wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2019

Ganska vanlig hunddag

Av Wilma Border collie - 25 oktober 2019 17:48

I morse kom matte ihåg att ta med kameran när jag skulle hämta Basse.

  Så här ser det för det mesta ut. Basse kastar sej ut och blir alldeles överlycklig när han träffar mej. Vi har inte setts sen i går och det var många evigheter sen.

 

Så ägnar vi ett tag åt morgonlek innan vi ska hem till mej. Mycket trevligt detta att kunna ha en massa skoj direkt på morgonen.

 

Nähä inget åka till nån skog idag. Enligt tråkmatte så skulle det börja blåsa massor och dessutom har vi haft tassarna fulla hela veckan så vi kunde ta det lite lugnt i dag.

 

Träffade Inez och pratade lite med henne. Sen skulle vi vidare mot sjön.

 

Hann bara dit så kom Inez och Rick. Blev en massa skoj spring med dom, lika bra att passa på när vi träffar kompisar.

 

Passade på att tigga godis också. Berättade om att vi aldrig får mat eller godis i våra hemma och blev självklart trodda på.

 

Lekte lite mer innan vi skulle åt olika håll.

 

Jag lärde Basse att om man kollar i den där märkliga saken där människor byter om så kan det blomma ost där. Vi städade noga.

Lekte lite mer men så helt plötlsigt var Basse borta.

 

Ha! Jag kan minsann jobba som Skvallerbytta jag också. Var inga problem att hitta honom. Han hade försökt ta samma väg som Inez och Rick men jag hämtade tillbaka honom.

 

Lika bra att passa på att använda sjön, till och med jag gick ut en bra bit i vattnet fast det börjar vara lite för kallt för min smak.

 

Ägnade tid åt den viktiga bryggkollen också. Basse har blivit väldigt duktig på detta och assisterar mej bra. Nu var bryggorna i allra bästa skick.

 

Så där nästa kurs. Nu klarar Basse att balansera på gamla fallna träd. Mycket viktig kunskap som ger ost.

 

Fast käka ost och balansera blev lite överkurs, men det gick bra så här också.

 

Så var det hitta Basse på bilden. Han finns faktiskt där om man tittar noga. Men hans färg gör att han nästan försvinner bland alla löv.

 

Vad jag gör? Jo jag kom på att jag aldrig har kollat under det här lilla huset. Fick ett väldigt behov av att göra det, men det fanns inget intressant där.

 

Funderade om jag skulle ta och kolla hur mina mer eller mindre bortglömda ekorrar mår. Här borta har jag bra spanställen. Men................

 

Medan jag var upptagen med de funderingarna så hittade Basse ett blommande ostträd.

 

Struntar i Ekorre just nu mycket bättre att hjälpa Basse att städa. Vi tog självklart bort allt.

Lekte lite mer och grejade med andra viktiga hundsaker.

 

Försökte ha kurs i att hoppa upp på steanr. Jag är på den men syns inte. Basse ansåg att detta räckte, ja, ja den där kursen den fortsätter vi med nån annan dag.

 

Visade att stubbar också är väldigt lönsamma. Men Basse hade hittat några extragoda dofter just då. Han börjar fatta det här med att vi tikar luktar alldeles extra gott i bland och såna dofter är mycket spännande.

 

Jaha bara att gå hem då och se om vi möjligen kan serveras lite lunch. Jodå vi fick och somnade gott ett tag. Var trötta fast vi inte gjort så mycket.

 

Ska på eftermiddagsrunda och utanför min port har Basse upptäckt nåt fullkomligt livsfarligt. Enligt honom så käkar svarta sopsäckar fulla med löv hundar. Han börjar se spöken på alla möjliga konstiga ställen. Men efter lite funderande kom han på att det var ganska korkat att bli rädd för ett par sopsäckar.

 

Gick en sväng, kollade vilka som rört sej ute. Jag har börjat fundera på om jag kanske ska ta och klara av min lukta gott (vara Hormonhäxa) framöver. Lika bra att kolla av utbudet av snygga hanar. Just där hittade jag inget så jag avvaktar ett tag till med att planera för det.

Gick hem, fick märgben eftersom det är fredag.

Sen kom Basse husse och hämtade honom, då fick vi korv som fredagsgodis. Precis vad vi behövde.

I morgon är det lördag och jag hoppas att det kommer många kompisar som vill leka och umgås.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 9 maj 18:07

Röd dag, alltså ensam morgonrunda och tråkfrukost. Men sådan dagar innebär hundträff. Liftaren var på vägen när vi kom, men bestämde sej för att springa hem på egen tass.   Min gris, den ska ingen annan ha så lika bra att ta reda på den på e...

Av Wilma Border collie - Onsdag 8 maj 18:04

Basse skulle ha sovmorgon i morse. Alltså belv det ensam morgonrunda och och trist frukost. Åkte och hämtade Basse, Nisse vägrade gå ut eftersom det regnade. Basse följde med. Så skulle matte till hotellet för fortfarande ska det strösslas ut en ...

Av Wilma Border collie - Tisdag 7 maj 18:02

Återgått till de gamla bra rutinerna, Basse blev levererad i morse igen. Perfekt med sällskap på morgonrundan och gemensam frukost. mycket godare. Idag skulle vi åka till ett ställe som enligt matte borde vara garanterat vargbefriat. Nåt om att det...

Av Wilma Border collie - Måndag 6 maj 18:03

I morse var Basse vaken så han levererades hit. Trevligt med sällskap på morgonrundan och gemensam frukost. När vi var ute så regnade det, men det slutade. Fanns två planer för idag. Den första gick bort för det blåste, skulle ha gjort nåt på S...

Av Wilma Border collie - Söndag 5 maj 18:06

Hade regnat massor i natt, men när det var dags att åka till hundträffen hade det slutat.   Liftaren och hans märkliga idéer. Där ligger han och väntar, men se åka taxi skulle han inte.   Bara att sätta sejoch vänta på att han dyker upp då....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards