wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 29 februari 2024

Blev en lugn dag

Av Wilma Border collie - Torsdag 29 feb 17:52

I morse så skulle Basse ha sovmorgopn så det blev mina vanliga tråkiga ensamma morgonrutiner.

Men sen fick jag åka och hämta honom. Nisse kom rusande och ville in också.

Så skulle vi göra nåt, matte hade en plan men det var mulet och blåste kallt så den blir en annan dag. Hörde nåt krkat hittepå om att ta det lugnt idag.

Matte hade sett gamla mördarsnigelfällor i tråkgrönsakslandet, de skulle till soptunnan.

 

Dessa eländiga tråkgrönsaker. Människorna slarvar dessutom för matte hittade två kvarglömda lökar som överlevt under snön. Vidhåller att det är bättre att odla saker som passar oss. Då skulle inget glömmas.

 

Åkte iväg för nu skulle vi kolla en väg. Stackars Basse som ska ha sina dagliga snörull. Den här fläcken dög inget till.

 

Han hade tur och hittade så morgonrullet kunde klaras av.. Skidbacken är just nu förbjuden för mej, eller jag får vara där, men då som koppelfånge. Just nu är det dagarna när jag doftar alldeles utsökt och gärna träffar alla förbjudna hanar.

 

Skulle kolla en väg som vi åker ibland. Matte har nån plan om att vi ska åka framöver. Jodå, många dofter och massor med hälsningar lämnade jag. Bara det att Basse han kissar över hela tiden. Tar tid för oss att gå just nu.

 

Fortfarande ser det ut som vinter på en del ställen. Jag råkade kliva i snön och sjönk till magen, himla tur att det inte var vatten under.

 

Ja jag tänkte att vi skulle kunna ta den här stigen genom skogen. Nä sa matte vi ska kolla vägen och det finns ett ställe som troligen är översvämmat så det får bli en annan gång.

 

Delade på Basses frukost. God var den, mycket godare än min tråkfrukost hemma.

 

Hoppsan!! Detta är Basses verk, han trampade sönder vägen!! Enligt matte så pågår det nåt som heter tjällossning och då kan det bli så här.

 

Sist vi gick här var det fruset, emn nu dör isen och det fanns vatten. Vi drack, går åt mycket nu när jag behöver kissa överallt.

 

Kärret i skogen har blivit en sjö. 

 

Jaha det dröjer inte innan vägen ligger under vatten för här är det på gång. Jag tänker inte passera!!

 

Bada på väg det är minsann trevligt det enligt Basse. Han måste ha varit isbjörn i ett tidigare liv.

Hade han fått bestämma så hade han säkert tillbringat resten av dagen där.

Bara det att nära finns en hage med hundätande hästmonster.

 

Hörde hur de sprang runt. Troligen var vi upptäckta så vi fick väldigt bråttom åt andra hållet. Tänkte inte alls sluta våra dagar som hästkäk.

 

Passerade där Sara med kompisar bor. Glöm att hälsa på sa fångvaktaren. De har en ny kompis som är hane och han är förbjuden!! Vadå förbjuden?? Jag träffar vem jag vill!!

 

Basse hittade ett dike med vatten som han helt missade när vi passerade första gången. Alltså skulle det provas nu. Enligt Basse var det perfekt. Jag ska fundera på det där med bad om det bli ovädershett.

Åkte hem.

Käkade lite och somnade.

 

Matte studerade en kruka med fullkomligt onödiga paprikafrön. Nu har de grott och börjat växa. Varken jag eller Basse käkar såna, alltså ointressant.

Skulle gå på eftermiddagsrunda. Blåste ännu kallare och jag spred noga mina utsöka dofter över en del av Malmköpimg. Gäller att hålla alla hanar välinformerade.

Basse har åkt hem till sej och i morgon är det fredag vilket innebär fredagsmys och enligt matte även en överraskning som vi kommer att gilla.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Söndag 28 april 17:50

Bättre väder idag. När jag var på morgonrunda så var det varmt och solen sken. Så passade jag dörren i flera veckor innan det var dags att åka. Passerade Basses liftarplats, men där var det tomt.   Hittade honom hemma så vi väntade tillsamma...

Av Wilma Border collie - Lördag 27 april 17:59

I går blev det ingen blogg eftersom det inte gick att komma in här. Men vi gjorde inte så mycket, kom en massa äcklig snö som sen blev regn. Var en sväng i skidbacken bara, hade fredagsmys och lite sånt. Idag är det äntligen lördag. och alltså dags...

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards