wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 7 december 2017

Lite mer ordning och present

Av Wilma Border collie - 7 december 2017 18:06

I går hade matte några idéer om den skog som vi inte har besökt på en dryg månad. Men i morse så ställde hon in de planerna. Det hade trillat ner snö i natt och när jag skulle ut så regnade det. Inte skulle Sigrid hämtas heller, verkar aldrig bli nån ordning i tillvaron.

Fast sen var det i alla fall dags att hämta henne.

 

Skumt skjuts till campingen, men matte hade tagit bilen för nåt tråk skulle utföras senare. Inte fick vi gå till sjön. Isen har vaknat men är så tunn så tunn och vi ska inte prova den. Kan sluta med katastrof.

 

Kollade om det hänt nåt sen sist. Hade det inte.

 

Gissa var vi är? Jodå vi finns bakom kröken och hoppas på att hitta Ossy.

 

Sigrid hon sprang runt på hans dagistomt men ingen Ossy inte. Troligen har han kloka människor som inser att man som hund inte ska behöva vara ute i skitväder.

 

Jag hittade i alla fall spår efter honom och lämnade hälsningar.

 

Sigrid hoppade upp på sten och förväntade sej godis. Jo det blev godis och stackars Sigrid frös så hon skakade. Detta är det absolut värsta väder hon vet.

 

Växte faktiskt köttbullar en av de stora krukorna också. Jag letade i den och Sigrid på marken eftersom hon inte når upp.

 

Gick genom Tråkskogen som var lika dötrist som alltid. Inga hundar och inga människor ute.

 

Femtioelva nyanser av grått och dimma. Utsikten från skidbacken var stulen.

 

I brist på bättre så upptog vi hobbyn med att hoppa upp på bänkar. Jo det lönade sej.

 

Sigrid frös, jag var blöt och hundlivet var pest. Vi skulle till bilen så matte kunde fixa tråket.

Tråket bestod av att åka till Eskilstuna, säja mängder med fula ord eftersom de bra parkeringarna var upptagna. Uppfinna ännu fler underliga ord när en gata var blockerad och nån märklig omväg. Nästan så att matte körde vilse. Tråket var utfört på några minuter och inte skulle vi till köttbullerestaurangen heller. Fel veckodag för där var ingen hemma. Men matte har tappat dagar hela veckan, missat tvättid och annat och nu var det sista dagen för att få tag på det viktiga.

Åkte hem och tänk Sigrid skulle med till mej ÄNTLIGEN.

 

Men………….för några dagar sedan hittade matte en ny hallmatta och se det passade inte Sigrid. Hon var sällsynt irriterad på den. Matte insåg att det nog är bäst att fråga henne nästa gång. För det skulle luktas, rullas på den och till slut ligga och blänga missnöjt.

 

Detta var det viktiga matte var tvungen att göra. Hämta den här boken som hon väntat länge på. En bok full med en massa spännande aktiveringstips.

 

Fast det här avsnittet anser jag att hon kan hoppa över. Hörde nåt om att det finns säkert bra tips för att få mej att sluta vara paniskt rädd för hästar. Såna äter hundar så är det bara.

 

Men den är full med andra skoj saker. Matte har bara bläddrat lite men hittat massor med spännande. Både saker att göra ute och en massa skoj hjärngympa att pyssla med inne.

Sen blev det fullkomlig cirkus. Sigridmatte kom och knackade på min dörr. Sigrid ville inte gå hem, jag ville gå ut men visste inte om Sigridmatte tänkte hundnappa mej. Alltså sprang jag ut och in, Sigrid skulle dricka vatten, greja med an massa andra viktiga saker. Sen till slut så lyckades det bli ordning på allt. Jag blev inte hundnappad för matte skulle också ut.

Vi hälsade på i ena Prylaffären och skaffade svampkorg till Sigridmatte.

Följde med Sigrid hem till hennes dörr.

 

Jag har minsann fått present av Sigridmatte! En Ekorre.

 

Visst den är inte levande men troligen det närmaste jag kommer en Ekorre.

I morgon ska det visst för första gången på många evigheter vara en alldeles vanlig Sigriddag. Undrar om jag törs tro på det ?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards