wilmablogghund

Alla inlägg den 20 januari 2019

Av Wilma Border collie - 20 januari 2019 18:21

Söndagar borde avskaffas. Enligt HonSomIngetBegriper så går jag inte under av en dag utan kompisar. Vet väl inte hon? Men ingen skulle hänga med mej idag tyvärr.

   

När jag skulle ut på min längre runda så användes i alla fall min bil. Här var det länge sen jag var, tror det var badsäsong vid mitt senaste besök.

   

Men vad hände ute på sjön? Sånt där har jag aldrig sett förut. Mycket märkligt.

   

Massor med skridskoåkare. Alltså det bara vällde fram såna, Detta är en ytterst liten del av alla.

   

Jag ställde mej på en bänk och studerade det ett tag var hundratals människor på isen och alla försvann långt bort.

   

Som sagt de tar inte slut kom nya hela tiden.

   

Jag bestämde mej för att kolla bryggorna. Det är en viktig sysselsättning året runt. Hörde att matte sa nåt om att jag inte skulle ge mej ut och hälsa på alla människorna.

   

Nä men kolla isen gjorde jag. Den håller, begriper inte varför matte inte alls var intresserad av promenad på den. Minns förra vintern då hade jag och Sigrid mängder med skoj isrejs här. Det kan det möjligen kanske bli när de kört med tunga fordon enligt matte.

   

Kollade i en gammal ihålig ek. Fanns inget spännande där.

   

Gick en sväng och inspekterade en del. Eftersom det var så länge sen jag var här så hade jag mycket att göra. Som här, jag hittade faktiskt en Svavelticka, fast den har passerat bäst före sedan väldigt länge. Men jag fick självklart massor med beröm.

   

Helt plötsligt så hittade jag ett spår av blodpuddning. Tänk att det kunde fnnas sånt här. Kan meddela att nu finns det absolut inget sånt.

   

Spanade och det fortsatte att komma människor på isen. Verkade vara rena folkvandringen från badplatsen och vidare ut på Båven. Matte såg att det stod flera stora bussar där och massor med bilar.

   

Skulle gå tillbaka till min bil. Lyckades jobba igen och hittade ytterligare en för gammal Svavelticka. Ja, ja kan säkert jobba med färska såna i sommar igen.

   

Sen fick jag passa bilen. Matte skulle in och handla nåt. Alltid oroligt när hon försvinner in i den där jättebutiken. Med tanke på att lokalsinnet bara fungerar i skogen så är risken överhängande att hon ska gå vilse och försvinna spårlöst i evigheter i affärer.

Detta skulle köpas mängder med stora glasburkar. Såna går det åt i mängder här till all torkad svamp som ska ha nånstans att bo. Fast nu skulle inte matte ha alla 20 som köptes en del ska flytta till Terra och hennes människor också.

Självklart lyckades hon dessutom virra bort sej i den där jätteaffären men ursäktade det med att nu ska hon sova i skogen.

   

Hemma så skulle det där sova i skogen kollas. Matte hade hittat lakan med alldeles rätt motiv. Men Kleptoman Leya hade självklart åsikter. Det är minsann hennes lakan.

   

Gick ut på eftermiddagsrunda. Har sett vad matte hade med sej så det var lika bra att köra lite uppmjukningsövningar.

   

Min boll var med och den har jag inte lekt med på ett tag. Hade mycket roligt med den ett tag.

   

Men var är alla?? Alltså jag har inte träffat en enda hund idag och inga människor jag känner heller. Jag är en mycket ensam och övergiven hund.

Fast i morgon då är det dags för Jenna att hänga med mej igen, får se vad vi ska kunna roa oss med för skoj saker.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards