wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 13 juli 2020

Umgåtts och TV inslaget

Av Wilma Border collie - 13 juli 2020 18:02

Tänk jag fick minsann ha Basse kvar hos mej natten till idag också. Gillar detta att han fick sova kvar två nätter i rad.

När vi varit på våran morgonrunda så kollade matte saker på datorn.

Jodå nu finns TV inslaget med mej och Basse. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/hunden-wilma-kan-nosa-upp-30-sorters-svamp?cmpid=del%3Afb%3A20200713%3Ahunden-wilma-kan-nosa-upp-30-sorters-svamp%3Anyh%

Blev två kortare filmsnuttar av allt filmande, men enligt matte blir det så massor med film blir bara lite när det är färdigt.

Så skulle vi göra nåt, hämtade Jenna, mycket trevligt att få vara hela Flocken.

 

Eftersom jag och Basse hade missat vårt viktiga morgonbus så tog vi igen det tillsammans alla tre. Massor med skoj hade vi.

 

Så kom det en bil och bilen stannade mitt på vägen och släppte ut Moha och Troy. Mycket trevligt att vara flera.

När vi hade slutat springa ivägen så lyckades bilen parkera och Moha och Troymatte klev ur bilen. För övrigt sprang vi inte alls i vägen, vi hade bara en massa att prata om och männsikor ska hålla sej undan när vi har viktiga saker för oss.

 

Nu ska vi leka och ha en massa skoj. Hörde att människorna pratade om saker som skulle göras sen. Alltså var det bäst att passa på.

 

Jenna försökte ha kurs med Troy i hur man bäst rullar sej. Som tur var fanns det inget äckel där så Troy slapp höra hur oskyldig hund utsätts för hemska hot.

 

Så hade vi ett viktigt planeringsmöte, fattade mycket bra beslut.

 

Vi ska minsann gå till sjön och bada. Var väldigt länge sen det var bad och det var bara för människorna att hänga på.

 

Jenna sa att hon hade inte badat på flera år så hon slängde sej i och simmade. Jag anser att just nu räcker det att doppa tassarna och dricka.

 

Blev en hel del bad. Jag och Moha kollade mest medan vi doppade tassarna. De andra kan simma runt hur mycket de vill.

 

Basse gjorde stora väldigt nödvändiga gropar. Vet inte vad han har för plan med dom men det är säkert nåt viktigt.

 

Lekte mer och grejade med en massa annat viktigt nu när vi var en stor flock. Livet är ännu roligare då.

 

Sen slutade det så här. I en av Basses skogsbackar så blev vi fångar vid ett träd. Nu var det nämligen dags igen att filma delar av Basses utbildning till svamphund. Hur många filmer som matte kastade när de hamnade i datorn ska vi tala tyst om. Men det blev ett par snuttar i alla fall.

 

Vi har minsann sett att Basse fick en massa ost. Det är faktiskt våran hundliga rättighet att få ost när vi passat träd.

 

Självklart fick Moha och Troy också, det finns en viss rättvisa i hundlivet i bland.

 

Slut på dagens övningar, nu ska vi hitta på nåt annat en stund.

 

Men titta vi hittade Bassehusse. Mycket trevligt och Basse blev så glad att träffa sin husse som han inte sett på hela helgen. Umgicks med honom och lyssnade på en massa mänskligt tråkprat.

 

Jaha undrar om de är klara snart? De håller på och bestämmer nåt. Visade sej att det var ett bra beslut för Basse skulle hänga med mej på eftermiddagen också. Så skulle vi kopplas för att åka hem. Matte ska jag skicka till optikern för hon höll på att sno Moha i stället för Jenna. Hur skulle människor klara sej utan vår tillsyn? Det skulle vara fullkomlig katastrof.

Hem och sov ett tag innan det var dags för eftermiddagsrunda. Hämtade upp Jenna också, blev en sån där trist sån när vi inte mötte några vi känner. Men när vi skulle ut så hoppade Basse ur soffan och landade lite tokigt så han haltade lite. Får se hur det blir i morgon om han ska ha vilodag med sin husse eller hänga med oss. Det gäller att hålla reda på benen.

 
 
Ingen bild

Christina Johansson

13 juli 2020 19:47

Oj, vilken spännande dag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards