wilmablogghund

Alla inlägg under juli 2020

Av Wilma Border collie - 23 juli 2020 18:03

Vanliga morgonrutinerna med att hämta Basse och leka en del.

Åkte hem till mej och funderade på vad vi skulle göra idag. Då drabbades vi av passa hsuet, kommer snart sa matte och försvann. Nu var hon tillbaka ganska fort för det var Rottis Helga som behövde ut och kisssa.

Sen skulle vi ut och åka enligt matte så väntade arbete.

 

Aha, det här blir bra, vi ska leta Stjärnhovstryffel och här serveras det korv på silverfat. Alltså lika bra att börja jobba.

 

Här Basse ska du markera, jag har hittat en. Basse fattade snabbt och markerade.

 

Den syns precis framför min tass. Det är bäst att varaövertydlig eftersom människor av naturen är ganska korkade och lätt missar viktiga saker.

 

Så matte har petat upp den ur jorden och vi har fått vår ostbelöning för väl utfört jobb.

 

Stor och rejäl, matte har vägt den och den väger nästan 500 gram. Fanns bara denna idag.

 

Vad är detta? Vi ska ha korv eller sylta serverat på silverfat efter vårt jobb. Men det var alldeles dött och övergivet, spelade ingen roll vad vi gjorde kom inte ut nåt silverfat till oss inte. Enligt matte var det ingen hemma, ointressant!

Vi ska ha korven på silverfat.

 

Jag tänker minsann ligga på bordet tillsammans med min tryffel och vänta tills servitören dyker upp med ett välfyllt silverfat. Notera gärna att jag lagt benet över tryffeln för att visa att jag hittat den och den är min. Men inget hände och vi blev släpade till bilen. Basse tröstade sej med att käka en massa svarta vinbär från en buske.

 

Blev skjutsade till ett annat ställe så vi skulle kunna leka och bada en del.

 

Jaha och där försvann Basse för att göra nåt enligt honom viktigt. Han kom tillbaka ganska snabbt var bara nåt väldigt nödvändigt bad som skulle göras.

 

Vi inspekterade självklart bryggor också. Mycket viktigt och denna var alldeles utmärkt.

 

Passade på att leka, det blåste så där behagligt svalt från sjön så det var perfekt temperatur.

 

Basse kom ihåg att i den här gamla eken kan de växa godis. Tänk det växte sånt där i dag. När han var klar så kollade jag och antingen hade Basse missat eller så hade det växt upp nytt. Hur som helst är det väldigt välstädat i trädet numer.

 

Gick en sväng. Sist då hittade jag Svavelticka här, men nu fanns det bara sorgliga döda rester kvar av den.Ja, ja jag har annan svamp att jobba med.

 

Matte hittade såna där Gula strävsoppar och skulle ta nån bild eftersom de ska rapporteras på nåt som heter Artportalen. Basse såg sin chans så han hoppade upp på bordet och kollade om det lönade sej att nosa på den. Gjorde det för han fick godis och beröm.


 

Jo jag har hittat Finludna stensoppar var är osten?

 

Basse såg vad jag sysslade med så han kollade om det skulle löna sej. Självklart så fick vi beröm och ost båda två.

 

Gick en runda, tänkte kolla om vi skulle hitta nåt skoj men det gjorde vi inte.

 

Så gick Basse i väg, han hade minsann alldeles på egen tass lyckats hitta en Finluden stensopp. Smart är han, kollar hur jag gör och sen gör han likadant.

 

Visst den är alldeles för gammal, men självklart så blev det en massa beröm. Inte illa att fatta så snabbt hur man gör.

 

Om det går åt mycket ost nu?? Jo en hel del men vi jobbar faktiskt väldigt hårt och behöver mycket belöning då.

Tröttnade på detta ställe och skulle kolla ett annat.

 

Jaha nu är vi i den den backen som matte har uppkallat efter mej bara för att det var här det bestämdes att matte skulle komma och träffa mej dagen efter. Nu ska vi titta efter kantareller.

 

Jodå det fanns en del, de syns nedan för den gamla grenen. Men inte så många och torra var de också.

 

Utförde ett gemensamt jobb sen, den syns inte me det stor en gammal Finluden stensopp där. Beröm och ost självklart.

Åkte hem, käkade lunch eftersom vi blev blåsta på den ståndsmässiga serveringen vid tryffelsöket. Diskuterade mycket om hur vi ska kräva upprättelse för missen.

Matte försvann igen för att se till att Rottis Helga kom ut.

 

Har varit med sämre eftermiddagsrundor. Jag och Basse trodde att det skulle bli en tråkrunda, men så behövde Jenna hjälp att komma ut en stund. Perfekt att få vara hela Flocken även om det inte var så länge.

I morgon är det visst en upptagen dag igen enligt matte.

Av Wilma Border collie - 22 juli 2020 17:59

Bra dag igen, inledde som vanligt med trevligt morgonbus med Basse.

Hemma hos mej höll det på att bli väldigt bra. I går fick vi en stor påse godis av Bassehusse. Matte öppnade den och lyckades få den att vicka lite så hela matskålen blev full med godis. Jag och Basse tänkte minsann tömma skålen men då var den där normalt långasamma människan extremt snabb. Ett par bitar hann vi med sen var skålen borta. Kände oss lurade, vi som trodde att vi äntligen skulle få äta oss mätta.

  

Så där Flocken är samlad och vi är i skogen. Började med en massa lek och vissa tränade dans igen.

 

Fortsatte i skogen för vi skulle kolla om det kommit några trevliga svampar. Borde börja hända saker även i denna skog nu.

 

Jodå jag har minsann hittat jag, bara att använda nosen så finns det.

 

Satt kantareller där men de är så små att de får växa ett tag till. Hade för övrigt fötts ännu mer riktigt små, svampvattnet gör en massa nytta.

 

Som sagt vissa är inte alltid riktigt kloka, fast skoj har vi hela tiden.

 

Fick med mej de andra för vi hade en hel del att göra. Kolla svampar, leka och annat viktigt.

 

Jenna käkade en massa hallon och Basse kom på att det var enkelt att plocka och äta såna. Vadå plocka själv, sånt kan människor serva oss med.

 

Basse är smart, väldigt smart. I går fick han lukta på en Karl Johan och idag så markerade han en Finluden stensopp alldeles på egen tass. 

 

Självklart massor med beröm och en massa ost för det väl utförda jobbet. Han kommer att bli en ypperlig svamphund med lite mer träning.

 

Ge hit!! Jag och Jenna har minsann också hittat såna vi ska ha ost! Så klart vi fick men svamparna är kvar i skogen för de var fulla med larver.

 

Jenna och Basse firade svampsöket med dragkamp. Blev oavgjort eftersom pinnen naturligtvis gick sönder.

 

Fast det var tydligen jobbigt att ha dragkamp, Jenna snubblade nästan på sin egen tunga.

 

Så var det dags för nästa svamp. Föränderlig tofsskivling. Den kan jag och Jenna så vi samarbetade med markeringen. Självklart ost för besväret.

 

Vi är Flocken, världens bästa Flock och svamphundsgäng. Tänk när Basse är färdigutbildad. Då ska vi minsann genomsöka alla skogar och hitta alla svampar.

 

Kollade runt mer i skogen, hittade några fler Finludna stensoppar och ett par Karl Johan men de var fulla med hyresgäster.

 

När det är svampsäsong så brukar inte ostträden blomma. Just detta brukar vara pålitligt och tänk idag så blommade det. Vi städade noga bort alla spår av ost.

 

Inte bara människor som gillar kantareller, det gör sniglarna också. Här hade de party och käkade för fullt, så klart även sniglar behöver mat.

 

Kollade en sista sväng på ett ställe men där fanns ingenting, bara blåbär till Basse och Jenna.

Hemma så drabbades jag och Basse av passsa huset. Rottis Helga behövde hjälp att komma ut en sväng och kissa. Så klart hon inte kan gå med bakbenen i kors hela dagen.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, tråkig sån utan något av värde.

Om en stund ska jag ta ut henne för en kvällskiss också.

I morgon är det bara jag och Basse men nån skog ska vi minsann ut och kolla.



Av Wilma Border collie - 21 juli 2020 18:13

Bra dag igen, fick helt enligt plan hämta Basse på morgonen. Trevligt att inleda med en del lek och annat skoj.

Så var vi hemma ett tag innan det var dags att hämta Jenna och dra till skogs.

 

Så Flocken är samlad och vi ska göra saker på Sörmlandsleden, om sen matte kunde befria oss från fångenskapen vore det ännu trevligare. Men vi skulle vänta lite, nåt om att kolla så det inte var människor vid skärmskyddet.

 

Inga där så jag började med att vara domare medan Jenna och Basse jagade varandra runt en sten.


 

Äsch struntar i att vara domare. det var roligare att vara med och leka i stället. Många roliga jaktlekar blev det.

 

Så ska det övas på pardanser också. Om de inte visar alla vackra tänder samtidigt som dansen så skulle det se riktigt bra ut.

 

Matte satte upp nya skyltar om att ta med soporna. Människor har svårt för att ta hem det som de släpat ut.

 

Dagens skörd av sopor plus en flaska som nån försökt gömma under skärmskyddets golv. Tänker inte upprepa mattes åsikter om vad hon tycker om detta. Kan säja att det var inga vänliga ord som uttalades.

 

Basse och Jenna försvann, men kom tillbaka rejält blöta efter att ha varit och badat i sjön. De vet hur man roar sej de två.

 

Hade en viktig diskussion om vad vi skulle hitta på sen, det gäller att vi är överens om vad vi ska göra.

 

Vidare till skogen, faktiskt så ska Jenna och Basse finnas nånstans där inne. De hade nåt hinderlopp över en massa ris och annan bråte.

 

Duktiga Jenna! Hon kom minsann ihåg att Karl Johan är en svamp som lönar sej att markera.

 

Fanns flera stycken där och till mattes glädje var de alldeles utan hyresgäster så de fick följa med hem.

 

Dessa dragkamper. Skogen är full med pinnar varför ska de alltid ha samma? Jag kollade några trevliga spanställen, men det var inga Ekorrar hemma.

 

Fast de sköter sitt jobb som mina fyrbenta assistenter. Kolla att ån mellan sjöarna är badvänlig för vandrande hundar är ett mycket viktigt jobb.

 

Sen gällde det att springa fort och mycket igen. Jag deltog inte då, kollade ett par kända spanställen vilket jag ansåg vara viktigare.

 

Basse kan inte passera det här trädet utan att ut och balansera på det. Inte trillade han i idag heller.

 

Fast sen blev det gyttjebad. Tydligen ska man bada där det är en massa dy och annat. Kollade kantarellerna och de hade växt så matte plockade en del. Mycket på gång också.

 

Mer svamp och Basse fick prova att lukta på en Karl Johan. Han skötte sej alldeles ypperligt så denna ska han få träna mer på. Jag letade också upp några men de bilderna blev bara skit.

 

Visst är de söta de siamesika tvillingarna? De här hittade faktiskt jag och fick en massa beröm.

 

Äsch då fångar igen, matte hade hört människor i skogen och vi skulle dessutom tillbaka till bilen. Fast vi hade tillbringat flera timmar i skogen så det var ganska skönt att komma hem käka lunch och sova ett tag.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, träffade faktiskt några människor vi känner. Sånt är alltid trevligt.

I morgon så hittar vi på nåt annat i någon annan skog. Nu när svamparna kommer så kommer vi att ha massor att göra.

Av Wilma Border collie - 20 juli 2020 17:52

Äntligen är det ordning i tillvaron igen.

 

Ja ni ser själva. Klockan är strax efter halv åtta och jag och Basse ägnar oss åt en massa viktigt morgonspring, alltså precis som det ska vara.

Åkte hem till mej, käkade frukost och funderade på vad som skulle hända idag.

 

Så min Flock är samlad och vi är i Engelska skogen, kommer att bli perfekt detta.

 

Undrar varför Jenna hade ett sånt behov av att knuffa in Basse bland ormbunkarna? Fast han tyckte att det var en skoj lek.

 

Berättade att vi faktiskt hade annat att göra så de följde med mej. 

 

Matte kollade en massa mänskligt tråk runt huset, jag kollade om vattnet var gott vilket det var.

 

Vissa andra brottades som om de inte lekt på flera år. Fast det är bäst att passa på för vem vet när människorna hittar på dumheter.

 

Gick till skogen, skulle kolla en massa viktiga hundsaker där. Ja jag planerade för koll av mina bra spanställen och Jenna och Basse hade andra planer.

 

En Karl Johan fanns det, men den var full med hyresgäster så den bor kvar i skogen. Fanns en del andra arter också men de bilderna la matte i nån svampgrupp.

 


Duktiga Jenna! Hon hittade Bleka kantareller alldeles på egen tass. Självklart en massa beröm och ost för det jobbet.

 

Basse fick träna vilket han skötte med glans. Han kommer att bli en mycket duktig svamphund med mer övning.

 

Så här kan man också fira att man fått beröm för hittade svampar. Dragkamp om en pinne. Ja, ja huvudsaken är att de är nöjda.

 

Jag leder Flocken tillbaka till huset, vi har nog mer att göra där.

 

Matte fastnade hos familjen Brun flugsvamp. Just nu är alla sorters svampar roliga att hitta enligt henne.

 

Lekte en del mer, men det var så äckligt kvavt att det blev korta omgångar.

 

Basse hade nåt akut behov av att bada så han försökte i den lilla vattentunnan. Gick inget bra för han fick bara ner frambenen.

 

Men så kom molnen och i dom befann sej Åskar, han hade massor med åsikter till mattes glädje. Men enligt henne så skulle vi lämna skogen.

 

Äsch! Vi hade en massa planer typ gå vägen tillbaka. Men matte hade kört upp för att Basse inte ska gå så mycket på grus eftersom trampdynan gör ont då. Nu missade jag flera bra spanställen.

 

Men vid vägen växte dessa, det heter Mandelriska och matte kallar dom för Stinkbomber eftersom de stinker fisk och skaldjur. Plockas och torkas eftersom matte känner människor som aldrig hittar men som älskar dom.

Lagom som vi var på plats i bilen så kom regnet, perfekt då slapp vi skador.

Hamnade i Flen och trodde att vi skulle få shoppa. Blev blåsta för matte skulle bara handla tråkmat, enligt henne shoppade vi i torsdags och har allt vi behöver.

Hemma igen så drabbades jag och Basse av passa huset. Matte försvann och släpade ut stackars Rottis Helga fast det regnade. Antar att Helga skriver en anmälan om svår hundmisshandel efter detta.

 

I dag för fyra år sen tog matte den här bilden. Jag äter utsökt mjukglass på campingen och matte, Terras människor och Ann Marie fikar. Vi firade att jag hade blivit mattes på riktigt. Hon hade betalat för mej och fått mina papper nu var allt klart med mitt nya liv.

Om det inte fallit en massa svampvatten skulle vi ha gått och käkat glass idag, men jag och Basse fick smarriga frysta ben att festa på istället.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, föll inget svampvatten då så vi slapp skador.

I dag är jag och Basse (han stackarn blev omdöpt till Sebbe) med i Eskilstuna Kuriren. Vi blev intervjuade i förra veckan.

       

Så här ser det ut i tidningen.

I morgon har vi visst saker att fixa med på Sörmlandsleden.

Av Wilma Border collie - 19 juli 2020 17:57

Ensam morgonrunda och sen passa dörren i flera veckor, alltså vanliga helgrutinen.

Men sen fick jag hämta Jenna som behövde mej idag också.

 

Åk inte bil med matte under svampsäsong. Ni ser det där uppe i backen va?

 

Dessa fick inte alls stå där utan matte var ute och klättrade för att hämta dom. Att det finns massor med Stolt fjällskivling här har inte med saken att göra enligt henne. De skulle bo i svamptorken.

 

Så äntligen är vi framme och samtidigt kom Labrador Alice och hennes lilla kompis som den förvirrade glömt namnet på.

 

Jenna provade plaskdammen och tydligen var den lika bra idag, fast den fick stå på sin plats för matte trodde inte att det kommit nya champinjoner under den.

 

Så där nu kommer det flera hundar bra, nåt ska vi säkert kunna hitta på fast det blev oväder med äckelhetta.

 

Så skulle matte släppa ut Basse. Det var minsann bästa att följa med och övervaka att det gick rätt till. Jag, Troy, Alice och Jenna såg till att Basse kom ut och att ingen av oss blev inlåst.

 

Basse han rusade iväg och kastade sej upp på bordet. Hörde hur han berättade för männsikorna att han inte ätit på många månader så fanns det möjligen nåt godis?

 

Berner Alice matte hade minsann nåt gott, nu är det bäst att hålla oss framme. Det var utsökt och vi fick extra energi, behövdes eftersom vi hade en massa planer.

 

Labrador Alice lille kompis kom också på det där med att bord kan vara lönande. Mycket bra att denna viktiga hundkunskap sprider dej.

 

Äntligen ett vettig beslut. Vi ska få gå till sjön och bada. Var alldeles för ovädershett vid lekplatsen för att kunna göra nåt vettigt.

 

Jo det var skönt att svalka tassarna och dricka lite vatten, men jag ansåg att detta räckte. Man ska inte överdriva badandet.

 

Gungun kom och Rozzo provade att leka med henne. Men Gungun är lite mer filosof och leker inte så mycket.

 

Detta måste övervakas. Troy utsätts för nåt av sin matte och det var flera som var beredda att ingripa om de mänskliga påhitten om simlektioner skulle gå överstyr. Nu klarade sej Troy så ingen ingripande behövdes.

  

Jag studerade allt från bryggan tillsammans med Tilly. Tyckte det var bäst med säkerhetsavstånd så inte jag också skulle drabbas av nån onödig simlektion. Jag kan simma, men gör det sällan.

 

Jenna hade något viktigt samtal med Labrador Alice kompis. Tyckte jag hörde nåt om att hon ansåg att han skulle simma, men han anser att blöta magen räcker.

 

Så där människor kan om de vill. Labrador Alice husse hade minsann varit och hittat pinnar till oss. Nu gäller det att få honom att begripa att de är våra och de ska vi ha omgående.

 

Om jag tänker hämta pinnen om du kastar den? Vet inte, men jag gör det om du inte slänger för långt. Blev lagom så jag hämtade den.

 

Rozzo var djupt imponerad av Alice som efter att ha badat massor rullade sej noga i sand och lite lera. Hon blev mycket vacker.

 

En del körde en massa flockspring också. Sånt är väldigt skoj, men jag deltog inte ansåg att det var alldeles för ovädershett för sånt tyvärr.

 

Helt plötsligt var det bara jag, Moha, Troy, Jenna, Basse och Rozzo kvar. Jag la mej i skuggan, var skönast där.

 

Vissa andra hade sina obligatoriska dragkamper. Vet inte vem som vann men de kämpade länge.

 

Dags att gå tillbaka, men lite Flocklek hann vi med. Just då var solen bakom moln så det var lite svalare.

Släppte in Basse och hörde att vi ses i morgonbitti. Mycket trevligt med vanliga rutiner igen.

Lämnade Jenna och var hemma och slappade.

Hämtade Jenna för en trist eftermiddagsrunda, hände inget av värde och inte fanns det några vi känner ute heller.

Nu ska jag strax hämta henne för en kvällskiss.

I morgon har matte planer för oss som låter bra och stämmer det har ovädret dessutom gett sej av.



Av Wilma Border collie - 18 juli 2020 17:40

Började med en ensam trist morgonrunda, men eftersom det är lördag kunde jag stå ut med den.

Gick hem och passade dörren så jag inte skulle bli bortglömd när det var dags.

Så blev det bra, för matte hämtade Jenna hon behövde få hänga med mej idag.

 

Åka bil med matte denna årstid då kan vad som helst hända. Tvärnit och en hemsk olaglig parkering så försvann matte. Årets första Stolta fjällskivlingar hade siktats, de här kan jag men inte lätt att visa när jag var fånge i bilen.

 

Åkte en liten bit och vid Ossys gamla dagis där kom minsann Basse. Han kastade sej in i min bil och höll på att pussa ihjäl Jenna av ren lycka.

 

Äntligen är livet som det ska vara! Vi är Flocken och vi springer och leker. Basse han sprang alldeles obehindrat, märktes ingenting av nån ond tass.

 

Bassehusse kom så vi pratade en massa med honom också. Veterinären hade inte hittat nåt i Basses tass. Men hans husse hade upptäckt att han har haft ett sår på en trampdyna, troligen det som ställt till det.

 

Så kom Labrador Alice med husse och Basses tass skulle inspekteras. Basse hade lite andra åsikter men visade tassen. När han springer eller går på gräs märks ingenting, gruskan vara lite besvärligt, men grus är inte skönt.

 

Jag och Basse hade ett viktigt samtal, om vad det stannar mellan honom och mej men vi har många planer nu när tassen inte ställer till det.

 

Gick till lekplatsen och vår plaskdamm skulle spolas rent och få nytt vatten. Väldigt bra att flytta på den. Under den har det kommit ett helt gäng med Champinjoner, den läcker lite och det vattnet har väckt svampen. Matte tog reda på alla som dessutom var fina och utan hyresgäster.

 

Alice och Mikko kontrollerade att Alicehusse verkligen klarade av att fylla på vatten åt oss. Inte alldeles självklart att människor klarar sånt.

 

Basse godkände påfyllningen av vatten. Människor kan om de vill.

 

Så kom det fler kompisar, mycket trevligt och vi hade som vanligt mycket att prata om. Hinner hända mycket på en vecka så det var många samtal och en hel del lek.

 

Kan hända att det var Basse du ropade på och lockade med osten. Men du förstår vi heter Basse alla tre, det är inte så noga. Basse fick självklart också ost för att han kom.

 

Sen försökte han få Sansas människor att förstå att om man står på bord då ska man ha godis. Mycket viktigt att lära alla människor.

 

Nu blir det väldigt bra, vi ska till sjön och Jenna och Basse försöker ta igen alla jaktlekar som de inte kunnat leka när tassen krånglade.

 

En del kastade sej ut i sjön som om den skulle frösvinna på ett par sekunder. Massor med bad blev det.

 

Jag nöjde mej med att doppa tassarna och dricka. Sen intog jag bryggan och kollade när de andra levde runt i sjön.

 

Detta ska föreställa lille Dvärgschnauzer Charlie som ska vara vit. Men efter bad och en massa brottning med Basse i sanden så bytte han färg.

 

Basse och Alice simmade efter samma pinne och försökte ha dragkamp i vattnet. Jag såg att Basse vann kampen om pinnen när de hade kommit in till land igen.

 

En massa bad och lek kräver energi. Visade sej att Charliehusse hade godis så det var flera som såg till att få energipåfyllning.

 

Helt plötsligt var det bara jag, Jenna, Basse, Moha och Troy kvar. Alla andra hade blivit ivägsläpade av sina människor. Vi lekte en del och skulle lämna sjön vi också.

 

Men då kom Ann Marie med Kasper, tydligen vägrade Kasper kliva upp i vettig tid. Vi kollade om hon hade nåt att bjuda på. Det hade hon.

 

Troy han är otroligt imponerad av hundar med långa ben, desto längre desto bättre i hans värld så han hängde en massa med Kasper.

 

Gick tillbaka upp för det skulle göras nåt med tråkgrönsakerna. Vi kollade en del på det sen pysslade vi med våra viktiga hundsaker istället. Fast Troy försökte rymma och hänga på Kasper när han gick till bilen.

Sen var det dags för oss också. Basse skulle gå in till sej och vila och jag och Jenna åka hem. Men vi var väldigt nöjda med dagen.

Hemma så somnade jag gott medan matte rensade svampen.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda. Ganska händelselös, fast vi träffade ett par människovalpar som ville umgås och sånt tackar vi aldrig nej till. Alltid trevligt med umgänge.

Om en stund ska jag ta ut Jenna för en kvällsrunda, sen tänker jag vila så jag orkar med morgondagen för då väntar ett gäng kompisar igen.

Av Wilma Border collie - 17 juli 2020 17:55

Jag trodde att det skulle vara en sån där eländig ensam dag. Ingen Jenna och Basse skulle vara med sin husse för det där beöket hos veterinären.

Trist morgonrunda naturliogtvis eftersom Basse inte skulle hämtas. Gick hem och deppade.

Skulle ut på en längre runda och var övertygad om att jag skulle få dra runt själv.

 

Men titta! Det finns hopp för när jag kom fram så stannade en bil till och i den bilen finns det kompisar. Så var det eländet med de långsamma människorna som inte släpper ut på en hundradels sekund.

 

Perfekt Moha och Troy skulle hänga med på rundan, livet är alltid mycket trevligare när vi är flera hundar.

 

Vi ska ta en sväng på den där ön. Var ett tag sen sist och eftersom det drog ihop sej till otrevlig ovädershetta var det bra att vara nära vatten.

 

Så nu ska jag kolla vad som hänt sen sist, kan ha hänt hur mycket som helst.

 

Otroligt matte kan hitta svamp utan min inblandning.. Hon lyckades minsann se en Tegelröd björksopp som gjorde allt för att gömma sej. Fast den står kvar för enligt matte var den säkert full med en massa hyresgäster.

 

Jag och Troy samarbeta och kollade på varsin sida efter nyheter och annat spännande. Fanns ingenting av värde nånstans.

 

Den här bänken brukar vara alldeles perfekt om jag är godissugen. Jodå den fungerade precis lika bra som alltid.

 

Fortsatte och kollade en massa sånt där som intresserar oss hundar. Människorna ägnade sej åt tråkprat.

 

Framme vid sjön blåste det behagligt svala vindar, alltså inte lika ovädershett som i skogen. Jag berättade för Moha och Troymatte att det är förskräckligt synd om mej, alltid ensam och aldrig nån som kliar på mej. Mycket bra för hon insåg vilket eländigt liv jag har.

 

Moha och Troy de tränade på nån avancerad pardans. Såg mycket bra ut så de kan snart tävla i den grenen.

 

Kom på att jag också ville leka en stund så då gjorde vi det. 

 

Gick vidare och kolla bryggan är viktigt. Den var utmärkt.

 

Bada? Nä men doppa tassarna och dricka var okej, baden sparar jag om det blir värre oväder.

 

Moha och Troy plockade en massa blåbär,. Jodå jag äter såna om matte plockar åt mej. Nån nytta ska hon göra också.

 

Va? Vadå bara Troy ha ost för att han hoppade upp på stenen? Nä nu blev det fel vi behöver ost alla tre alltså såg vi till att förse oss.

 

Här började matte prata om att det luktade illa. Märkte inte vi, men människor har så konstigt underutvecklat luktsinne och begriper sällan vad som doftar gott.

 

Den här stod och stank, en Stinksvamp. Så illa luktar den inte alls om man är hund och har sinne för detta med dofter.

 

Skärp er!! Nog för att människor brukar vara långsamma men nu tog det sån tid att jag höll på att somna.

De kom till slut i en fart som skulle få en snigel att verka vara sprinter.

Gick till bilarna för det var dags att åka hem till ensamhet och elände.

Käkade lunch och sov.

 

Eftermiddagsrunda och jag har en plan, jag ser minsann att det är öppet.

 

Tack snälla Susanne, du vet att jag behöver nåt att äta och lite umgänge. Tur att det var öppet annars hade jag fortsatt svälta och inte fått några klappar heller.

 

Lyssnade på tråkprat medan jag vaktade hela affären. Det är minsann så att godiset som finns här är mitt och jag skulle inte släppa in vilken hund som helst. Nu kom det ingen och försökte gå in.

Vet ni i dag är det 4 år sedan jag gjorde mitt allra första försök som blogghund, . Jag hade bara bott här i tre dagar, men det var så många som tjatade på matte om att jag skulle börja blogga så jag skulle få prova. Läste massor i Sigges gamla blogg för att se hur han gjort, han bloggade i nästan tio år så jag skaffade mej många tips där.

Med detta inlägg så har jag på fyra år lyckats skriva 1457 inlägg om mitt eländiga liv. Jag fortsätter ett tag till så länge några vill läsa om mej så.

Nu ska jag ladda för i morgon är det äntligen lördag igen! Kompisar, mingel och lek.


Av Wilma Border collie - 16 juli 2020 17:58

Började dagen med en sån där eländig ensam morgonrunda. Det är ingen ordning alls i min tillvaro numer. Fast matte sa att jag skulle få träffa Basse men lite senare bara.

 

Så äntligen ordning i tillvaron, jag har fått släppa ut Basse. Vi hade massor att prata om eftersom vi inte setts på flera evigheter eller i alla fall inte sen i tisdags vilket är flera veckor sen.

 

Basse ville leka, det ville egentligen jag också men så var det den där tassen. Basse har fortfarande ont och ska ta det lugnt, typ vara sjukskriven. Matte bevakade med hökblick att vi tog det lugnt.

 

Nu har vi kommit till skogen och nu ska det hända saker.

 

Vi var inte ensamma för vi skulle minsann intervjuas av Katrineholms kuriren om svamphundsjobbet. Många som vill träffa oss nu.

 

Matte pratade en massa, jag lyssnade noga så hon inte rörde till det allt för mycket. Basse ägnade sej åt att leta och äta blåbär.

 

I bland så det ut så här vi filmades och fotograferades medan vi gick fram till kantareller och markerade dom.

 

Här har jag visat kantarellerna och Basse han kollar så att det blir bra bildvinklar på mej och svampen. Enligt honom så blev det bra. Fast han är också med på en massa bilder och jag hörde att matte pratade om hans utbildning till svamphund.

 

Vi svarade också på en massa frågor, jag börjar han ordentlig vana vid det nu och det är bra för Basse att lära sej. Eftersom han alltid hänger med mej så är det bra att han lär sej sånt här.

Vi klarade uppdraget alldeles utmärkt och på  måndag så kommer resultatet i både Katrineholm kuriren och Eskilstuna kuriren och eventuellt i nån tidning åt Nyköping också. 

Bäst att Basse tass blir bra nu så han kan träna på att skriva tassografer.

 

Matte har sina ljusa stunder, tyvärr är de sällsynta. Men hon kom på att skjutsa oss till vår allra bästa Grisöronaffär.

 

Så jag har plockat ut ett par godisbitar till oss. Måste smaka på lösgodiset.

 

Fast egentligen så skulle vi shoppa goda ben. Eftersom Basse ska ta det lugnt så blir tillvaron trevligare om man har nåt gott att gnaga på. 

 

Fast Basse visade ett väldigt stort intresse för fröblandningar till kaniner. Han fick inte alls köpa sånt för matte.

 

Passade på att dricka vatten för sånt finns inget hemma. Självklart såg vi till att få vårt viktiga shoppinggodis också.

 

Såna här utsökta ben shoppade vi, mycket goda och räcker länge. Var perfekta att ligga och gnaga på.

Gick en kortare eftermiddagsrunda, träffade först Asco och Loke. Men eftersom Basse är sjukskriven fick vi inte leka.

Pratade med Rottis Helgas husse också.

Gick hem, drabbades av passa huset för matte skulle till affären.

Där hade hon hittat Bassehusse så Basse skulle hem.

I morgon ska Basse träffa en veterinär som ska kolla på tassen. Jag tänker hålla tassarna för att han blir bra snabbt och matte med hökblicken säjer att det ser faktiskt lite bättre ut, han är inte lika besvärad. 

 

Mattes nöje, sitta på balkongen och lyssna på Åskar som hade massor med åsikter. Tyvärr kom han aldrig hit och inte har han lämnat svampvatten heller här. Men en del av mina bra skogar har visst fått säjer matte.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards