wilmablogghund

Alla inlägg under juli 2020

Av Wilma Border collie - 7 juli 2020 17:46

Dagen började som vanligt med att jag hämtade Basse.

 

Titta! Jag har minsann fått present av Bassehusse. Hörde att han och matte pratade om nåt i går, men eftersom jag hört att Basse skulle hämtas så slutade jag lyssna.

 

Jätteskoj Vild gris som grymtar när jag biter i den. Hade massor med skoj och Basse han gjorde allt för att komma över den.

 

Jag lät Basse låna den en liten stund, vi delar ju på allt.

 

Fast sen tog jag tillbaka den, alldeles perfekt att ligga och tugga på. Den här tänker jag leka mycket med. Tog med den hem till mej.

Var hemma ett tag och matte grejade med en massa innan vi skulle ut igen.

 

Titta så bra! Äntligen får jag umgås med Moha och Troy igen! Det var korkade mänskliga påhitt om att Troy var förbjuden medan jag satt i det eländiga Hormonhäxefängelset. Men nu är ju den tiden förbi.

Nu var det nämligen dags för Basse att äntligen få börja träna för att bli svamphund och Moha och Troymatte är snäll och filmar och tar bilder på det.

 

Så på fria tassar och nu ska vi leka en massa. Har hur mycket som helst att ta igen efter all tid när vi inte setts. Dessutom bra för Basse att springa av sej innan allvaret börjar.

  

Hitta hundarna den som kan. Det ska faktiskt finnas fyra stycken ute i gräset, men det är så högt att vi försvinner i det.

 

Inne i skogen och nu gäller det att hålla sej framme. Moha och Troymatte har nämligen supergott godis som hon köper i min bästa Grisöronaffär. Måste komma ihåg att shoppa sånt till mej också.

 

Nu ska vi gå i väg och studera när Basse börjar sin utbildning till svamphund. Vi hade en del planer.

 

Jag hittade en Finluden stensopp men den var alldeles för gammal. Fast jag fick massor med beröm för väl utfört jobb.

 

Men vad händer? Moha och Troymatte binder oss vid ett träd. Hörde nåt om att vi skulle inte alls lägga oss i vad basse och människorna sysslade med.

 

Faktiskt inget synd om oss. Matte trollade fram tuggben till oss så medan Basse tränade med matte och Moha och Troymatte filmade och fotograferade.

Basse han fattade precis vad han skulle göra och jag såg hur han minsann smaskade i sej massor med ost.

Men de bilderna och filmerna får inte jag visa för matte, de är bara till för de som går onlinekursen i svampsök med hund.

Om nån av mina bloggbesökare är intresserad så finns det information och kontaktuppgifter till matte på www.svamphundar.se

 

Äntligen är vi frisläppta. Jag och Moha såg till att få en del ost vi också, behövde belöning efter att ha passat trädet.

 

Passade på att utföra lite hundyoga också, mycket skönt och dessutom gned jag bort en del myggor som försökte stjäla mitt blod. Det behöver jag faktiskt ha själv!!

 

Visade Troy var det finns bra godisstenar. Det är en mycket viktig hundkunskap. Självklart blev det godis och alla provade stenarna.

 

Fortsatte och kollade en massa annat viktigt. Här var det nämligen ganska länge sen vi gick.

 

Leka? Ja vi kanske ska ta en liten omgång då. Bäst att passa på.

 

Detta är en Stinksvamp, det luktar rejält illa och kallas ibland för Liksvamp på grund av sin lukt.

 

Basse funderade om den kunde löna sej att markera. Men nä Stinksvamp vill ingen ha och matte hindrade honom från att komma på idén att rulla på den.

 

Gick spårvägen tillbaka. Trevligt för det var länge sen vi gick den, fanns en del intressanta dofter. Går en del hundar där. Men vi var fångar eftersom spårvagnarna var ute och körde.

 

Blev erbjudna att bada, men det var bara Basse som var intresserad av det. Jag ville ägna mej åt bryggkoll men inte så enkelt när jag var fånge.

Följde Moha och Troy hem och där råkade jag hitta ett utsökt gott revben som jag självklart åt upp. Såna ska inte ligga och drälla.

Hörde att om några dagar så ska vi träffas igen för då ska Basse fortsätta att utbildas och det ska filmas och fotas mera.

Hemma så somnade Basse och sov så djupt att han snarkade. Det tar på krafterna att lära sej nya saker.

Fast han vaknade när det var dags för eftermiddagsrunda. Träffade ett par människor vi känner annars var det en tråkrunda.

I morgon har vi andra saker att göra, gillar när det händer saker varje dag.


Av Wilma Border collie - 6 juli 2020 17:50

Mycket bra dag detta.

I morse fick jag åka och hämta Basser och vi kunde ägna oss åt en massa trevligt morgonbus.

Var hemma hos mej, käkade frukost och pratade en del om viktiga hundsaker.

Så hämtade vi Jenna för nu skulle vi minsann till skogen allihopa.

 

Hamnade i Engelska skogen för nu äntligen hade det där låset kommit. Det beställdes för länge sen, Postmord stal det och skickade en tom förpackning. Matte bråkade mycket med nåt ställe innan nytt kom. Men nu nytt lås och ny kod så kanske det är slut på olåst lås.

 

Äntligen är matte klar med låsfixandet och vi ska vidare. Men stackars Basse och Jenna de har minsann inte fått leka på många månader så de hade inte ens tid att vänta på friheten.

 

Vi fick vara fångar för det gick en före oss med en hund som hatar andra hundar. Basse lät sej inte hindras av fångenskapen utan kastade sej i bäcken i alla fall.

 

Vadå vänta? Vi har bråttom! Men matte tyckte att det var bättre att den med den hundhatande hunden hann i väg en bit.

 

Så äntligen på fria tassar, nu ska vi springa. Vi har inte sprungit och lekt på många veckor, alltså massor att ta igen. Att matte påstod att vi lekte en massa hela helgen det vet vi absolut inget om, hon förväxlar oss säkert med andra hundar.

 

Nu är det bäst att övervaka noga. Basse har kastat Jenna på rygg. Undrar hur detta ska sluta?

 

Så klart Jenna gav igen och slängde Basse på rygg. Han borde ha lärt sej att han kan inte ostraffat drämma Jenna i backen.

 

Matte kollade så allt var okej med huset och en del annat tråk. Vi lekte mer fast här är jag polis. Basse utmanar ödet nu igen.

 

Perfekt vi är klara vid huset och ska ta en sväng i skogen. Här har jag massor med bra spanplatser, de ska jag minsann kolla.

 

Fast först ägnade vi oss åt en massa skoj skogsspring. Matte försökte ta bilder på det men det blev mer träd än hundar på de bilderna.

 

Svampvatten kan minsann åstakomma underverk i våra skogar. Basse och Jenna hittade en grop fylld med ljuvligt lervatten. Såna måste provas rejält.

 

Jag hittade en annan. Passade på att dricka, lervatten är väldigt gott, mycket bättre än vattnet ehmma i vattensskålen.

 

Fick inte ha den ifred för Basse och Jenna skulle absolut i och prova, Utföll till belåtenhet. Alltså alla vi hundar som förstår nyttan med lervatten uppskattar verkligen att de har återkommit. Fler såna här till oss.

 

Vi firade våra fynd med en massa lek. Må det hälla ner mängder med svampvatten så de fortsätter att fyllas på.

 

Jenna hittade en lite pöl. Det går lika bra att ligga i vattnet för att njuta av det enligt henne.

 

Ett av mina bra Ekorrspanställen, undrar om jag kan ha tur idag?

 

Men kan ni sluta ha pinnkamp precis här där jag tänker spana? De kunde inte alls tänka sej att sluta så jag gav upp planerna på span.

 

Tillbaka vid torpet kom Basse ihåg att han minsann lyckats gräva upp och döda en sork här för några veckor sen.

Alltså försökte han upprepa bedriften, men idag lyckades han inte.

 

Skulle gå samma väg tillbaka. Men nu har vi minsann hittat saker, jag och Jenna jobbar.

 

Titta kantareller!! Fanns  ännu mer än de som syns på bilden.

 

Jenna har hittat flera i gräset och Basse han är så intresserad av hur vi gör. Han vill så gärna leta svamp han också.

 

Under hans mage sitter det en kantarell och i morgon då är det slut på hans väntan. Då ska han få börja utbilda sej.

 

Fångar eftersom vi är nära bilen och stora vägen. I dag fick vi gå istället för att åka bil till torpet, mycket bättre när matte inte ska släpa på en massa saker.

 

Tur att vi kom till bilen när vi gjorde för det började falla en massa svampvatten. Nu slapp vi skador eftersom vi var i säkert förvar.

Lämnade Jenna åkte hem, käkade lite och sov gott.

Hämtade upp Jenna för eftermiddagsrunda, hade tur och träffade Mikko en snabbis men det blev kort för det kom en massa moln som såg ut som de tänke släppa massor med svampvatten.

Vi hade tur och klarade rundan innan det kom nedfall.

Nu ska jag hämta Jenna om en stund för en kvällskiss.

I morgon då blir det lite annorlunda för då ska Basse påbörja sin utbildning till svamphund. Dessutom ska vi hänga med Moha och Troy för deras matte är snäll och filmar när matte har kurs med Basse. De filmerna ska användas i en onlinekurs som matte ska ha i svampsök.



Av Wilma Border collie - 5 juli 2020 17:47

När jag var ute på min trista ensamma morgon runda så försökte det falla svampvatten, men det slutade och jag slapp skador.

Väntade hemma i evigheter medna jag noga passade dörren innan matte ansåg att det var dags att hämta Jenna.

 

Så där nu är hundlivet precis som det ska vara, vi är Flocken!! Bäst att passa på och leka en massa för människor kan hitta på allt möjligt korkat.

 

Flockspring det är grejer det och jag har redan hunnit ur bild. Basse och Jenna tror att de ska kunna få tag på mej. De misslyckades.

 

Strax efter Flockspringet så kom Rozzo. Trevligt för desto fler desto roligare blir det.

 

Mikko kom och Basse har fått en ny leksak som han stolt visade. Fast visade är fel för han gjorde allt för att reta Mikko med den.

 

Labrador Alice kom, mycket trevligt. Har inte träffat henne på ett tag och hon och Miko körde igång med sina brottningsmatcher.

 

Jenna hon ansåg att det var läge för att bada. Jag hade snott åt mej en boll och vaktade den under bordet. Funderade på om Jenna verkligen visste vad hon sysslar med, bada när svampvattnet hänger i luften.

 

Hej Dvärgschnauzer Charlie trevligt att träffas det var ett tag sen sist. Hade en del att prata om med honom.

 

Jenna lyckades komma över Basses nya fågel och den ville Charlie gärna ha men vågade inte försöka ta den från Jenna.

 

Var bättre att leka med Rozzo istället. De är ungefär lika unga och i samma storlek så de hade massor med skoj tillsammans.

 

Vad händer här då? Behövs ett polisingripande från mej? Ingen fara. Charlie ville leka med Basse, men när Basse började leka så sökte Charlie skydd hos sin husse.. Fast sen hade de en massa skoj. Blev inga bilder på det för matte hade lite bekymmer. Kameran har krånglat så hon försökte fota både med kameran och mobilen. Nu har det löst sej med kameran så hon kunde ha använt bara den.

 

Så kom Kasper och ungefär nu började det falla mer svampvatten. Det kunde ha väntat till vi var klara med alla våra viktiga saker.

 

Jag la mej under bordet igen, skyddade i alla fall lite mot nedfallet.

 

Kasper han sökte skydd under Ann Maries paraply. Smart för att slippa alltför svåra skador.

 

Men Ann Marie hade glömt att ta med godis! Sånt glömmer man inte och jag har självklart berättat för Basse om korven på silverfat. Inte ens det hade hon med sej.

 

Ett allra sista lekryck mellan Basse och Rozzo för nu föll det så mycket svampvatten atta alla ville hem. Jag släppte in Basse och hörde att vi ses i morgon. Bra jag ska alltså hämta honom som vanligt.

Åkte hem och försökte få ordning på alla skador svampvattnet hade orsakat. Tog lång tid.

Sen var det dags att hämta Jenna för eftermiddagsrunda. Först var den helt okej, vi träffade människor vi känner mycket trevligt.

Men sen innan vi hunnit hem började svampvattnet vräka ner igen. Både jag och Jenna hade behövt intensivvård men matte vägrade hämta bilen och skjutsa oss till veterinären. Pratade bara om larviga hundar som absolut inte dör av regn.

Nu ska jag snart hämta Jenna för en kvällskiss och förhoppningsvis låter det bli att falla svampvatten då.

I morgon är vi hela Flocken och då ska vi minsann roa oss rejält.

Av Wilma Border collie - 4 juli 2020 17:46

När jag vaknade i morse så hade det fallit svampvatten under natten och det var behagligt svalt.

Gick på morgonrunda och matte pratade om alldeles underbart väder. Jo det var det men jag visste att det var lördag och kände mej lagom deppig. Träffa kompisar hade varit trevligt men........

Struntade i att passa dörren, la mej i soffan istället innan det var dags att hämta Jenna.

Jenna hämtades och vi skulle åka nånstans, vi funderade på om det var nån trevlig skog vi skulle till.

 

Titta noga på den här bilden. Det finns fyra stycken lekande små Harar. Matte stod stilla länge med bilen och tittade på dom. De hade en massa skoj jaktlekar, precis såna som vi hundar också leker.

 

Jenna upptäckte dom och ville väldigt gärna vara med i deras lek. Kunde hon glömma enligt matte så intressant skulle det verkligen inte blir. Jag funderade mest på varför vi befann oss vid skidbacken för den vägen leder nämligen till Basses hemma.

 

Men kan detta vara möjligt?? Vi är hos Basse och det är lördag. Insåg att jag är utsläppt ur det eländiga Hormonhäxefängelset. ÄNTLIGEN!! Nu är det bara att vänta på att det kommer kompisar.

 

Jag och Jenna hade en del diskussioner om vem av oss som skulle ha bollen. Självklart var den min och Jenna ansåg att den var hennes.

 

Strunt i bollen nu kommer det nån. Jag som före detta fängelsekund har inte träffat kompisar på evigheter.

 

Trevligt det var lille Rozzo som kom. Hälsade självklart välkommen, har inte träffats på flera år.

 

Så kom Mikko, honom har jag faktiskt fått träffa trots fängelset men nu var det ett tag sen sist.

 

Pratade en massa mer med Rozzo, han har massor att lära sej om hundlivet. Jag delade med mej en del kunskaper och eftersom han ska vara svamphundelev hos mej i augusti så berättade jag en del om svampläget också.

 

Flera! Både Sigge och Kazper inte träffat nån av dom på väldigt länge, mycket trevligt. Varför kom jag på idén att vara Hormonhäxa det här är så mycket bättre.

 

Jenna gav upp den där bollen som var så viktig när det bara var hon och jag. Nu var det en annan leksak som var viktig i stället.

 

Jag sprang en del med Mikko. Sist vi träffades var det sånt där fruktansvärt oväder så då orkade ingen leka. Bäst att ta igen det.

 

Så där, nu är även Basse ute och han, Sigge och Kazper hade nån märklig tävling om vem som kunde kissa mest och högst på en ensilagebal. Typiskt hanar att hålla på med sånt.

 

Fast sen bestämde sej Jenna för att jaga Basse. Vi har inte varit Flocken på flera dagar, alltså mycket att ta igen.

 

Blev faktiskt lite flockspring också. Sånt är alltid skoj och vädret var alldeles perfekt för sånt.

 

Trevligt nu kom Leonberger Peggy också. Har inte träffat henne heller på evigheter. Vi var inte så många hundar idag eftersom svampvattnet hängde i luften, men vad gör det huvudsaken är att vi har skoj.

 

Hej Tilly, dej har jag inte heller träffat på länge. Hade tassarna fulla med att hälsa ordentligt på alla och självklart massor att prata om.

 

Ja, jo Jenna är en väldigt snygg Corige, men kanske inte precis på den här bilden. Hon har sett bättre ut.

 

Mycket mingel och lek överallt var det, precis som det ska vara. Vi har alltid tassarna fulla.

 

Jenna och Basse hade också en diskussion om bollen. Nu var den helt plötsligt Jennas viktigaste ägodel igen. Jag var upptagen med nåt annat så jag vet inte vem som vann.

 

Kollade en liten stund och då hade i alla fall Basse övertaget. Men Jenna springer väldigt fort.

 

Om man korsar en Dalmatiner med en Golden retriver så blir resultatet detta. Ett tvåhövdat monster med fyra framben och ett bakben.

 

Äsch då, det har börjat falla mer svampvatten. Visst det behövs enorma mängder men det kunde vänta tills vi var klara med allt viktigt.. Hann med en del mer men inte alls så mycket som vi önskat.

 

Nu faller det massor så alla tänker åka hem. Basse han sprang till sitt hus och ville bli insläppt för att inte drabbas av en massa svåra skador. Han hade tur och blev insläppt.

 

Jag och Jenna hamnade i livsfara, det var minsann många långa meter till bilen. Ett rent under att vi klarade oss, lite till och vi hade behövt avancerad intensivvård.

Lämnade hem Jenna och jag åkte hem och sov medan det föll massor med svampvatten.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, hade tur för då föll det inte ner åt. Gick en sväng och träffade människor vi känner.

Nu ska jag snart ta ut Jenna på en kvällsrunda också.

Sen i morgon då är det söndag och eftersom jag inte är Hormonhäxa ska jag minsann umgås med kompisar då också.



Av Wilma Border collie - 3 juli 2020 18:05

Blev en sån där eländig ensam tråkrunda i morse. Men jag hade lyssnat noga på människornas tråkprat när Basse hämtades igår så jag visste att bättre tider väntade.

Fick självklart vänta i flera dagar innan matte ansåg att det var dags att åka och hämta Basse. begriper inte varför allt ska ta sån tid. Dessutom rymde hon en stund, tydligen skulle grannen operera bort en önskad fästing på hennes rygg.

 

Så nu är det ordning i tillvaron! Har varit inne hos Basse och käkat lite mer frukost och nu ska vi leka.

 

Matte var upptagen med att titta på nånting som ska bli squash när de blir stora. Människor har märkliga intressen.

 

Så nu är vi på plats på ett ställe där vi ska kolla om det finns kantareller. Har att göra med de där filmerna som ska börja göras nästa vecka där Basse ska utbildas till svamphund.

 

De Finludna stensopparna hade käkat nåt extremt tillväxthormon för de var gigantiska. Säkert överfulla med krälande hyresgäster också.

 

Nu ska vi in i skogsbacken och kolla om det finns nåt spännande. Matte tog den här bilden, stängde av kameran och la den i midjeväskan.

Sekunden senare tittade hon upp och där stod det en Hjort med sin lilla Hjortvalp. Alldeles stilla max fem meter från oss stod de och var så vackra som en tavla. Matte försökte få upp kameran men då försvann de.

 

Titta på Basse. Han ville minsann lära känna Hjortarna närmare men var koppelfånge. En jäkla tur enligt matte, för hon påstod sej veta att hjortar inte alls vill bli vänner med hundar. Undrar hur hon vet det? Vad jag vet känner inte hon några såna.

 

Vi gick vidare i backen, men Basse han hade svårt att glömma hjorten och hennes valp. Han sapande och spanade, men de var säkert långt bort.

 

Matte hittade sån här Vargmjölk igen, enligt henne är de så fina. Trodde det var kantareller vi skulle leta efter.

 

Jodå jag hittade några. Basse blir mer och mer intresserad av vad jag gör med svampen. I dag lyckades han markera alldeles på egen tass. Tur att hans utbildning börjar nästa vecka för han blir nog väldigt duktig.

 

Vi delade självklart på osten, vi hade faktiskt jobbat båda två.

 

Gick vidare och kollade en massa annat. Matte blir alltid lite nostalgisk i den här backen. För snart fyra år sedan var hon hitsläpad av några andra för att inte sitta hemma och sörja ihjäl sej efter Sigges död. Men i just denna backe plingade hennes mobil väldigt mycket. Det var kontakt med mitt gamla hem och det gjordes upp att dagen efter skulle matte komma och träffa mej. Om ett par veckor är det 4 år sen allt det där hände.

 

När vi var klara där så åkte vi till ett annat ställe. Planen var att vi skulle bada och kolla lite annat.

 

Fritt från kossor var det som tur var annars hade vi inte fått vara här för matte. Kollade en massa viktiga saker som om det rört sej hundar och sånt.

 

Mera svamphundsjobb. Nu har jag hittat svampar som jag nog är ganska ensam om att kunna. Sigge kunde dom, men han lärde sej ju 60 olika arter och dit har inte jag kommit.

 

Detta är Gul strävsopp, ganska sällsynt. Växer bara med ek och på några få ställen i landet. Jag har varit med och hittat dom på flera olika ställen där det finns gamla ekar.

 

Här skulle vi ha badat, men det var människor där så det blev inget bad för oss. De verkade inte uppskatta oss.

 

Tredje stället i dag och här vet vi att det är bra och bada. Brukar aldrig vara nån annan här.

 

Eftersom det är vackert väder och inte oväder med hetta så nöjde jag mej med att dricka och doppa tassarna. Basse han simmade som om han inte fått bada på många evigheter.

 

Funderade på om vi skulle leka Hunden på täppan. Men kom på att den leken är roligare om man är flera hundar, alltså struntade vi i det.

 

Matte hittade fina hallon, de första för i år. Jo de var okej att äta vi fick smaka.

 

De här gamla trädstammarna brukar ge ost. Undrar om vi har sån tur idag? Osttillgången brukar denna årstid ofta begränsas till svampfynd.

 

Vi hade tur och fick. Ska alltid ha ost, det är en hundlig rättighet.

 

Fast Basse han storstädade tuben och försökte skruva av korken igen. Han lyckades inte.

 

Lekte en del också, bäst att passa på när vi har chansen.

 

Jaha där håller nån på och bygger en sån där flotte. Matte hittade ett Facebookminne att idag för två år sedan så var jag ute och åkte flotte på Bäversjön med mina engelska vänner. Var mycket spännande att åka flotte.

Åkte hem, hann vara hemma i några minuter så försvann matte.

Nu var hon ute på gatan för det var en liten hund på rymmen som en granne hade hittat. Vi träffade den aldrig för grannen som hittat den gick iväg nånstans med den för att kolla om de kände igen hunden. Sen fick matte höra at den var tillbaka hos sin husse.

 Eftermiddagsrunda och titta vi är hela Flocken! Jenna skulle hänga med oss. Mycket trevligt men vi kunde inte leka eftersom vi var fångar.

Nu ska jag snart gå ut med Jenna en sväng så hon får kvällskissa. Så har jag hört att hon ska hänga med mej hela helgen! Perfekt för jag är trött på ensamma helger i Hormonhäxefängelset. För övrigt har jag lagt ner det där med att vara Hormonhäxa, stökar bara till tillvaron.


Av Wilma Border collie - 2 juli 2020 17:25

Dagen började precis om den ska göra. Jag fick åka och hämta Basse, ägnade oss åt en del morgonlek medan matte gick och studerade gräsmattan efter champinjoner. Hade inte vaknat några.

Så skulle vi åka hem till mej, hann flera meter så tvärnitade matte och försvann ur bilen.

 

Vid en stor tall alldeles nära Basses hemma så hade det kommit tre såna här Kungschampinjoner. Det var dom som utlöste mattes lagon märkliga uppförande. Ofta är de fulla med larver, men de här var superfina alla tre. Bara lite längst nere i ena foten på den största som hade hyresgäster.

Åkte hem till mej ett tag, precis som det ska vara.

Sen skulle vi ut och röra på oss.

 

Nu ska vi på svampturné och den skulle vi inleda på den där lilla ön. Kanske att det kunde finnas nåt där.

 

Hann bara en liten bit så var det dags. Titta till höger om mej där syns det en svamp. Fick massor med beröm.

 

Den här Finludna stensoppen hittade jag. Men den är kvar i skogen för den var överfull med krälande hyresgäster.

 

Jag och Basse kollade en massa viktiga hundsaker. Använder man nosen så finns det hur mycket spännade som helst att hitta. Nåt som människor borde lära sej.

 

Detta är ett bra exempel. Matte såg nåt vitt och började prata om champinjon. Hade det varit en sån hade jag självklart markeat när jag passerade. Begagnade fågelägg är då inget att ha,

 

Jaha bara att vänta då. Basse har dragit i väg efter nåt viktigt, undrar om han lyckas.

 

Nånstans där inne är han och letar efter det där viktiga kohuvudet. Såg honom flera gånger medan han letade och letade. Men huvudet lyckades han inte hitta.

 

 Han kom så vi fortsatte greja med en massa viktigt. Basse studerade sjön och titta vilka vackra blåsvarta moln som syns. Sån är bra för de kan innehålla svampvatten.

 

Gick vidare och diskuterade en massa viktiga hundsaker. Vi har alltid massor med viktigt att prata om.

 

Jag kollade bryggan, mycket viktigt och den var i perfekt skick.

 

Basse han badade och badade. Äsch nu är det inte ovädershett så då är inte bad så viktiga tycker jag.

 

Fast jag gjorde honom sällskap en stund. Tänkte att det var lika bra att vara artig och det var skönt att svalka tassarna och dricka lite.

 

Nu börjar blåbären att mogna, inte så många ännu och efter ovädret och torkan är de fortfarande väldigt små.

 

Lekte en del också. Gäller att passa på när vi får umgås.

Sen sa matte att vi skulle till ett annat ställe för på ön fanns inget mer spännande.

 

Här kan det gå att göra en del svampfynd så vi skulle kolla.

 

Jo en Rodnande flugsvamp hade vaknat. De går att äta, men då ska man vara bombsäker och det är inget som matte vill ha.

  Hittade Vinbergsnäckor som var fullt upptagna med att tillverka nya såna.

 

Så där nu blev det dags att jobba som svamphund igen. Här växer det minsann Bleka kantareller. Fick beröm och godis. Basse är mycket intresserad av mitt jobbande, men nästa vecka blir det allvar för honom med svamphundsutbildningen. Kommer säkert att gå strålande.

 

De här börjar bli stora också, lite mer svampvatten så kommer det att bli alldeles perfekt.

 

Faktiskt så kollade vi en tredje skogsbacke när vi ändå var på svampturné. Brukar finnas en del här, men den var alldeles öde idag.

Åkte hem hann bara vara hemma några minuter så började svampvattnet att ösa ner. Perfekt att vi kommit hem för hade vi varit ute i det hade vi behövt åka till närmaste sjursjukhus för intensivvård.

På eftermiddasgrundan var vi vid Basses hemma. Vi lekte med fribee och grejade med annat skoj medan matte höll på med tråkgrönsakerna.

Har hört att i morgon blir det svampturné på andra ställen.


Av Wilma Border collie - 1 juli 2020 18:02

Blev mycket besviken i morse. Innan jag skulle åka och hämta Basse hörde jag hur matte pratade i telefonen. Var mest intresserad av att hon skulle sluta prata så jag kom iväg för att hämta Basse.

Elände hon hade pratat med Bassehusse som sa att idag var Basse med honom. Alltså blev det en så där trist ensam morgonrunda. Funderade på om jag skulle vara ensam hela dagen.

Men så illa var det inte för när det var dags för längre runda så hämtade vi Jenna.

 

Framme vid dagens skog. Men det svarta molnet som syns bestämde sej för att släppa ut en del svampvatten precis när vi kom. Fick vänta i bilen innan det upphörde, tur att vi inte hunnit ur den för vi undvek att få en massa regnskador.

 

Så inget svampvattennedfall och vi är på fria tassar, precis som det ska vara. Nu ska vi kolla alla viktiga hundsaker, var ett tag sen sist.

 

Det är så torrt, så torrt. Här ska det vara en trevlig bäck men den har Vattentjuven stulit. Dags att den där typen återlämnar allt vatten han stulit.

 

Jenna som ständigt svälter hittade i alla fall gott gräs. Det stillade värsta hungern och hon fick krafter att fortsätta i skogen.

 

Vi kollade massor med saker. Kunde ha hänt allt möjligt spännande sen sist, men allt var som det skulle. Fast svamparna hade inte vaknat alls här.

 

Den där långsamma människan som ska titta på en massa krafs. Vi har stätt här i flera dagar och väntat på vårt godis. Var nära svältdöden.

 

Så där har fått vårt godis så vi fick ny energi för nu ska vi göra viktiga saker.

 

Detta är viktigt. Inspektera bryggor, det kan hända vad som helst med såna. Försökte få med mej Jenna.

 

Detta ansåg Jenna vara mycket viktigare än bryggan, provbada sjön. Jag drack bara vatten och konstaterade att det var lika gott som sist.

 

Så nu är vi klara vid sjön och ska fortsätta. Fortfarande massor att kolla.

 

Fanns en del spår att kolla av, hade rört sej olika djur men inga som var kvar.

 

Detta är en mycket förolämpad Jenna. Hon har precis rullat sej och matte har hotat henne med att hon ska få gå hem om det var nåt äckel. Nu var det bara nån doft som enligt Jenna var utsökt så hon behövde varken tillbaka till sjön eller gå hem. Olaga hot av oskyldig hund kallas det för när matte hotar så där.

 

Bra detta att vara minst två och kunna samarbeta. Nu spanade vi av skogen åt varsitt håll för att verkligen inte missa nåt.

 

Nu är det skarpt läge. Det är en Ekorre där borta! Tänk om det är en som vill umgås med två snygga och mycket trevliga hundar?

 

Ekorre hade minsann haft fest när vi kom. Han kunde väl ha suttit kvar och festat på sin kotte medan han pratade med oss? Men inte han försvann.

 

Men Jenna om vi samarbetar kanske den fattar att vi bara vill umgås. Jag kan ge dej en snabbkurs i Ekorrspan, det är superspännade att spana på dom. Jenna var helt ointresserad och Eklorre sa en massa fula ord på sitt språk och försvann.

Gick till bilen för det var enligt matte dags att åka hem.

 


Men på väg hem så stannade hon vid den där skogen vi missade igår när svampvattnet vräkte ner precis när vi kom dit.

Hjälpte Jenna att kolla hälsningar från snygga hanar. Hade rört sej flera stycken där. Jag är inte intresserade längre och kommer snart att släppas ur fängelset. Men Jenna kommer att bli fånge i Hormonhäxefängelset inom inte alltför avlägsen framtid.

 

Fanns några små nyfödda kantareller i den skogen, annars var det dött.

 

Kollade av en del mer viktigt, tyvärr som fångar men just här är det inte lämpligt att vi är på fria tassar. Hittade inget av värde tyvärr.

Lämnade hem Jenna och jag åkte till mitt ensamma tråkhemma utan sällskap.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda. Hade tur för Susannes affär var öppen så vi fick godis och lite välbehövligt umgänge. 

I morgon hoppas jag att det blir som vanligt med att hämta Basse på morgonrundan och att vi kan hitta på nåt skoj sen. 


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards