wilmablogghund

Senaste inläggen

Av Wilma Border collie - Fredag 11 okt 17:58

Blåst på kompisar i dag igen. Tror jag ska införa en lag om att vi hundar har rätt att träffa alla våra vänner varje dag.

 

Skulle ut på min längre runda. Hanmade i en hemmaskog där jag inte varit på väldigt länge.

 

Den här granen har världens bästa rötter. Det går nämligen utmärkt att sitta på dom och spana Ekorre. Tro inte att jag slapp fångenskapen inte. Nä den synnerligen oförstående matte påstod att jag spanade alldeles för mycket och vi skulle faktiskt göra nåt.

 

Tittade efter svamp men det fanns bara de här Röda flugsvamparna. De får stå i skogen och vara vackra.

 

Hamnade på vår lekplats. Tänkte att det kanske var sån där skoj aktivitetsträff i dag också. Passade på att leka en del medan jag hade koll om det skulle komma nån.

 

Jo nu händer faktiskt nåt. Det kommer nån så det blir bra det här.

 

Lilla rädda Millie var det som kom. Hon skulle socialisera med mej en stund. I dag var hon inte lika orolig som föraa gången

 

Bra Milie hon vågade vara när mej på en gång. Vi såg till att få godis från hennes matte, Fast det godis som min matte hade ansåg Millie vara giftigt.

 

Millie hade massor att göra med alla dofter efter hundarna som var med i går på aktivitetsträffen. Är nyttigt för henne att känna alla dofter och jag berättade om hur roligt vi hade.

 

Jag berättade för Millies matte om min hemska ensamma tillvaro, aldrig kompisar, inget att äta och bara elände. Blev visst inte trodd men jag fick i alla fall gos och gott godis.

 

Millie hade ett par konstiga bollar med sej som hon gillade att leka med. Jättebra att hon törs leka nära mej.

 

Jag kollade den ena bollen, men nä kände inte för att leka med den. Har nämligen hört rykten så jag bestämde mej för att det var bättre att vila mej i form.

 

Umgicks mer, det går framåt. Millie vågar mer och mer runt mej. Jättebra om hon slipper vara så rädd för alla andra hundar. 

Men sen var det dags att skiljas åt igen. Millies matte skulle till nåt tråkjobb och jag skulle nåt annat.

 

Jaha, ska jag passa min bil i flera år nu medan matte går hopplöst vilse och aldrig mer hittar ut? Vet minsann hur uselt hennes lokalsinne fungerar här. Men faktiskt var hon bara borta några minuter, ingen behövde kalla in varken Missing people eller djurräddning för mej.

Åkte hem, käkade och sov.

 

Eftermiddag, det försker falla svampvatten men matte hade tagit med en av mina bollar. Nåt om att jag hade rört lite dåligt på mej.

 

Hade massor med skoj med bollen. Det är väldigt bra att bita i snöret och sen kasta runt med den.

 

Ja, jo jag gjorde lite hundyoga här. Sån är faktiskt väldigt bra för att bli av med resten av gamla omoderna sommarpälsen. Kallas fortfarande Rugguggla av matte.

 

Lekte en stund till, bäst att passa på. Sen gick jag en tråksväng, hände ingenting av värde.

I morgon då är det lördag och för allra första gången på massor, massor med evigheter så står det ingenting i mattes almanacka, inga kurser, inget annat bokat heller.

Detta innebär att jag kommer att få en toppenlördag. Om jag fick bestämma så skulle det kunna vara lördag om typ fem minuter eller så. ÄNTLIGEN ska jag träffa en massa kompisar som jag inte sett sen i somras.ANNONS
Av Wilma Border collie - Torsdag 10 okt 18:02

Skulle hända nåt bra i dag sa matte. Eftersom jag vet att hon inte alltid är alldeles pålitlig så vågade jag inte hoppas för mycket.

Hämtade Jenna och sen åkte vi. Fick lov att passa min bil i ett par veckor medan matte var försvunnen.

 

Ta av oss kopplen, vi vet att du har gjort nåt där borta och det ska vi kontrollera nu. Skulle vi inte alls enligt matte som släpade iväg oss.

 

Men detta blev perfekt. Visst jag hörde att matte pratade i telefonen tidigt i morse men bedömde det som mänskligt tråk och lyssnade inte. Var ett bra samtal för Basse behövde umgänge i dag så vi släppte ut honom. Blev massor med lek.

 

Basse han lekte jakthund och nedlade ett byte i form av Jenna. Hon hade en massa underliga åsikter om att han slängde henne i backen.

 

Bytet reste sej snabbt och sen blev Basse den jagade. De hade väldigt skoj.

 

Jag var med och sprang jag också. Tänkte vara domare, men jag vet inte vem som vann, men skoj hade vi.

 

Basse har mycket att lära sej. Hundyoga behöver han träna på men han kan en del i alla fall.

 

Berättade för Basse att matte hade pysslat med nåt så vi skulle säkert hitta ett trevligt spår eller nåt annat skoj sen. Sånt har inte Basse provat ännu.

 

Så kom Golden Mikko, ha sa att hans matte också låtit honom passa bilen i evigheter medan hon spårlöst försvann. Vi började förstå att det var riktigt bra saker på gång.

  

Basse försökte göra sej stor och skrämma Mikko, hade han ingenting för. Blev nån skoj lek i stället.

 

I somras när det var så där vidrigt ovädershett då var det minsann perfekt att ligga i den svala sanden under däcket. Nu är det inte sånt vidrigt väder längre men vi återupplivade gamla minnen.

 

Så kom Winnie och Tryfflan, dom har jag inte träffat på massor med evigheter, väldigt skoj. Blev typ hundträff i miniatyr.

 

Vi hade massor att prata om, de hade också drabbats av passa sin bil medan deras matte försvann. Nåt skoj skulle det bli. Vi fördrev tid med en massa skoj lek igen.

 

Span från rutchkanan är bra då ser man ordentligt över omgivningarna. Men ingen lyckades se vad det var människorna hade pysslat med.

 

Så kom Beagel Mimmi. Hon hade ingen aning om att vi var på Klovsten så det blev en bra överraskning när hon passerade med sin matte.

 

Vi lekte massor med henne Mimmi är en skoj kompis.

Så bestämde människorna att vi skulle få gå till det där som de hade fixat åt oss.

 

Mimmi fick hänga med oss. Och tänk vi hamnade i allra värsta godisskogen. Mimmi hittade ett blommade ostträd, med en korvbuske precis bredvid.

 

Överallt fanns det godis, ostträd, köttbullebuskar, korvträd. I bland dök det upp godis på marken också.

 

Vi letade och letade. Fanns massor med gott överallt. På en del träd växte det blodpudding också.

 

Jag hittade en korvgran. Växte korvbitar på grenarna och en del på marken.

 

Jenna länsade ett ostträd. Vi jobbade hårt allihopa, underbart med så mycket godis överallt. Vi städade väldigt noga så det finns inte minsta lilla smula kvar nånstans.

Sen påstod människorna att det var dags att sluta för idag. Korkat vi kunde ha gått och lekt en massa och sen genomsökt ytterligare nån skog.

Insåg att Basse skulle följa med hem till mej, trevligt med extra sällskap.

Fast hemma hos mej så somnade vi ganska snabbt. Tog på krafterna med all lek och så den ljuvliga godisskogen.

 

Hämtade Jenna och sen gick vi på eftermiddagsrunda. Hade en del planer.

 

Äsch! Lurade vi som hade planerat för affärsbesök, gick inte eftersom det var stängt. Gick en runda och träffade ett par människor som tyckte att vi var en fin flock med hundar. Så klart vi är Malmköpings snyggaste hundgäng.

Lämnade hem Jenna och tog med Basse hem. Så kom hans husse och hämtade honom. Perfekt för jag fick TVÅ smarriga kyckligpinnar. Snålmatte brukar ge mej en fast jag behöver många.

 

Detta är en bild från igår kväll. Mina marsvin är jag väldigt noga med, de är nästan lika viktiga som Ekorrar. Men Kleptoman Leya hade nåt för sej hos dom. Jag bevakade noga, tänkte att hon skulle försöka stjäla nåt av dom. Nu var det inte så illa. Hon försökte umgås men min marsvin kände inte alls för att umgås med henne.


ANNONS
Av Wilma Border collie - Onsdag 9 okt 17:53

I dag skulle jag äntligen slippa ensamheten och matte hade några planer på en bra skog.

Men i morse så försökte det falla svampvatten ocg det var blött och trist.

 

Positivt, jag har hämtat Jenna, negativt vi blev inte skjutsade utan skulle till nån hemmaskog. Men nåt ska vi väl kunna hitta på.

 

Där inne i Ekorrskogen är den. Jag såg när den sprang över vägen. Undrar om denna är lika trevlig som den jag hade det långa samtalet med i går? Tyvärr fick jag aldrig chansen att försöka upprätta kontakt, men jag lär passera Ekorrskogen fler gånger då kanske.

 

Äntligen på fria tassar så vi kunde leka och ha en massa skoj. Sprang fort och jagade varandra bland annat.

 

Jag blev inte mätt på frukosten så corgie som utfyllnad vore inte så tokigt. Nä ingen fara jag tänkte inte alls käka upp Jenna vi hade bara en rolig lek på gång.

  

Vad är detta? Här ska det minsann finnas en trevlig godisgunga, men den har försvunnit. Hoppas den återkommer.

 

Från ingenstans kom Inez, självklart så fanns det inte en människa inom synhåll. Men matte motade iväg henne åt samma håll som hon kommit i från.

 

Ja Jenna jag ser samma sak som du, men vi fortsätter med vårt.

 

Där uppe stod både Inez och Rick och tittade på oss. Fortfarande inga människor i närheten.

 

Vi brydde oss inte utan såg till att få vår belöning eftersom vi hoppat upp på bordet. Sånt här det är viktiga saker det.

 

Passade på att dricka i sjön och blöta tassarna. I dag var det inte lika kallt som det varit ett par dagar. Inez och Rick återkom igen, men denna gång dök deras människor upp efter ett tag.

Vi skulle helt plötsligt ta en annan runda en den som matte funderat på.

 

Min skvallermaskin hade matte glömt hemma, men Skvallerbyttan var med. Hade planerat men...........

 

Ja, ja det är lika bra att ge upp planerna och komma då. Hör minsann hur den där Skvallerbyttan får beröm och godis.

 

Över sjön var det riktigt höstlikt och det började bli dimmigt också.

 

Tänkte att med tur så skulle Terra ha kommit tillbaka. Jag bara måste kolla när jag passerar hennes stuga, men ingen Terra idag heller. Får bara höra att ännu dröjer det länge innan hon kommer tillbaka.

 

Men vi hittade minsann Golden Mikko! Jätteskoj och han längtade efter sällskap så han blev så glad när han träffade oss.

 

Vi bestämde oss för att vi skulle leka och ha trevligt en stund. Vilken tur att det inte blev vägen som matte först tänkt ta då hade vi missat Mikko.

 

Bestämde oss för att låna lekplatsen en stund. Jag snodde åt mej en leksak och upplyste Mikko om att den är min, bara min.

 

Det var lite kamp ett tag om den. Jag råkade tappa den och då snodde Mikko den och så skulle Jenna också ha den. Vi hade himla skoj.

 

Nu gäller det att springa snabbt så de hinner hinner med och kan ta den.

 

Blev lite flockspring också, är man tre så är det en flock. Springa tillsammans är alltid skoj och desto fler desto bättre.   

Lekte mer och hade en del viktiga hunddiskussioner också. Men som vanligt kom tråkmänniskorna på att de hade saker att göra så det var dags att gå hem. Hade sällskap med Mikko en bra bit, mycket trevligt.

Gick till våra respektive hemma. Jag somnade gott var nöjd, det som först verkade bli tråkrunda blev hur bra som helst.

Hämtade Jenna för ftermiddagsrunda. Blev en vanlig trist sån, mötte inga trevliga hundar eller nåt.

Men i morgon ska vi få roa oss säjer matte, vet inte vad som händer men enligt henne kommer det att bli bra


Av Wilma Border collie - Tisdag 8 okt 17:56

Ensam idag också, elände.

Matte bestämde att vi skulle åka och kolla en skog för sista gången denna säsong.

 

Var ett bra tag sen jag tog den här vägen in. Bäst att kolla av allt ordentligt. Var i sin ordning frånsett en massa otrevliga band på träden, såna där som sätts upp innan skogsmördarmaskinerna kommer.

 

Ville du nåt? Jag kommer var bara och kollade ett par viktiga hundsaker.

 

Jaha jag ska jobba. Det fanns en del Rödgula trumpetsvampar, lika bra att visa framtassarna då.

 

Medan matte plockade så la jag mej och funderade över hundlivets väsentligheter. Fattade en massa bar beslut och sen gick jag och kollade mer.

 

Om du följer med mej så ska jag visa vad jag har hittat medan du virrade runt utan att hitta nånting.

 

Jo du förstår att nere bland gräs och löv här finns det nåt som du vill ha.

 

Det krävs minsann min nos för att hitta dom. Matte med sin urusla nos använder bara ögonen och påstår att det är svårt att se svamparna.

 

Fick självklart min lön för väl utfört arbete.

 

En del var fullkomligt enorma. Den som tittar noga på bilden ser mej längre bort. Insåg att matte skulle vara upptagen en stund så jag hade planer.

     

Den där Skvallermaskinen har jag och matte väldigt olika åsikter om. Enligt matte en perfekt uppfinning, enligt mej ett fullkomligt onödigt påfund. Eftersom jag inte behagade komma så använde matte den för att hitta mej.

 

Stör inte! Jag har Ekorrkontakt och den pratar med mej. Jag är upptagen gå och leta efter svampar eller gör nåt mänskligt tråk. Bara det att matte hade andra åsikter och Ekorre förflyttade sej när hon kom och störde vårt viktiga samtal.

 

Slutade så här eftersom jag minsann inte alls tänkte skiljas från Ekorre, Den pratade med mej och vi hade trevligt så jag följde efter den.

 

Upptäckte den igen och jag glömde att jag var fånge så jag tänkte fortsätta samtalet. Gick inget bra och matte vägrade befria mej. Släpades med henne som fånge bort från den trevliga ekorren. De där få svamparna som fanns fick hon minsann hitta själv.

 

Ser ni den sura gubben i stenen? Han verkade vara synnerligen missnöjd med nåt.

  

Va? Skulle jag hoppa över trädstammen? Tänkte att det var bättre att klättra runt på rotvältan, det brukar ju kunna ge godis. Fick faktiskt godis.

 

Jaha bara att tacka den här skogen för i år då och gå till bilen.

Åkte hem och sov.

Gick på en trist eftermiddagsrunda, mötte inga jag känner. Dessutom gnäller matte nåt om huvudvärk, fryser och rinnande nos. Tänker inte alls drabbas av VAM, hon påstår att det nog är för att hon är så fruktansvärt trött. Hörde nåt om att det nog går att sova bort.

I morgon är det ÄNTLIGEN dags för Jenna igen, får se vad vi ska hitta på för nånting. Finns visst lite olika planer beroende på mattes mående och väder.


Av Wilma Border collie - Måndag 7 okt 17:50

Inget sällskap idag. Elände detta att dra runt ensam.

Men matte påstod att jag inte dör av det.

Blev i alla fall skjutsad för jag skulle utföra ett uppdrag.

 

Aha Engelska skogen, trevligt. Var ett par veckor sen sist och då hade jag minsann sällskap av Terra. Enligt matte bästa att kolla innan Tråkveckan drar i gång på måndag.

 

I morse var det nästan 4 otäcka minusgrader så matte var övertygad om att svamparna dött. Hade de inte alls. Jag gick och kollade ett bra ställe. Titta här, de lever minsann!

 

De var hur fina som helst och hade inte dött av kylan. Matte kunde plocka riktigt mycket.

 

Eftersom jag sett till att hon var sysselsatt så gick jag och spanade vid ett säkert träd. Men det var ingen Ekorre hemma. anser att de bör vara på plats när jag kommer och hälsar på.

 

Undrar om hon tänker komma innan det blir Tråkvecka. Denna eviga väntan på långsamma människor.

 

Kollade av skogen som var precis som den skulle. Provade en sten, bra sten för den ger alltid godis.

 

Blev fånge när jag närmade mej huset. Staketet som slår oskyldiga hundar och skyldiga Vilda gris var enligt matte på. Men det var väldigt vad det brakar i skogen då.

 

Syntes ingenting men matte tror att det var en flock Vilda grisar där, de gillar nämligen att vara i den skogen.

 

Kollade huste som var alldeles orört. Tydligen har det varit en massa skit i trakten så matte var orolig för att det kanske skulle ha varit inbrott.

Så fick hon syn på gubben och kom på att den där begagnade pälsen som finns hemma hos mej, den hade hon glömt. Men eftersom jag fortfarande är Rugguggla så fylldes det på päls i alla fall. Bra att min gamla omoderna kan göra nytta.

 

Gick tillbaka, försökte spana på fler ställen men Ekorrarna var spårlöst försvunna.

Kom till bilen och trodde att jag skulle hem.

 

I bland är det väldigt bra med dement matte. Jag hamnade minsann i min allra bästa Grisöronaffär igen. Den där dementa hade alldels glömt att mina marsvin behövde hö. Struntar i hö, jag provsmakade lösgodis.

 

Så skulle det pratas en massa tråk också, Jag somnade på golvet, vi hundar diskuterar bara viktiga saker och människor pratar tråk som inte är värt att lyssna på.

 

Men shoppinggodiset det missar jag INTE!! Fick faktiskt handla ett par oxöron och så köpte matte några onödiga vitaminer som är bra för pälsen. Jag hoppas hon glömde nåt viktigt i dag också. Kan gärna ha som ny rutin att åka och shoppa varje dag.

Var hemma en stund och sen skulle jag i väg igen.

 

Hamnade på Klovsten igen. Detta är Millie hon är rädd för andra hundar så vi ska träffas några gånger så hon förstår att det finns trevliga hundar.

 

Jag hade en av mina bollar med mej. Lekte en massa med den för att visa Millie att jag inte är farlig och att jag inte är påflugen heller.

 

Du ser ut att vara en trevlig hund, och jag tror nog att vi ska kunna komma överens.

Perfekt, Hennes matte hade minsann gott godis, nu gäller det att hålla mej framme. Berättade att jag aldrig nånsin får nånting hemma.

 

Millie förstod att jag inte tänker äta upp henne. Så hon vågade leka lite med ett fyndat äpplet. Att matte var sysselsatt med att få ner min boll ur ett äppelträd är en annan sak.

 

Det tar sej, Millie vågar mer och mer fast jag är alldeles nära. Jag har så väldigt bra hundspråk att jag är perfekt för hundar som är rädda. Känns bra att kunna hjälpa dom, för ingen ska behöva gå runt och vara rädd.

 

Vi behöver mer godis. Millie hade haft tassarna fulla med alla dofter efter alla hundar som varit på hundträffarna i helgen också . Säkert väldigt spännade för henne att känna dofter efter så många olika.

 

Ännu större framsteg. Millie vågade vara precis inpå mej och faktiskt nosa lite på svansen. Jag låtsades ligga och slappa, men det var för att hon skulle våga.

Sen var det dags att åka hem igen. Hörde att jag ska visst träffa Millie en stund i slutet på veckan så hon får träna mer.

I morgon är jag också ensam, men matte har en plan. Får se om det blir nåt bra eller vad som händer

Av Wilma Border collie - Söndag 6 okt 17:31

I dag skulle det bli en mycket bra dag påstod matte. Nu är det slut på alla kurser och livet ska bli som vanligt igen.

Efter morgonrutinerna så hamnade jag i min bil. Fick höra att nu skulle jag få ha skoj.

 

Hamnade vid Klovsten och bestämde mej för att det var nog så att Terra kommit tillbaka från Halland. Alltså försökte jag dra iväg och kolla hennes stuga.

 

Hörru det var ingen Terra där! Var är det där roliga??

 

Men titta jag hittade Basse! Lika skoj det för vi har inte heller setts på länge.

 

Vi hade en hel del att prata om. Mycket viktiga hundsaker som skulle avhandlas.

 

Gick in till Basse en sväng. Han hade inte ätit upp sin mat så det åtgärdade jag. Gott käk han bjöd på.

 

Var knähund hos Tommy en stund. Lite orolig blev jag, sist blev jag hundnappad och det slutade med att jag och Basse försökte rymma hem till mej. Men idag var det lugnt matte höll sej kvar.

 

Gick ut och lekte i stället. De här konerna är superskoj leksaker.

 

Jag är faktiskt en mästare på att balansera saker på nosen. Basse var väldigt intresserad så han kommer säkert att lära sej detta.

 

Men hej Golden Mikko. Det var evigheter sen sist. Nu förstod jag det var hundträff på gång. Som jag jobbat och slitit hela hösten har jag missat hur många hundträffar som helst.

 

Labrador Diza kom. Hon har varit borta i många evigheter för hon har haft valpar ochh då blir det en mycket lång frånvaro. Väldigt trevligt att träffa henne igen.

 

Så kom Borzoi Myra. Underbart med fler kompisar jag inte träffat på evigheter.

 

Så här ska livet vara. En massa kompisar att ha skoj med.

 

Vi lekte och vi hade massor att prata om också. När vi inte setts på väldigt länge då gäller det att ta igen en massa.

 

Nu kommer det ännu fler. Perfekt det kan aldrig bli för många kompisar. Desto fler vi är desto roligare blir det.

 

Underbart GunGun hade en människovalp med sej som hade en massa godis. Nu gäller det att smöra så vi får godis. Går åt en massa energi och vi får aldrig mat hemma nån av oss.

 

Jaha, även människovalpar kan tydligen kräva att vi ska göra saker för att få godis. Men visst gå på gungbrädan kan jag göra hundra gånger bara jag får nåt. Basse han stod i kö för att göra samma sak.

 

Så kom det ett märkligt nedfall från himlen. Människorna kunde en massa konstiga ord som jag inte tänker upprepa.

De vita prickarna i min päls är snö. Det kom inte mycket och slutade snabbt men det är i alla fall alldeles för tidigt för sånt här elände.

 

Så kom Primo och Mezzo också. Just då var jag upptagen med trevligt flockspring. Springa i flock är superskoj, jag har saknat sånt här.

 

Spring kräver energi så vi letade reda på GunGuns människovalp för att få lite påfyllning.

 

Mer skoj spring blev det. Pudel Harley var tidigare dödligt förälskad i mej, men det verkar ha gått över, nu kan vi leka och ha skoj.

 

Hörru Mezzo, jag vet att jag är oemotståndlig, men jag tänker inte lukta gott än på ett tag. Men Mezzo han är så kär i mej att han anser att han ska bevisa det så fort vi träffas.

 

Bosse, Mikko och Dalmatiner Tilly hade nåt eget rejs. Roligt hade dom.

 

Ett sista flockspring då. Människorna pratade om kallt och alla möjliga andra märkliga ursäkter. Om de lärde sej att håll igång som vi gör så skulle de inte frysa.

 

Du Basse matte påstår att du ska gå in till din husse och jag ska åka hem. Jag vet att det är förskräckligt korkat, men det är nog bäst att lyssna på henne. Jag lovar att nu när min tillvaro är lugn så kan vi ses och ha skoj mycket oftare.

Matte släppte in Basse i huset och sen åkte jag hem.

Hemma så somnade jag väldigt gott och drömde om allt skoj. Nu kommer jag att få träffa mina kompisar precis som jag brukar på helgerna. Borde vara lördag redan i morgon.

Men i morgon ska jag visst först åka och göra nåt och sen på eftermiddagen ska jag träffa en ny hund. En som är rädd för andra hundar och behöver träffa en med bra hundspråk. Det gick ju toppen med livrädda Sheltie Truls så jag kan säkert visa denna också att andra hundar är trevliga.


Av Wilma Border collie - Lördag 5 okt 17:47

I dag var det dags för sista omgången av matsvampskursen för människor.

Matte plockade ihop saker som skulle med. Var nog tur att den förvirrade människan upptäckte att hon i stället för svampboken tagit en bok om hundaktivering. Tror inte att människorna är intresserad av att lära sej hundtricks. Rätt bok kom med som tur var.

Åkte i väg och mötte alla och sen fortsatte vi till dagens skog.

 

Så nu ska de förhoppningsvis lära sej ännu fler bra matsvampar och kanske en del oätliga också.

 

Började bra för på en gammal trädstam så växte det en massa Rökslöjskivling. Var mycket prat om hur man känner igen den, smakprov och annat.

 

Jag höll koll på deltagarna. Kan den här skogen så jag tänkte visa en massa viktigt.

 

Matte skickade i väg en människa till en tall. Jo matte hade sett rätt, det växte en Blomkålssvamp där. Inte så stor men människan blev jätteglad.

 

Jag hade stenkoll på var alla befann sej. Faktiskt ganska slitigt att ha tio människor att hålla reda på i skogen.

 

Hängde med matte som var och tittade efter några svampar som inte hade vaknat. De kommer nog inte att göra det heller för nu har det varit så kallt på nätterna att det avtar med svampar.

 

Överallt så rörde sej kursdeltagare i jakt på svampar.

 

Jaha, nu ska det pratas och pratas ännu mer. Titta på svamparna som människorna hittat, läsa svampböcker och en massa annat.

 

Detta är höjden av förnedring. Jag vet inte vad som hände, men jag lyckades välta mattes svampkorg och på nåt underligt sätt så satte jag mej i den. Blev utskrattad, fast alla människorna tycker att jag är en otroligt trevlig hund som har varit så skoj att få vara med i skogen. Då kunde de ha låtit bli att skratta ut mej!!

 

Dags att röra på sej igen. Bäst att ha koll på människorna så ingen virrar bort sej.

 

Tiden gick fort så helt plötsligt var det dags att gå tillbaka till bilarna igen. Sen var det dags att säja hej då till alla människor. Matte har tydligen gjort ett bra jobb för alla var så nöjda med kursen och många vill fortsätta nästa år och lära sej ännu fler arter och få se fler fina skogar.

Åkte hem och slappade ett tag.

 

Eftermiddagsrunda och matte har tagit med min frisbee. Nu tänker jag ha skoj en stund.

 

Om jag fångar den så kan jag flyga eller i alla fall sväva fram över marken. Hade massor med skoj med den ett tag.

 

Avslutade som vanligt med ett hundyogapass. Mycket välgörande. Gick en sväng men träffade varken hundar eller människor jag känner.

I morgon är det söndag och jag är alldeles ledig. Gissa vad jag ska göra? Jag vet att jag kommer att ha en alldeles underbar förmiddag.Av Wilma Border collie - Fredag 4 okt 17:43

Matte påstod att i dag skulle jag och Jenna få göra nåt som vi inte gjort på massor med månader. Nu är ju människor av naturen opålitliga så jag vågade inte tro på nåt jag.

Hämtade Jenna så åkte vi en liten bit. Positivt var att vi fick passa min bil. När sånt händer brukar det bli väldigt bra.

 

Äntligen utsläppta. Vi hade ägnat tiden åt att prata och kom fram till att vi inte alls tänkte vänta. Bara det att matte hade genomskådat oss så vi fick vara koppelfångar en stund.

 

Gick till vår perfekta lekplats och dör fick vi vara på fria tassar. Lekte en hel del.

 

Matte hade tagt med två av mina bollar. Jag föredrog den jag köpte i går och Jenna ansåg att en pinne var bättre.

 

Bytte till den andra bollen och den ansåg Jenna att hon skulle ha. Kunde hon glömma, jag råkade ha väldigt skoj med den.

 

Min nya boll dög åt Jenna också. Hon hade riktigt skoj med den ett tag. Perfekt detta att kunna leka med bollarna.

 

Men sluta skratta åt mej! Jag är faktiskt en hund i nöd!! Stocken var hal och jag lyckades halka och hamna mellan på nåt konstigt sätt. Hala var de så det var inte alldeles enkelt att få grepp och komma upp igen. Lyckade i alla fall utan hjälp.

Nu har vi tröttnat på att leka, nu ska vi gå och kolla vad det var matte gjorde i skogen.

 

Men då kom Inez och Rick från ingenstans. Inga människor synliga som vanligt. Vi umgick lite med dom innan matte motade i väg dom från det håll de kommit.

 

Vi hittade blodspåret utan problem. Spår är superroligt. Blev bara skitbilder på oss när vi spårade för Inez återkom flera gånger och matte hade fullt upp med att mota iväg henne. Tror inte att hennes matte ens märkte att hon var försvunnen.

 

Perfekt spårslut. Fanns massor med korvbitar, vi letade mycket för att vara säkra på att hitta alla.

 

Jenna är pedant när det gäller att städa i skogen. Hon kollade länge och noga att vi verkligen hittat all korv. Självklart hade vi gjort det.

 

Skulle kolla efter nån svamp som matte skulle ha tills i morgon. Blev fångar för det var andra människor i skogen och alla uppskattar inte att hundar kommer rusande. De där Svarta trumpetsvamparna som matte letade fter var få och hade dött av de kalla nätterna.

 

På väg tillbaka. Jenn hon ville minsann gå spåret igen. Men matte har lovat att vi ska få göra detta flera gånger inom snar framtid. Kan vara en perfekt sysselsättning när tråkveckan infaller och alla våra bra skogar är fulla med jägare.

 

Lika bra att gå och leka en stund igen. 

 

Såpringa en massa tillsammans är skoj. Bar det att Jenna är så fruktansvärt snabb. Jag saknar det där skoj floclspringet jag brukar ägna mej åt på hundträffarna. Fast matte säjer att inom snar framtid så kan jag göra det. Undrar om jag vågar tro på det?

 

Jenna kan vara en hemsk attackhund. Smyger sej på oskyldig Border collie och går till attack. Fast skoj har vi.

 

Medan vi lekte och jagade varann så hade det börjat blomma ost på det stora däcket. Perfekt har aldrig hittat ostblommor där och nu finns inte minsta lilla spår kvar av att det blommat sån.

 

Kolla gapet. Det är inte lätt att bli attackerad av Jenna inte. Fast nu var det matte som låg illa till för hon hade godis i handen.

 

Dags att avsluta allt skoj så vi skulle varva ner med lite godissök. Sånt är vi experter på.

 

Skulle gå till bilen. Då kom Inez och Rick igen, men den här gången så dök faktiskt deras människor upp.

Vi åkte till våre respektive hemma. Jag somnade väldigt gott. Gå spår blir jag väldigt trött av, alltså så där skönt trött eftersom jag har fått använda både nos och hjärna. Tror att Jenna sov lika gott hon.

Fick passa huset en stund för Rottis Helga hade människor på rymmen nu igen.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda. träffade faktiskt ett par människor vi känner och hälsade på hos Susanne.

Alltså en bra runda.

I morgon är det sista gången på den där människokursen som matte har, sen ska livet bli alldeles lugnt och normalt igen.


  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se