wilmablogghund

Senaste inläggen

Av Wilma Border collie - Måndag 9 april 18:23

Trevligt detta ännu en sån där bra dag. När Sigrid skulle hämtas så använde matte bilen. Vi skulle åka till en skog vi inte varit i på väldigt länge.

   

Så framme och här har vi inte varit sen nån gång tidigt i höstas.

   

Ännu bättre nu är vi på fria tassar och har insett att vi kommer att ha massor att göra. Kan ha hänt hur mycket som helst.

   

Jo det blev tassarna överfulla direkt med allt som skulle undersökas. Gissa hur mycket som hinner hända på massor med månader.

   

Sen blev det en väg som vi inte gått sen förra våren. Alltså nästan ett år sen sist. Så här lång frånvaro ska det absolut inte vara.

   

Alltså det var ett slit där i skogen. Allt ska kollas och massor hade hänt. Så mycket dofter att undersöka och saker att titta på.

   

Sigrid hon slet bra hon också. Vi fördelade arbetet så vi tog varsin sida av vägen.

   

Sen i bland så hjälptes vi åt. Som här det var alldeles extra intressanta och vi diskuterade länge vad som hade rört sej här.

   

Detta var märkligt. Nån har samlat en massa stenar och byggt runt en gammal stubbe. Människor gör mycket underliga saker.

   

Myrorna är vakna på allvar. I alla myrstackar kryllar det av dom nu..

   

Borde vara dags att börja jobba som svamphundar nu. Men det fanns bara gamla Föränderliga tofsskivlingar sen förra året. Men snart ska vi kunna jobba med diverse vårsvamp.

   

Kom till en annan väg. Där försökte vintern vara kvar, men den misslyckas säkert. Vi hade tassarna lika fulla här.

   

Den här stigen den leder till ett väldigt bra ställe. Alltså bestämde jag att vi skulle ta den. Eller matte påstod att hon minsann hade planerat den rundan. Tror jag inte på, det är jag som fattar besluten.

   

Sigrid hon fastnade på ett hygge. Tydligen var det väldigt intressanta dofter just där. Och om ett tag kan vi säkert jobba med att markera Stenmurklor på det.

   

Sen blev vi koppelfångar. Enligt matte av säkerhetsskäl.

   

Vi kom till den lilla sjön och nu är isen totalförbjudet område.

   

Syns dåligt på bilden men mellan isen och marken är det ungefär en decimeter luft.

   

Inte är isen hållbar heller, det gick sönder direkt. Så antagligen har matte rätt om farlig is.

   

Sigrid kunde i alla fall utöva sin hobby gräva grop. Eller så stor grop blev det inte för det är bara lite mark som tinat resten är ordentligt djupfryst.

   

Medan Sigrid grävde så satt jag på en båt och filosoferade. Funderade på när det egentligen ska bli badsäsong igen bland annat.

   

Gick vidare efter sjön och här har vi normalt en väldigt bra badplats. Men bada det kan vi fortfarande bara drömma om.

   

Sjön är fin, men den skulle vara mycket finare utan all eländig is.

   

Så nu kan vi vara på fria tassar igen och vi har kollat en massa i skogen. Sist vi var här då lärde vi oss en svamp som heter Sandsopp. Minns hur både jag och Sigrid slet väldigt hårt med att markera såna. Men det var då, i dag fanns det ingen svamp.

   

Gott, mycket gott. Hittade minsann lerigt isvatten på vägen. Underbar smak och jag var törstig efter att ha slitit med massor i ett par timmar.

   

Tänk det fanns en osttall i den här skogen också. Faktiskt vårt första fynd av en sån.

   

Ja du Sigrid, vi har haft massor att göra. Lika bra att vi tar och diskuterar allt vi upplevt. Hade massor att prata om.

   

Aj då vi är tillbaka där alla vägar delar sej. Jag gjorde ett försök att ta en väg som vi inte gått. Men fick inte för matte. Hörde bara att den kan vi ta en annan gång.

   

Långt där framme står Pelle Peugeot. Alltså dags att åka hem igen. Vi hade faktiskt tur för precis när vi kommit in i bilen så började det regna. Sånt kan man inte ar ute i eftersom det orsakar svåra skador.

Körde hem Sigrid och åkte hem till mej och somnade. Några timmar i en skog där vi inte varit på evigheter tar på krafterna.

I morgon väntar en mycket upptagen dag. Kommer visst att ha tassarna överfulla igen.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Söndag 8 april 18:04

Har haft en såna där väldigt bra dag igen. I går hörde jag talas om att det väntade en del jobb idag. Men sen vet jag ju aldrig om det blir så, matte kan glömma bort eller ändra sej eller nåt annat korkat.

Hon hade varken glömt eller kom med konstiga ursäkter för jag såg minsann hur hon grejade med mycket intressanta saker.

Sen hamnade jag i bilen och ännu bättre vi hämtade Sigrid med vidhängande matte.

   

Så där framme. Att matte lyckades parkera mitt i kvarvarande fulvinter är en annan sak. Dessutom har det inte gått att åka bil hit på flera evigheter. Men nu går det igen trots bommen över vägen.

   

Eftersom vi inte har varit här sen nån gång i höstas hade vi tassarna fulla direkt. Massor att kolla.

   

Vägen var snöfri, precis som det ska vara och alla trevliga dofter kommer fram..

   

Kollade en bäck, massor med vatten. Jag och Sigrid har aldrig sett så mycket vatten i den förut.

   

Och där tar Sigrid årets första dopp i bäcken.

   

Tydligen var det till stor belåtenhet föt hon såg väldigt nöjd ut.

   

Det forsade och porlade överallt, verkligen vår nu.

   

Men inte riktigt överallt för den här bäcken var fortfarande frusen. Men snart är nog den också befriad från iseländet.

   

Nähä, detta var inte bra. Hade tänkt jobba som svamphund. Här ska de sällsynta Rökpipsvamparna växa men det var dött och övergivet. Matte tror att de kommer att utebli i år.

   

Ja, ja jag och Sigrid hade massor att göra i alla fall. Så mycket att kolla efter den långa vintern.

   

Jädra Sigrid, hon drog på nåt otillåtet äventyr, men jag hämtade tillbaka henne och berättade som vanligt vad jag anser om såna tilltag. Bäst att sköta sej för annars är det fångenskap i koppel som gäller.

   

Nä du Sigrid badsäsongen känns fortfarande avlägsen. Fast isen är döende så det borde inte dröja så länge nu innan det är dags. Vi var tillfälligt koppelfångar för att inte komma på idén att springa ut på isen.

   

Men ån mellan sjöarna är helt befriad från isen. Mycket vatten har den också fast matte säjer att det är inte alls mycket för att vara på våren.

   

Sigrid funderade på att bada, men det fick hon inte. Matte tittade efter de där Rökpipsvamparna på ytterligare ett ställe men det var lika tomt och ödsligt där.

   

Skogen är givmild om man jobbar hårt som fyrbent etappledare. Hittade minsann ett gott ben att gnaga på. Välbehövligt eftersom mat hemma är en ständig bristvara.

   

Sigrid hade tur hon också, fanns till henne med. Bra eftersom hon jobbar som assistent till mej.

   

Just där var det fulvinter igen, men vi låg i snön och tuggade på våra ben. Hoppas de finns kvar nästa gång vi kommer.

   

Gick vidare och kollade en massa viktiga saker. Jag tog en tur på isen vilket tydligen var förbjudet. Sigrid hon stack i väg och kollade ett ställe där vi hittade massor med Svart trumpetsvamp i höstas. Men det får vi vänta några månader tills det är dags att jobba med såna.

   

Har kommit till skärmskyddet Nå kan jag få nåt?

   

Dags för årets första skogsfika Verkligen på tiden, fika i skogen ska man göra ofta och mycket.

   

Nu dricker inte jag och Sigrid kaffe så vi fick leta efter en massa korv istället. Gick precis lika bra det.

   

Hasseln blommar för fullt nu. Men blommorna är så små så små att det gäller verkligen att ha ögonen med sej för att se dom.

   

Vad vi gör på färisten? Tänkte bara prova den, alltså jag borde ha lärt mej att den är en hundfälla för jag höll på att fastna. Sigrid däremot hon trippade minsann runt på den.

   

Tänk vad det är gott med lervatten. Om matte nån gång kunde använda hjärnan så skulle hon ta med flaskor och fylla med sånt vatten. Sen vill jag ha det i vattenskålen hemma, är mycket godare än kranvatten.

   

Jaha slut på det roliga för i dag då. Dags att gå till bilen igen, men hörde en massa planer om kommande trevliga turer.

   

Hann åka en liten bit så tvärnitade matte och övergav oss i bilen. Helt plötsligt var det alldeles gult av Tussilago i ett dike. Människor gör konstiga saker.

   

Eländesbommen över vägen. Men eftersom vi jobbar med Sörmlandsleden så kommer vi både in och ut. Matte har låst upp och nu ska vi förbi bommen så hon kan låsa igen. Åkte hem, var ganska trött efter skogstimmarna. Var så mycket att hålla reda på och kolla hela tiden.

Med tur så håller mattes plan inför morgondagen också. Då blir det en annan skog med en massa att göra.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Lördag 7 april 18:00

Äntligen slut på tråket, för idag var det dags för veckans bästa dag igen. Jag vet alltid när det är lördag så efter morgonrundan placerar jag mej precis innanför dörren. Vet hur dement matte är så tänk om hon skulle glömma att ta med mej.

   

ÄNTLIGEN!!!! Sigrid och hennes matte ska med. De har missat massor med roliga träffar av olika anledningar.

   

Nu är det bråttom, vi vill inte missa en sekund av nånting.

   

Där kommer minsann Ossy och möter oss. Har inte träffat honom sen förra veckan vilket är alldeles för lång tid.

   

Jag och Ossy lekte självklart en massa på tu man tass innan alla andra kom.

   

Var inne hos Ossy och fikade. Sigrid hon såg att det kom en massa hundar och morrade hotfullt. Korkat, det är ju våra kompisar som kommer.

   

Gick ut och träffade en ny hund direkt. Trevligt, vi undersökte dofter tillsammans.

   

Många hundar hade kommit. Hälsade självklart på alla. Fanns både gamla bekanta och några nya.

   

Sigrid var inte på sitt mest sociala humör utan fördrog att umgås med sin matte och Ossyhusse.

   

Kom ett par Jack russsel som inte varit med tidigare. Alltid skoj med nya bekantskaper och ryktet om våra superskoj träffar sprider sej.

   

Massor med människor och massor med hundar blev det. Hörde hur människorna förtvivlat försökte räkna hur många hundar vi var. Tror inte att nån lyckades. Men det var rekord i dag 20 eller om vi var 21 hundar som mest. Alla leker vi och har trevligt tillsammans, aldrig några som bråkar, allt är bara roligt hela tiden.

   

Sigrid tröttnade på att vara sur så hon kunde faktiskt tänka sej att umgås med Metzo en stund.

   

Jag hittade en pinne som jag tänkte ha skoj med på egen tass.

   

Äsch, det gick inget bra för det var flera andra som ville ha min pinne.

   

Struntade i pinnen och lekte den skoj leken drämma Rick i backen tillsammans med Inez.

   

Alltså springa i flock det är grejer det. Alla springer snabbt och skoj har vi.

   

Cleo som inte har varit med på några gånger kom och träffade Beagle Mimmi för första gången.

   

Jag umgicks en del med Lagottokillen som jag träffat ett par gånger.

   

Mikko han fortsätter att vara störtförälskad i Ossy. Fast Ossy tröttar på hans uppvaktning.

   

Mimmi som älskar alla sina kompisar blev kär i Cleo och bestämde sej för att kramas med henne.

   

Här är de Jack russelbrudarna som var med för första gången. En av dom har råkat illa ut en gång med en elak hund så hon var lite avvaktande. Men de gick i väg en bit tillsammans med Sigrid och lekte.

   

Nu äntligen går det att hitta vatten ute att dricka. Mycket gott med lervatten och man blir törstig av en massa lek och umgänge.

   

En del hundar provade den skoj gungbrädan. Den har varit fastfrusen länge, men nu går den att använda igen.

   

Aha, Anne har minsann godis. Vi är experter på att omgående upptäcka vem som har godis på gång.

   

Ossy, Cleo och jag upptäckte att matte hade handen i fickan, precis den fickan som doftade korv.

   

Titta här, lilla Jack russeltjejen som tyckt att andra hundar är läskiga träffar stora Peggy. Gick hur bra som helst. Hon förstod att Peggy är en mycket snäll hund.

   

Jag och Alice vi käkade ost tillsammans. Man ska dela med sej till sina vänner. Jodå det var flera hundar som fick vara med och dela.

   

Den här pudeln har varit med nån gång förut. Han och Cleo blev riktiga kompisar idag.

   

Som vanligt, allt skoj har ett slut och nu är jag och Sigrid på väg hem. Nu dröjer det en hel vecka igen innan nästa skoj hundträff.

Fast jag hörde att i morgon blir också en bra dag. Tydligen har jag jobb som väntar då, vad jag ska göra det berättar jag om i morgon.


Av Wilma Border collie - Fredag 6 april 18:03

Verkar aldrig ta slut på tråket. Tänkte att i dag skulle det säkert bli bättre efter tråkdagarna. Men inte det inte.

   

Titta här jag har hämtat Sigrid och det är fullt med äckligt lappmögel. Det ska vara grönt nu, inte vitt.

   

Det fortsatte att falla så jag hade ett väldigt jobb med att ruska av mej allt. Hann bara ruska bort så var det fullt i pälsen igen

   

Så här höll det på, visst ser det vidrigt ut?

   

Vi började med att gå ner till sjön. Inte nog med all äcklig snö, det stormade också men där kändes inte vinden. Hade planerat att leka en massa på gräsmattan men det var en massa is där.

   

Jag försökte få igång Sigrid medan matte påstod att det var bättre att vi hittade nåt ställe utan is för att leka.

   

Ser ni vattenpölen? Den har formen av ett hjärta, matte såg det när bilden hamnade i datorn.

   

Lyckan är total för Sigrid. Sanden är mjuk och äntligen kunde hon gräva sina älskade gropar.

   

Räckte minsann inte med en, det skulle grävas många gropar och inte ens jag fick komma nära dom. Ja, ja lika bra att hon får ägna sej åt den där hobbyn då. Var många månader sen det fungerade senast.

   

Fast nu börjar det bli tråkigt. Tänker hon aldrig bli färdig?

   

Fördrev en stund genom att leka med en pinne och sen avbröt matte Sigrids maniska grävande. Hade Sigrid fått bestämma hade hon troligen tillbringat hela dagen där.

   

Ska gå nån annanstans. Skitväder som hindrade en massa vettiga saker.

   

Skidbacken igen, i brist på bättre. Hade inte hänt ett dugg sen vi passerade i går.

   

Fast vi hittade en osttall i skogen. En helt ny dessutom som vi noga rensade.

   

Här var det dessutom barmark. Mycket bättre med mossa under tassarna.

   

Va? Bara trillat grenar? Tror jag inte ett ögonblick på, jag var övertygad om att det regnade Ekorrar bakom svansen på mej så jag sprang dit och väntade på fler. Men matte hade tydligen rätt för det fanns inga ekorrar där.

   

Inte såg vi till Ossy heller. Men han är en klok hund så han höll sej säkert inne när det var äckelväder.

   

Matte anade och gjorde koppelfångar av oss. Jodå Sigrid hon hade planer på att sticka på otillåtna äventyr på vanliga stället. Nu blev det inte så eftersom hon var fånge.

   

Nä nu vill vi hem. Det har slutat snöa och ösregnar som omväxling. Alltså höll vi på att få väldigt svåra skador.

   

Sigrids katt Nisse blev alldeles överlycklig när vi kom. Han ville inte heller vara ute. När jag hade släppt in honom så tvättade han min ena tass ordentligt som tack för hjälpen. Mycket trevlig katt den där Nisse.

   

Så här svårt skadad blir jag av regn. Trillade ihop på Sigrids hallgolv medan människorna pratade tråk.

Gick hem och hade tråkigt.

Eftermiddagsrundan då om det inget skadligt från ovan men stormade fortfarande. Fast enligt matte är det bra med den hårda blåsten för den sliter bra på både snön och isen.

I morgon blir det i alla fall en mycket bra dag. Det är ju lördag och dags för alla kompisar.

Av Wilma Border collie - Torsdag 5 april 18:25

Äsch, blev en tråkdag igen. Var dimmigt och grått så vi skulle inte åka nånstans. När jag gick och hämtade Sigrid så ösregnade det. I och för sej bra för det är så torrt igen att det behövs mängder med regn, men det kan komma när jag är inne.

   

Tillfälligt har det slutat regna Fördelen är att isen på Heden är borta så nu kan vi gå där igen.

   

Träffade Inez som rastade sin husse, men Sigrid ansåg att hon skulle dö. Träffade Rocky också men det blev bara skitbilder på honom. Fast han var enligt Sigrid trevlig. Hon väljer minsann vilka som passar för stunden.

   

Vi ska vidare och matte ansåg att skidbacken kunde vara ett bra första ställe. I dag var det inte öppet så fritt fram för oss.

   

Kom igen nu Sigrid vi leker en stund va. Rulla dej kan du göra sen.

   

Jo Sigrid övergav sitt rullande och vi lekte mycket en stund. Skoj hade vi som vanligt.

   

Passerade den där pistmaskinen och den var givmild även idag. Gick att leta godis där.

   

Fortsatte genom skogen. Tänkte att det kanske skulle finnas nåt skoj där.

   

Eftersom det var en massa is på vägen gick matte i snön. Alltså så här djup ska den inte vara nu.

   

Men vägen såg ut så här och matte åker inte skridskor och vi fick också hålla oss i kanten.

   

Kollade spår efter Ossy. Jo han hade varit ute och rört på sej men vi såg inte till honom.

   

Sigrid hon fastnade vi stugan där Terra från Halland brukar bo. Vet inte vad hon letade efter men nåt viktigt eftersom hon var väldigt upptagen länge.

   

Den här stora krukan var länge sen jag provade. Jodå den gav godis idag också.

   

Sen drog jag och Sigrid. Vi bestämde oss för att leta efter Ossy. Inte hittade vi honom inte.

   

Slutade så här, vi blev koppelfångar eftersom vi tänkte fortsätta att leta.

   

Skulle gå genom Tråkskogen hem. Nähä inte den här vägen i alla fall. Skridskobana med vatten på.

   

Gick en annan väg och mycket utanför stigarna eftersom det mest var isgator. Det ska vara framkomligt överallt nu. Jag och Sigrid har massor med skogar vi måste kolla efter vintern.

   

Blä nu har det börjat regna igen så vi vill hem innan vi drabbas av svåra regnskador. Fast regnet upphörde och när vi passerade troget så träffade vi flera människor vi känner. Trevligt med umgänge en stund.

Lämnade hem Sigrid och skulle gå hem till mej.

   

Det blir nog vår får nu blommar nåt som matte säjer heter Scilla. Jag bryr mej inte om blommor, kom igen när det börjar växa färska smarrigt gräs.

Hoppas att vi får en bättre dag i morgon.

Av Wilma Border collie - Onsdag 4 april 18:15

Blev en lugn dag. Det blåste runt frusna huggormar, hade fallit lite regn och skulle komma mer Alltså var det inte tal om att åka till nån av alla våra bra skogar.

   

Här har vi inte varit på länge. Har hamnat strax utanför Flen för matte skulle göra nåt i den där hålan sen. Doftade gott, hade rört sej många hundar och annat spännande sen sist.

   

Titta här då! Det är minsann öppet vatten, det finns alltså hopp för att det ska komma en badsäsong.

   

Jo vi tänkte att vi skulle. Kan ni glömma sa elaka skitmatte, ni ska inte alls prova vattnet nu. Det får allt vänta ett tag.

   

Äsch, så hamnade vi i vintern igen. Att den aldrig kan dö. Vet att vi ska åka och göra nåt i en skog, men innan dess måste vintern dö så vägen blir framkomlig.

   

Sen blev det som omväxling skridskobana en stund. Vi var tvungna att vara koppelfångar både på grund av isen och dessutom var vi bredvid vattnet.

   

Var ett helt gäng med svanar där. Flera var lika asociala om ekorrar och flög sin väg medan de gapade en massa. Men denna fortsatte att simma runt.

   

Undrar om den vill umgås med oss? Vi har faktiskt aldrig träffat nån svan. Men nä de bara blängde på oss. Tror vi kunde ha haft trevligt om inte annat kunde den säkert berättat om vattnet vi inte fick prova.

   

Vi hittade en bänk och den var vi självklart tvungna att prova, Bra bänk för den gav godis.

   

Fick fortsätta som koppelfångar för nu var vi nära järnvägen och där kommer det tåg hela tiden. Ingen hänsyn till oss hundar inte.

   

Så äntligen på fria tassar. Vi är i en komonsterhage, men monstren är kvar i sitt monsterhus så det var riskfritt där.

   

Vi provade en del stenar, bra stenar för de gav belöning.

   

Matte behöver till optikern. Hon ropade och det tog en bra stund innan hon såg mej. Vadå, det ser väl alla var jag är eller?

   

Vi kollade av mer i den där hagen. Tydligen så gillar Vilda grisarna den för det var mycket spår efter såna. Hittade annars inget av värde.

   

Och hur hade du tänkt att jag skulle komma ur monsterhagen? Staketet är ett sånt där som slår oskyldiga hundar och det gör ont. Matte påstod att elen var avstängd så jag kunde passera.

   

Efter mycket övertalning så insåg jag att för en gångs skull så hade hon rätt. Staketet anföll inte och jag fick ost som belöning.

   

Undrar om de här vill umgås med oss då? Två ensamma hundar i behov av sällskap.

   

Nä änder är lika asociala som svanar. De trodde nog att matte hade nåt ätbart åt dom vilket hon inte hade.

Gick till bilen, fick passa den medan matte gjorde nåt tråk. Trodde faktiskt att vi skulle bli skjutsade till vår allra bästa Grisöronaffär också. Inte det inte. Enligt HonSomIngetBegriper behövde vi inte handla. Behövde vi visst det. Typ mer godis, fler aktivitetsspel och en massa annat bra att ha. Tror att jag och Sigrid får skaffa egna körkort så vi kan åka dit när det passar oss.

Åkte hem till mej och idag skulle Sigrid vara kvar hos mej. Mycket trevligt, hon samlade ihop mina gamla märgben och valde ut ett som var extra bra. Hon är lite knäpp för det är bara de där jag slickat bort all märg som passar. Matte skulle ta bild trodde hon, men då ringde telefonen.

Ute öste regnet ner. Det finns kanske hopp om en snöfri tillvaro.

När vi skulle på eftermiddagsrunda hade det slutat regna som tur var. Träffade Golden Linus som nästan bor granne med Sigrid. Han är trevlig om ni frågar mej. Sigrid ansåg att han skulle dö.

I morgon då hittar vi på nåt annat.

Av Wilma Border collie - Tisdag 3 april 18:12

Enligt matte skulle det fixas med en massa saker idag. Jag hämtade Sigrid och sen skulle vi åka till Eskilstuna. Där hämtade vi mattes mamma som skulle ha skjuts till nåt ställe.

   

Här har vi aldrig varit. Men nya ställen är alltid spännande.

   

Fanns massor att kolla och en mängd med intressanta dofter. Hade gått en del hundar här.

   

Jaha detta är alltså en kyrkogård. Har bara sett den hemma förut.

   

Detta är fullkomligt livsfarligt! Varför har de ställt ett vidrigt svart hundätande klot här? Jag gjorde mej väldigt stor och reste all ragg, morrade och skällde på det fullkomligt livsfarliga klotet. Matte som inget begriper SKRATTADE åt mej och Sigrid var totalt korkad och brydde sej inte. Vet väl alla att såna där klot är livsfarliga?

   

Med mycket övertalning så vågade jag närma mej det. Eftersom det inte käkade upp Sigrid så kanske det inte var så farligt som jag först trodde.

Sen skulle nånting tas på bort en grav trodde människorna. Gick inte för den där gamla gravdekorationen var ordentligt fastfrusen i marken så det får bli en annan gång.

Passerade otäcka klotet igen. Nu vågade jag gå nära. Tänk jag fick ost bara för att jag gjorde det, fast jag litar absolut inte på det.

   

Åkte och hamnade där mattes bror jobbar. Pelle Peugeots sommarskor har bott hos honom och nu ska de användas. Alltså fylldes bilen med däck. Jag och Sigrid fick dela baksätet med ett av dom.

Sen blev vi blåsta på köttbullarna. Hörde nåt om att det får bli nästa gång för vi skulle hinna med mer.

   

Hemma och vi ska röra på oss ett tag. Men Sigrid hon kastade sej ur bilen och började rulla i snön. Vet inte vad hon pysslade med men hon lyckades trassla in ena tassen i täcket. Fick hjälp av matte.

   

Hörru vi tar och leker va? Var faktiskt ett tag sen sist.

   

Jo jag fick igång Sigrid så det blev en del rolig lek.

   

Hörru, du och ditt rullande. Skulle inte vi leka eller?

   

Tydligen inte så jag rullade ett tag jag också i väntan på att Sigrid skulle bli klar.

   

Nähä det är visst inte lördag idag för det var alldeles övergivet hos Ossy. Inte ens han syntes till.

   

Ja, ja vi får väl gå och göra nåt annat då. Alltid går det väl att hitta på nåt.

   

Nähä ingen Ossy på dagiset heller. Men vi träffar honom säkert nån annan dag.

   

Hoppsan här var vägen skridskobana. Isen verkar svårdödad i år.

   

Det låter där borta. Mattes plan var att vi skulle ha lekt vid skidbacken, men den var öppen så det blev inget av med det.

   

Testade de där gamla stockarna i stället. Jodå de gav godis idag igen. Men notera gärna att Sigrid lagt sej till med fjortisminen. Matte frågade om det var dags för fångenskap i kopplet men hon skötte sej.

   

Kollade ett ställe där vi tränade på svampar som heter Kotteskivling för ett par månader sen. Fanns inga såna idag, alldeles övergivet.

   

Fast det växte ost på de stora krukorna Vårt första fynd av ost på dom.

   

Hamnade hos Rottis Helga. Sigrid hon kollade väldigt noga vad matte gjorde.

   

Lasta ur Pelles sommardäck. Nån kväll ska Rottis Helgas snälla husse som är bilveterinär byta däcken och göra lite annat med Pelle. Vi slipper alltså dela baksäte med däcken.

   

Ställde bilen på min gata och gick hem till Sigrid. Katten Nisse är kär i mej och är full övertygad om att det är jag som ser till att han kommer in. Fast det är lite genant de där gångerna när han bestämmer sej för att tvätta mej.

   

Sigridmatte bjöd matte på nån god soppa. Jag somnade under bordet. Tog en hel del på mej med skräckupplevelsen på kyrkogården.

Gick hem ett tag och gjorde ingenting.

   

Öppna dörren! Jag vet att det är öppet och jag är godissugen! Hade tur kom in till Susanne och fick mitt välbehövliga godis.

I morgon får visst jag och Sigrid umgås hela dagen, kommer alltså att bli en perfekt dag.

Av Wilma Border collie - Måndag 2 april 18:13

I dag skulle vi enligt matte leta efter våren. Verkade som ett ganska omöjligt uppdrag.

   

Passerade vid campingen och vid sjön kom min boll fram. Länge sen jag lekte med den så jag hade mycket skoj ett tag innan jag tröttnade på den.

   

Bytte till en pinne och tränade på att se ut som Malmköpings farligaste Border collie. Tror jag lyckades.

   

Inte har det blivit badsäsong heller. Bara is överallt, dags för vatten nu.

   

Gick till spårvägen, var ett tag sen jag gick på den. Där var det vinter igen, men som tur var bara en liten bit.

   

Isen börjar se konstig ut på sjön. Den reser sej på en del ställen och det var ett väldigt liv på den. Förhoppningsvis är det dödskampen som utspelar sej.

   

Hasselskogen var trevlig för där var det barmark. Hade kommit fram massor med trevliga dofter och matte började leta efter våren.

   

Fast ute på ängen var det vinter igen. Jag roade mej med bollen en stund.

   

Matte hon kröp runt där det var barmark och krafsade bland löven. Märklig sysselsättning. Men där fanns minsann våren. Fullt med Blåsippsknoppar. Snart mycket snart kommer de att börja blomma.

   

Medan hon gjorde det så ägnade jag tiden åt snörull. Troligen är det alldeles snart slut på att utöva den hobbyn.

   

Hade sån tur att det blev godisjakt vid mina skogsagilityhinder. Finns inget kvar där.

   

Sen ansåg jag att jag skulle kolla nåt. Ingen idé påstod matte.

   

Var det visst det! Kantareller årgång 2017, torkade och klara. Självklart fick jag en massa beröm och belöning men av nån märklig anledning är kantarellerna kvar. Hörde nåt om att vänta tills årets kommer.

   

Kom ut på vägen. Sist var den skridskobana, men nu är det nästan bara trevligt grus. Mycket bättre.

   

Suck! Är du möjligen klar snart? Jag somnar av leda.

   

Matte fotograferade alla myror som hade vaknat. Det kryllade av dom och en tog det en stund att befria kameran från alla som klättrat upp på den.

   

Gick hemåt. Träffade Inez som var ute och rastade sin husse. Umgicks en del med henne men det blev ingen lek.

Gick hem och gjorde just ingenting några timmar.

Så skulle jag på eftermiddagsrunda och lyckades få med matte helt rätt väg.

   

Tjoho! Äntligen Sigrid och inte nog med det jag fick minsann födelsedagspresent. Ett aktivitetsspel. Superbra present.

   

Jag och Sigrid provade det tillsammans vi delar ju på allt. Jätteskoj var det och innehåll smarrigt godis.

   

Blev en bra fortsättning på rundan för jag fick sällskap med Sigrid. Det är mycket roligare att vara två och han nån att diskutera alla saker med. Vi träffade Beagle Mimmi också. Men då fick jag lov att säja åt Sigrid som ansåg att Mimmi skulle dra till varmare trakter. Så uppför man sej inte mot sina vänner.

I morgon är det vanlig Sigriddag och vi har visst fullt upp då.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se