wilmablogghund

Senaste inläggen

Av Wilma Border collie - Torsdag 15 feb 18:12

Efter mina morgonrutiner så gick jag och hämtade Sigrid. Frågan var mest vad vi skulle fördriva tiden med. Matte bara pratar om att det borde bli töväder så vi kan åka till alla de där bra skogarna. Just nu är antingen vägarna dit skridskobanor eller så finns det ingenstans att ställa bilen. Borde bli vår i förra veckan eller nåt.

   

På vår väg mot vad vi nu skulle hitta på så träffade vi Primo. Sigrid hade en del åsikter först men det gick över. Människorna pratade en massa tråk i evigheter

   

Men titta där kommer nån mer som vi känner.

   

Frasse, honom har vi inte träffat på väldigt länge så det var trevligt.

   

Var faktiskt godisutdelning från mattes ficka också. Här är det Primo som får, men vi fick allihopa.

   

Inez passerade och sa hej innan hon fortsatte och rastade sin husse. Vi umgicks ett tag till med Primo och Frasse innan alla skulle åt olika håll.

   

Vi skulle åt skidbacken. Nåt om att träna inkallning med Sigrid. Men hon kan numer inte gå många meter utan ett våldsamt behov av att rulla sej överallt.

   

Inkallning ja visst jag kommer! Men Sigrid hon hade tallkottar i öronen och hade aldrig nånsin hört talas om inkallning.

   

Vi lekte en massa en stund. Jaktlekar är skoj.

   

Jo visst ser det bra ut på bilden. Vi kommer båda två, kanske att Sigrid tappat tallkottarna?

   

Nädå, hennes vanliga beteende nu. Tvärnit på lagom ”du kan inte nå mej” avstånd från matte. Sigrid hade en massa andra planer

   

Men hon glömmer att hon har kopplet släpande. Mycket effektivt fånga Sigrid sätt detta. Dags att hon blir sitt gamla vanliga jag igen. För egentligen är hon superduktig på inkallning.

   

Vi gick och letade efter Ossy. Hittade honom inte, bara en del spår efter honom.

   

Testade godisstenen, den gav resultat. Men kolla Sigrids min, den där riktig jag är störst bäst, vackrast och gör precis vad som behagar mej.

   

Visst mitt i vintern men är tränade vi svampsök för ett par veckor sen. Jag lyckades markera och fick en massa godis och beröm

   

Sigrid var inte sämre hon.

   

Här är den Grankotteskivlingen som vi lärde oss då. De är så små så små. Men går att äta om man har tålamod att plocka mängder. Matte tänkte inte plocka, bara bra för oss att underhålla kunskaperna tills det blir ordentlig vår så vi kan jobba mer.

   

Inte nog med svampen alldeles nära den så blommade det en ostgran också. Den rensade vi ordentigt.

   

Gick tillbaka via skidbacken, lekte lite mer och så var det nån som hade tappat en massa godis också. Finns inte minsta smula kvar.

   

Sigrid hon trodde att hon skulle upp vid grillen och leta efter gamla korvrester. Men eftersom hon var fånge så kunde hon inte genomföra planerna.

   

Öppna dörren och släpp in oss!!!!! Vi vill umgås med Dixie eller om det var godis vi var ute efter.

   

Dixie hon var ute efter osten. Skulle troligen bli katastrof i hennes värld om matte skulle glömma den.

   

Hann bara gå där ifrån så mötte vi nästa godisutdelare. Perfekt för vi behövde självklart mer. Sen var det dags att lämna hem Sigrid till sej och jag gick hem till mej.

Skulle på eftermiddagsrunda och den blev trevlig för jag hann bara gå några meter så såg jag att Sigrid var ute och rastade sin matte. Perfekt för vi hade inte setts på flera timmar alltså alldeles för lång tid. Hade sällskap på eftermiddagsrundan precis som det ska vara.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Onsdag 14 feb 17:55

I dag var det dags för hundlig assistans igen. Hämtade Sigrid och sen skulle vi åka och utföra uppdraget. Trodde faktiskt att vi skulle bli blåsta för matte lämnade oss i bilen och försvann.

Men hon behagade återkomma och släppa ut oss.

   

Så äntligen på köttebullerestaurangen. Vi var tvungna att inkassera lönen. Matte hade varit och handlat åt sin mamma lönen var köttbullar och såna äter ju inte vegetariska matte. Alltså käkade vi upp alla.

   

Inte skulle det fikas heller, mattes mamma är förkyld och matte vill inte bli smittad. Men vi fördrev lite tid med att prova en matta medan människorna gjorde nåt tråk.

   

Tänk att Sigrid alltid ska bli så förbaskat upptagen när vi ska nånstans. Det är dags att gå men Sigrid vägrade lämna köket. Antagligen tror hon att det finns en oändlig tillgång på köttbullar där.

   

Sigrid kom till slut och nu ska vi vara stadshundar. Enligt matte kan vi faktiskt prova på det livet ibland.

   

Här bakom gallret bor det faktiskt nån som vi känner.

   

Jag som är en mästare på att öppna dörrar borde väl klara den här grinden också. Skitgrindar i Eskilstuna, jag lyckades inte öppna den.

   

Hej Ann Marie så du ville komma ut och hälsa på hundarna från de stora skogarna, trevligt.

   

Jo du förstår vi får aldrig nåt att äta, kan du bjuda på nånting? Jo vi fick godis.De där köttbullarna vi nyss ätit de var förträngda och glömda.

   

Jaha nu ska vi gå en sväng i centrala stan. Finns alltid en massa spännande där.

   

Sigrid fick rasta Ann Marie. Men hon fastnade överallt för det var så mycket intressanta dofter. Ja alltså Sigrid, Ann Marie har ju usel människonos.

   

Jaha och matte tänker försvinna. Jag insåg att det var bäst att lägga mej ner och väga ett par ton. Ann Marie är säkert en hundnappare som kunde ha släpat iväg oss till okänd plats.

   

Så här såg det ut när matte kom tillbaka. Jag hittade hittat en högre plats där jag kunde ha stenkoll på dörren som matte försvunnit genom men vägde fortfarande ett par ton.

   

Sigrid hade kört i Ann Marie att hon frös så hon satt minsann i famnen på henne.

   

Skulle gå en sväng till Kollade ån men den bestod bara av en massa is.

   

Sigrid hon rullade sej fram, överallt ska man rulla tydligen. Märklig hobby, jag föredrar att rulla i de noga utvalda högarna efter Rådjur och såna finns inte i städer.

   

Överallt luktar det spännande. Rör sej mycket hundar och annat spännande.

   

Hej då Ann Marie. Vi kommer nog och rastar dej igen nån gång framöver när vi är i Eskilstuna och tänker vara stadshundar.

   

Va? Ska vi till Köttbullerestaurangen igen? Helt okej för vi hade kunnat käka mer. Men matte skulle bara lämna böcker till sin mamma så några fler köttbullar blev det inte.

   

Var är bilen? Hitta en liten grå bil på en stor parkering är inte alldeles enkelt alla gånger och matte glömmer alltid var hon parkerat. Fast vi hittade den ganska snabbt. Åkte hem, lämnade Sigrid.

Hem till mej och matte släppte bara in mej.

   

Rottis Helga behövde hjälp av matte idag att komma ut. Tydligen hade de diverse diskussioner om det räckte med tvärnit vid rabatten för att kolla dofter.

   

Men Helga var allt tvungen att gå en sväng, fast överallt var det en massa som skulle undersökas.

Jag har mest slappat resten av dagen. Man blir trött av en massa nya dofter och intryck.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Tisdag 13 feb 18:10

Haft en synnerligen vanlig hunddag. Fast inget hämta Sigrid i morse, är visst nån sån där period nu igen när hennes matte inte är på jobbet utan Sigrid hänger bara med på långrundan. Tycker att hennes matte kunde jobba dygnet runt eller nåt.

Men när det var dags för längre runda så fick jag hämta Sigrid.

   

Där borta ser det väldigt bra ut. Dixie som vi inte har sett på väldigt länge och Rick.

   

Självklart så ville Dixie ha ost, det är det bästa hpn vet. Självklart fick hon och vi slickade tillsammans men Rick han fick inte närma sej.

   

På Heden träffade vi Inez också så vi lekte en del tillsammans.

   

Följde med dom i skogen för matte skulle plocka en del blåbärsris. Är visst dags för hundlig assistans i morgon och det där riset har med det uppdraget att göra.

   

Jaha de leker Hunden på täppan igen. Jag utsåg mej till domare, nån måste kunna avgöra vem som vinner.

   

I skogen har Ossyhusse gjort stora högar med sån där konstgjord snö. Ska visst göras i ordning till de som åker skidor. Enligt Inez var de utmärkta att klättra på.

   

Sigrid kom på att Ricks matte hade blodpudding så hon tiggde sån. För övrigt så skötte hon sej riktigt bra. Bara ett par gånger hon hade planer som snabbt och effektivt stoppades av matte.

   

Skildes åt vid vägen mot Ossy. Fast Inez hon hade inga planer på att hänga med sina människor och försökte följa med oss. Men så försvann hon till sin matte.

   

Jo den här stenen brukar ge ost. Kan vi få?

   

Finn ett fel i bilden. Vi hann inte få osten innan Inez var tillbaka och hade knuffat ner mej. Slutade med att jag och Sigrid fick ost men inte Inez. Det ska inte vara belönande att rymma till oss.

   

Vi gick vidare med Sigrid som fånge eftersom det var alldeles för mycket nosen i högläge vilket innebär planering av otillåtna rymningar. Tänkte leta efter Ossy men han syntes inte till.

   

Jaha där kom Inez och Rick igen. Tydligen var vi roligare än deras människor.

   

Skulle följa sjökanten så det blev koppelfångar av både mej och Sigrid. Den sistnämnda hon trodde att hon skulle ut och springa på isen. Skulle hon inte alls. Sånt är synnerligen förbjudet.

   

Fast ute på isen var det en massa människovalpar som pimplade. Lika bra att vi var fångar för sånt skulle vi inte lägga oss i.

   

Har skilts från de andra två och fortsatte själva. Inte var det nån korvservering idag inte. Var mycket bättre i lördags. Egentligen borde de sälja korv här varje dag.

   

Gick spårvägen tillbaka .Fanns ingenting av intresse på den, eller jo om man heter Sigrid så fanns det en del men hon var ju fånge å hon kunde inte dra på allt hon tänkte.

   

Detta är hunden helt utan trafikvett. Ligga och rulla mitt på gatan är enligt Sigrid väldigt viktigt. Tur att den var alldeles övergiven just då.

Gick hem med Sigrid till hennes hemma. Nu tar det tills i morgon innan vi ses igen.

   

Snöade massor när jag skulle gå hem. Onödigt, behöver faktiskt ut i en massa skogar som inte går att nå just nu.

   

Kan du möjligen öppna och släppa in mej? Jag håller på och blir dränkt av snöeländet! Blev insläppt, käkade och sov ett tag.

   

Hallå Susanne! Jag VET att du har öppet och jag är godissugen.

   

Jo jag kom in och fick mitt godis, precis som det ska vara.

   

Sen hade jag sån ur att en av alla mina tvåbenta vänner kom in i affären och hon har minsann också godis. Mycket gott var det.

   

Och i Malmköping där vara julen till påsk eller nåt. Julgranen den står kvar på torget alldeles bortglömd och övergiven. Matte säjer att för några år sen så var den kvar så länge att den pryddes med påskfjädrar.

I morgon väntar som sagt hundligt assistansjobb. Hoppas köttbullerestaurangen är öppen för det är tydligen väldigt förkylt där och matte vill inte bli smittad.


Av Wilma Border collie - Måndag 12 feb 18:16

Började bra, jag fick hämta Sigrid på morgonrundan, alltså precis som det ska vara.

Så hade matte en plan, idag skulle vi göra det där på Sörmlandsleden som inte blev av igår. Lät trevligt och vi hamnade i bilen och åkte. Matte tittade på vägen där vi skulle kört in och ställde in planerna. Oplogat och såg ut som isgata under snön. När vi åkt några meter till så såg matte att det såg ut som om en bro över en normalt liten å var avstängd.

   

Bilden är tagen när vi åkte tillbaka och den lilla ån är en sjö, bron syns inte för den är utanför bild.

Går att åka ytterligare en väg men den tänkte inte matte testa idag, nåt om halka. Alltså åkte vi vidare. Nästa ställe var inte att tänka på för det är bredvid sjön och den var bitvis befriad från isen.

Tredje stället där gick det inte att ställa bilen. Sur matte vände och påstod att det var lika bra att åka hem.

Vadå hem? Vi ville faktiskt till skogen!!!!!!!!

   

Nu var det inte hem till mej utan hem till Malmköping. Hamnade nära skidbacken och Sigrid visade direkt att hon minsann hade planer. Glöm sa matte och höll hårt i kopplet.

   

Fast vid skidbacken släppte matte kopplet och vi kunde leka utan att Sigrid försvann på förbjudna äventyr.

   

Pistmaskinen var givmild idag. Vi hittade ganska mycket godis på den.

   

Bäst att kolla så vi inte glömt nån smula för vem vet när vi får nåt att käka igen.

   

Om Sigrid vill så kan hon. Som här kommer snyggt på inkallning, så där som hon brukar göra när hon är på rätt humör. Men detta var bara nåt för att försöka invagga matte i fask säkerhet för sen var hon döv och hade aldrig hört talas om inkallning.

   

Alltså blev hon fånge,. Vi letade efter Ossy men han syntes tyvärr inte till.

   

Men lite längre bort kom Inez och Rick.

   

Jodå det blev lek med dom. Nåt skulle vi ju fördriva tiden med.

   

Hörru eländiga Rick släpp MIN pinne!!!! Samtidigt så bestämde sej Sigrid för att Inez skulle dö.

   

Som ni ser så överlevde Inez igen och den eländiga Rick han vägrade släppa min pinne. Vi kämpade länge innan Inez la sej i och snodde den.

   

Lekte hunden på täppan på en snödriva. Skoj lek. Så hade vi en massa roligt i ett dike också, men det blev det inga bilder på eftersom vi knappt syntes.

   

Bestämde oss för att vi kunde ha sällskap med dom, alltid skulle det gå att hitta på nåt skoj.

   

Och här har både Sigrid och Rick dragit på förbjudna äventyr.

   

Rick var duktig och kom, alltså fick han ost som belöning. Sigrid däremot hon höll sej undan.

   

Så Sigrid är hämtad av matte och koppelfånge. Vi fortsatte att leka och Sigrid fick gå som fånge, hon borde ha lärt sej att det slutar så.

   

Har du godis? Vi behöver faktiskt nåt, vi är hungriga och får aldrig nåt att äta.

   

Lekte mer i skidbacken och nu fick Sigrid vara med. Här brukar hon ge sjutton i att rymma.

   

Rick han snodde en vante och hade väldigt skoj med den innan han blev av med sitt byte. Erkänner jag snodde den en gång jag också.

   

Sen var det tydligen dags att skiljas åt och var och en hem till sitt. Eller jag och Sigrid vi skulle ju hem till mej.

Efter att ha käkat våra Dentastix så somnade vi gott ett tag. Sigrid har hittat ett nytt hemligt ställe för hon försvinner alldeles spårlöst och går inte att hitta.

Gick på eftermiddagsrunda, händelselös sådan och lämnade hem Sigrid till sej. I morgon hittar vi på nåt annat.

Av Wilma Border collie - Söndag 11 feb 18:25

Äsch, blev en sån där tråksöndag. Först hade matte några Sörmlandsledsplaner men de ändrade hon efter som det var tråkväder och försökte snöa. Inte skulle jag hämta Sigrid heller.

   

Jaha nu ska jag gå nånstans och fördriva tiden. Tänkte faktiskt hälsa på här, fick inte för tråkmatte. Men jag vet att det finns godis bakom granhäcken. Blev alltså blåst.

   

Den här vägen skulle vi tydligen gå. Matte hade kommit på en bra längre runda.

   

Syns knappt på bilden men långt där borta nära alla granar så var det en Vild gris. Sybs en liten svart prick precis i kanten av granarna. Är ganska många såna i de här trakterna just nu.

   

Struntade fullständigt i Vilda grisen, Kollade i skogskanten efter trevliga spår istället. Fanns inga, inte hade det gått nån jag känner bara ett och annat rådjur och nån Vild gris.

   

Matte tog fram min boll. Tänkte att jag kanske ville leka med den en stund. Nja den var rolig i ungefär en minut sen hade jag annat att pyssla med.

   

Här kan vi väl gå? Du pratade om Sörmlandsleden och går vi här så kommer vi till min etapp. Nä inte idag, den rundan tar vi en annan dag sa tråkmänniskan.

   

Höll på lite med inkallning. Den skötte jag som vanligt alldeles perfekt.

   

Bra för det ger ostbelöning. Lönar sej att komma direkt när matte kallar.

   

Ska vi ta den här vägen? Det var ett par veckor sen sist. Nä inte den heller.

   

Fortsatte på den vägen som jag redan var på. Var väldigt länge sen som jag gick den. Hade självklart massor att kolla. Skulle ha kunnat hänt nåt spännande.

   

Här då? Om vi går här kommer vi också till min Sörmlandsledsetapp. Nä sa matte den tar vi senare när det är mer vår och dessutom trodde hon att det skulle kunna vara alldeles för översvämmat nånstans i skogen. Människor är ett känsligt släkte.

   

Tänker du komma eller ska du stå där och glo hela dagen? Efter en del stirrande och planerande har matte hittat ytterligare en bra runda tror hon. Det var det som tog sån tid. Okej då kunde det vara värt att vänta eftersom nya rundor alltid är trevligt.

   

Har kommit till en större väg. Den här går faktiskt till början av min Sörmlandsledsetapp. Hörde bara att matte sa att åka bil här ska vi inte för det var skridskobana under snön. Det får visst vänta tills det töat en hel del. Bara att inse att detta var dagen när jag blev blåst på alla bra vägar.

   

Gick genom en liten skogsdunge. Länge sen jag passerade den. Hade inte hänt nåt mer än att det trillat en del träd under nån storm.

   

Kom på en annan väg och nu blev jag koppelfånge. Närmade oss stället där matte sett den Vilda grisen och kanske att den tryckte inne bland granarna.

   

Ingen gris kvar på stora gärdet i alla fall. Hade varit märkligt om den varit kvar där.

   

Fick vara på fria tassar igen. Hittade spår av att ett hästmonster hade passerat. Tänkte provsmaka bollarna som den lämnat men det skulle jag inte alls enligt matte.

   

Passerade vid Ekorrskogen. Undrar om alla Ekorrar flyttat? Har inte sett nån där på evigheter och det var lika ödsligt idag Brukar finnas många där.

Gick hem, hade tråkigt.

Ut på eftermiddagsrunda, tråk igen inga jag känner ute och mina affärer var stängda.

I morgon är det i alla fall måndag och Sigriddag igen. Med tur så kan vi göra det där som skulle ha gjorts idag. Alltså lite Sörmlandsledsjobb.

Av Wilma Border collie - Lördag 10 feb 17:58

Så var det ÄNTLIGEN lördag igen! Borde faktiskt vara lördag flera gånger i veckan. Sigrids matte mådde inte bra men jag och matte gick och hämtade Sigrid så hon kunde hänga med på veckans höjdpunkt.

   

Passerade vid skidbacken. Jag hade planerat för lite lek men Sigrid var fånge och skulle så förbli. Hon var för övrigt bara intresserad av att rulla sej.

   

Nu så ska jag som är på fria tassar leta efter Ossy. Han borde vara här nånstans.

   

Sigrid hon trodde att hon skulle en massa otillåtet, men det blev inget av med det eftersom hon var koppelfånge.

   

Men titta! Ossy han gjorde minsann storstilad entré i skopan till sin husses hjullastare. Matte försökte kalla maskinen för traktor men så hette den inte.

   

Enligt Ossy så måste det slickas från osttuben innan man kan göra nånting annat.

   

Nu kommer det nån mer så vi sprang och mötte. Det är viktigt att möta alla hundar som kommer så de känner sej välkomna till vår stora och härliga gemenskap.

   

Det var Chow chow Herman som kom. Trevligt att träffas igen.

   

Så kom Mikko, han och Ossy har nåt speciellt förhållande.

   

Nu kommer det ännu fler. Tänk att vi blir så många hundar varje gång och alltid är det lika skoj.

   

Nä, nu får de väl ge sej de där Ossy och Mikko. Jag vände svansen till för så här håller de på hela tiden. Mikko är störtkär i Ossy.

   

Ännu flera har anlänt och alla är lika välkomna. Desto fler desto roligare har vi.

   

Leonberger Peggy roade sej med den här killen som blev så kär i henne förra veckan. Han var lika kär idag.

   

Han hade en massa skoj tillsammans med Mikko också. Vilken lördag som helst kommer matte att komma ihåg vad han heter.

   

Sigrid träffade en ny Jack russelkille. Hon träffar ett par såna ibland så denna gillade hon.

   

Detta är en del av dagens glada gäng. Tror att människorna räknade till tolv hundar. Vem bryr sej om antal? Vi har skoj det är viktigast.

   

Kom en gullig Dvärgschanuzervalp också. Jag har träffat honom en gång förut när han var pytteliten. Sigrid gillade honom.

   

Ossy behövde visst lite tassvård. Den där snön samlar sej under trampdynorna ibland och det är inget trevligt.

   

Det går åt en massa energi att ha skoj. Här hittade vi en godisutdelare, de är bra för vi behöver alltid massor med gott.

   

Ossy och Mikko de fortsatte att roa sej. Ossy är det snällaste som finns som glatt står ut med allt.

   

Sen hade vi en massa mer skoj. Massor med lek blev det. Men allt roligt har ett slut och helt plötsligt var det dags att skiljas åt igen. Korkat vi kunde nog ha hållit på resten av dagen.

   

Jag och Sigrid vi skulle gå och titta på lite konstiga saker. Men Sigrid trodde att hon skulle dra iväg. Men se det gick inte.

   

Oj! Där vid den där granplanteringen på isen var det alldeles fullt med människor. Tydligen händer det nånting där.

   

Fullkomligt unik bild. Vi är på isen och det är matte också. Men nära land och här ska den hålla.

   

Hm, varför är det massor med strykjärn på isen?

   

Detta händer bara i Malmköping. De spelar nåt som heter Strykjärnscurling, alltså sopar runt strykjärn på isen. Människor gör mycket märkliga saker.

   

En liten bit bort var det en stor isvak. Där sågade de bort isen som ska ligga i nåt sen heter isdös ända till sommaren.

   

Det är rejäla sågar de använder för att kunna såga i isen.

   

Nä jag passar på att vila mej tror jag. Varken strykjärn eller isblock är av hundligt intresse.

   

Det finns modiga människor. Titta, nu ska det vinterbadas. Är ett gäng som gör detta varje vecka.

   

Inget fusk inte utan ordentligt dopp blev det.

   

Nu ska vi göra nåt väldigt viktigt. Luktar fantastiskt gott där borta.

   

De sålde korv så matte var snäll och köpte sån till mej och Sigrid. Precis vad vi behövde.

   

Hade sällskap med Inez en bit. Men när vi skulle skiljas år bestämde sej Sigrid för att Inez skulle dö. Kan meddela att Inez lever.

   

Hemma hos Sigrid. Jag vill gå hem och sova. Bäst att ha nosen på mattes fot så det inte hittas på nåt med fångenskap hos Sigrid.

Fick gå hem och sov gott efter allt som jag hann med på en förmiddag, men en mycket bra dag.

Av Wilma Border collie - Fredag 9 feb 18:12

Äsch! I morse så tänkte jag gå och hämta Sigrid, skulle jag inte alls enligt matte. Korkade påhitt.

Sen hamnade jag i bilen, trodde självklart att jag skulle hämta Sigrid. Skulle vi inte alls för hon skulle vara hemma med sin matte idag. Kände mej extremt ensam.

Hamnade i Eskilstuna där matte hämtade sin mamma sen fick jag passa bil på ett par ställen.

   

Parkeringen vid ICA Ekängen där hade jag i alla fall en del att kolla på medan människorna gjorde tråk,

   

Så där, ute ur bilen och här borde jag få gå in. Vet att det finns väldigt goda mackor här. Matte gick in och köpte såna men jag fick minsann vänta utanför.

   

Men släpp in mej! Jag behöver köttbullar och eftersom dörren var låst så kunde jag inte öppna den själv.

   

Jo jag fick självklart mina köttbullar. Enda fördelen med att vara ensam var att jag fick alla själv. Fast jag delar gärna systerligt med Sigrid.

   

Så där skinkan är min! Perfekt med en matte som inte käkar sånt, det blir mitt. Lyssnade på en massa mänskligt tråkprat ett tag innan det var dags att åka igen.

   

Jag behövde röra på mej ett tag så matte åkte till campingen Fanns inget bra annat ställe efter vägen att stanna på. Kollade men inga spår av nån jag känner.

   

Hur skoj är detta då? Inte alls kan jag upplysa om, skidbacken är helt okej om jag har sällskap men nu var jag alldeles ensam och övergiven.

   

Hallå Ekorrarna!!!!! Är det nån som har lust att umgås med en MYCKET ensam hund? Nä som vanligt lika asociala allihopa. Nånstans måste det finnas en social ekorre. Jag tänker inte ge upp.

   

Ossy då? Han vill alltid träffa mej. Nä han var tydligen inte i närheten, hittade bara gamla spår.

   

Gick vidare och kollade sjön. Ingen badsäsong och isen var lika förbjuden som alltid.

   

Men längre bort har det börjat växa granar på isen. En gång per år så växer de här. Kommer att hända grejer där i morgon. Jag ska visst gå och titta på det.

   

Matte trollade helt plötsligt fram min boll. Var evigheter sen jag lekte med den senast så det var riktig skoj nu.

   

Jo jag kan ha en hel del roligt med den genom att kasta runt den bland annat.

   

Växte ost på ena gungan idag igen. Men det finns ingen kvar jag snodde allt.

Sen var det dags att åka hem igen och umgås med katterna. Tråkrunda på eftermiddagen.

Men i morgon är det lördag alltså veckans allra bästa dag. Hundträff hos Ossy igen, ser fram emot massor med skoj efter denna ensamma dag.Av Wilma Border collie - Torsdag 8 feb 18:07

Blev en bra kväll i går för Sigrid var kvar hos mej tills det var dags för sista kvällsrundan. Så här borde det vara varje dag med hennes matte i säkert förvar på jobbet.

I dag tänkte jag hämta Sigrid på morgonrundan men fick bara höra att hennes matte hade den dåliga smaken att vara ledig efter maratonpasset igår.

Fast sen fick jag gå och hämta Sigrid. Först hade matte tänkt skjutsa oss nånstans men det var så grått och kyligt att det tar vi en annan dag.

   

Titta här världen var svart vit. Mycket finare när den är grön.

   

Tänkte leka på Heden men matte vägrade. Enligt henne så skulle Sigrid visa att hon kan inkallning innan det var att tänka på fria tassar för henne. Gatorna runt Heden är det en massa trafik på och dessutom var det halt.

   

Skidbacken skulle vara en lämplig plats enligt matte. Jag fick minsann vara på fria tassar på vägen dit.

   

Vid backen så träffade vi Chilli, hon är trevlig så jag lekte en del med henne.

   

Sigrid visade sina sämre sidor och sa bara en massa fula ord.

   

Inkallning var det. Titta vad vi är duktiga, eller bilden ljuger, Jag kom till matte och Sigrid stannade på avstånd.

   

Hörru Sigrid ta och sköt dej nu. Jag var och hämtade henne flera gånger men hon tänkte inte alls närma sej matte.

   

Komma? Jag? Nä det har jag verkligen inte tid med, har så mycket viktiga saker att sköta som du ska strunta fullständigt i. Fast sen råkade Sigrid komma för nära matte som omgående satte en fot på kopplet. Slut på den friheten.

   

Nu tänker vi faktiskt leta efter Ossy. Har vi tur så hittar vi honom.

   

Hej Ossy! Det var verkligen på tiden, vi har ju inte setts sen i lördags.

   

Nu går vi och har skoj en stund va? Finns alltid massor med roligt att göra tillsammans.

   

Titta noga på den här bilden den innehåller två rätt och ett fel. Jag och Ossy kommer för matte har ropat men Sigrid och sticker åt alldeles fel håll.

   

Jodå här rymmer hon. Matte trodde att hon skulle lägga de planerna på hyllan eftersom hon brukar leka en massa med Ossy.

   

Men Ossy gick och hämtade henne. Matte hörde ett av Sigrids Drama queen utbrott så hon fick nog skäll av Ossy.

   

Alltså det här trädet, där brukar det växa ost. Varför växer det ingen ost här nu?

   

Men matte trollade så helt plötsligt fanns det en massa ost där. Vi städade bort allt.

   

Jag och Ossy vi lekte och hade skoj, medan Sigrid var fånge och försökte rymma igen.

   

Ossy försökte faktiskt få igång Sigrid, men hon var helt ointresserad.

   

Så där vi är klarat med allt vårt skoj och Ossy har bett om sitt ben. Han fick det självklart och vi gick vidare.

   

Jag kollade av en del i Tråkskogen men hittade inget spännande. Sigrid fick fortsätta med sin fångenskap.

   

Men där kom ju Ossyhusse i en av sina maskiner. Undrar om han har Ossy med sej? Jag fick väldigt bråttom.

   

Nähä Ossy var inte med och tydligen skulle det bara köras ut snö på det där som ska bli skidspår.

   

Bänksittning var länge sen så det provade, blev självklart godis.

   

På väg hem och då kom solen och det blev väldigt varmt. Typiskt när det var dags att gå hem.

   

Affärskontakter måste man sköta, släpp in oss!!!!!

   

Jodå Susanne hade öppet så vi fick godis, precis vad vi behövde.

   

Hemma hos Sigrid var det fika. Eller som vanligt smarrig torkad kyckling till oss och kaffe till människorna.

   

Hm, undrar vad de pratar om? Bäst att lyssna noga så det inte planeras för nån hundnappning och fångenskap. Har ju dåliga erfarenheter. Nu var det ingen fara jag fick följa med hem igen.

I morgon har vi visst tassarna fulla, hundligt assistentjobb igen och en del annat.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se