wilmablogghund

Alla inlägg under januari 2019

Av Wilma Border collie - Måndag 7 jan 18:12

Idag fick jag äntligen sällskap igen. Janne skulle hänga med mej och vi var lovade nåt skoj. Sigrid och Micco var hemma för Micco skulle till veterinären och kolla sina tänder.

Min bil användes och Jenna var väldigt fundersam när matte hämtade henne utan att jag var med. I hennes värld ska jag alltid vara närvarande.

   

Så ordning i tillvaron, vi ska röra på oss ett tag. Började med en massa skoj lek vid sjön.

   

Så sprang vi massor också. Bäst att göra av med all överskottsenergi, vem vet när vi kan springa tillsammans igen?

   

Du ropade, så klart vi kommer, det brukar vara lönande.

   

Jodå vi fick ost eftersom vi var duktiga hundar, det lönar sej att lyssna.

   

Det här gamla trädet brukar det löna sej att balansera på. Men idag var det inte lämpligt eftersom det var isglacerat.

   

Men vi ägnade oss åt att flyga över det istället. Gick precis lika bra det.

   

Letade efter Ossy, men honom hittade vi inte. Då bestämde jag att jag skulle lära Jenna andra mycket viktiga hundkunskaper.

   

Ja, ja vi kommer. Jag behövde faktiskt visa Jenna ett par bra Ekorrträd. Hon behöver såna viktiga kunskaper. Nu var det tyvärr inga Ekorrar hemma annars kunde jag ha haft kurs i hur man försöker upprätta kontakt med de asociala varelserna.

   

Tog vägen genom den där Godisskogen. Fast det är en vecka sen det växte såna mängder med godis här så doftar det fortfarande. Jenna hade fullt upp med att kolla men det var alldeles tomt på smaskiga saker.

   

Men vi hittade lite på marken. Fast ingen sånt där extrasmarrigt utan bara vanligt godis. Ja ,ja det var inte så tokigt det heller.

   

Jaha, det här trädet tröttande tydligen på livet när det stormade. Men det kan nog användas till skoj hundsaker framöver.

   

Men Jenna prova!! Jag lovar har du en gång rullat i konstsnön så vill du aldrig sluta. Nä Jenna var fortfarande inte intresserad. Men jag lär ha tid på mej förr eller senare kommer hon säkert att förstå vad hon missat.

   

Nu har vi faktiskt bråttom. Blev koppelfångar för vi skulle inte vara på fria tassar om det kom bilar i den hala backen. Hade vi varit fria hade vi redan varit vid bilen för matte råkade berätta vad vi skulle göra.

   

Hörru, du sa att vi skulle få göra det där bra. Varför har vi fått passa bilen i flera dagar medan du drog runt på ICA?? Mänskligt tråkmat kan handlas vid andra tillfällen.

   

Men öppna dörren!!!! Har inte shoppat sen förra året och det är väldigt länge sen!

   

Tydligen börjar det sina i Ossys benförråd så jag kollade självklart av utbudet. Gäller att han får rätt sort och att demensmatte inte glömmer att köpa åt honom.

   

Visade Jenna hur man bäst provsmakar lösgodiset. Viktig hundkunskap som hon snabbt lärde sej.

   

Kollade av fröblandningarna för kaniner och marsvin, men sånt var inget för oss. Shoppade en del nödvändigheter.

   

Jag är färdig, skulle jag kunna få mitt shoppinggodis nu? Självklart fick både jag och Jenna. De där bruna benen som syns, det är de enda som jag äter. Har faktiskt god smak.

Åkte hem och lämnade hem Jenna till sej. Hörde att vi ses i morgon igen, låter mycket bra kan säkert hitta på en massa skoj då också.

Trist eftermiddagsrunda, träffade varken människor eller hundar jag känner.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Söndag 6 jan 18:30

Tur att jag roade mej rejält igår. I dag visade det sej att det skulle bli en tråkdag.

Min morgonrunda var fruktansvärt halkig. Knappt att jag klarade av att hålla mej på benen och matte kunde många märkliga ord, fast hon höll sej upprätt.

   

Skulle på min längre runda och insåg att mina kompisar skulle jag inte träffa idag. Tänkte att det kanske fanns nån annan trevlig hund ute. Men det var alldeles övergivet överallt.

   

Gick till Tråkskogen mest för att komma ifrån värsta halkan. Fast stigarna där var snorhala.

   

Inte nog med halkan dimman hade stulit det mesta av omgivningarna också. Alltså svårt att se om jag skulle få span på nån kompis nånstans.

   

Äntligen rejält snörull i allra bästa konstgjorda snön. Inget kan överträffa konstsnö när man ska snörulla. Höll på länge och njöt ordentligt.

   

Kollade av de stora snöhögarna, insåg att jag kommer att kunna rulla mycket här. Borde finnas såna här året runt om jag fick betämma.

   

Var fortsatt dött i Tråkskogen. Jo långt där framme går det en gammal Beagel men den är inte intresserad av att umgås tyvärr.

   

Tänkte att med tur skulle jag hitta Ossy. Vi har inte lekt sen i går och det är alldeles för länge sen. Men det var dött och ingen Ossy syntes till.

   

Hittade gamla Frostvaxskivlingar på ett ställe. Nåt skulle jag fördriva tiden med.

   

Fick självklart beröm för mitt fynd, men svamparna är kvar de hade passerat bäst före datum för länge sen.

   

Närmade mej campingen och nu tror jag att det an bli bra om jag har tur. Drog i väg för att kolla.

   

Äntligen sällskap, jag hittade Rick och honom har jag inte lekt med på länge.

   

Han hade Inez i släptåg så jag sprang och hade en massa skoj tillsammans med dom.

   

Jag och Rick har väldigt skoj när vi leker. Mycket jaga varandra och så den skoj leken drämma Rick i backen..

   

Hoppsan! Vad gör dom? Gick både Rick och Inez sönder? Nä det var ingen fara det visade sej att de var hela så vi lekte en stund till.

   

Dags att skiljas åt, men vi fick ost av Inezmatte. Hon delar bara ut ost, jag är van att få jobba för att få ost så för mej är den lön för utfört arbete.

   

På väg hemåt så kollade jag Ekorrskogen. Var övergivet men den där stormen hade fällt ett stort träd.

Hoppas mina Ekorrar inte satt i det trädet då. Matte pratade om att vi behöver kolla hur det ser ut på Sörmlandsleden, men det får bli en annan dag. Med otur ligger det träd där hundar ska vandra.

Gick hem till tråkhemma och hade tråkigt.

Eftermiddagsrundan var ensam och bedrövlig. Fast jag träffade i alla fall Anna, men idag hade hon inga pizzabitar att bjuda på.

I morgon är det dags för Jenna igen och jag har hört att vi ska göra nåt väldigt trevligt. Hoppas att matte håller sitt löfte.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Lördag 5 jan 18:22

Så var det äntligen lördag igen. Vidhåller att de inträffar alldeles för sällan och jag frångår inte mina lördagsrutiner. Efter morgonrundan bevakar jag dörren så jag inte ska bli kvarglömd.

   

Äntligen på plats och vi mötte en ny Pudel som aldrig varit med. Hälsade honom självklart välkommen och berättade om allt skoj vi brukar ha.

   

Ossy hittade vi som vanligt direkt. Sigrid och Micco bestämde sej för att de ville leka med honom och han ställde självklart upp.

   

Detta är Simon som bodde tillsammans med Micco förut. Nu var han tillfälligt hos Sigrid och Micco och hängde med idag. Han föll omgående för Ossy och utsåg honom till sin nya bästa vän.

   

Så började det komma flera kompisar. Som vanligt både gamla bekanta och helt nya vänner.

   

Remi som varit sjuk har inte varit med på väldigt länge. Hon var överlycklig att äntligen få träffa oss alla igen. Hon och jag firade återkomsten genom att springa massor och fort tillsammans.

   

Hela tiden kom det fler hundar och massor med nya idag. Han som springer först på den här bilden heter Jack och var på sitt första besök. Han trivdes verkligen ocjh lekte med oss alla.

   

Överallt var det människor, massor med människor.

   

Vi hundar befann oss också överallt. Människorna försökte förtvivlat räkna men ingen lyckades. Fast de konstaterade att idag var det nytt rekord igen. Vi var över 35 hundar som alla hade skoj med alla.

   

Jag hittade Beagel Mimmi och Sansa plus en ny hund. Vi hade massor med skoj en stund.

   

Så kom det en Sankt Bernhardsvalp också. Tänk Sigrid lät bli att mordhota den utan var bara snäll och vänlig.

   

Av och till har vi mindre möten. Pratar om veckans händelser, berättar för nykomlingar om allt skoj som brukar hända och en massa andra viktiga hundsaker.

   

Hittade en ny som heter Dalmatiner. Har aldrig träffat nån sån, men det var en mycket trevlig hund. Ja alla som kommer är supertrevliga.

   

Så alla dessa skoj jaktlekar. Alltså springa i flock och jaga varandra det är livet det.

   

Överallt var det en massa hundar som hade roligt ihop. Uppstod nya flockar hela tiden och alla hade lika roligt.

   

Så kan man passa på och ha lite kurs också. Som här Ossy och Jack lär Sankt Bernhardsvalpen hur man bäst kastar andra hundar i backen. Det är en väldigt viktig hundkunskap det. Såg att valpen var mycket intresserad och kommer säkert att klara denna övning med glans framöver.

   

Fortsatte med en massa skoj lek överallt med nya och gamla vänner.

   

Sigrid kom på att hon behövde energi så hon hittade Inezmatte och tiggde godis av henne.

   

Jag och Nikki lekte massor, vi har väldigt skoj tillsammans. Medan vi lekte så tränade Labrador Alice och Golden Mikko på pardans.

   

Men vi var fler som behövde fylla på energi för att fortsätta med allt skoj. Bara att söka upp närmaste människa som hade en ficka som luktar godis.

   

Labrador Alice är alla hanars favorit och nästan alla vill göra valpar med henne. Men idag bestämde hon sej för att hämnas så Golden Mikko råkade ut för precis det som hon alltid blir utsatt för.

   

Kuwasvalpen som matte alltid glömmer namnet på kom för andra gången. Nu kom hon på att det är himla skoj att leka med oss andra.

   

Jag och Nikki körde en riktigt brottningsmatch. Bestämde att vi vann båda två.

   

Sen kom vi på att vi också skulle träna pardans. Kanske ska ha danstävlingar på nån kommande hundträff. Fast bredvid oss försökte Ossy få liv i Golden Mikko som såg avsvimmad ut eller så hade Ossy drämt honom i backen.

   

Nästan alla hundar har gett sej av igen. Jag är trött, vore skönt att komma hem och sova nu. Så mycket skoj tar på krafterna.

   

Var dags att bege mej hemåt för Ossy bad om sitt ben, tror han var bra trött också.

Hemma så käkade jag lite och somnade. Matte påstår att jag både snarkade och pratade i sömnen. Är övertygad om att det är en fruktansvärd överdrift, jag snarkar aldrig. Om jag möjligen pratade i sömnen så beror det på att jag drömde om allt skoj.

Nu tar det evigheter till nästa lördag, men enligt matte så har jag en del att göra i veckan så tiden kommer att gå fort.

Av Wilma Border collie - Fredag 4 jan 18:22

Tur att det var en så bra dag i går för den här dagen var mest tråk. Nog för att jag hörde matte prata om att det skulle vara lugnt idag eftersom det varit mycket i flera dagar. Men såna påhitt är enligt mej fullkomligt onödiga.

   

Har samlat ihop dagens flock som bestod av Sigrid och Micco. Jenna behövde inte mitt sällskap idag. Det regnar men nåt ska vi hitta på.

   

Så var det bara att vänta på Sigrid igen. Isfläck då måste hon rulla och rulla ännu mer. Vi har insett att det är bara att låta henne hållas. Försöker matte gå ligger hon kvar på rygg.

   

Matte hade ingen aning om var vi skulle gå nånstans, enligt henne så kändes det som om vi gått precis överallt. Men vi hade tur och träffade Frasse och Bosse. Det var väldigt länge sen sist. Umgicks medan människorna avhandlade en massa mänskligt tråk. Fast sen kom de på den bra idén att gå nånstans där vi skulle kunna vara på fria tassar.

   

På väg dit så träffade vi Smilla, också länge sen. Micco blev glad och Sigrid ansåg att hon skulle dö.

   

Gick till sjön för där kunde vi vara på fria tassar allihopa Mycket lättare att ha en massa skoj då.

   

Sprang massor tillsammans. Är så bra detta att kunna sträck ut rejält tillsammans med kompisar. Mycket roligare än att springa ensam.

   

Mycket skoj hann vi med, men människorna tjatade om att vi fick inte vara på isen. Den ser nämligen döende ut nu igen.

   

Bosse ville leka med Sigrid men hon bestämde sej för att leka det är inget hon sysslar med. Var tydligen bättre att sitta och se sur ut och bli blöt av regnet. Inte alltid hennes idéer är de bästa.

   

Men så gav människorna upp. Det var för blött och otrevligt så vi skulle gå till våra respektive hemma igen. Lämnade Sigrid och Micco hos sej och gick hem och försökte bli torr.

   

Gick på eftermiddagsrunda. Men öppna dörren och släpp in mej!!!!! Såg minsann at jag blev fotograferad från andra sidan den stängda dörren medan jag envist knackade på.

   

Till slut blev jag insläppt. Perfekt för Anna hade pizza över. Kan meddela att det var utsökt gott, precis vad jag behövde denna tråkdag.

   

Jaha Elisabet hon skriver minsann inlägg på Facebook med bild på mej. Jag lyste visst upp hennes tråkdag i den där tillfälliga Pryl 7an. Kom inga människor och ville handla idag. Tur att jag kan förgylla tillvaron för nån i alla fall.

Men i morgon då är det ÄNTLIGEN lördag igen. Enligt matte var det lördag för ett par dagar sen, frågar ni mej var det ett par månader sen sist. Jag tänker ladda i kväll så jag har massor med energi till allt skoj med alla mina gamla och nya vänner.

Av Wilma Border collie - Torsdag 3 jan 18:34

Vilken dag jag har haft, alldeles perfekt blev den.

När morgonrutinerna var avklarade så skulle jag samla ihop min lila flock. Hämtade Sigrid och Micco och sen var det Jennas tur.

   

Så har hamnat vid skidbacken för enligt matte skulle vi inte ha tid med nån längre runda idag. Jag och Jenna sprang mycket och fort. Väldigt skoj.

   

Sen lekte jag Jenna och Micco, massor med skoj hade vi.

   

Sigrid hon var fullt upptagen med hobbyn rulla i snön och missade all skoj lek.

   

Så bestämde vi oss för att leta efter Ossy. Alltså drog vi, alla utom Sigrid som får vara koppelfånge vid hans dagis eftersom hon aldrig kan sköta sej där. Hittade ingen Ossy.

   

Gick vidare och berättade för Jenna om den skoj godisskogen vi hittade på nyårsafton. Men den var tydligen tillfällig för det fanns ingenting idag inte ens skinka vid lyktstolpen.

   

Men nu blir det toppen bra för där kommer minsann Ossy och vill ha skoj med oss.

   

Jenna är helt otrolig på att dänga Ossy i backen, till och med bättre än vad jag är. Här har hon lyckats knuffa ner honom i diket.

   

Sen var det massor med skoj lek. Kolla här Ossy flyger över Jenna och Micco, nädå ingen kom till skada. Vi hade bara våldsamt skoj.

   

Så skulle vi gå in till Ossy och fika. Jenna drack upp hans vatten.

   

Jag och Ossy lekte de galna hundarna i soffan, fast ingen blev rädd för oss.

   

Så kollade Jenna noga när Ossy hade dragkamp med sin husse. Vi hann med en del mer umgänge innan det var dags för oss att gå igen.

Helt plötsligt så skulle alla med hem till mej. Matte pratade om ont om tid. Jenna har aldrig varit hemma hos mej. Men det gick hur bra som helst. Hon käkade upp min mat och inventerade mina märgben. Sigrid var mest bekymrad över att katterna var spårlöst borta. De var lite misstänksamma mot Jenna. Matte såg till att få lite mat i sej och sen lastades vi in i min bil allihopa.

   

Detta blir toppen! Nu har vi hamnat i Eskilstuna hos mina allra bästa människovalpar Oliver och Adam. Ska gå och hitta på nåt skoj ett par timmar.

   

Gick till det där stora bra gärdet där jag var med dom sist. Alltså springa med människovalpar det är så himla skoj.

   

Sigrid hon gillar minsann mina människovalpar och tyckte att livet var toppen när Oliver bar på henne.

   

Så lekte vi massor alla både två och fyrbenta. Vi hade så skoj.

   

Jenna har inte träffat mina människovalpar men hon och Oliver hade en massa skoj tillsammans.

   

Adam han underhöll Sigrid och Micco, de hade också så där superskoj.

   

Men Micco påstod att han frös så Oliver tog upp och värmde honom medan Adam och Jenna höll på med nån skoj lek.

   

Men……..människovalparna har minsann korv. Nu gäller det att hålla sej framme. Vi fick allihopa, mycket gott var det.

   

Sen skulle Adam underhålla oss. Hörde nåt om att Oliver skulle gå och göra nånting. Såg att han försvann.

   

Ha!!!! Vi är väl inte dumma heller och har varit med förr. Alltså drog vi i samlad flock efter Oliver.

   

Bra drag av oss för Oliver hade minsann gömt korvbitar överallt. Vi fick jobba hårt för att hitta allt.

   

Jag hade en lång och djup diskussion med Oliver om en massa väsentliga saker. Men vad vi pratade om det stannar mellan honom och mej.

   

Funderade på om jag skulle klättra upp på den höga stenen där Adam var. Men kom fram till att den var lite för hög, håller mej till de lite lägre.

   

Sigrid hon spanade av omgivningarna från en sten. Varken hon, Micco eller Jenna har varit är så de hade massor att kolla.

   

Sen fick hon hjälp med sitt spaningsarbete av Adam.

   

Verkade som om människovalparna hade ett outsinligt förråd av godis. Här har vi upptäckt att Adam minsann har nåt i handen som vi behöver.

   

Oliver han provade att bära på Jenna, gick utmärkt. De har aldrig träffat en hund av hennes ras förut men gillade henne skarpt och vill träffa henne igen.

   

Jaha så var det slut på det roliga. Vi är fångar och det är nog slut på allt skoj nu.

   

Jo vi fick passa den stora butiken. Människovalparna försvann in och handlade. Tydligen är det ungefär som när vi shoppar i Grisöronaffären. Vi väckte viss uppmärksamhet. Kom flera människor och frågade matte om de fick klappa oss vilket de självklart fick och vi fick höra att vi är så fina.

Sa hej då till Oliver och Adam och packade in oss i bilen igen. Så körde matte till vår privata Köttebullerestaurang. Trodde faktiskt att vi skulle visa den också för Jenna. Men inte det. Mattes mamma kom och mötte oss på gården för hon och matte skulle bara byta saker med varandra. Fast jag hörde talas om påsar med prinskorv.

Åkte hem och lämnade alla kompisar i deras respektive hemma. Jag är supertrött efter denna skoj dag och jag antar att de andra tre är mer eller mindre medvetslösa de också. Men roligt har vi haft.

Av Wilma Border collie - Onsdag 2 jan 18:29

Blev inte som planerat idag. I går kväll ösregnade det och började storma. Sen var det storm hela natten, minusgrader och snö och isgator överallt.

Det där med att köra bil till Eskilstuna det ställde matte in. Det skoj som skulle hända där är uppskjutet tills i morgon.

   

Stormar fortfarande men nu blir det bra för jag ska för första gången på evigheter hämta Sigrid och Micco.

   

När de var hämtade så träffade vi Beagel Mimmi. Länge sen sist och väldigt trevligt tyckte jag och Micco, Sigrid hade andra åsikter just då.

   

Så nu är det riktig ordning i tillvaron, jag har hämtat Jenna också. Nu är min flock med kompisar samlad så det blir nog bra detta fast det stormar.

   

Sigrid hon kan inte gå många meter i taget utan att rulla. Denna märkliga vinterhobby med att rulla på alla isfläckar hon hittar.

   

Jenna och Micco ville leka men vi befann oss vid Heden med snorhala gator runt om så de fick allt vänta.

   

Så vi har hamnat vid sjön och äntligen är vi på fria tassar. Skogen var nämligen förbjudet område idag på grund av stormen.

   

Sigrid och Jenna kom på att de kunde jaga varandra. Skoj hade de.

   

Så lekte vi en massa skoj jaktlekar tillsammans alla fyra. Matte svor över att det blåste djupfrysta huggormar. Hade hon sprungit med oss hade hon inte märkt dom.

   

Jenna och Micco hade en massa skoj tillsammans nu när vi kunde vara på fria tassar.

   

Kollade men det växte absolut ingen ost på den bra gungan idag. Förstår inte varför det vara finns där i bland.

   

Fast Jenna hon försökte tigga åt sej godis i alla fall. Gick visst bra. Jag råkade vara upptagen med att käka bark. Var ganska korkat att käka sån idag.

   

Den här plockade matte ur min mun. Jag var tvungen att be om hjälp för den hade fastnat mellan mina tänder. Usel kvalitet på barken just nu.

   

Sen blev det ostjakt där människor byter om på sommaren. Finns inte minsta spår efter att fyra hundar städat ordentligt.

   

Nåt mer ska vi väl kunna hitta på att göra. Om inte annat springa i flock vilket är en väldigt skoj grej.

   

Fast Sigrid hittade sin favoritmat harpluttar eller om det var rådjurspluttar. Tydligen dåligt med mat hemma hos henne också.

   

Micco han hatar att ha täcke, men eftersom han tror att han ska frysa ihjäl behöver han ha det. Han lyckades få det att lossna bak och sen höll det på att blåsa av honom innan matte fixat så det satt rätt igen.

   

Vi fortsatte att leka. Ja alltså alla utom Sigrid som just då bara skulle rulla på de där isfläckarna. Jenna försökte få med henne i leken.

   

Stackars Jenna hon fick en utskällning av Sigrid som ansåg att rulla är viktigare än skoj lek.

   

Tröttnade på stormen och skulle vidare. Nu blev vi koppelfångar. Hörde hur det knakade och brakade i skogen. Matte funderade på hur många träd som trillat över vår Sörmlandsledsetapp. Men det ska kollas nån annan dag.

   

Släpp in oss!! Vi vet minsann att det är öppet och på andra sidan dörren står Dixie och vill träffa oss.

   

Bjöd självklart Dixie på ost. Det vill hon ha varje gång hon träffar matte.

   

Jenna hon kan hon. Tydligen fick jag ost i pälsen när vi letade sån vid sjön. Men det upptäckte Jenna så hon gjorde rent min päls mycket noga.

   

På torget hittade vi minsann Ossy!! Vi blev lika lyckliga allihopa och nu är Ossys onda ben bra igen så vi kommer att kunna leka.

   

Alltså lek på torget när alla är koppelfångar är inte det bästa. Men Jenna hon lyckades brotta ner Ossy i alla fall. Smart brud det där.

Så fick Ossy sitt ben och vi skulle till alla olika hemma. Först lämnade vi Jenna, sen lämnade jag hem Sigrid och Micco innan jag gick hem till me. Insåg att det faktiskt blev ganska bra trots att det där skoj i Eskilstuna blåste bort. Men det ska jag göra i morgon och bäst av allt jag får ha hela min lilla flock med mej då.

Av Wilma Border collie - Tisdag 1 jan 18:25

Jag klarade av i går kväll och natt utan problem. Bara jag slipper gå ut så. Mina kvällskissningar har jag klarat av genom att gå till närmaste gräsmatta, kissa och sen vilja in igen. Men nu är det tyst så jag kan börja med vanliga kvällsrundor.

   

Så blev det idag. Inga kompisar skulle hämtas nånstans. Dessutom var hela Malmköping helt öde. Inga hundar, inga människor ingenting. Funderade på om alla flög i väg i hop med nattens fullkomligt onödiga fyrverkerier.

   

Matte trodde att jag kanske skulle vilja leka med bollen. Jo den var skoj.

   

Eller nä, jag ångrade mej. Räckte med en gång sen struntade jag i den.

   

Passerade campingen och då fattade jag ett beslut. Nu visste jag precis hur jag skulle fördriva tiden.

   

Nu så, jag ska minsann kolla delar av min Sörmlandsledsetapp. Var länge sen jag gjorde det och matte var väluppfostrad och hängde på mej.

   

Allt verkar okej. Det är ett väldigt ansvar att se till så att allt är som det ska för vandrande hundar. De ska komma fram utan problem och allt ska vara i bästa skick för dom.

   

Kollade en stubbe som vid sällsynta tillfällen kan ha godis. I dag vet det ett sånt där sällsynt tillfälle. Jag länsade den på allt.

   

Trevligt nu fanns det minsann gott lervatten här, bar eftersom jag var törstig och perfekt för andra vandrande hundar.

   

Tänker du komma eller?? Matte ägnade sej åt mänskligt tråk, hörde prat om ställen som ska klippas, andra som ska målas så människor hittar. Ganska bra arbetsfördelning jag har koll på alla hundsaker och hon de mänskliga. Fast måla och klippa det blir när det blir mer vår.

   

När jag poserar vid den här markeringsstolpen så brukar det bli godis. Nu fick matte för sej att det skulle bli en ny bild till min Facebooksida. Blev väldigt många bilder, antingen gäspade jag, blundade, eller nåt annat. Blev faktiskt en godtagbar till slut, fast inte denna.

   

Längre bort i skogen hittade jag en del päls som Hälge gått och tappat. Trevligt att han vandrar på min etapp.

   

Kollade av skogen, allt såg ut att vara i sin ordning. Kändes mycket bra.

   

Äsch, här borde det vara en trevlig liten nästansjö. Sån där som är bra att dricka ur, svalka tassarna eller till och med bada. Men tyvärr verkar Vattentjuven ha vaknat igen.

   

Som den ansvarsfulla fyrbenta etappledare jag är så kollade jag spängerna. Inga problem med dom heller. Hade en plan att fortsätta längre på leden men det var inte aktuellt idag.

   

Här brukar det finnas såna där sällsynta Bombmurklor. Eftersom de fanns i en annan skog i söndags så kollade jag om de vaknat här. Hade de inte gjort.

   

Gick i väg och kollade ett par andra ställen också, men de var lika tomma. De vaknar nog när det har blivit vår.

   

Som sagt det var otroligt ödsligt, i och för sej så är våra skogar alltid trevligt ödsliga. Men inga ljud av nånting. Fast den här varelsen försökte smyga iväf utan att bli upptäckt.

   

Så där ja. Årets första svamphundsjobb för mej. Hittade lite Vinterskivlingar. Naturligtvis en massa beröm och slick från osttuben.

   

Så här ser de ut. Men de var så få att de är kvar i skogen.

   

Kom ut ur skogen och blev koppelfånge. Mattes eländiga idéer om att jag inte alls skulle göra som sist när jag stack i väg och bjöd in mej hos mina människovänner.

   

Fortfarande var det alldeles öde vid Heden. Varken djur eller människor.

   

Men så råkade jag titta åt ett annat håll. Vilken tur för jag fick syn på Sigrid. Lycka äntligen lite sällskap och Sigrid blev överlycklig.

   

Hon hade självklart både sin matte och Micco med sej. Vi umgicks ett tag innan vi skulle åt olika håll. Jag skulle hem och de skulle gå en runda.

I morgon kommer jag att ha tassarna överfulla. Först ska jag ut tillsammans med Jenna, Sigrid och Micco. Spännande för det blir första gången de hänger med mej alla tre tillsammans. Sen ska jag visst göra nåt mer på eftermiddagen som jag enligt matte kommer att tycka är superroligt.

Tror jag kommer att ha en hel del att berätta om i morgon.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se