wilmablogghund

Alla inlägg den 27 juli 2020

Av Wilma Border collie - 27 juli 2020 18:04

Började som vanligt med att hämta Basse. Medan vi lekte så försökte matte lösa problem, hennes nycklar var spårlöst borta. Basses hemma har kodlås så han drabbades inte av de försvunna. Matte letade i alla fickor och i bilen inga nycklar.

Åkte hem, med ett snabbt stopp för att hämta några Kungschampinjoner som stod och drällde i skogskanten. In till mej skulle vi komma trots de spårlöst försvunna nycklarna, nåt med hjälp av grannen. Bara det att när vi kom hem så dörren var ordentligt låst men nycklarna hade den förvirrade lämnat kvar i låset!! Finns det möjligen nya minnen att köpa till människor??

Sen var det dags att samla ihop Flocken, alltså äntligen dags för Jenna att hänga med igen. Vi skulle till en skog där jag och Jenna inte varit på många, många evigheter och Basse aldrig varit med.

 

Ännu bättre när vi var framme så visade det sej att Moha och Troy hade följt efter oss. Visst jag och Jenna hörde att Basse pratade om en bil som förföljde oss men vi brydde oss inte.

 

Nu ska jag och Jenna visa alla viktiga saker i den här skogen, i bland finns det massor med skoj här.

 

Matte hittade årets första Blodriskor, men de bor kvar i skogen för alla var fulla med hyresgäster. Brukar bli bättre senare när det är trevligare svalare väder.

 

Finns en mycket trevlig bäck där för hundar som vill vårda pälsen genom lerinpackningar. Titta på Jennas normalt vita baktassar, alldeles svarta och väl inpackade i lera.

 

Basse var lika fin han. Troy gjorde samma sak men eftersom han är svart så syns det inte på honom hur inpackningarna sitter. Bara jag och Moha som avstod.

 

Kollade en massa i ett kärr. Här brukar det kunna gå bra att jobba men i dag var det alldeles övergivet inte minsta lilla svamp hade visat sej.

 

Hade en viktig diskussion om vad vi skulle hitta på. Jag och Jenna kollade med de andra tre om det var nåt speciellt som de ville se.

 

Kom fram till att vi skulle börja med att se till att vi fick godis så vi orkar med alla viktiga hundsaker. Så käkade alla utom jag blåbär också. Finns massor med såna i alla skogar nu.

 

Det fanns en plan om att Basse skulle ha filmats mer för svampsökskursen onlne. Men den här skogen hade svampbrist.Frånsett de larvangripna Blodriskorna fanns bara den här gamla torra Citronslemskivlingen. Film får det bli en annan dag istället.

 

Vi hade faktiskt fullt upp precis hela tiden, jag och Jenna som kan skogen hade en massa att kolla och de andra tre skulle undersöka allt nytt.

 

Visst är de söta Jenna och Basse ser så vänliga och rara ut eller så har de en släng rabies. Bara en del av nån skoj lek som de höll på med.

 

Moha är lite mer drottninglik så hon spanade av skogen från en sten. Hörde att hon sett massor med intressanta saker. Desuutom pratade matte om nån annan väg långt bort i den här skogen som vi ska ta vid ett annat tillfälle.

 

Stackars Jenna drabbades av mattes sedvanliga hot. Vill du gå hem? Vad rullar du i? Var ingen fara inget som stank så hon slapp långpromenad hem.

 

Nå? Tänker ni komma i dag eller?? När ska människor inse att det är korkat att dra benen efter sej. Man kan missa en massa viktiga saker.

 

Har var det trevligt om nu inte Vattentjuven härjat och stulit så mycket vatten skulle det ha varit ännu bättre här. Men vi kunde i alla fall springa en massa och kolla viktiga saker.

 

Sånt här anser matte vara trevligt att det finns en massa omogna Tranbär, kanske ska plockas såna i höst hörde jag nåt om.

 

Basse la mycket tid på sin nya hobby försöka fånga gräshoppor. Han misslyckas alltid.

Sen var det dags att åka hem igen vi hade varit länge i skogen.

Lämnade hem Jenna och när jag och Basse kom hem drabbades vi av passa huset. Rottis Hlega behövde ut och kissa.

 

I fredags var det intervju igen och idag är det med i tidningen så här ser det ut om alla korkade människor som slänger sopor överallt.

 

Denna bild är talande. Så klart vi hundar också blir trötta på alla människor som skräpar ner i våra skogar.

Skulle på eftermiddagsrunda och var övertygade om att vi skulle hämta Jenna. Nä sa matte som påstod att hon minsann sett att Jennas matte hade kommit hem.

Blev alltså en tråkrunda utan att vara hela Flocken.

I morgon så ska vi hitta på nåt annat, nån skog ska vi till får se vad vi hittar på.




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards