wilmablogghund

Senaste inläggen

Av Wilma Border collie - Onsdag 7 feb 18:00

Var trevligt att få umgås med Sigrid hela kvällen i går. Vi grejade en del med aktivitetsspelen. Sigrid hade inte provat mina nya men de löste hon självklart. Gick hem med henne på sista kvällsrundan.

Så blev det idag och dags att hämta Sigrid igen. Märktes redan då att hennes trotsiga humör inte hade försvunnit under natten.

   

Vi ska på långrunda, alltså Sigrid skulle gå inkallningskurs. Träffade Inez en snabbis men vi skulle åt skilda håll.

   

Här var det ett bra tag sen vi gick. Kanske skulle det ha hänt nåt skoj. Hade det inte, inga spår efter några vi känner eller nåt annat.

   

Sigrid hade vissa planer vid bäcken, men dom blev det inget med eftersom hon var koppelfånge.

   

Jag fick förtroendet att vara på fria tassar och Sigrid delvis. Alltså hon hade kopplet släpande efter sej för matte skulle kolla om hon kunde inkallning idag. Ansåg att vi skulle leka en stund.

   

Men Sigrid hade helt andra planer hon drog direkt alldeles för långt bort och var stendöv.

   

Jag kom när matte kallade och fick självklart belöning.


   Sigrid däremot hon hade helt andra planer och tänkte inte alls komma. Syntes hur hon planerade synnerligen förbjudna saker.

   

Jag drog i väg för att hämta tillbaka henne. Normalt är Sigrid superduktig på inkallning men nu hade hon aldrig hört talas om sån.

   

Så var det slut på friheten. Hon kom nära matte och då var det en fot på kopplet. När man inte kan inkallning då är det slut på friheten.

   

Jag tycker det är så skoj att reta koppelfången. Springa långt framför bara för att visa hur trevligt det är att slippa koppel.

   

Gick över en åker och i skogskanten där hade Vilda grisen haft en massa jobb med att böka sönder igen.

 

Sigrid hon trodde att hon skulle spåra upp både Vilda grisen och Rådjur. Kunde hon glömma eftersom hon satt fast.

   

Så hittade hon en hög med Hälgelämningar. Sånt är utsökt gott enligt Sigrid. Tror att matte låg extra risigt till när hon förbjöd henne att käka upp det.

   

Kom till den andra vägen. Jag tog ett snyggt skutt över diket. Men matte och fången fortsatte på åkern. Hörde nåt om att matte inte alls ville trampa genom isen Vadå, det är bara att hoppa.

De kom upp på vägen igen så vi kunde fortsätta.

   

Hm bakom den här häcken finns det en bra godisservering. Men dit skulle vi inte alls i dag enligt tråkmatte. Hon kunde väl ha tagit hänsyn till vårt godisbehov!

   

Gick en annan väg som det också var länge sen vi gick. Fanns inget av intresse där.

   

Passerade där spårvagnarna bor och där träffade vi en liten hund som vi aldrig sett förut. Sigrid gillade honom.

   

Men han blev kär i mej och ville bara umgås med mej. Han protesterade högljutt när han skulle åt ett annat håll.

   

Släpp in oss!!!!! Nästan hemma men vi vet minsann att Prylaffären är öppen och behöver lite mänskligt umgänge. Kom in och fick umgås.

Gick hem till mej och slappade.

 

Eftermiddagsrunda och vi inspekterade ena fontänen. Tyvärr fanns det inget vatten i den, enligt matte dröjer det innan det är dags att sätta i gång den.

   

Så träffade vi Chihuahua DeeDee, var länge sen sist. Alltid trevligt att träffa de vi inte sett på länge.

Normalt så går ju Sigrid hem på eftermiddagsrundan, men idag skulle hon med till mej igen. Hennes matte kommer hem senare så hon är kvar här. Alltid trevligt med sällskap.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Tisdag 6 feb 18:03

Fortfarande alldeles för kallt. Gick och hämtade Sigrid i morse och upptäckte att hennes matte var hemma. Nåt sms hade inte kommit när jag gick ut. Hur som helst hängde Sigrid med hem till mej.

Sen skulle vi ut på en lite längre runda. Matte använde bilen så vi trodde att vi skulle bli skjutsade till nån trevlig skog.

   

Inte det, vi hamnade vi sjön. Ursäkten var att det var så kallt så det var inte läge för att vara ute så länge som vi brukar. Men lek då håller vi oss varma.

   

Jag var sugen på gräs men det finns ingenting nu. Hittade bara gammalt visst och sånt vill jag inte ha. Dags att det kommer nytt gott grönt gräs nu.

   

Kollade om det hade passerat några vi känner. Hade det inte gjort.

   

Den här trädstammen är bra för den brukar ge ost. Jodå det gjorde den och hade nu matte varit uppmärksam så hade hon sett Sigrids min och sett till att hon blev fånge.

   

Och där drar Sigrid på den totalförbjudna isen. Visst den är tjock och håller nu, men är förbjudet område. Isar ändrar sej snabbt och varje år är det många, många hundar som drunknar vid isolyckor.

   

Sigrid visade sej men hade inte en tanke på att komma utan försvann igen.

   

Hon sprang och hon sprang ute på isen. Vad matte sa det vill ni inte veta. Mildaste var att nu är det koppeltvång nära sjöar för en viss hund till isen dött. Den som tittar noga kan se henne skymta bakom trädet i mitten.

   

Sen kom hon faktiskt uppe på land men hade inga som helst planer på att komma. Det där med frihet under ansvar det hade Sigrid aldrig hört talas om.

   

Så äntligen är hon fångad och kan glömma ALLT om fria tassar för idag. Missköter man sej så här grovt då är det koppel.

   

Så dök Inez och Rick upp från ingenstans. Självklart inga människor inom synhåll.

   

Blev en viss röra när de kom och matte lyckades tappa Sigrids koppel så hon drog omgående igen. Fast denna gång höll hon sej i skogen.

   

Inez dök upp igen, men matte försökte mota iväg henne. Hon bör gå och lära sej inkallning och diverse annat hundvett innan hon är på fria tassar.

   

Matte lyckades få tag på Sigrid igen genom att ställa sej på kopplet. Var en mycket sur Sigrid som till slut insåg att det var slut på friheten,

   

Blev fånge jag också för enligt matte skulle vi vidare och göra andra saker.


Hamnade i Flen för matte skulle fixa nåt och vi fick passa ICA:s parkering igen. Dötrist, men bara en sak blev gjorde för det var för mycket folk på andra stället och matte hade inte lust att vänta i evigheter.

   

Men så perfekt! Vi ska minsann shoppa i allra bästa Grisöronaffären igen. Hann bara in där så träffade vi Chefen. Alltså han som är regionansvarig för vår del av Sörmlandsleden. Jag har träffat honom förut men Sigrid hade inte gjort det. Hörde en massa snack om diverse jobb som ska fixas bara det blir vår. Borde bli vår i morgon så vi kan sköta vårt jobb som fyrbenta etappledare.

   

Så nu ska vi kolla vad vi ska handla. Finns alltid hur mycket som helst att köpa, bara det att jag och Sigrid saknar fortfarande egna konton. Enligt matte var det så att det var nya ben till Ossy som skulle handlas. Tydligen är de nästans slut här hemma.

   

Så där dags att betala och vi vill ha godis som belöning för shoppingen. Blev faktiskt en del till oss också och nåt som katterna behövde.

   

Hemma igen så var det fika hos Sigrid. Eftersom jag och Sigrid inte dricker kaffe käkade vi torkad kyckling istället.

   

Tar tydligen på krafterna att var på rymmen. Sigrid hon somnade gott i sin korg.

Gick hem till mej.

Så när jag var på eftermiddagsrunda så pratade matte i telefonen. Hörde Sigrids namn och tittade överallt men såg henne inte. Visade sej att hennes matte akut behövde iväg och hjälpa nån. Alltså gick jag och hämtade Sigrid. Perfekt nu får vi tillbringa kvällen tillsammans vilket var många evigheter sen. Fast Sigrid är fortfarande på sitt konstiga humör. Matte pratade i telefonen och hörde märkliga ljud. Koll efter samtalet visade att Sigrid hade slaktat ett par soppåsar. Sigrid insåg tydligen att man inte gör sånt för när matte upptäckte det (nix ingen skäll eller straff sånt hjälper inte) så försvann Sigrid in under mattes säng.

Fast hon har kommit fram igen så snart ska vi greja med aktivitetsspelen.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Måndag 5 feb 18:03

I natt tänkte jag faktiskt annonsera ut matte på Blocket. Det har aldrig varit nån som helst ordning på henne nattetid. Hon både pratar och går i sömnen och stör hundars nattsömn. I natt slog hon alla rekord. Jag vaknade av att hon stod vid dörren och försökte ta sej ut samtidigt som hon vrålade om att bli utsläppt. Tydligen var det nån dröm om hur Terras människor dragit en papperspåse över hennes huvud och kört henne till nåt hemskt varuhus i Ullared. Väl där så var hon fånge och kom inte ut, tydligen det som utlöste hennes nattliga försöka att komma ut genom den låsta dörren och vrålen som väckte henne. Nån som vill ha henne nattetid?

Så blev det idag och en alldeles perfekt inledning på dagen. ÄNTLIGEN är ordningen återställd för jag fick gå och hämta Sigrid på morgonrundan. Precis som det alltid ska vara.

   

Fast det var bra kallt att göra det. Den här temperaturen är på min balkong så det var säkert ännu kallare. Sigrid var alldeles överlycklig och räknade noga in mina katter och sorterade alla mina gamla märgben. Sen skulle vi ut och åka Matte var inte säker på om Pelle Peugeot ville starta men det ville han utan problem,

   

Hamnade i Eskilstuna för diverse hundlig assistans. Först passade vi bil på en parkeringsplats medan mattes mamma gjorde nåt.

   

Nästa parkeringsplats och mattes mamma skulle nåt annat.

   

Men nu SKA vi gå till köttbullerestaurangen. Bara det att det blev en omväg. Matte skulle göra nåt i garaget. Detta inleddes med att hon lyckades halka och sätta sej i garagets enda vattenpöl. Tänker INTE berätta vad hon sa.

   

Detta skulle göra hälla kattsand på en oljefläck som Plupp hade lämnat när han stod där och drog sin sista suck.

   

Ute ur garaget och Sigrid var tvungen att utöva hobbyn rulla mycket och länge på nån noga utvald fläck.

   

Äntligen är vi på rätt ställe och berättade att köttbullar det har vi inte käkat på flera år minst. Fick en del medan människorna fikade. Precis vad vi behövde.

   

Ska åka vidare men Sigrid var bara tvungen att rulla en massa på en matta innan hon ens kunde tänka tanken att ta på sej.

   

Hemma och vi skulle springa av oss i trakterna av skidbacken. Superskoj att springa där.

   

Passade på att leka en hel del också. Vem vet när vi får chansen nästa gång?

   

Eftersom det är kallt så körde de för fullt med den där snökanonerna. Tydligen behövs det mer snö i backen.

   

Vi letade spår efter Ossy och jo han hade minsann rört sej här.

   

Men vi lyckades inte hitta honom idag. Ja, ja det kommer fler dagar så vi hinner nog leka.

   

Ute på isen var det människor. Enligt matte är den fortfarande opålitlig eftersom det inte kört väldigt tunga fordon på den

   

Jag klättrade runt på en massa stockar, gav som vanligt godis.

   

Sigrid hon trodde att hon skulle på egna äventyr. Syns som en rosa prick bara. Men hon kom och blev fånge efter som äventyr är förbjudet.

   

I bland har man tur. Passerade skidbacken igen och nu var det minsann korvservering där. Aldrig hänt förut. Borde vara så varje gång vi passerar och helst ska vi passera minst tre gånger om dan eller så.

   

Detta är en mindre nöjd Sigrid. Matte ansåg att hon kunde sitta bredvid mej den korta biten hem. Sigrid blir synnerligen missnöjd när hon inte hamnar i sin bur.

   

Hemma hos mej blev vi bara insläppta fick våra Dentastix och matte försvann. Rottis Helga behövde hjälp att komma ut. Men matte och Helga hade skilda åsikter om vad ut var. Helga ansåg att kissa runt husknuten kunde räcka. Matte hade andra åsikter och släpade med henne en bit till.

   

När jag lämnade hem Sigrid hade hennes matte kommit från sitt jobb. Matte berättade om den galna natten. Tror att Sigrids katt Nisse lyssnade noga för helt plötsligt hördes ett väldigt prassel från köket. Påse över huvudet hade han tydligen hört och drog en påse över sej. Människorna fick av nån anledning hysterisk roligt. I bland är de lättroade.

Av Wilma Border collie - Söndag 4 feb 18:14

Det finns tråksöndagar och bra söndagar. Denna blev en bra söndag. När jag skulle på min längre runda så valde matte alldeles rätt väg.

   

Titta vad jag hittade!!!!! Skulle minsann få sällskap med Sigrid idag också. Livet är mycket roligare när man är två.

   

Vi lekte en del på Heden. Var ingen trafik så vi fick vara lösa där en stund, alldeles perfekt.

   

Jag har minsann hittat spår av Ekorre. De syns i snön men jag hittade aldrig Ekorre, Var evigheter sen jag såg nån senast.

   

Passerade vid sjön. Nån hade haft otur när de var ute och åkte där man inte ens får åka. Nu är det fruset men om det tinar så kommer bilen att stå i sjön med bakhjulen djupt begravda i leran.

   

Skulle gå en sväng på spårvägen. Men jag och Sigrid hittade nåt intressant så vi stack. Alltså nånstans i skogen är vi och människorna hade åsikter.

   

Kan ni gärna ha hörde vi när vi återkom och hade lyckats hamna på fel sida om ett staket. Mutter om nån som heter Karma hördes också. Men det finns en grind så vi fick hjälp ut av Sigridmatte.

   

Det blir säkert vår snart för bergen efter spårvägen är alldeles fulla med istappar. Hörde hur människorna pratade om nya skogar. Mattes lager måste vara outsinligt för det var ställen där vi inte varit som ska besökas när det blir varmare och dags för skogsfika.

   

Vilda grisen hade haft party och bökat rejält överallt.

 

Jag och Sigrid hade en massa annat att kolla så människorna kunde väl gå och släpa benen efter sej. De fattar i alla fall inte det där med att använda nosen och ha stenkoll på allt som rört sej.

   

Den där Vilda grisen hade jobbat väldigt hårt. Måste ha funnits massor med gott i marken.

   

Vi kollade spåren och matte sa att det var Herr Vilda gris som plöjt runt för spåren var enorma. Är visst inget bra att träffa på honom. Men han var i alla fall inte kvar som tur var.

   

Gick en bit på Dunkvägen där inget intressant hade hänt. Men vi hade en del att undersöka i en liten skogsbacke.

   

Jaha och där har Sigrid dragit på otillåtna äventyr in på en tomt. Jag erkänner jag var inne och vände men kom tillbaka och blev fånge.

 

Sigrid är fångad och nu är det alldeles slut på friheten för henne.

   

Bäcken har öppet vatten med det var alldeles fullt med is. Vackert enligt människorna.

   

Varför får inte vi vara på fria tassar och kolla vattnet och isen? Hörde bara nåt om missbrukat förtroende.

   

Såg att de höll på och fixade på isen, tog bort snön och sånt. På lördag ska det visst ta upp en massa is där. Det tittade jag på förra året, vet att det finns korv till sugna hundar där.

   

Sigrid hon lär sej minsann. Människorna stod och pratade med någon, men Sigrid fick span på en Ekorre. Bra att hon börjar få intresse för dom, förr eller senare måste vi träffa en social sådan.

   

Så kom Inez från Tråkskogen, hon hade gått sin vanliga runda där. Hälsade på henne men så skulle vi åt skilda håll.

   

Bara en liten bit bort så träffade vi Rick. Jag kände för att leka en del med honom.

   

Inte det inte. Där försvinner Rick långt bort, tur att det inte kom bilar då.

   

Drabbades av passa Tempo. Eller vi passade både matte och Tempo medan Sigridmatte gjorde nåt. Skulle till våra olika hemma, men hörde nåt MYCKET trevligt när vi skildes åt. Nu hoppas jag verkligen att det stämmer.

   

Var kom det här ifrån? Jag ska på eftermiddagsrunda och det snöar igen. Dags att det slutar med sånt. Nu ser jag fram emot en bra dag i morgon.

Av Wilma Border collie - Lördag 3 feb 17:52

Äntligen LÖRDAG igen och alltså dags för veckans allra bästa dag. Borde vara lördag varje dag egentligen.

Efter att ha väntat i flera hundra evigheter så var det dags att gå. Sigrid kom och mötte mej vid min port. Hörde hur matte och den hundnappande fångvaktaren Sigridmatte förslog att jag kunde gå med dom ensam. Skulle inte tro det så jag såg till att matte följde med.

   

Men varför ska vi behöva släpa på de långsamma människorna? Fattar de inte att det är BRÅTTOM, väldigt bråttom. Vem vet hur mycket skoj vi missar på grund av de långsamma stoppklossarna.

   

Träffade Bamse som brukar vara med ibland men idag var han visst upptagen med annat.

   

Hej Ossy! Vet du hur mycket vi har längtat efter dej?

   

Detta är Tassa en för mej ny bekantskap. Hon var visst svamphundselev hos Sigge för några år sen. Mycket trevlig hund, gillar nya kompisar.

   

Lika bra att börja leka och ha skoj. Tiden går alltid alldeles för fort så det gäller att utnyttja den ordentligt.

   

Kom en liten hund som var så söt och borde vara den perfekta kompisen till Sigrid. Men hon tror ju att hon är en väldigt stor hund.

   

Så kom det ännu en ny hund Leonbergern Peggy. Har inte träffat nån sån förut men hon var en lika skoj kompis som alla andra hundarna.

   

Självklart blev hon hjärtligt välkomnad av oss. Alla hundar är alltid välkomna till vår stora härliga gemenskap.

   

Den här lille killen blev störtförälskad i Peggy. Hon var det allra vackraste han nånsin sett.

   

I bland ser det ut som världens hundröra, men vi har bara så fantastiskt skoj.

   

Så händer det att vi snackar ihop oss och planerar, sånt är viktigt. Vad ska vi hitta på nu?

   

Som sagt den lille killen (som dementa matte glömt namnet på) var störtförälskad i Peggy.

   

Lika bra att fortsätta röja loss. Alltså vara massor med hundar, tror vi blev 14 idag, som har skoj ihop det är rena drömmen.

 


 

Syns lite på den här filmsnutten hur skoj vi har.

   

Sigrid var inte riktigt på humör idag, men mysa med Anne det var uppskattat.

   

Nu kommer det nån igen. Bästa att springa och hälsa välkommen. Var Cleo som kom.

   

Alltså vi är ett stort gäng och alla är kompisar med alla. Inga sura miner nånstans, bara en massa skoj hela tiden.

   

Som här kast med liten Springer spaníel är en rolig lek och Rick tål den.

   

Sigrid kunde i alla fall tänka sej att umgås en del med Cleo.

   

Jag och Cleo visst ser vi ut som systrar? Fast jag är Border collie och Cleo är Aussie.

   

Den här bilden har matte snott från Cleomatte. Gissa vad vi väntar på.

   

Osttuben har kommit fram. Ossy älskar den och såg till att förse sej.

   

Peggy smakade också och precis som alla andra hundar så älskade hon den.

   

Jaha när man har skoj går tiden alldeles för fort Ossy har fått sitt ben och det är dags att skiljas åt igen.

   

Jag och Sigrid vandrade hemåt, trötta och nöjda efter en massa skoj umgänge med både gamla och nya vänner. Är det möjligen lördag i morgon igen?

   

Jag trött? Nä inte alls. Jag bara råkade somna vid dörren. Matte var på det rymningsbenägna humöret. Fast det var visst bara nåt med tvätta kläder.

Av Wilma Border collie - Fredag 2 feb 18:13

Den här dagen gav matte huvudvärk säjer hon. Vi visste att det var dags för hundligt assistansjobb igen och sånt orsakar inte huvudvärk. I alla fall inte hos oss och normalt inte hos matte heller.

Hämtade Sigrid och åkte mot Eskilstuna. Matte hade åsikter om väglaget som tydligen var snorhalt. Pelle Peugeot visade vid ett tillfälle att han minsann kunde dansa på vägen. Ja, ja det redde ut sej utan besök i diket. Köra 90 var bara att glömma, 70 var max för att vara kvar på vägen.

   

Jaha vi har kommit till Eskilstuna. Men varför ska vi hålla till utanför garaget? Vi vill gå till Köttbullerestaurangen. Matte pratade med bilskroten i telefonen, väntade, skroten ringde igen Nu hade de kört vilse-.Av nån anledning så ansåg matte att det var väldigt underhållande. Inte bara hon som tappar bort sej i städer.

   

Nu gäller det, tänker Plupp Seat starta? Jo han startade och under minst sagt högljutt skramlande så

rullade han. Matte trodde att hon skulle få plocka borttappade delar i hela garaget.

   

Jaha hej då Plupp! Nu åker han på sin sista resa över bilarnas regnbågsbro. 20 år gammal och rullat 33 000 mil då är det inte konstigt att han tappade livslusten.

   

Nu ÄNTLIGEN så får vi gå till Köttbullerestaurangen. Det är faktiskt extremt viktigt att avlägga besök där.

   

Jodå vi fick våra välbehövliga köttbullar.

   

Hörru vi vet att du har mer köttbullar och vi är HUNGRIGA!!!!! Jo alla köttbullar fördelades rättvist mellan oss. Vi delar systerligt på allt vi får.

   

Så skulle vi hämta bilen för mattes mamma skulle skjutsas nånstans. Sigrid hon kan inte röra sej många meter utan att rulla överallt. När hon var klar så hämtades bilen och vi hämtade mattes mamma. Sen fick vi passa bil medan det handlades några skor med ordentliga dubbar till mattes mamma. Det räcker med hennes gungiga och yrsliga huvud, ska inte vara lårbensbrott också. Men nu kan hon gå säkert ute utan att riskera att halka.

Blev en ”spännande” hemresa. Nu hade snön börjat vräka ner och det var ännu halare på vägen.

50 på 90 vägen var maxhastighet. Matte såg tre bilar på en ganska kort sträcka som parkerat i diken. Så passerade vi en bil som tydligen trott att den kunde flyga för den hängde prydligt över ett vägräcke och polisen dirigerade trafiken.

De som inte hamnat fel med sina bilar körde alla väldigt sakta och höll ordentliga avstånd. När vi var nästan inne i Malmköping så såg matte hur Räv var ute och virrade i ett dike. Som tur var höll han sej kvar där och gav sej inte upp på vägen.

   

ÄNTLIGEN hemma i Malmköping och vi är utsläppta för att röra på oss en stund. Började med att leka. Var skönt att kunna springa en stund.

   

Kollade om vi skulle hitta spår av nån vi känner men de flesta hundar höll sej nog hemma idag.

   

Vi sprang massor i skidbacken. Bra att springa upp och ner i den snabbt och mycket.

   

Inkallningen den skötte vi alldeles exemplariskt. Det är ju frihet under ansvar.

   

Lekte mer, bäst att springa bort köttbullarna.

   

Hm, jag har hittat nått nytt. Detta måste jag undersöka ordentligt.

 


 

Kolla denna film. Jag hade väldigt skoj när jag försökte släpa runt på den.

   


Sigrid gjorde några försök men hon är inte riktigt lika stark som jag.

   

Kollade av lite mer utan att hitta nåt av värde. Matte påstod att hon hade huvudvärk, var hungrig och en massa annat mänskligt krafs. Alltså skulle vi hem.

   

Undrar jag. Ombyte förnöjer, jag kanske skulle prova att åka i Sigrids bur. Skulle jag inte alls enligt matte som omgående förvisade mej till min plats. Skjutsade hem Sigrid, hemma på min gata så berömde matte Pelle Peugeot för gott uppförande. Läs hålla sej kvar på snorhala vägen.

I morgon är det dags igen för veckans höjdpunkt, det är lördag och dags för alla skoj hundkompisar hos Ossy.


Av Wilma Border collie - Torsdag 1 feb 18:20

Enligt matte skulle det vara en lugn dag. Ganska onödigt enligt mej och Sigrid, vi har gärna tassarna fulla varje dag.

   

Gick och hämtade henne och sen skulle vi hitta på något. Försökte leka på Heden men eftersom det var halt fick vi inte vara lösa.

   

Eftersom vi just nu tycker att det är jätteskoj att leka vid skidbacken så gick vi dit. Som sagt jag har det inte lätt när den enorma livsfarliga Sigrid anfaller mej med full kraft.

   

Men sen lekte vi en stund och hade jätteskoj.

   

Den där pistmaskinen som nog egentligen är en godismaskin var bra idag också. Nu växte det Frolicbitar på den på andra ställen än där vi hittade förra gången.

   

Sen bestämde vi oss för att vi nog skulle leta efter Ossy. Honom är det alltid skoj att leka med. Fast idag var inte turen med oss, vi hittade inte honom.

   

Men det går utmärkt att jobba som svamphundar. Här provar jag att lukta på en ny svamp som heter Grankotteskiving.

   

Sigrid gjorde samma sak.

   

Så här ser de ut en liten svamp som växer på gamla grankottar. Den är faktiskt ätlig, men eftersom de är väldigt små går det åt massor till en macka.

   

Vi fick självklart ostbelöning efter väl utfört arbete. Svamphund är ett mycket lönade jobb.

   

Sen markerade vi mera. Gäller att passa på så här mitt i vintern med de få svampar som finns.

   

Väl frysta Trattkantareller hittade vi och fick självklart en massa beröm och belöning.

   

Skulle fortsätta nära sjön och där blev vi fångar. Isen är totalförbjudet område som vi absolut inte ska springa ut på.

   

Fortsatte att jobba som svamphundar och markerade de djupfrysta Ostronmusslingarna. Mer beröm och god ost. Borde bli ordentlig säsong snart så vi kan jobba mycket. Men matte säjer att bara snön försvinner ska vi åka till Bombmurkelskogen och träna på dom.

   

Fick vara på fria tassa igen. Jag hittade en pinne som jag ansåg att den var min, bara min. Sigrid tyckte nämligen att hon skulle ha den. Men jag behövde käka upp den goda barken.

   

Den där godisgungan är bra för det fanns ost på den. Jag städade den. Fast tydligen städade jag slarvigt för ett par timmar senare hade Dreamy Tax passerat och hittat rester.

   

Sigrid hon städade en del av själva gungställningen istället.

   

Men nu ser vi nåt trevligt. Äntligen en annan hund.

   

Det var Beagle Mimmi som kom och ville leka med oss. Jätteskoj för det var ganska länge sen vi träffade henne senast.

   

Gick hem till Sigrid där det var fika. Jag hade stenkoll på matte. Litar inte ett ögonblick på den hundnappande fångvaktaren Sigridmatte. För övrigt kunde matte få för sej att rymma, hon är bevisligen inte riktigt pålitlig.

   

Sigrid fick ett aktivitetsspel i födelsedagspresent. Det provade jag när jag var fånge där och Sigrid ville ha det påfyllt, men fick inte.

   

Du tänker väl inte glömma mej eller rymma? Hade nämligen hört ordet gå och det är bäst att vara beredd så jag inte blir kvarglömd. Hade tur idag, matte hade inga planer på att rymma.

Imorgon ska min bil åka till bilarnas regnbågsbro och så ska vi jobba som hundliga assistenter. Har hört att köttbullerestaurangen lär vara öppen så det låter bra.

Av Wilma Border collie - Onsdag 31 jan 18:07

Idag skulle det där som inte blev av i går utföras. Hämtade Sigrid och hennes matte och sen skulle vi åka nånstans.

   

Så där ja, nu har vi hamnat på ett nytt ställe igen. Mycket trevligt fler nya ställen till mej och Sigrid.

   

Fick vara på fria tassar ganska snabbt. Mycket bättre att kunna gå som vi vill och kolla in allt intressant.

   

Tänk så mycket spännande det finns på såna här nya ställen. Massor att lukta på och en massa spännande dofter. Vi hade tassarna överfulla hela tiden.

   

Så klart jag kommer när du kallar. Bäst att sköta förtroendet att få vara på fria tassar. Extre noga så här på nya ställen.

   

Efter att ha gått genom en komonsterhage (tur att det nu är årstiden när de är hemma i sina monsterhus) så kom vi in i skogen. Ännu mer att kolla. Nya skogar är spännande.

   

Jag har varit duktig och kommit när matte kallade, alltså kom osttuben fram.

   

Inte bara jag som är duktig. Sigrid hon hade så bråttom att öronen fladdrade när hon kom rusande. Självklart fick hon samma bra belöning.

   

Vi fortsatte vårt utforskande av den här nya skogen. Mycket spännande fanns det. Hörde hur människorna pratade om bra svampmarker. Låter trevligt då kan nog jag och Sigrid få jobba här också när det blir säsong igen.

   

Sigrid ville leka. Hade egentligen inte tid med sånt men ställde upp en del. På nya ställen finns det så mycket annat att ägna sej åt också.

   

Hörru, det är väl inte så att du tänker vara rymningsbenägen idag också? Tänkte eftersom hundnapparen och fångvaktaren Sigridmatte är med och jag hörde hur de pratade om saker som skulle göras.

   

Verkade ganska lugnt just då så jag undersökte en bäck som jag hittat. Hålla reda på var det finns vatten är ett viktigt hunduppdrag.

   

Sigrid hittade också intressanta vattensamlingar. Att de var mer eller mindre istäckta spelar ingen roll vatten som vatten. Men om det faller som regn då fryser Sigrid nästan ihjäl.

   

På väg tillbaka. Matte hade fortfarande inte försvunnit men jag hade stenkoll på henne. Egentligen borde det nog införas koppeltvång på henne.

   

Gick åt en massa tid till detta passa Pelle Peugeot. Först på ett ställe, sen var det den där tråkiga ICA parkeringen i Flen och bilden togs vid sista stället där matte var och köpte nåt så bildörrarna inte fryser ihop.

Åkte hem och när Sigrid skulle till sitt hemma så blev jag erbjuden att följa med. Skulle inte tro det! Vet att där väntar månader av fångenskap medan matte är spårlöst borta. Slapp bli fånge idag.

   

Öppna! Jag har minsann sett att Susanne har sin affär öppen och jag behöver in nu!!

   

Kom in och sen var det bara att berätta att hemma får jag ingen godis och det är aldrig nån som bryr sej om mej. Fick både godis och umgänge.

För en stund sen så knackade det på min dörr och utanför var Labrador Alice. Mycket trevligt för hon är en bra kompis. Hennes matte skulle prata med min matte och människorna hade idéer om att vi kunde leka lite ute på gräsmattan. Vadå leka när det regnar? Människorna borde fatta att det är inget bra lekväder. Dessutom glömde matte kameran. Leka det kan vi göra en annan dag när det inte regnar.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se