wilmablogghund

Alla inlägg under juli 2020

Av Wilma Border collie - 15 juli 2020 18:05

Drabbades av en sån där korkad ensam morgonrunda. Basse skulle vara med sin husse i dag och vila den där tassen som gör ont. Enligt människorna skulle det vara bra för honom att vila den och inte rusa runt och hoppa.

Men sen skulle jag i alla fall hämta Jenna så jag slapp den totala ensamheten.

 

Så där nu ska vi visst gå och kolla om det finns några Stjärnhovstryfflar. Var ett tag sen vi var här sist.

 

Massor med hallon har mognat. Riktigt stora är dom också.

 

Jenna smaskade hallon som om det var nåt alldeles extra utsökt hundgodis.

 

Hallon? Nä såna äter jag verkligen inte, ge mej nåt som är gott i stället!!

 

Jenna är duktig hon, för hon kom minsann ihåg att här kan det löna sej att leta. Både hon och jag kollade mycket och noga men inte minsta lilla Stjärnhovstryffel hade visat sej. Enligt matte har de inget bra år.

 

Finns det inte Stjärnhovstryffel kanske det går lika bra med en Rodnande flugsvamp? Visst de är ätliga om man är absolut säker och kan kännetecknen men matte ville inte ha den. Vi fick i alla fall beröm och godis.

 

Så skulle vi kolla ett annat ställe om det möjligen skulle finnas några trevliga svampar där.

 

Jenna var superduktig och markerade en Finluden stensopp, men den var alldeles full med larver så den bor kvar.

 

Här kunde vi vara på fria tassar, skönt att kunna springa utan stoppklossen matte och vi hade en hel del att kolla. Såna där viktiga hundsaker som inte människor begriper.

 

Du är medveten om att vi stått här några dagar och vänta på dej va? Fattar inte varför människor altid ska vara så långsamma.

 

Alltså det försöker falla svampvatten då är det väl ändå inte lämpligt att bada? Enligt Jenna är det alltid lämpligt att bada. Enligt mej går det bra vid ovädershetta annars finns ingen anledning.

 

Medan Jenna badade så la jag mej på berget och funderade över hundlivets väsentligheter, finns alltid en massa viktigt att fundera över.

 

Gick och kollade en massa annat viktigt istället. Använder man nosen så finns det hur mycket som helst att upptäcka.

 

Har blivit fångar igen, men jag gjorde en instas som svamphund. Hittade ganska många Finludna stensoppar.

 

Den här mor och barn såg så fin ut, men det gick över när matte satte kniven i den. Alldeles full med larver den också. De där larverna kan skaffa sej andra bostäder än i svamparna.

 

Det låter som en större flock elefanter på andra sidan vägen. Var inga elefanter men där emot ett gäng kossor som sprang väldigt fort. Intressant ansåg Jenna , jag var glad att de inte var i närheten av mej.

Hamnade i bilen för vi skulle kolla en sista skog när vi ändå var ute och åkte.

 

Hm, här har det gått en del hundar, bäst att kolla vilka. Jenna som kommer att hamna i Hormonhäxefängelset börjar ha stenkoll på var de snygga hnarna rör sej. Sånt struntar jag i numer, funder mer på om det är trevliga hundar jag kan umgås med.

 

Så där ja, bra skog för titta vid min nos. Det finns minsann kantareller här.

 

Riktigt många och stora, fler än vad som syns på bilden. Egentligen skulle radion ha hört av sej i dag och då hade det varit perfekt att vara här. Men de ringde aldrig, fast matte gömde svamparna för hon hade nån plan lite okänt vad.

Lämnade Jenna och åkte hem till mitt ensamma hemma och sov.

Gick ut på eftermiddagsrunda, min första ensamma sån på många evigheter. Fast jag hade tur och träffade Smilla en snabbis i alla fall.

Hörde att matte pratade i telefonen, brydde mej inte. Visade sej sen att samtalet rörde mej, i morgon ska jag träffa nån som heter Katrineholms kuriren som ska skriva om mej och mitt svamphundsjobb. Tror jag börjar få kändisstatus, alla vill träffa mej och höra om hur jag jobbar.

Jag hoppas att Basses tass är så bra att han kan hänga med mej i morgon, matte väntar på besked från hans husse.

Av Wilma Border collie - 14 juli 2020 17:51

Var lite osäkert igår om Basse skulle hänga med mej idag eftersom han hade ont i tassen. Men människorna kom fram till att han kunde hänga med mej, men med diverse restriktioner.

Alltså fick jag precis om jag ska åka och hämta honom i morse. 

Var hemma hos mej ett tag inna vi skulle i väg och göra saker. Hämtade upp Jenna för vi skulle vara Flocken idag också.

Åkte och såg att vi hade en bil bakom oss.

 

Titta vad bra, vi fick minsann sällskap av Moha och Troy idag också och nu ska vi visa dom den där fina skogen där de inte varit med.

 

Så på fria tassar, nu ska jag visa Moha och Troy en massa viktigt. Jenna och Basse ansåg att dragkamp var viktigt.

Tråkmatte hade hökblick och sa åt Basse att leka vilt det var förbjudet men dragkamp var just då okej.

 

Hörde att bakom våra svansar så hade matte diskussioner men Jenna och Basse. Lek men inte en massa hoppande för Basse.

 

Basse visade Troy en massa viktiga hundsaker. Hörde hur han berättade om att när vi var här allra första gången då fanns det minsann vatten i bäckarna. Men sen hittade Vattentjuven dom och det finns inte ett spår av nåt vatten längre.

 

Gick kollade andra viktiga saker, alltid har det hänt nåt.

 

Dragkamp tillhör det tillåtna så det var många såna och eftersom jag var upptagen så var Moha domare. Men jag glömde att fråga henne om vem som vann.

 

Sekunden efter den här bilden så gjorde Basse det förbjudna. Han bestämde sej för att flyga över den torra bäcken.

 

Slutade så här. Basse blev fånge för han ska vara rädd om tassen och inte hålla på och landa på den.

 

Kom till sjön och då återfick Basse friheten, bada är helt okej. Jag och Moha inspekterade brygga i stället, ansåg att det var viktigare.

 

Nä Basse sluta tjata, jag badar bara vid ovädershetta och nu är det skönt väder. Har inget behov av bad. Drack bara vatten och doppade tassarna.

 

Sen var det dags för lite fest. Matte hade tagit med goda ben till oss. I dag är det nämligen fyra år sedan jag flyttade till matte, alltså min hemflyttningsdag och då får jag alltid nåt extra.

 

Utsökt goda ben som matte hade skaffat i vår allra bästa Grisöronaffär.

 

Det tyckte alla de andra också. Jag måste se till att matte skjutsar dit mej igen så jag kan köpa fler såna här ben.

 

När vi ätit upp benen så lekte jag en del med Basse, men matte bevakade noga vad vi gjorde.

 

Jo Moha och Troymatte eftersom det är en speciell dag i mitt liv skulle jag kunna få en bit av det där goda supergodiset? Självklart fick jag, det lönar sej att fira hemflyttningsdag.

 

Andra hade en av sina eviga dragkamper. Vet att det blev oavgjort för pinnen var väldigt liten och av usel kvalitet.

 

Men så tog det roliga slut för Basse. Han hoppade från nåt och då gjorde tassen ont och han blev fånge.

 

Inte bara Basse som blev fånge, vi blev det allihopa. Här fick vi sitta alldeles övergivna i många långa evigheter medan matte, Moha och Troymatte och Basse befann sej flera meter bort fullt upptagna med att filma Basses svamphundsutbildning igen.

 

Efter att ha sett hur Basse smaskade en massa ost så fick vi faktiskt som tack för att vi stått ut med att vänta.

 

Jaha slut på det roliga, dags att gå till bilarna och åka hem igen. Varför går tiden alltid alldeles för fort när vi har skoj?

Hem och vilade ett par timmar.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda.

 

Titta här, när jag flyttade till Malmköping så blev det flaggdag här. I hela köpingen är flaggorna hissade bara för att hedra mej, såg att bussarna också åker runt med flaggor till min ära. Känns väldigt bra att vara så uppskattad, flaggan på bilden sitter på stadshuset.

Träffade Jennamatte och Jennas människovalp så vi blev decimerad flock sista biten hem.

Hemma så fick jag och Basse utsökta ben. Han hittade några när vi var och shoppade och matte köpte till oss. Skulle ha blivit bild på dom, men precis då ringde telefonen och matte blev upptagen. Lyssnade lite och nu vill radion träffa mej och göra intervju om svamphundsjobbet. Sigge han var ju med i TV tidningar och radio väldigt ofta och nu börjar det vara en hel del sånt för mej också.


Av Wilma Border collie - 13 juli 2020 18:02

Tänk jag fick minsann ha Basse kvar hos mej natten till idag också. Gillar detta att han fick sova kvar två nätter i rad.

När vi varit på våran morgonrunda så kollade matte saker på datorn.

Jodå nu finns TV inslaget med mej och Basse. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/hunden-wilma-kan-nosa-upp-30-sorters-svamp?cmpid=del%3Afb%3A20200713%3Ahunden-wilma-kan-nosa-upp-30-sorters-svamp%3Anyh%

Blev två kortare filmsnuttar av allt filmande, men enligt matte blir det så massor med film blir bara lite när det är färdigt.

Så skulle vi göra nåt, hämtade Jenna, mycket trevligt att få vara hela Flocken.

 

Eftersom jag och Basse hade missat vårt viktiga morgonbus så tog vi igen det tillsammans alla tre. Massor med skoj hade vi.

 

Så kom det en bil och bilen stannade mitt på vägen och släppte ut Moha och Troy. Mycket trevligt att vara flera.

När vi hade slutat springa ivägen så lyckades bilen parkera och Moha och Troymatte klev ur bilen. För övrigt sprang vi inte alls i vägen, vi hade bara en massa att prata om och männsikor ska hålla sej undan när vi har viktiga saker för oss.

 

Nu ska vi leka och ha en massa skoj. Hörde att människorna pratade om saker som skulle göras sen. Alltså var det bäst att passa på.

 

Jenna försökte ha kurs med Troy i hur man bäst rullar sej. Som tur var fanns det inget äckel där så Troy slapp höra hur oskyldig hund utsätts för hemska hot.

 

Så hade vi ett viktigt planeringsmöte, fattade mycket bra beslut.

 

Vi ska minsann gå till sjön och bada. Var väldigt länge sen det var bad och det var bara för människorna att hänga på.

 

Jenna sa att hon hade inte badat på flera år så hon slängde sej i och simmade. Jag anser att just nu räcker det att doppa tassarna och dricka.

 

Blev en hel del bad. Jag och Moha kollade mest medan vi doppade tassarna. De andra kan simma runt hur mycket de vill.

 

Basse gjorde stora väldigt nödvändiga gropar. Vet inte vad han har för plan med dom men det är säkert nåt viktigt.

 

Lekte mer och grejade med en massa annat viktigt nu när vi var en stor flock. Livet är ännu roligare då.

 

Sen slutade det så här. I en av Basses skogsbackar så blev vi fångar vid ett träd. Nu var det nämligen dags igen att filma delar av Basses utbildning till svamphund. Hur många filmer som matte kastade när de hamnade i datorn ska vi tala tyst om. Men det blev ett par snuttar i alla fall.

 

Vi har minsann sett att Basse fick en massa ost. Det är faktiskt våran hundliga rättighet att få ost när vi passat träd.

 

Självklart fick Moha och Troy också, det finns en viss rättvisa i hundlivet i bland.

 

Slut på dagens övningar, nu ska vi hitta på nåt annat en stund.

 

Men titta vi hittade Bassehusse. Mycket trevligt och Basse blev så glad att träffa sin husse som han inte sett på hela helgen. Umgicks med honom och lyssnade på en massa mänskligt tråkprat.

 

Jaha undrar om de är klara snart? De håller på och bestämmer nåt. Visade sej att det var ett bra beslut för Basse skulle hänga med mej på eftermiddagen också. Så skulle vi kopplas för att åka hem. Matte ska jag skicka till optikern för hon höll på att sno Moha i stället för Jenna. Hur skulle människor klara sej utan vår tillsyn? Det skulle vara fullkomlig katastrof.

Hem och sov ett tag innan det var dags för eftermiddagsrunda. Hämtade upp Jenna också, blev en sån där trist sån när vi inte mötte några vi känner. Men när vi skulle ut så hoppade Basse ur soffan och landade lite tokigt så han haltade lite. Får se hur det blir i morgon om han ska ha vilodag med sin husse eller hänga med oss. Det gäller att hålla reda på benen.

Av Wilma Border collie - 12 juli 2020 18:09

Hundlivet är alldeles toppenbra.

Bassehusse jobbade så länge i går att det bestämdes att Basse skulle sova kvar hos mej. Mycket trevligt, jag gillar när han sover kvar.

Nackdelen är väl att vi missar morgonbuset eftersom vi måste göra morgonrundan som fångar.

Sen var det dags att åka hem till Basse för dagens hundträff. Då blev det ännu bätter för vi hämtade minsann Jenna, alltså äntligen full flock igen.

 

Så nu ska vi leka en massa i väntan på att kompisarna kommer.

 

Matte spolade nytt vatten i våran plaskdamm. Mycket osäkert om hon skulle klara av det så Basse såg till att kontrollera så det verkligen gick rätt till. Märkligt nog så fick hon vattnet på rätt ställe.

 

Nu så kommer det många kompisar, mycket trevligt. Kommer att bli en bra förmiddag.

 

Jenna kollade också att matte lyckats få vattnet på rätt ställe. Enligt Jenna var det alldeles utmärkt att ligga i det så det var godkänt.

 

Basse han klev runt på bordet och försökte dela ut en massa psussar. Vet inte varför  Labrador SAlice husse inte alls ville ha några såna. Känsliga människor.

 

Massor med lek naturligtvis. Här har Ricki, Mikko och Basse lyckats kasta stackars Labrador Alice i backen, fast hon var uppe lika fort igen.

 

Snälla Moha och Troymatte vi vet att du har det där supergoda godiset och vi svälter!! Hade tur och fick sånt.

 

Hade en del mingel runt plaskdammen också. Jag brydde mej inte om det vattnet, kollade baar när de andra använde det.

 

Nästa offer för Basses attacker var Berner Alice matte. Basse hade inte så stor framgång där heller.

 

Som sagt det gäller att hålla koll på människorna för det kan bli gott godis vilket vi verkligen behöver ha.

 

Fortsatte med en massa lek och skoj, men helt plötsligt hade den där kvarten gått igen och alla kompisar skulle hem. Vi hundar behöver ta en rejäl diskussion om hur vi ska lära människor det där med tid.

 

 Fast jag, Jenna, Basse, Moha och Troy hannleka lite mer för männsikorna skulle nåt med tråkgrönsakerna.

Åkte hem, somnade gott.

Så skulle vi på nästa grej.

 

Så Flocken är samlad och vi har blivit skjutsade för vi ska kolla en skogsbacke.

 

Jodå det gick bra, för det fanns kantareller där som jag snyggt markerade.

 

Helt okej storlek på dom också.

Hörde att matte pratade i telefonen, men vi brydde oss inte. Fick bara höra att nu skulle vi vidare.

 

Detta blir bra, jag och Jenna vet nåt som inte Basse vet. Han har förövrigt aldrig varit här.

 

Ut från huset kom Kasper och Maria. Trevligt men det brukar hända ännu trevligare saker här.

 

Jenna placerade sej på bordet för Ann Marie kom med en skål med godis. Sånt behövs i mängder eftersom vi alltid får för lite.

 

Nu är det ordning i tillvaron! Silverfatet med korv har kommit fram. Jag har berättat för Basse om det men nu fick han uppleva det. Korv det ville han verkligen ha.

 

Alltså vi har inte ens letat tryffel och får denna utsökta servering. Kan vi möjligen få åka hit tre gånger om dagen?

Men så kom grannen och ville att vi hundar skulle kolla på hans tomt.

 

Tryffelsök pågår, detta kan jag och Jenna blev en stjärna på det förra sommaren.

 

Så där tryffelhundarna har jobbat. Framför mej så ser det ut som en liten fläck med bar jord och där sitter den.

 

Matte petade först upp en liten bit som Basse fick prova att lukta på. Det klarade han alldeles utmärkt.

 

Duktig blivande tryffelhund får ost, det ska löna sej att jobba.

 

Här är dom årets första, med tur så hittar vi många fler.

 

Basse fick prova att lukta på de stora tryfflarna också. Blev ingen bra bild på det,. men han kommer att klara detta alldeles galant med lite mer träning.

 

Jag och Jenna hittade på ett ställe till, den syns precis bredvid min tass. Mycket trevligt att kunna jobba med detta igen.

 

Basse hade nåt viktigt samtal med Kasper, sånt där oss hanar emellan så jag och Jenna lyssnade inte. Men sen var det dags att åka hem igen.

Skönt att komma hem för vi var bra trötta och Basse han var så trött att han somnade och snarkade.

I morgon då ska vi göra saker. Vi är hela Flocken och Basse ska filmas igen för den där onlinekursen i svampsök. Blir säkert ytterligare en mycket bra dag.


Av Wilma Border collie - 11 juli 2020 17:53

Dagen började alldeles osannolikt bra. Jag var inställd på en ensam trist morgonrund och sen passa dörren i några veckor innan det skulle vara dags att åka till kompisarna.

 

Titta! Klockan är strax efter halv åtta och jag är minsann och hämtar Basse, alltså precis som det ska vara. Hade tydligen missat att lyssna på nåt telefonsamtal igår om att Bassehusse skulle jobba i dag. Vi lekte en massa precis som det ska vara.

 

Matte hittade ett par chapinjoner på gräsmattan. Trevligt nu är de på gång, jag hittade massor där förra året.

Jag och Basse åkte hem till mej, käkade frukost och vilade oss i form eftersom vi visste att kompisarna väntade.

 

Så där nu är vi tillbaka hos Basse, bara att vänta på att det kommer fler som vi kan ha skoj med.

 

Är det inte aktuellt att gå till sjön så går det lika bra att låtsas bada i plaskbaljan. Basse är inte dum han inte.

 

Så där vi behövde bara vänta några minuter så kom Labrador Alice, mycket trevligt. Naturligtvis mötte vi och hälsade henne ordentligt välkommen.

 

Kom fler och fler hundar, mycket trevligt. Massor med lek och mingel precis som det ska vara. Vi har alltid tassarna fulla med en massa skoj saker.

 

Basse har ibland märkliga intressen. som detta. Jaga en stackars gräshoppa i diket. Nu klarade sej gräshoppan och Basse fick ge upp.

 

Sansa som inte har varit med på väldigt lång tid kom. Mycket trevligt och hon blev omgående kompis med lille Rozzo.

 

Alice, Mikko och Tilly hade nåt väldigt viktigt att diskutera. Det är så när det alltid går alldeles för många evigheter mellan våra träffar.

 

Ricki har kommit på att bord kan ge godis så han provade. Jag tror att han fick nåt, detta med bord är en mycket viktig hundkunskap.

 

Fast Dvärgschnauzer Charlie gjorde det enklare för sej och tiggde från Sigges människor ihop med Alice och Rozzo.. Var lönade det också.

  

Sankt bernhardsvalpen som helt plötsligt blivit en stor kille kom också. Var länge sne han var med så det var trevligt men han fatsnade hos Sansas människor.

 

Fast han var med och lekte och minglade också. Gäller att hinna umgås med alla ordentligt.

 

En massa lek och mingel kräver energi, då är det väldigt bra att vandra runt bland människorna och kolla om nån kan tänkas sej att ge en eller flera svältande hundar nåt att äta.

 

När det nästan var dags att skiljas åt så kom Primo och Mezzo förbi och sa hej. För en gångs skulle så fastnade Primo på bild.

Sen hade den där kvarten som människorna påstår är lång tid passerat, alla skulle till sina hemma.

Jag och Basse trodde att vi också skulle hem men...........

 

Underbart, vi är skjutsade till våran allra bästa Grisöronaffär. Nu ska vi shoppa var många år sen sist. Att matte påstår nåt annat är bara att glömma hon har ingen koll på tiden.

 

Nu så gäller det att kolla vad vi ska shoppa, allra helst det mesta i affären.

 

Jag snattar inte alls! Jag ägnar mej åt kvalitetskontroll av lösgodiset, mycket viktigt att kolla så det är riktigt gott vilket det självklart var.

 

Basse kollade tuggbenen och hittade några nyinkomna som verkade väldigt smarriga. Det är bra när vi kan dela upp kontrollerna.

 

Hallå Magnus vad gör du? Snåla matte påstår att vi har shoppat klart, vi behöver vårt shoppinggodis.

 

Så ordning i tillvaron vi fick gott shoppinggodis.

Såg att matte hade handlat nåt som inte vi valt men om ett par dagar är det en speciell dag och då får jag present så det var säkert sån.

Hemma så sov vi ett tag.

Gick på eftermiddagsrunda, tråkig sån eftersom vi inte träffade några vi känner.

Fick i alla fall väldigt goda ben med kycklingsmak när vi kom hem.

Basse är fortfarande kvar hos mej så vi ska nog gå en runda om en stund.

I morgon är det dags för kompisar igen.




Av Wilma Border collie - 10 juli 2020 18:00

Började med en ensam morgonrunda, fast jag träffade faktiskt Rocky och det var länge sen. Vi har inte setts sen innan jag hamnade i Hormonhäxefängelset. Var alltså väldigt trevligt att ses igen.

Var hemma ett tag innan det var dags att hämta Jenna.

 

Så nu ska vi hitta Basse så vi äntligen kan vara Flocken igen, var alldeles för länge sen.

 

Ni kan göra nåt annat, jag tänker faktiskt leka med Basse Fågel alldeles på egen tass. Fast vi hade en massa skoj alla tre också.

 

Fattade beslutet att vi skulle gå till sjön, var ett tag sen sist.

 

Matte trodde först att hon hade hittat en champinjon men det var en Äggsvamp. Men alla svampar som kommer är trevliga efter ovädret med hettan och torkan.

 

Vissa badade som om de inte hade sett en sjö på flera år. Vadå det är inte oväder då är inte bad nödvändigt i min värld.

 

Ja, ja jag kan väl sällskapsbada lite då. Typ doppa tassarna och dricka vatten.

 

Ja, ja en del medlemmar av Flocken har märkliga saker för sej. Bättre att stå på bryggan och kolla.

 

Dragkamp om Fågel i vattnet, det kunde de ha haft på land så kunde jag ha varit med. Tror inte att det går lika bra i sjön.

 

Basse vann och drog i väg med vinsten i hopp om att bli jagad. Jodå både jag och Jenna jagade honom och vi vann båda två ett par gånger.

 

Efter en massa mer bad så måste man torka sej. Nackdelen med vatten att vi blir så blöta. Basse fick jobba ordentligt för att få pälsen torr.

 

Så skulle vi enligt matte hålla oss undan en stund så det blev godissök på ett ställe. Finns inte minsta lilla smula kvar.

 

Anledningen till att vi inte skulle vara i vägen. Det kom en flygande båt, eller om den kom med en av Bassehusses maskiner.

 

Efter lite grejande var båten på plats i sjön. Vi blev erbjudna att åka med på en tur. Med hjälp av en del ost och annat godis så lurades Jenna i den. Jag var först lite tveksam men lockades i jag också. Faktiskt så lärde Ossy mej det här med att åka båt.

 

På bryggan står han som vägrade åka båt. Nä, nä inga såna dumheter inte, Basse vägrade att hoppa i.

 

Jenna tyckte att det var väldigt spännande att åka med Basses båt och kolade noga på allt.

 

Jodå det är helt okej detta och båten har nån elmotor så den går så tyst att den knappt hörs.

 

Vackert var det enligt matte med alldels spegelblankt vatten. Att det hoppade upp en massa Vithajar över utan är en annan sak, de visst väl att hon var nära och tänkte anfalla,

 

Jenna hade planer på att hoppa i och simma. Men det satte den ondsinta matte stopp för. Hon hade minsann badat massor ihop med Basse.

 

 Ni ser det där svarta molnet, det är Åskar och han hade massor med åsikter men tyvärr ganska långt bort.

 

Jaha och där står Båtvägraren Basse och väntar på oss tikar som faktiskt tyckte att det var trevligt med en båttur.

 

Locka och locka ännu mera. Jag och Jenna förklarade att det är trevligt att åka båt och den där osttuben var framme länge.

 

Så där även en Båtvägrare kan ändra sej även om det gick åt massor med godis, ost och beröm. Det var faktiskt helt okej att åka en tur på sjön.

 

Tillbaka på land och matte påstår att vi ska till bilen för Åskar var närmare nu. Lekte en del för vem vet när vi får göra det igen?

Åkte hem och inte kom Åskar inte, bara några fjuttiga svampvattendroppar.

Slappade ett par timmar, åka b¨åt är tröttsamt.

Sen var det dags för eftermiddagsrunda, hämtade Jenna och en stort svart moln syntes. Vi gick en sväng, sån där tråkrunda för vi träffade inga vi känner.

Hann hem sen kom Åskar på besök. Matte satte sej på balkongen, hon är inte klok sitta där och titta på blixtar och lyssna på Åskar. Jag och Basse höll oss inne och tittade på den galna människan, dessutom föll det svampvatten alltså farligt att vara ute. Men efter en massa oväsen så drog Åskar med följe vidare.

Nu ska jag snart hämta Jenna för en kvällsrunda. Sen ska jag vila mej i form för i morgon är det ju äntligen lördag, alltså en massa mingel och lek med kompisar igen.

Förresten så kommer nog det som filmades i går att sändas på måndag, han som gjorde inslaget ringde matte och sa det.



Av Wilma Border collie - 9 juli 2020 17:59

Här har det varit tassarna överfulla hela dagen.

Började i morse med att min mage var i olag, sånt som händer i balnd. Men jag hämtade Basse och vi lekte som vanligt en del.

Hemma så fick jag nåt nytt. Kaninmage, var med matte och köpte så för ett tag sen för det ska vara bra om magen bråkar, Gott var det, väldigt gott, det tyckte Basse också för han fick en bit han med.

 

Trevligt den här skogen har jag inte varit i sen i höstas. Basse har bara varit med här en gång så vi insåg att vi skulle ha massor att göra.

 

Fortsatte in i skogen, fångar eftersom vi tittade och vädrade alldeles för mycket åt ett håll där det ibland kan vara Vilda grisar. Ursäkte suddet på bilderna men det var nån skit på linsen som det tog tid innan matte upptäckte.

 

Tråååk! Matte pratar i telefonen, vi är fångar och Basse vill leka. Vi lyssnade inte för vi antog att det var ointressant mänskligt tråk.

När hon hade pratat klart så talade hon om att vi skulle minsann träffa TV på eftermiddagen. De ville göra ett inslag om svamptillgången och svamphundar. När det handlar om sånt då ringer TV, radio och tidningar till matte.

 

Lämpligt för bara en stund efter det där samtalet så hittade matte (jag var upptagen med annat) en liten Karl Johan. Bra nu börjar svampvattnet verkligen att göra nytta.

 

Äntligen på fria tassar nu ska vi kolla massor med viktiga saker och jag har en hel del att visa Basse. Sånt där som bara angår oss hundar.

 

Vi hade tassarna överfulla med allt som skulle kollas. Under många månaders frånvaro så hinner det hända massor.

 

Här inne har jag många bra spanställen. Var tvungen att kolla dom, men inte en endaste lite Ekorre var hemma. Hade tänkt ha diverse samtal med dom jag.

 

Basse han hade fullt upp med att kolla massor för i den här delen av skogen har han aldrig varit med.

 

Jag har jobbat och hittat små kantareller och Basse han kollar noga hur jag gör. Fick självklart en massa beröm och ost.

 

Många små fina fanns det. Bra för det händer att jag har kurs för blivande svamphundar här och det är bara en dryg månad kavr till första kursen.

 

Titta en massa underbart lervatten!! Fick bara höra att jag skulle inte alls ut och lera ner mej och det skulle inte Basse heller. Nåt med det där med TV.

 

Dålig bild men årets första kremla. Men den bor kvar i skogen för den var överfull med hyresgäster.

 

Jag visade Basse en massa mer viktigt i skogen. Matte pratade mer i telefonen med den där från TV. Att det ska behöva planeras så mycket när människor är inblandade.

 

Dags att gå till bilen. Om det inte varit för det där med TV skulle vi ha gått en annan lång runda men den får bli en annan dag.

Hemma så slappade vi medan matte grejade.

 

Hej så det är du som ska filma oss. Visade sej att han faktiskt filmade Sigges TV debut för 7 år sedan.

 

Inne i skogen så fick vi sitta på en sten med matte bredvid oss. Så var det en massa prat om svamp, vad som finns nu och vad som kommer. Basse fick visa hur man nosar på en svamp och får godis.

 

Så här såg det ut ganska länge. En massa prat och ett gäng omtagningar när saker inte gick bra. Sånt är tydligen väldigt roligt i människors värld. Jag har varit med och filmats för TV då för två år sedan när japanerna var här. För Basse var det första gången och matte har tappat räkningen på alla gånger hon varit med.

 

Va?? Ska jag sitta hos dej utan matte. Nä du det vet jag verkligen inte om jag vill, du kanske planerar hundnappning.

 

Hm, jag ska filmas utan matte eller Basse de har försvunnit långt bort. Just då var två meter många hundra mil.

 

Ja. ja jag kan väl sitta här och se lagom missnöjd ut då. Har ju faktiskt koll på var matte och Basse befinner sej. Behöver sköta mej framför kameran och kolla så det som säjs blir rätt och riktigt. Men försök inte flytta på mej för jag väger tio ton.

 

Detta var bättre, vi filmas medan vi går runt i skogen och jag har stenkoll på matte.

Filmades när jag markerar kantareller och så togs det en massa bilder också.

Detta kommer framöver att sändas på SVT Sörmland, självklart så ölänkar jag till det när det kommer.

När vi kom hem så somnade jag och Basse. Det var jobbigt att vara TV stjärnor.

Kan tala om också att kaninmage det är grejer det, min mage är helt okej igen.

I morgon är vi hela Flocken då ska vi göra nåt vad det nu blir. Men skoj tänker vi ha.



Av Wilma Border collie - 8 juli 2020 18:16

Vanliga början på dagen med att hämta Basse och leka en del.

Var hemma hos mej ett tag innan vi skulle till skogen Fast vi fick vänta för det kom ett moln och lämnade av en massa mer välbehövligt svampvatten.

 

Så framme i skogen, dags för veckans koll på Sörmlandsleden av skärmskyddet och en del annat. Det vandrar så otroligt mycket människor nu att det behöver kollas ofta. Tyvärr  är det många som lämnar en massa sopor både där och i skogen.

  

Titta vad bra sa matte, nu syns det blå fläckar på himlen så det blir inte mer svampvatten just nu.

 

Blev visst mera, men lägligt nog precis när vi kommit till skärmskyddet. Här kan jag sitta utan att bli skadad av nedfallet.

 

Basse kolade om det varit några hundar på besök, hade det inte. Matte läste gästbok och plockade lite skräp och stoppade tillbaka saker i brevlådan.

 

Basse kan göra nytta. Jag skickade honom för att kolla om det slutat regna, det jade det gjort så vi skulle fortsätta.

 

Så där nu ska vi göra en massa viktiga hundsaker fast vi började med att leka en del.

 

Gick genom skogen och kollade så allt var som det skulle, det var precis som det ska vara bara väldigt blött efter svampvattennedfallet. Men det blöta behövs.

 

Basses nya hobby är att balansera på trädstammar ovanför eller i sjön. Denna ligger i sjön och han klarade det utan att trilla i.

 

Skulle gå och kolla hur kantarellerna mår, har inte sett dom på ett tag.

 

Jodå de mår alldeles utmärkt av svampvattnet som faller. Syns såna mellan mej och Basse. Han fick träna lite mer på det vi höll på med i går och klarade det med glans.

 

Snart så når de plockstorlek och det finns massor med pyttesmå också.

 

Basse han firade sin träning med att bada, onödigt att bada nu när det är vackert svalt väder tycker jag. Räcker med att dricka.

 

Gick vidare och allt var som det ska vara, tyvärr inga Ekorrar vid mina bra spanställen. Antar att de höll sej undan efter svampvattennedfallet.

 

Jo det är så att det växer en svamp här, jag behöver ost. Det sitter en alldeles för stor och för gammal tegelröd björksopp där,

 

Fick självklart ost och Basse såg till att sno av MIN belöning! Det var faktiskt jag som hittat svampen, han kan inte hitta på egen tass ännu och inte kan han den arten heller.

 

Snor han min ost då snor jag hans ben. Detta kom Basse med, men jag tog hand om det. Mycket gott att gnaga på en stund.

 

Dags att gå tillbaka till bilen. Nu ska vi åka och göra nästa grej.

Vi skulle till det vackra stället där Sigge har sin grav. I dag är det fyra år sedan han vandrade över regnbågsbron.

 

Matte plockade blommor, letade efter en eller flera svampar men det fanns inga nånstans. Alltså fick det bli blommor och en grankotte. Sigge älskade grankottar och la alltid en bredvid svampen han hittade.

 

Det finns männskor som tror att vi hundar inte förstår nåt. Vi förstår allt! Jag satte mej vid graven och Basse stod alldeles intill mej. Här var vi alldels stilla en bra stund, vi vet minsann precis att detta var en speciell stund och Sigges minne ska hedras. Matte blev väldigt, väldigt rörd av detta.

Sen var det dags att åka hem igen, föll lite mer svampvatten men vad gjorde det vi var i säkerhet i bilen.

Sov ett tag hemma medan matte höll på med tråk.

Gick på eftermiddagsrunda, trist sån för vi träffade inga vi känner.

I morgon ska vi nog åka till en skog där vi inte har varit på massor med månader. låter väldigt trevligt.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards