wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 8 november 2019

Ganska lugnt

Av Wilma Border collie - 8 november 2019 17:51

Började som vanligt dagen med att hämta Basse och leka en massa.

Var hemma ett tag medan vi pratade om vad vi skulle hitta på idag. Ett tag hade matte nån plan om att vi skulle åka till nån skog.

Men så var det risk för nedfall i form av rgn och snö så de planerna ställdes in.

När vi skulle ut så försökte vi gå och hämta Jenna, hade ingen framgång.

 

Ser du Basse det där är Chihuahua DeeDees katt Doris. Men tro nu inte att hon ville umgås med oss. Nä hon bara blängde och gick iväg. Vi gillar faktiskt katter och Basse har blivit superkompis med mina.

 

Nåt ska vi hitta på. Ta en sväng på min Sörmlandsledsetapp kanske? Nä sa matte det tar vi en dag med bättre väder så vi kan gå en rejäl runda där.

 

Basse har världens bästa kamouflagefärg nu. Knappt att han syns bland alla vissan ormbunkar.

 

Kom igen nu så leker vi, det var väldigt länge sen sist i alla fall ett par timmar sen. 

 

Blev mycket skoj ute på ängen.

 

Helt plötsligt kom jag i håg att jag har ett bra Ekorrspan här borta. Bäst att kolla, men ingen Ekorre där.

 

Du kallade, jag kommer självklart. Basse däremot han fastnade vid nåt annat viktigt i skogskanten.

 

Ny inkallningssignal är uppfunnen. Jag fick en godisbit som belöning. Tuggade ordentligt på den och det ljudet hörde Basse och fick väldigt bråttom att komma. Så klart han också fick när han var duktig.

 

Kom vi drar till skogen i stället. Kan säkert finnas ett och annat skoj här.

 

Hörru slarviga människa kom hit och ta reda på bajspåsen du tydligen tappade här sist. Ska inte igga såna i skogen. Matte tog självklart reda på den. Usla mänskliga ursäkten var att den nog glidit ur fickan när vi skulle ha godis.

 

Körde lite kurs i stensittning med Basse. Måste öva mer för han ansåg att hoppa upp på stenar var ett korkat påfund.

 

Nya inkallningssignalen fungerar perfekt. Jag tuggade på en godis och Basse kom per omgående utan att matte ens kallat. Bra det här jag får godis för att Basse ska komma.

 

Hade en massa skoj dragkamper också. Men vi måste hitta pinnar av bättre kavlitet. Nu blev alla oavgjorde igen eftersom pinnarna gick sönder.

 

Nä nu ökar det där nedfallet i form av regn och vi vill inte bli skadade. Bäst att försöka få med matte åt rätt håll.

 

Långsamma människa! Tänker du komma i dag eller ska vi gå hem utan dej? Vi eller i alla fall jag håller på och får en massa skador så ta och snabba på.

 

Hon kom och vi blev fångar, Jag för att jag hade för bråttom och Basse för att han tänkte kasta sej i sjön och bada. Det är en massa sten där och absolut ingen lämplig badplats.

 

Basse han kan han. Kom minsann ihåg att det lönar sej att klättra upp här. Jo det gav godis i dag också.

 

Nedfallet avtog så vi gick förbi hundbadet. Jag ansåg att det räckte med att dricka lite, nu var det för kallt för tassdopp också. Basse hade andra planer.

  Medan jag kollade nåt viktigt och matte tittade på nåt annat så hördes ljudet av is som brast.Lite is fanns det vid strandkanten och den lyckades Basse gå igenom. Han var uppe lika fort igen och här är det bara ett par decimeter vatten. Men nu börjar tiden när det blir förbud mot att ut på isen och troligen koppeltvång vid sjöar tills det är tjock is.

 

Inget hindrar Basse när det finns vatten. Det var ingen is vid badplatsen så han badade. Nä jag avstår det är för kallt nu.

 

Passerade Ekorrskogen, kolade men inte en endaste Ekorre synlig, Undrar om alla har flyttat. Här brukar jag nästan alltid kunna spana på nån i alla fall.

 

Sen träffade vi en liten valp som heter Fido. Mycket trevlig liten valpis som vi säkert kommer att träffa igen. Frut hade hans människa en hund som hette Bosse. Men han vandrade över regnbågsbron alldeles för ung. Sprang ut framför en bil. Finns anledningar till att vi alltid är koppelfångar när det är trafik.

Gick hem, vi käkade lunch och jag såg över mina skador. Förklarade för Basse att regn är mycket skadligt för oss hundar. Han var fullkomligt oförstående, som sagt han har mycket viktiga hundsaker kvar att lära sej.

Skulle ut på eftermiddagsrunda. Bara det att när vi kom ut så var Basses husse på gatan och tänkte hämta Basse.

Korkat, så jag hoppade in i bilen och funderade på att följa med Basse i stället. Fick bara höra att det skulle jag inte alls för det skulle säkert sluta med att jag skulle rymma hem igen.

 

Vet du hur trist det är att gå ut  själv? Jag är faktiskt van att ha sällskap även på eftermiddagsrundan.

 

Ordning i tillvaron. Dixie var minsann i sin affär och blev så lycklig när jag kom. Hon har inte fått ost på många evigheter så vi delade på en massa sån.

 

Så kom Chihuhua DeeDee också. Inte hade hon sin katte med sej, men jag umgick en del med DeeDee. Trevligt för vi har inte setts på ett tag.

Nu ska jag vila mej i form. I morgon väntar en massa mingel och lek med alla kompisar igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards