör de Rödgula Trumpetsvamparna. Faktiskt väntat eftersom det är sent på säsongen och har varit kallt.

 

Fast matte hittade ett ställe där det satt massor av stora fina. Men det är då inte lätt att se dom. Ser ut som vissna löv.

 

Slut på svampturnén och dags att åka hem. När vi kom till Malmköping fick vi passa bilen på torget. Matte hade nån snabbdejt med Ann Marie och vi blev blåsta på att träffa henne. Nåt om trött och hungrig matte.

 


Vad är nu detta? Varför lämnar du hem Sigrid? Just ja hennes matte var ju ledig men hon kunde ha hängt med hem till mej i alla fall.

Men i morgon är det visst en alldeles vanlig dag och jag har hört talas om nåt trevligt.

Av Wilma Border collie - Söndag 22 okt 18:08

Var trevligt att ha sällskap av Sigrid i går kväll. Vi umgicks och grejade med aktivitetsspel och såna där viktiga hundsaker. Men sen skulle hon gå hem när jag gjorde min kvällstoalett.

Inte skulle jag hämta henne på morgonrundan idag heller. Fast jag försökte.

Skulle gå en runda i min ensamhet på förmiddagen.

 

Eftersom jag verkligen behöver berätta för alla snygga hanar vad som är på gång så lyfter jag numer på bakbenet som en hane. Gäller att sprida budskapet ordentligt.

 

Kollade sjön som mådde bra, drack en del och blötte benen.

 

Ovanlig syn, ute på sjön är det en båt. Ytterst sällan det är såna där.

 

Intressant detta med båt så jag fortsatte att ha koll på den. Tydligen ägande sej åt att försöka fånga Vithajar.

 

Gick in i skogen, skulle bara kolla om de små Svarta trumpetsvampvalparna hade överlevt de kalla nätterna.

Jodå, de lever men hade inte växt så mycket. Men jag markerade snyggt och fick en massa beröm.

 

Vet inte riktigt vad matte och Malin använde ögonen till när de var här. Fanns såna här jättestora också.

 

Sen hittade jag ett nytt ställe, titta här bara en liten del av alla svampar syns på bilden.

 

Snart är det ju det där Halloween så medan matte plockade alla svampar så övade jag på att se farlig ut. Tycker jag lyckades bra alltid kommer jag att skrämma nån.

 

Hm, kanske ska sluta skratta åt Sigrid som försvinner i högt gräs. Nu var det min tur att nästan försvinna.

 

Dagens skrytbild, matte vägde kassen hemma och nästan tre kilo hade vi samlat ihop.

 

Gick spårvägen tillbaka och där låg det helt plötsligt en massa konstiga saker. Fanns inte när jag passerade tidigare.

 

Längre fram var det mer konstiga prylar och ett par spårvagnar också.

 

Passerade sjön igen och passade på att svalka mej och dricka lite. Gick hem och hade tråkigt.

 

Jag vet, det är på gång. Matte begrep absolut inte hur jag kunde veta.

 

Visste jag väl! Nu har jag hört min bil och öppnat dörren och tagit mej ut.

 

Tack snälla Sigridmatte för att du har den goda smaken att jobba så jag och Sigrid kan umgås.

 

Sen tog jag med mej Sigrid och gick ut en sväng. Så trevligt att kunna diskutera dofter med nån annan som förstår så viktiga saker.

 

Vi hittade faktiskt några fina Champinjoner, eftersom svamptorken är i gång så fick de följa med hem.

 

I brist på bättre sysselsättningar så kollade vi av en del av Tråkskogen. Fortfarande så jobbas det en massa med det där som ska bli nåt elljusspår för människor.

 

Sprang på den där rampen som finns ovanför skidbacken. Måste säja att min päls lyser ovanligt snyggt i motljus.

 

Så lekte vi en massa skoj jaktlekar också.

 

Bänkar var det länge sen vi använde så det passade vi självklart på att göra. Blir alltid ostbelöning för sånt.

Sen var det dags att gå hem, nu ska vi umgås hela kvällen igen.

Av Wilma Border collie - Lördag 21 okt 18:08

Helg alltså inget åka till alla bra skogar. Inte skulle jag hämta Sigrid i morse heller.

Vandrade i väg ensam och övergiven mot okända mål.

 

Hittade Ostronmusslingar på en stubbe. Fick massor med beröm för den här insatsen.

 

Gick vidare genom en liten skogsbacke där jag inte varit på evigheter. Kollade av den men fanns inget spännande.

 

Fortsatte och gick genom Ekorrskogen men det var inga Ekorrar hemma. Kände mej väldigt ensam. Passerade vi skidbacken och där var Ossys husse och grejade med nånting. Hörde trevliga saker.

 

Hörru slöa människa det är bråttom!!!! Se till att snabba på!

 

Ossy! Jag är har nu kommer du ut och leker??

 

Jodå Ossy kom ut och ville självklart umgås med mej. Det vill han alltid.

 

Men Ossy han ska ha ost innan han ens kan tänka tanken att ha skoj med mej.

 

Sen lekte vi massor och hade väldigt skoj. Hörru vi har hållit igång massor, Vi behöver godis så vi får mer energi.

 

Jo vi fick godis men var tvungna att leta efter det. Hittade varenda liten smula.

 

Undrar om jag ska sätta tänderna i Ossy? Tror inte att jag blev mätt.

 

Ångrade mej, man ska nog inte käka upp sina vänner så vi fortsatte att leka och tränade på att flyga.

 

Sen hade vi dragkamp om en liten ynklig pinne också. Behöver inte prata så mycket om att Ossy vann den.

Medan vi roade oss passerade det några människor på vägen som funderade på om vi lekte eller slogs. Inte första gången det händer för vi låter en hel del men vi har så otroligt skoj.

Men allt roligt har ett slut så vi var tvungna att skiljas åt, jag skulle gå hem och vänta på Sigrid. Väntade i många, många evigheter. Men så hörde jag nåt och försökte öppna den låsta dörren och från andra sidan försökte Sigrid ta sej in. Vi har faktiskt inte setts sen i går så det kändes akut med umgänge.

Sen skulle vi gå ut ett tag och hitta på nånting.

 

Jag börjar planera för att lukta gott så Sigrid hjälpte mej att leta dofter efter snygga hanar.

 


Sen lekte vi en del på Heden och jagade varandra. Väldigt skoj hade vi.

 

Matte hade tagit med våra frisbee så de skulle vi roa oss med. Sigrid hade skoj med sin.

 

Visst jag hade min men var bara tvungen att sno Sigrids är så skoj att retas med henne.

 

Höll på en massa med min också. Jaga frisbee är roligt.

 

Fast Sigrid hon visade minsann att hon äger sin frisbee och tänkte inte alls låta matte kasta den.

 

I stället hade hon planer på att äta upp den. Men det fick hon inte göra för matte. Bestämdes att vi skulle gå en sväng istället. Hände inget av värde på den.

Gick hem till mej och nu ska vi umgås hela kvällen.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se