wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 16 juni 2021

Visat Alice benskatten

Av Wilma Border collie - 16 juni 2021 17:40

Som vanligt en bra början på dagen.

Hämta Basse, mindre bra att jag var fånge när han försökte hinna upp Hare. Gjorde våra morgontoaletter och åkte och hämtade Alice.

Hem för frukost och planering av dagen. Enligt matte skulle vi till skogen, bäst att passa på för det väntas ovädershetta av allra värsta slag och då går det inte att vara i våra bra skogar.

 

Detta blir bra, här har inte jag och Basse varit på några veckor och Alice har aldrig varit här.

 

Så fria tassar och vi har massor att göra. Visa Alice alla viktiga hundsaker och kolla allt som hänt sen sist.

 

Ville du nåt? Vi kommer för vi behöver godis. Kommer att gå åt massor med energi me allt vi planerat att göra.

 

Gräset på den lilla vägen som sällan eller aldrig används hade blivit högt, väldigt högt. Knappt att vi syns fast vi är där alla tre.

 

Alice hon ägnade en hel del tid åt att kasta sej på backen och rulla. Fanns enligt henne hur mycket bra ställen som helst.

 

Nyss fanns det tre hundar, men vi hade bråttom för lite längre fram finns det där som vi skulle visa Alice. Vänta på en långsamma tvåbening det hade vi absolut inte tid med.

 

Vi finns faktiskt här inne alla tre fast bara Alice skymtar. Vi är alltså vid våran benskatt den döda Hälges skelett.

Alice sa att detta var en av de allar bästa saker vi visat och vi gnagade och gnagde. Ännu bättre det var en massa vatten i diket som är så brett att matte inte kom över. Alltså kunde hon inte släpa iväg oss.

 

Matte har som bekant ingen tidsuppfattning så hon påstod att hon väntat i evigheter. Kanske hon hade men när vi nu äntligen hade chansen var vi tvugna att ha riktigt fest på alla Hälgeben. Basse han var stendöv och inte kom han fast vi smaskade ost.

 

Han kom till slut, pratade om att han hade hållit på med ett extra utsökt ben.

 

Skulle vidare i skogen hade en massa mer att visa Alice.

 

Detta var enligt Basse mycket viktigt att visa. Bäcken hade växt massor sen sist. Vi har inte varit här sen stora svampvattennedfallet. Alice uppskattade verkligen allt vatten med doft och smak av dy.

 

När de var klara med bäcken så lekte vi en massa också. Mycket bra skog att leka i så vi hade massor med skoj.

 

Hade ännu mer att visa och berätta om. Alice lyssnar altid uppmärksamt och gillar alla ställen vi visar. Bra detta att vi har så mycket olika skogar att välja på.

 

Hon var iväg och kollade en massa på egen tass också. Bra för hon kanske upptäcker saker som vi missat.

 

Blev fångar för nu var vi väldigt nära våran Sörmlandsledsetapp. Vem vet om det skulle komma vandrare som kanske inte vill träffa tre väldigt ensamma hundar.

 

Perfekt det där gränsröset blommade självklart med ost. Här har Alice varit med men då gick vi en helt annan väg. Städade noga så det finns ina spår av några ostblommor.

 

Egentligen så skulle vi ha gått den bra rundan som jag och Basse gick sist. Men matte sa att den skulle inte fungera på slutet eftersom bäcken är så stor och vi måste passera den på ett ställe. Alltså samma väg tillbaka.

 

Gjorde inget att det blev samma väg för vi hade mer att kolla. Inget får missas i våra skogar.

 

Tydligen så skulle vissa bada ännu mer i bäcken. Är nog bäst att passa på innan Vattentjuven hittar den.

 

Provade faktiskt jag också. Började vara väl varmt så jag drack och svalkade tassarna. Kollade ett gammalt rör men det var ointressant. 

Hade en del mer viktiga hundsaker att göra och hade viktiga planer. Men så var det nåt med godis och vi brast i uppmärksamhet.

 


Elände!! Vi är fångar och bakom buskarna och diket finns våran benskatt!! Vi som hade tänkt koppla av med mer benfest gärna länge och mycket. Blev blåsta, hade ett viktigt samtal om att vi måste lägga upp en plan för att undvika detta nästa gång vi är här.

 

Fortsatte som fångar för nu var vi nära bilen dessutom. Enligt matte hade vi inget att gnälla över för vi hade varit på fria tassar länge och hunnit med massor.

Skjutsade hem Alice, hörde korkade saker om att nu dröjer det tills på måndag innan vi ses igen. Eller vi träffas nog på hundträffen i helgen, men så var det matte och det ständiga hotet om fångenskapen i Hormonhäxefängelset.

Hem, käkade och sov.

Trist eftermiddagsrunda, började bli ovädershett och inte träffade vi nån vi känner heller.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards