wilmablogghund

Senaste inläggen

Av Wilma Border collie - Måndag 2 sept 17:18

Efter svampvattennedfallet och Åskar besök i går så har det blivit trevligt hundväder igen.

När jag var ute för morgonrundan så var det så där svalt och skönt som det ska vara.

Sen var det dags att hämta Jenna, verkligen på tiden vi har inte setts på massor med dagar.

 

Så nu ska vi till skogen och göra en massa viktiga saker. Typ kunna röra oss utan att få värmeslag.

 

Hann inte så långt innan matte hittade en Rimskivling. Den första för i år, men den var alldeles full med krälande hyresgäster så den bor kvar i skogen.

 

Tänk vad det är skönt att vara på fria tassar och kunna springa som vi vill. Alldeles perfekt temperatur i skogen för att vi ska kunna ha skoj.

 

Matte lyckades hitta några fina Karl Johan som var utan hyresgäster, fast de allra flesta ser ut så här, sjuka av soppsnyltingen.

 

Svampvattnes positiva effekter, det finns utsökt lervatten att dricka. Har varit alldeles för lite sånt i sommar.

 

Drog i väg in i skogen. Hade massor med viktiga hundsakler att kolla. Bäst att passa på nu när det är bra väder.

 

Matte började prata om att hon är minsann förföjd av de där Mandelriskorna. De brukar inte finnas i den här skogen. Men idag stod det mitt framför fötterna på matte. Fick följa med hem för att framöver hamna hos bättre behövande.

 

Vi var inte ensamma i skogen. Någon kanske Hälge brakade i väg längre bort. Jenna var superduktig och stannade kvar istället för att springa och kolla vem det var.

 

Tänk vad det är skönt att kunna springa och leka. Vi lekte en massa jaktlekar och hade så skoj. Hoppas det fortsätter att vara vårt väder nu.

 

Skulle kolla ett ställe där det fanns enorma mängder med Svart trumpetsvamp förra året. Jo de börjar vakna men det var bara nån liter idag. Blir säkert bättre om ett par veckor eller så.

 

Jenna fick frågan om hon planerade att gå hem från skogen när hon låg och rullade sej i något okänt. Men det var ingen fara, inget som stank i alla fall.

 

Alltså det hade varit mycket bättre att hon fortsatt att rulla sej. Jag gick nämligen iväg för lite avkopplning, men Skvallerbyttan visade minsann.

 

Jo en gång för länge sen så hade jag Ekorrkontakt här, var bara tvungen att kolla. Men det var ingen hemma idag.

 

När Jenna inte jobbar som mattes privata skvallerbytta så går det bra att ägna sej åt skogsagility. Nu är det nämligen perfekt väder även för sånt.

 

Visst är de vackra Dropptaggsvampens blodröda droppar.

 

Om jag hade tänkt dra på span och Jenna hindrade mej? Absolut inte, jag hade bara behov av att utföra en del tassikyr lite akut. Om matte såg nåt annat så var det säkert hennes normala hallucinationer.

 

Va? Gå till bilen? Vi har faktiskt roligt och kan fortsätta i många timmar till. Tyvärr fick vi inte vår vilja igenom utan det var dags att åka hem igen.

Sov gott när jag kom hem, var skönt att ha kunnat leva alldeles normalt hundliv igen.

 

Eftermiddagsrunda. Äntligen går det att leka även då. Hade väldigt skoj med en frisbee en stund.

 

Firade det ljuvliga vädret med hundyoga. Denna kallas för Hunden som gått sönder.

 

Denna är också bra. Sträck rejält på bakbenen och tappa huvudet.

Blir som en ny hund av såna här yogaövningar

I morgon ska jag och Jenna göra nåt viktigt, nåt som vi inte gjort på ett tag men borde få göra ofta.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Söndag 1 sept 17:56

När jag vaknade i morse så hade det fallit svampvatten, men luften var vidrig alldeles fuktigt och hett redan tidigt i morse.

Matte gjorde färdigt det som skulle med och sen åkte jag och mötte eleverna.

 

Så framme i dagens skog, blev bara Hugo och Morgan idag då Svante fått förhinder. Han återkommer visst om ett par veckor.

  -

Flera tusen grader varmt och kvavt som attan men mina elever skulle i alla fall fortsätta att träna.

 

Nä jag orkar inte engagera mej idag. Vidrigt väder så jag bestämde mej för att ligga och titta på.

 

Morgan han kom precis i håg vad det var han skulle göra.

 

Hugo visade också framtassarna ordentligt. Hittade svamparna och markerade snyggt.

 

Här har Morgan hittat. Inga som helst problem att hitta dom och visa matte var de finns.

 

Matte lyckades självklart gå rakt på en sån här Mandelriska medan hon kollade hur eleverna jobbade. Brukar inte växa såna i den här skogen.

 

Dags för paus. Det fanns knappt luft i skogen, men nu är det dags för det viktiga skogsfikat. Fick självklart min macka.

 

Morgan han kollade så hans matte fyllde på rätt godis till honom. Viktigt det där att det är alldeles extra gott som serveras när man tränar.

 

Detta ser alldeles normalt ut. Hugo med matte är en bit bort och ska träna. Jag har bestämt mej för att kolla så det går bra. Det gick bra så jag vände och hängde på matte.

 

Jag hittade en Karl Johan som såg fin ut. Men den var full med hyresgäster, det behöver bli bättre väder så de där hyresgästerna försvinner. De gillar äckelhettan alldeles för mycket.

 

Morgan han sprang runt och markerade svamp som om han aldrig hade gjort annat. Han till och med lyckades markera Karl Johan av bara farten. Men så helt plötsligt så insåg människorna att Hugo med matte var borta. Ingen reaktion på rop eller visselpipa. De var försvunna.

 

Nu 'är det riktigt märkligt. Matte pratar i telefonen och Morgans matte står på ett berg och blåser i visselpipan matte brukar använda när jag försvinner på ekorrspan. Jag placerade mej mittemellan dom för det var synnerligen konstigt att se matte på ett ställe och höra visselpipan på ett annat. Men Hugomatte hörde den och lyckades gå mot ljudet.

 

Titta där kommer de! Hade blivit en lång irrfärd i den skogen. Matte som kan den utan och innan insåg att de irrat ganska bra åt olika håll innan de lyckades komma åt rätt håll igen.

Fast de hade hittat svamp under irrfärden och kunnat träna också.

 

Det tar på krafterna att vara på vilseäventyr i en okänd skog. Hugo var bra trött. Så det vidriga vädret på det.

 

Det var dags att lägga av för idag, ingen orkade mer i ovädret. Gick till bilarna och sa hej då till eleverna. De kommer att bli ypperliga svamphundar när de får träna lite mer.

 

Hemma. Himlen blev svart och Åskar hade en massa högljudda åsikter. Matte flyttade som vanligt ut på balkongen för att titta på blixtar och lyssna på muller. Jag sov, var trött efter timmarna i skogen.

Föll en del svampvatten, började vara dags för min eftermiddagsrunda. Blev uppskjutren ett par gånger eftersom det föll svampvatten och då går jag inte ut.

 

Ute och jag har träffat Anne som tyvärr inte hade med Basse till mej. Kollade porten noga eftersom hon och Jenna bor i samma hus. Men Jenna ska jag hämta i morgon och nu väntade vi visst bara på Anne för det var nåt om sällskap till affären. Klarade rundan utan att bli skadad av nedfall. Kom hem och då kom både Åskar och svampvattnet igen.

I morgon ska jag och Jenna åka till nån skog där vi inte varit på ett par veckor. Låter som det kommer att bli en bra dag.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Lördag 31 aug 18:06

Är ju helg så i dag var det dags för kurs igen. Faktiskt fjärde helgen på raken som jag ägnar åt blivande svamphundar.

Matte plockade ihop en massa och sen åkte vi i väg och mötte eleverna.

Den här helgen är det lugnt, skulle ha varit fullbokat, men kom två väldigt sena återbud så bara tre stycken att utbilda nu.

 

Framme i skogen och Svante laddar med styrkande vatten innan han ska börja lära sej en massa viktigt om svamp.

 

Morgan är en riktig snygging och här väntar han poå att få bekanta sej med en kantarell.

 

Svante han fattade snabbt att svampen hängde ihop med att få smarrig mjukost

 

Jag kollade på avstånd att det gick bra för mina elever. Det såg ut att gå strålande för alla.

 

Hugo fattade också snabbt att detta var nåt som, var lönande. Jag har alltid väldigt smarta elever.

 

Morgan ahn försökte flörta med mej mellan träningstillfällena. Jo han är skitsnygg man jag var inte intresserad av att bli uppraggad. Tar tid innan jag tänker lukta gott igen.

 

Han fick lägga sin energi på det han var här för. Träna på svamparna vilket han gjorde med stor framgång.

 

Överallt pågick träningen. Här smyger Hugo med matte runt i buskarna.

 

Äntligen har människorna insett att det är dags för kursens viktigaste avsnitt. Fikat. Jag fick självklart min macka, perfekt eftersom jag var hungrig.

 

Det tar på krafterna att vara på kurs och lära sej nya saker. Svante han somnade gott i knäet på sin matte. Bra för så samlade han kraft inför nästa del.

 

Efter fika och vila så hade alla en massa ny energi,

 

Vi passade på att springa och leka en stund. Skoj var det och mina elever skulle strax börja träna igen.

Så nu kan allvaret börja igen. Nu ska mina elever lära sej var svamparna växer. Morgan tränade  

 

Hugo hade inga problem med att hitta svamparna.

 

Svante jobbade väldigt bra han också  Alla fattade precis hur man hittar svampen.

 

Jag smet på ett par snabba Ekorrspan men det fanns ingen hemma. Så jag ägande mej åt att övervaka att eleverna gjorde rätt och verkligen fick det godis som de förtjänade.

 

Matte hittade en Flugsvamp som försökte se ut som Rödluvan.

 

Började bli ovädershett i skogen. Någon hade tydligen pillat på den där fullkomligt onödiga höja temperaturknappen.

Men Svante gjorde vad han skulle.

 

Morgans matte hittade en del såna där Finludna stensoppar. Flera stycken var utan larver så de fick följa med henne hem.

 

Hugo tränade med sin matte. Självklart så hittade han svamparna.

 

Svantes matte hittade också några fina. Men nu började det vara så ovädershett att det var lika bra att sluta för dagen. Mina elever var trötta och när hettan slåt till blir det svårt att tänka. Alltså dags att gå till bilarna och säja hej då och planera för morgondagen.

Somnade gott när jag kom hem.

Gick ut på eftermiddagsrunda och hade sån tur att jag träffade Basse, Han blev alldeles överlycklig när han såg mej. VMycket trevligt att få umgås en stund.

Gick hem och matte försvann för Rotis Helga behövde hjälp att komma ut en kort sväng.

I morgon är det kursdag igen så jag ska vila mej i form och vädret hotar med ovädershetta, inte alls bra.


Av Wilma Border collie - Fredag 30 aug 17:46

I dag skulle jag vara ensam och övergiven. Ingen kompis som skulle hänga med mej till skogen inte.

Skulle kolla en där jag inte har varit på ett tag. Enligt matte så kanske det hade kommit några trevliga svampar.

 

Framme och bara att hoppas på att det blir bra i skogen.

 

Ja men du kommer ju aldrig. Vaddå tittar på skogen och spanar Ekorre? Jo det kan väl hända men jag vill faktiskt ha sällskap.

 

Skulle kolla ett ställe som kan vara bra. Var inte bra för det var alldeles dött och övergivet. Matte råkade vara upptagen så jag gick.

 

Ja jag har varit och kollat. Vet du att det är lika bra att passa på nu när ingen av Skvallerbyttorna är med och dessutom är jag ensam och behöver en kompis. Så länge var jag inte borta och du är långsam.

 

Äsch! Slutade så här. Enligt den fullkomligt oförstående matte som borde säljas på Blocket så skulle jag inte alls spana Ekorrar hela tiden.

 

Svamp var det uselt med. Visst en Långfotad röksvamp men den bor kvar i skogen. En gammal Kungschampinjon och en del Strävsoppar de vill inte matte ha.

 

Jag ska in här. Jag vet att det fanns en Ekorre här en gång. Ska du inte alls sa matte och släpade mej åt annat håll.

 

Det är en där uppe. Snälla vi kan väl stanna här resten av dagen? Tänkte att den här vill säkert bli kompis med mej. Ingen framgång, matte hade tröttnat på den mer eller mindre sterila skogen. Enligt hennes skulle vi nån annanstans.

 

Titta! Det fanns visst svamp. På väg till bilen så fanns det fyra små fina Kungschampinjoner som inte larverna hade hittat.

 

Åkte till nästa skog, Hann bara sätta tassarna i den så stod det en fin Karl Johan där, hittade faktiskt ett par stycken.

Fanns en del såna där Mandelriskor också men många hade redan dött.

 

Detta är enligt matte dagens fynd. En Blomkålssvamp. Faktiskt en av de första svamparna som jag lärde mej ordentligt.

 

Fanns en del Svart trumpetsvamp också, denna skogen var mycket bättre.

Sen var det dags att åka hem igen.

Var hemma och gjorde ingenting och kände mej övergiven. Tänk om jag fått vara på fria tassar och kolla mer efter Ekorrarna. Kanske skulle jag ha hittat den sociala.

 

Eftermiddagsrunda och jag har hamnat på campingen Tydligen ska jag göra nåt här.

 

Träffade Chansa och pratade lite med henne. Trevligt att äntligen se en annan hund denna bedrövliga dag.

 

Nähä så var jag blåst igen. Skulle ha träffat Dvärgschanuzer Moha som jag inte sett på evigheter. Men de hade åkt nånstans. Dessutom missade jag att träffa den där valpen som har flyttat hem till henne. Får bli en annan gång.

 

Gick en sväng i Ekorrskogen. Hallå jag är här nu var är ni? Inte en Ekorre inom synhåll.

 

Gjorde en insats som svamphund. Hittade två fina Vita kungschampinjoner. Fick mycket beröm för väl utfört jobb.

 

Stora och fina var de båda två.

 

Om jag klättrar upp på en sten så ser jag bättre. Nu borde det väl vara nån Ekorre hemma. Men inte, de ska befinna sej i sin skog när jag kommer.

 

Gick en sväng på ett annat ställe. Den här Stolta fjällskivlingen fick faktiskt matte syn på.

 

Lika bra att jobba då. Det fanns flera så jag markerade. Fick mycket beröm.

 

Hittade minsann fler, som den här fina knoppiga.

 

Snygg bukett med Stolta fjällskivlingar blev det. Alltså en lönade eftermiddagsrunda. Nu ska jag vila mej i form för i morgon väntar nya svamphundselever på mej. Det är hårda tider nu. Kanske hittar jag nån Ekorre också.


Av Wilma Border collie - Torsdag 29 aug 17:43

I går kväll bestämde sej Åskar för att komma på besök. Han kom och förde en massa oväsen, matte hängde på balkongen och påstod att detta är det allra bästa väder som finns.

Svampvattnet slutade falla så jag skulle ut för en kissrunda. Mörkt ute men det blixtrade hela tiden. Jag bryr mej inte.

Gick in och placerade matte på balkongen igen, fast till slut kom hon på att hon skulle gå in när det föll en massa svampvatten.

Åskar han hade svårt att dra vidare för han kom och gick nästan hela natten.

Så blev det idag. Normalt brukar det bli svalt och skönt när Åskar varit på besök, men inte denna gång. Var äckligt kvavt redan när jag gjorde morgontoalett.

Sen hämtade jag Jenna för vi skulle åka till en trevlig skog.

 

Trevligt här har vi inte varit på ett tag. Nu ska vi fördriva tid i skogen här.

 

Så på fria tassar och nu ska vi kolla vad som hänt sen sist. Jag hade vissa planer som jag hoppades kunna genomföra.

 

Matte sa en massa underliga saker när det stod en sån här Mandelriska mitt på stigen. De har aldrig visat sej i den här skogen men i år verkar de växa precis överallt.

 

Så var det Skvallerbyttan. Jag smet iväg för att kolla ett bra ställe, men Jenna hon lyssnade på matte och visade vägen.

 

Jodå hon fick minsann både en massa beröm och godis. Jag hade kontakt med Ekorre och ville inte alls bli störd.

 

Äsch! Jag slutade som koppelfånge eftersom jag tänkte fortsätta prata med Ekorre. Fullkomligt hänsynslöst.

 

Jag gjorde en insats som svamphund och visade matte ett gäng Rödgula trumpetsvampar. Fick mycket beröm.

 

Jenna som bara varit med och hittat såna en gång fick en lektion igen. Jag övervakade och hon skötte det ypperligt.

 

Matte höll på med sånt här tönt. Plocka buketter med svampar. Alltså såg jag min chans när hon och Jenna var upptagna.

 

Jag drog tillbaka till Ekorre. La mej ner för att visa att här tänkte jag minsann stanna. Ekorre pratade med mej och vi hade etablerat en bra kontakt.

 

Detta är Jenna på fria tassar, nån annan stackars hund släpades i väg som koppelfånge. Hade jag fått fortsätta prata med Ekorre så hade den säkert kommit ner och umgåtts.

 

Letade och hittade mer Rödgul trumpetsvamp. Men det började vara fullkomligt vidrigt ovädershett och dessutom kvavt.

 

Jenna gick verkligen in för det här med de Rödgula trumpetsvamparna. Men markera vskurna svampfötter ger ingen belöning. Snålmatte!

 

Fanns faktiskt en del Karl Johan också. Massor som var sjuka av nån soppsnylting men några fina utan hyresgäster.

 

Det blev hetare och hetare. Jenna försökte kyla ner sej gonom att rulla i mossan.

 

Jag la mej och slappade en stund. 

 

Skulle bara kolla ett ställe till. Fanns ingenting där så enligt matte var det dags att lämna skogen.

 

Det blev en skvätt svamp. Påsen innehåller den där Mandelriskan som inte ska ha kontakt med de andra svamparna. Ricken är att de börjar lukta som den.

 

Så nästan vid bilen. Ska bli skönt att åka hem för det fanns typ ingen luft i skogen.

Lämnade Jenna och åkte hem till mej.

Matte hade koll på några radarbilder och såg att Åskar var på väg igen.

 

Ungefär då ringde Rottis Helgas husse och frågade om matte kunde ta ut henne en snabbis. Jo matte försvann så Helga fick komma ut och kissa

 

Hem igen för att hämta mej så jag kunde hämta Jenna. Hörde nåt om att Åskar snart skulle komma.

 

Himlen blev allt svartare och det var riktigt ovädershett så vi gick i lusfart.

 

Jag vet att det är torsdag och tillfälliga Pryl 7an borde vara öppen. Kan du förklara varför det är stängt? Jag behöver godis! Hade ingen framgång och fick ingen vettig förklaring heller.

 

Fast hos Susanne hittade vi Dixie så det blev en massa ost till oss och gott godis också.

Gick hem igen, och hann inte vara hemma så länge innan matte flyttade ut på balkongen.

 

Dålig bild men svampvattnet vräker ner och Åskar han har så mycket åsikter och högljudda var de också. Slutade med att matte fick överge balkongen för det blev för blött.

Nu kanske det äntligen kan bli bättre luft så jag kan leva mitt normala liv igen. Har nämligen en annan skog att kolla i morgon.


Av Wilma Border collie - Onsdag 28 aug 17:58

Ovädret det fortsätter så nån trevlig skog var inte att tänka på idag.

Jag hämtade Jenna och sen skulle vi umgås med Basse.

Bara det att när vi kom till honom var han inte hemma. Men ett telefonsamtal med hans husse löste det.

 

Kom Jenna nu drar vi och hämtar Basse han är på Ossys gamla dagis och väntar på oss.

 

Medan Basse hämtades och matte pratade med människorna så passade jag på. Råkar ha ett bra spanträd alldeles nära. Men så var det Jenna Skvallerbytta som självklart visade var jag var. Såg minsann hur hon fick beröm och godis för insatsen.

 

Nu ska vi hitta på nåt. Vi diskuterade våra planer så där lagom utom hörhåll för matte.

 

Alltså detta är inte rättvist. Jag smet in i skogen till ett bra träd. Vad händer ju matte kopplar de där två så kallade kompisarna och ber dom leta efter mej. Inte fick jag sitta och spana ifred inte och en massa beröm fick de.

 

Basse han vet hur man svalkar sej. För redan nu var det äckelhett. Bara att sätta sej i baljan med vatten.

 

Jag och Jenna slappade i skuggan en stund. Ge hit det svala höstvädret så vi kan leva som normala hundar igen.

 

Matte plockade Champinjoner. Fanns massor men alldeles för många var fulla med hyresgäster, men det blev en del med hem.

 

På väg till vårt strandhäng men Basse och Jenna slängde sej i stinkande diket. Här doftar vattnet ljuvligt av lera ruttna växer och en massa annat trevligt om ni frågar oss hundar. Människor har väldigt märkliga åiskter om det och påstår att det stinker.

 

Bad är skönt. Vattnet var ganska varmt men det svalkade en del och Jenna och Basse var tillsagda att bada ordentligt efter deras äventyr i stinkande diket.

 

I dag skulle jag tydligen få behålla huvudet men Basse kom på att mina öron behövde kuperas nu igen. Lyckades rädda mina öron igen.

 

Badade gjorde de båda två i massor. Lite av stanken försvann i alla fall från deras pälsar.

 

Jag intog min favoritplats på bryggan. Brygghäng det är bra grejer det och här har jag full uppsikt över vad de andra två pysslar med.

 

Det blev nån tävling om vem så rullade snabbast och torkade pälsen bäst. Vet inte vem som vann.

 

Basse och Jenna är väldigt godisugna och matte sitter i skuggan och fattar ingenting.

 

Man får inte vara dum. Basse han kom på hur man kommer åt godiset på egen tass. Ner med hela huvudet i fickan och hämta. Han är bra smart för inte ens jag har kommit på det där.

 

Så blev vi koppelfångar och dessutom bundna.  Fast vi såg vad som hände och Basse ahn gjorde allt för att komma loss.

 

Många ställen har det funnits ostblommor på men detta är första gången som de blommar på en vägg. Perfekt sysselsättning att städa bort dom.

 

Skulle du kunna berätta för de där två att det är ovädershett och de kan ta och lugna ner sej en stund?

 

Matte hade ingen framgång. Basse och Jenna lekte som om det var normalt väder. Jag höll mej i skuggan och funderade på om de var riktigt kloka.

 

Hoppsan! Nu blev visst Jenna av med huvudet.

 

Badade mer och drack vatten. Sen påtsod matte att det var dags att åka hem, var vidirgt hett. Skjutsade hem Jenna och jag och Basse fortsatte hem till mej. Vi käkade lite och somnade. Matte rensade svamp.

 

Eftermiddagsrunda och jag har hela min lilla flock samlad. Ännu bättre vi passerade Prylaffären och lyckades bjuda oss på bulle. Mycket gott.

 

Modiga Basse! I går trodde han att fontänen käkade hundar, idag hopade han frivilligt i den för ett bad.

 

Passerade hos Susanne och bjöd oss på gott godis också. Alltså en perfekt eftermiddagsrunda. Lämnade hem Jenna, var hemma ett tag och sen kom Tommy och hämtade Basse.

I morgon är det troligen bara jag och Jenna. Matte har visst nån plan för vad vi ska göra.


Av Wilma Border collie - Tisdag 27 aug 17:46

I går kväll när jag var ute på sista rundan så träffade jag Igelkott. Tänkte att den säkert skulle vara socialare än Ekorre. Nädå Igelkott ville inte alls umgås, den sa massor med fula ord och blev en taggig boll. Varför är de så asociala både ekorrar och igelkottar?

Så blev det idag. Jag gick min morgonrunda och hamnade omgående i bilen. Men det var så att Basse behövde min uppmärksamhet idag också så jag åkte och hämtade honom.

 

Titta nu har jag en liten flock med kompisar. Både Jenna och Basse med idag sånt gillar jag.

 

Fast Basse ansåg att vi skulle vara ännu fler. Han såg en annan hund och bestämde sej för att den nog borde hänga med oss. Men han hade ingen framgång, hunden blev bara ivägsläpad av sin människa.

 

Tänk vad det är trevligt att vara flera. Vi hittade spännande dofter som vi diskuterade länge. Sånt här viktigt fattar ju inte människor.

 

Passerade hundbadet. Blev bara lite doppa tassarna och dricka vatten eftersom det var människor där fick vi inte vara på fria tassar. Men badet var skönt eftersom det redan nu var ovädershett.

 

Gick till skogen. Stackars Basse han blev jagad av två hemska spökhundar med lysande ögon.

 

Ingen fara, det var bara blixten som ställde till det. Vi lekte och hade skoj egentligen.

 

Vad gör ni? Behöver jag ta på mej polisrollen? Ingen fara de bara lekte hårt.

 

Pust! Det är ovädershett, vi som hade så skoj men det blev inga långa stunder. Vi slappade och matte var upptagen.

 

Massor med Svarta trumpetsvampar som bara väntade på att bli plockade.

 

Bra skörd för det blev en hel kompostpåse full. Gäller att passa på nu i fall ovädret fortsätter och det inte kommer svampvatten.

 

Jenna och Basse vilade sej i form och fortsatte leka i skuggan, fast även där var det ovädershett.

 

Jag var också med och lekte en stund. Vi hade så skoj, men som sagt det blev alldeles för hett även i skuggan

 

Gick in i skogen. Vi var tvugna att vila en stund i skuggan för det var inte vårt väder. Tänk om det varit trevligt svalt vad mycket skoj vi hade kunnat göra.

 

Basse har bara varit här en gång men han minns precis som Jenna. Jag upplyste matte om att mina kompisar faktiskt letade efter ostblommor på de gamla björkstammarna.

 

Tänk det slog ut en massa ostblommor. Vi städade mycket noga så det finns inte minsta lilla spår kvar.

 

För hett för allt nu. Blev fångar ute på vägen eftersom det kan komma bilar.

 

Passerade hundbadet igen. Basse och Jenna badade som om Vattentjuven skulle tömma hela sjön vilken sekund som helst. Jag nöjde mej med att blöta tassarna och dricka en del.

 

När man simmat en massa då är det perfekt att rulla i sanden, den fastnar så bra i pälsen då.

 

Jenna gjorde samma sak, tydligen väldigt skönt.

 

Sen var det rejs i 300 knyck runt grillplatsen. Jag bara tittade på det var för hett för allt just då.

 

Blir det hett på land så går det lika bra att leka i vattnet. De där två är inte kloka!

 

På väg hem, då kom Basse på att han inte bitit huvudet av mej idag. Men han lyckades inte nu heller.

Lämnade hem Jenna och gick hem till mej. Jag och Basse käkade lite sen somnade vi gott båda två. Ovädret tar på oss. Matte rensade all svamp.

 

Eftermiddagsrunda och Basse har hittat något fullkomligt livsfarligt. Alla vet väl att fontäner käkar hundar eller??

 

Jag föröskte förklara att fontäner är ofarliga, man kan bada i dom. Basse var övertygad om motstaen ganska länge. Han skällde och morrade för att visa fontänen att han minsann är stor och farlig. Matte som är en mycket oförstående människa gapskrattade.

 

Titta! Modiga Basse! När vattnet stängde av sej då vågade han minsann bada och kom på att den inte alls var farlig.

 

Hade sån tur att Susanne hade sin affär öppen. Vi fick mycket välbehövligt godis och umgänge.

 

Vad är detta? Tillfälliga Pryl 7an ska vara öppen när jag passerar. Men det hjälpte inte hur mycket jag knackade på det var stängt.

Gick hem och efter ett tag kom Tommy och hämtade Basse. Men jag hörde att Basse ska få hänga med mej och Jenna i morgon också. Blir nog en bra dag igen.


Av Wilma Border collie - Måndag 26 aug 17:42

I bland är turen med mej. Egentligen väntade en ensam dag utan kompisar. Men så behövde Basse sällskap idag medan hans husse jobbade.

Alltså skulle jag få en kompis med mej.

 

Så där matte har hämtat Basse och nu ska vi åka till en bra skog.

 

Nu förstår du Basse ska jag visa dej en massa bra saker i den här skogen. Basse har inte varit här så jag hade massor med planer.

 

Ny skog då finns det massor att undersöka, bara alla spännade dofter överallt.

 

Så på fria tassar och nu ska jag visa ännu mer viktiga hundsaker. Finns precis hur mycket som helst i alla mina skogar.

 

Medan jag guidade Basse till en massa bra så lyckades matte hitta en Sandsopp.

 

Hörde du Basse? Hon påstår att vi ska komma för vi ska fortsätta. Är väl lika bra att lyssna då och det finns mer bra saker i den här skogen.

 

Visst ser det gulligt ut? Basse kramar mej och ser ut som jag är hans allra bästa vän i hela världen.

 

Sekunden senare. Bilden ljög för Basse planerade att bita huvudet av mej. Får stå ut med mycket men det var bara lek.

 

Eftersom jag ville ha mitt huvud i behåll fick Basse prova att lukta på den där Sandsoppen. Han fattade direkt att det lönade sej och godis och beröm blev det.

 

Men detta är fusk på hög nivå. Hitta svampen i korgen räknas inte.

 

Lekte en del istället, men Basse försökte fortfarande bita huvudet av mej. Fast det ingick i våran lek.

 

Jag gjorde en insats och hittade Sandsopp till matte. Glad blev hon och godis och beröm blev det.

 

Ja, ja häng där. Jag vet att du anser att du ser bättre om du hänger på min rygg. Basse är så ung att han har massor att upptäcka.

 

Vi har precis varit på ett eget litet äventyr. Siktade ett par tanter i skogen som letade efter obefintliga lingon. Vi beslutade oss för att hälsa på dom. Matte sa saker och skämdes. Tanterna blev jätteglada när vi kom. Så trevligt att träffa ett par glad hundar i skogen. Bara trevligt att vi ville hälsa på dom och tigga klappar.

 

Detta förstår du Basse är en väldigt bra sjö. Det började bli ovädershett så det var väldigt skönt att svalka tassarna och dricka gott sjövatten.

Sen började det...............

 

Basse spanar för nu har han fått ett nytt intresse. Matte hade en massa åsikter.

 

Så spännade att han ställde sej ute i vattnet och spanade. Han hade en massa planer och matte hotade med allt möjligt hemskt om han skulle lyckas.

 

Jag låg på land och tittade på Basses nya galenskaper. Matte backade mer och mer från sjön medan Basse utsattes för olaga hot mot oskyldig hund.

 

Här har precis en 375 meter lång och 110 ton stor Vithaj landat i vattnet igen. Det var massor med Trollsländor där och de ädla Vithajarna hoppade över ytan och tog dom. Basse han gjorde vad han kunde för att fånga en Vithaj så det var inte konstigt att matte hade åsikter. Men han lyckades inte.

 

Fortsatte att kolla en massa. Basse hade tassarna fulla hela tiden med allt nytt.

 

Matte hittade en jättestor Rödbrun stensopp. Men den var alldeles full med hyresgäster så den bor kvar i skogen.

 

Kollade sjön på ett annat ställe, Jag drack och Basse tittade på de där Vithajarna, matte tittade på en enligt henne söt Snok som simmade runt och inte blev Vithajsmat.

 

Hade det varit ljud till denna bild så hade ni hört en massa fullkomligt onödigt. Bra Basse, var är Wilma, kan du hitta Wilma? Duktiga Basse kom får du godis, bra Basse där sitter hon, duktig Basse.

 

Lika bra att ge upp och komma för Basse har varit hos mej flera gånger och fått massor med beröm. Alltså jag tänkte bara sitta och Ekorrspana en stund. Måste hon lära alla mina kompisar att skvallra om var jag är? Hon kan hålla sej till att lära hundar söka svamp, inte söka ekorrspanande hund.

 

Nu börjar de där Trattkantarellerna vakna också. Fanns bara de här så de är kvar i skogen.

 

Så blev det så där ovädershett, vi är nära bilen igen och fångar men Basse ansåg att han kunde leda mej.

Åkte hem till mej, käkade varsin Dentastix och delade på min mat.

Sen somnade vi medan matte höll på med en massa tråk.

 

Vi har passat biblioteket i massor med veckor. Men hade sån tur att när matte kom ut så träffade vi Beagel Mimmi. Mycket trevlig har inte träffat henne på väldigt länge.

 

Så hittade vi Dixie som passade torget.

 

En del människor sitter på bänkar och matar fåglar med bröd. Matte hon sitter på en bänk och matar hundar med ost. Dixie var överlycklig för sist jag träffade henne var osten hemma. Vi hade fest tillsammans en stund.

Träffade Rottis Helgas matte också, alltså blev det en bra eftermiddagsrunda.

Gick hem till mej en stund men sen kom Tommy och hämtade Basse. Hörde att Basse ska få hänga med mej och Jenna i morgon. Ska bli ovädersvarmt men nåt skoj ska vi allt hitta på.


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se