wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 3 januari 2019

En alldeles fantastisk dag

Av Wilma Border collie - 3 januari 2019 18:34

Vilken dag jag har haft, alldeles perfekt blev den.

När morgonrutinerna var avklarade så skulle jag samla ihop min lila flock. Hämtade Sigrid och Micco och sen var det Jennas tur.

   

Så har hamnat vid skidbacken för enligt matte skulle vi inte ha tid med nån längre runda idag. Jag och Jenna sprang mycket och fort. Väldigt skoj.

   

Sen lekte jag Jenna och Micco, massor med skoj hade vi.

   

Sigrid hon var fullt upptagen med hobbyn rulla i snön och missade all skoj lek.

   

Så bestämde vi oss för att leta efter Ossy. Alltså drog vi, alla utom Sigrid som får vara koppelfånge vid hans dagis eftersom hon aldrig kan sköta sej där. Hittade ingen Ossy.

   

Gick vidare och berättade för Jenna om den skoj godisskogen vi hittade på nyårsafton. Men den var tydligen tillfällig för det fanns ingenting idag inte ens skinka vid lyktstolpen.

   

Men nu blir det toppen bra för där kommer minsann Ossy och vill ha skoj med oss.

   

Jenna är helt otrolig på att dänga Ossy i backen, till och med bättre än vad jag är. Här har hon lyckats knuffa ner honom i diket.

   

Sen var det massor med skoj lek. Kolla här Ossy flyger över Jenna och Micco, nädå ingen kom till skada. Vi hade bara våldsamt skoj.

   

Så skulle vi gå in till Ossy och fika. Jenna drack upp hans vatten.

   

Jag och Ossy lekte de galna hundarna i soffan, fast ingen blev rädd för oss.

   

Så kollade Jenna noga när Ossy hade dragkamp med sin husse. Vi hann med en del mer umgänge innan det var dags för oss att gå igen.

Helt plötsligt så skulle alla med hem till mej. Matte pratade om ont om tid. Jenna har aldrig varit hemma hos mej. Men det gick hur bra som helst. Hon käkade upp min mat och inventerade mina märgben. Sigrid var mest bekymrad över att katterna var spårlöst borta. De var lite misstänksamma mot Jenna. Matte såg till att få lite mat i sej och sen lastades vi in i min bil allihopa.

   

Detta blir toppen! Nu har vi hamnat i Eskilstuna hos mina allra bästa människovalpar Oliver och Adam. Ska gå och hitta på nåt skoj ett par timmar.

   

Gick till det där stora bra gärdet där jag var med dom sist. Alltså springa med människovalpar det är så himla skoj.

   

Sigrid hon gillar minsann mina människovalpar och tyckte att livet var toppen när Oliver bar på henne.

   

Så lekte vi massor alla både två och fyrbenta. Vi hade så skoj.

   

Jenna har inte träffat mina människovalpar men hon och Oliver hade en massa skoj tillsammans.

   

Adam han underhöll Sigrid och Micco, de hade också så där superskoj.

   

Men Micco påstod att han frös så Oliver tog upp och värmde honom medan Adam och Jenna höll på med nån skoj lek.

   

Men……..människovalparna har minsann korv. Nu gäller det att hålla sej framme. Vi fick allihopa, mycket gott var det.

   

Sen skulle Adam underhålla oss. Hörde nåt om att Oliver skulle gå och göra nånting. Såg att han försvann.

   

Ha!!!! Vi är väl inte dumma heller och har varit med förr. Alltså drog vi i samlad flock efter Oliver.

   

Bra drag av oss för Oliver hade minsann gömt korvbitar överallt. Vi fick jobba hårt för att hitta allt.

   

Jag hade en lång och djup diskussion med Oliver om en massa väsentliga saker. Men vad vi pratade om det stannar mellan honom och mej.

   

Funderade på om jag skulle klättra upp på den höga stenen där Adam var. Men kom fram till att den var lite för hög, håller mej till de lite lägre.

   

Sigrid hon spanade av omgivningarna från en sten. Varken hon, Micco eller Jenna har varit är så de hade massor att kolla.

   

Sen fick hon hjälp med sitt spaningsarbete av Adam.

   

Verkade som om människovalparna hade ett outsinligt förråd av godis. Här har vi upptäckt att Adam minsann har nåt i handen som vi behöver.

   

Oliver han provade att bära på Jenna, gick utmärkt. De har aldrig träffat en hund av hennes ras förut men gillade henne skarpt och vill träffa henne igen.

   

Jaha så var det slut på det roliga. Vi är fångar och det är nog slut på allt skoj nu.

   

Jo vi fick passa den stora butiken. Människovalparna försvann in och handlade. Tydligen är det ungefär som när vi shoppar i Grisöronaffären. Vi väckte viss uppmärksamhet. Kom flera människor och frågade matte om de fick klappa oss vilket de självklart fick och vi fick höra att vi är så fina.

Sa hej då till Oliver och Adam och packade in oss i bilen igen. Så körde matte till vår privata Köttebullerestaurang. Trodde faktiskt att vi skulle visa den också för Jenna. Men inte det. Mattes mamma kom och mötte oss på gården för hon och matte skulle bara byta saker med varandra. Fast jag hörde talas om påsar med prinskorv.

Åkte hem och lämnade alla kompisar i deras respektive hemma. Jag är supertrött efter denna skoj dag och jag antar att de andra tre är mer eller mindre medvetslösa de också. Men roligt har vi haft.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards