wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 2 januari 2019

Vissa bra saker blåste bort

Av Wilma Border collie - 2 januari 2019 18:29

Blev inte som planerat idag. I går kväll ösregnade det och började storma. Sen var det storm hela natten, minusgrader och snö och isgator överallt.

Det där med att köra bil till Eskilstuna det ställde matte in. Det skoj som skulle hända där är uppskjutet tills i morgon.

   

Stormar fortfarande men nu blir det bra för jag ska för första gången på evigheter hämta Sigrid och Micco.

   

När de var hämtade så träffade vi Beagel Mimmi. Länge sen sist och väldigt trevligt tyckte jag och Micco, Sigrid hade andra åsikter just då.

   

Så nu är det riktig ordning i tillvaron, jag har hämtat Jenna också. Nu är min flock med kompisar samlad så det blir nog bra detta fast det stormar.

   

Sigrid hon kan inte gå många meter i taget utan att rulla. Denna märkliga vinterhobby med att rulla på alla isfläckar hon hittar.

   

Jenna och Micco ville leka men vi befann oss vid Heden med snorhala gator runt om så de fick allt vänta.

   

Så vi har hamnat vid sjön och äntligen är vi på fria tassar. Skogen var nämligen förbjudet område idag på grund av stormen.

   

Sigrid och Jenna kom på att de kunde jaga varandra. Skoj hade de.

   

Så lekte vi en massa skoj jaktlekar tillsammans alla fyra. Matte svor över att det blåste djupfrysta huggormar. Hade hon sprungit med oss hade hon inte märkt dom.

   

Jenna och Micco hade en massa skoj tillsammans nu när vi kunde vara på fria tassar.

   

Kollade men det växte absolut ingen ost på den bra gungan idag. Förstår inte varför det vara finns där i bland.

   

Fast Jenna hon försökte tigga åt sej godis i alla fall. Gick visst bra. Jag råkade vara upptagen med att käka bark. Var ganska korkat att käka sån idag.

   

Den här plockade matte ur min mun. Jag var tvungen att be om hjälp för den hade fastnat mellan mina tänder. Usel kvalitet på barken just nu.

   

Sen blev det ostjakt där människor byter om på sommaren. Finns inte minsta spår efter att fyra hundar städat ordentligt.

   

Nåt mer ska vi väl kunna hitta på att göra. Om inte annat springa i flock vilket är en väldigt skoj grej.

   

Fast Sigrid hittade sin favoritmat harpluttar eller om det var rådjurspluttar. Tydligen dåligt med mat hemma hos henne också.

   

Micco han hatar att ha täcke, men eftersom han tror att han ska frysa ihjäl behöver han ha det. Han lyckades få det att lossna bak och sen höll det på att blåsa av honom innan matte fixat så det satt rätt igen.

   

Vi fortsatte att leka. Ja alltså alla utom Sigrid som just då bara skulle rulla på de där isfläckarna. Jenna försökte få med henne i leken.

   

Stackars Jenna hon fick en utskällning av Sigrid som ansåg att rulla är viktigare än skoj lek.

   

Tröttnade på stormen och skulle vidare. Nu blev vi koppelfångar. Hörde hur det knakade och brakade i skogen. Matte funderade på hur många träd som trillat över vår Sörmlandsledsetapp. Men det ska kollas nån annan dag.

   

Släpp in oss!! Vi vet minsann att det är öppet och på andra sidan dörren står Dixie och vill träffa oss.

   

Bjöd självklart Dixie på ost. Det vill hon ha varje gång hon träffar matte.

   

Jenna hon kan hon. Tydligen fick jag ost i pälsen när vi letade sån vid sjön. Men det upptäckte Jenna så hon gjorde rent min päls mycket noga.

   

På torget hittade vi minsann Ossy!! Vi blev lika lyckliga allihopa och nu är Ossys onda ben bra igen så vi kommer att kunna leka.

   

Alltså lek på torget när alla är koppelfångar är inte det bästa. Men Jenna hon lyckades brotta ner Ossy i alla fall. Smart brud det där.

Så fick Ossy sitt ben och vi skulle till alla olika hemma. Först lämnade vi Jenna, sen lämnade jag hem Sigrid och Micco innan jag gick hem till me. Insåg att det faktiskt blev ganska bra trots att det där skoj i Eskilstuna blåste bort. Men det ska jag göra i morgon och bäst av allt jag får ha hela min lilla flock med mej då.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Av Wilma Border collie - Lördag 23 mars 17:57

Mina vanliga lördagsrutiner. Tråkfrukost och ensam morgonrunda, sen passa dörren i evigheter.   Så äntligen framme, nu ska jag bara hitta Basse som inte ens kom och mötte mej.   Där borta ligger han i den där kojan som Bassehusse byggde t...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards