wilmablogghund

Alla inlägg under februari 2020

Av Wilma Border collie - 13 februari 2020 17:55

Inget hämta Basse i morse, bara den vanliga trista morgonrundan. Jag gillar inte alls den här korkade nyordningen.

Var hemma ett tag och sen var det dags att hämta Jenna. Min bil användes för vi skulle åka till nån bra ödslig skog.

Jenna letade minsann efter Basse i min bil, hon anser också att vi ska vara hela flocken. Men så var det eländiga fångenskapen i Hormonhäxefängelset.

Medan vi åkte så pratade vi en hel del om olika sätt att undgå fängelset, kom på en del knep men de vågar jag inte avslöja offentligt.

 

Vi hamnade i Engelska skogen, här är det alltid ödsligt så Jenna kunde vara på fria tassar. Tror aldrig att jag mött nån annan hund här, bara ett par människor.

 

Jenna hon hittade nån dofta gottfläck där det gick åt massor med rulla. Hörde hur hon utsattes för olaga hot från matte, men det var inget äckel som tur var.

 

Hm, jag vet att jag vid nåt tillfälle haft framgångsrika Ekorrspan här inne, Undrar om jag ska? Men så var det matte och Skvallerbyttan så jag la ner planerna. Kollade en massa andra viktiga saker istället.

 

Vi fortsatte och kollade en massa viktigt. Inga snygga hanar hade rört sej här till Jennas besvikelse.

 

Jag vet att en gång för länge sen då...............men inte skymten av den där Ekorre som fanns då idag inte. Om jag inte suttit i fängelse när jag doftade gott så skulle jag snart ha haft valpar. Funderar på att adoptera en Ekorre som valp, men det är inte så enkelt när de inte visar sej.

 

Jenna hittade nåt märkligt mitt på vägen, gammal skitig plast som nån lyckats kasta där. Korkade slarviga människor, sånt gör minsann aldrig vi hundar.

 

Blev koppelfångar för matte skulle oskadliggöra det där elaka staketet.

 

Bra allt ser ut att vara i ordning, inga besök av Vilda griser och inga mänskliga tjuvar heller.

 

Jenna kollade om det var nån hemma. Men matte påstår fortfarande att det dröjer ett tag. Det där ett tag måste vara många hundra år för vi har hört det hur länge som helst nu.

 

Kollade så det var okej med resten av tomten. Inga bekymmer nånstans allt var precis som det ska. Känns bra.

 

Undrar om kanske, möjligen? Nä ingen Ekorre i träden här heller.

 

Men den där engelska veden den är världens bästa. Här brukar det blomma ost och en gång var det prinskorv. Idag fanns det minsann en massa små skinkbitar. Vi hade fullt upp med att hitta alla bitar bland vedträna. Det finns inga som helst spår av skinka kvar sen vi letat och letat.

 

Matte blev upptagen för hon hittade en massa fin mossa som det skulle tas bilder på. Märklig mänsklig sysselsättning och ännu märkligare är att de sen förvandlas till pussel. www.jigsawplanet.com sök på Svamphunden där finns det en massa bland annat går det att pussla ihop mej och min flock på en hel del bilder och en massa annat. Nån sån där grej som människor gillar.

 

Jag var bara tvungen att gå en sväng och kolla ett favoritställe. Tänkte att matte var upptagen med mossan, men så var det Skvallerbyttan Jenna.

 

Suck, dessutom stod matte och kollade var jag var. Den där Skvallermaskinen avslöjar alldeles för mycket.

 

Äsch, bara att ge upp och för övrigt fanns det ingen hemma på favvisstället heller.

 

Medan jag var upptagen hade det minsann hänt saker. Matte sa att jag skulle leta efter Kanin, har aldrig hittat Kanin här.

 

Jodå Kanin hade passerat och tappat en bit skinn. La mej och snuttade på det en stund. Mycket bra sysselsättning.

 

Jenna har aldrig hittat Kanins tappade skinn men hon hade inga problem att  hitta när hon provade. 

 

Fast Jenna ansåg att det var världens bästa godis och slukade biten. Sen letade hon efter mer gott skinn, men alldeles framgångslöst.

 

Jaha bara att gå tillbaka mot bilen då. Tiden går alltid alldeles för fort när vi har roligt.

 

Två olika sätt att dricka vatten. Den som vet att det inte är badsäsong står på vägen, den som är övertygade om att det visst är badsäsong plaskar runt i vattnet. Kan meddela att det var kallt och gott men absolut inget att bada i.

 

Jo det kan väl hända att jag gått i väg och kollat ett ställe. Men jag hörde minsann hur matte berömde Skvallerbyttan eftersom hon visade precis var jag var. Insåg att det var lika bra att komma för jag skulle inte kunna spana i lugn och ro.

 


Blev koppelfångar för matte pratade om dåligt med tid och inte alls ha tid att vänta på hunden så skulle kolla en massa träd. Jag och Jenna hade minsann hur mycket tid som helst vi.

Åkte hem, hade bara varit hemma ett tag när jag drabbades av passa huset. Kommer snart snart den opålitliga människan och försvann. Fast hon var tillbaka ganska snabbt bara nån människoveterinär som skulle ta några prover på henne.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, alldeles dött överallt, inga vi känner nånstans. Lämnade Jenna och hörde att nu tar det flera dagar innan vi ses.

Men i morgon är det dags för Basse igen, nåt ska vi hitta på får se vad det blir. Förhoppningsvis nån trevlig skog.

Av Wilma Border collie - 12 februari 2020 17:56

I morse fick jag åka och hämta Basse. Han blev alldeles överlycklig när jag kom. Vi sprang och lekte massor, hade en hel del att ta igen eftersom vi inte sågs igår.

Sen var vi hemma hos mej ett tag innan vi skulle ut igen.

 

Hamnade hemma hos Basse. Vi skulle träffa kompisar där fast jag var mest intresserad av var BOLLEN var. Jagade minsann Basse i morse när han hade snott den. Jag hittade den ganska snabbt.

 

Basse han hade helt andra intressen. På väg hem till honom så var matte i affären och köpte skinka som vi skulle ha sen. Hon trodde att hon skulle kunna göra småbitar utan att bli upptäckt. Gick inget bra för Basse försökte hjälpa till eller om det var stjäla.

 

Så kom Mikko. Jag upplyste om att bollen fortfarande är min så den kunde han glömma, fast han försökte sno den.

 

Dömde en brottningsmatch mellan Mikko och Basse. Mikko vann den här, men sen vann Basse nästa så det blev nog oavgjort.

 

Sällan man ser en Golden med sex ben, men titta under Mikkos mage så har han faktiskt det.

 

Nu händer det nåt. Det har kommit en bil, är säkert kompisar bäst att kolla.

 

Det var Winnie och Tryfflan som kom. Bäst att hälsa ordentligt på deras matte också. Fast det inträffade en katastrof Mikko fick tag på bollen.

 

Blev en massa skoj lekar, vi har inte träffats sen helgen och det var väldigt länge sen.

 

Jädra Basse, tro inte att du ska komma undan. Jag kan överlista dej. Mycket spring blev det.

 

Så jag har mina knep och Basse blev av med bollen. Funderade på att ligga och vakta den.

 

Gav upp snabbt för Tryfflan och Winniematte bjöd på utsökt godis och sånt får man inte missa.

 

Godiset gav ny energi så vi lekte en massa mer. Människorna pratade som vanligt en massa tråk.

 

Dömde ett flockspring. Tryfflan vann, hon var överlägset snabbast. Sen var jag också med och sprang ett par gånger men eftersom ingen var domare så vann vi nog allihopa.

 

Sen blev det bra. Vi fick nämligen leta godis i vår godisbacke, hittade skinka och en massa annat gott. Vi städade extremt noga så inget finns kvar.

 

Så nu har vi ny energi och kan leka mer igen. Hade mycket skoj.

 

Basse hade kurs med Tryfflan och Winnie. Han är en mästare på att gräva så han lärde dom hur man bäst gör rejäla gropar. De lyssnade och var tydligen väldigt duktiga, bra att Basse kan vara så pedagogisk.

 

Rejäl grop gjorde de och Winnie hon tyckte att det var så skoj att hon nog hade kunnat fortsätta hela dagen. Men så var det tråkmänniskorna som påstod att det var dags att sluta, Vi hade haft en massa skoj i ett par timmar. Men vi lyssnade på deras tråkprat och tydligen ska vi göra nåt extra skoj nästa gång vi ses.

Åkte hem och sov, både jag och Basse var trötta.

 

Eftermiddagsrunda som var ganska trist men Basse fick öva på att gå på gallertrappan och rampen. Han har blivit superduktig på det så nån dag ska vi nog prova den där gallerbron vid spårvägen. Visst galler är inte skönt för tassarna men det blir alltid väldigt god belöning när man klarat det.

Sen skulle Basse hem, hörde att imorgon blir det tråkdag för honom. Han får jobba ihop med sin husse, men jag får sällskap med Hormonhäxan Jenna. Tyckte jag hörde nåt om att åka till en enslig skog så Jenna kan vara på fria tassar ett tag.


Av Wilma Border collie - 11 februari 2020 17:48

Vaknade i morse och bestämde mej för att det nog bara var korkat mänskligt svammel med den där nyordningen.

När jag gick ut för morgonrundan så tänkte jag åka och hämta Basse. Nä ingen framgång, fick bara höra att det blir i morgon.

Sen skulle Jenna hämtas och vi skulle åka till en bra skog. Såg att matte drog i väg med Jenna till en annan bil och pratade med nån. Men antog att det var nåt mänskligt tråk bara.

 

Den där mystiska bilen körde efter oss. När vi var framme så visade det sej att det minsann var Labrador Alice matte. Mycket trevligt för hon bjöd oss på utsökt godis.

 

Ännu bättre Alice var med. Hennes matte hade pratat med matte och frågat om de fick hänga med oss idag. Vi tackar aldrig nej till sällskap och vara en tikflock går precis lika bra det.

 

Nu förstår du Alice så ska jag och Jenna visa dej massor med trevliga saker i den här skogen. Vi vet precis var allt bra finns. Alice har inte gått här så för henne var det en massa nytt att kolla.

 

Jenna visade Alice var det bästa och lerigaste dikena finns. Det är en mycket viktig hundkunskap och Jenna är specialist på såna diken.

 

Ni kan stanna där borta. Vi diskuterar viktiga tiksaker. Viktigast var hur vi ska lyckas dölja våra lukta gottperioder och slippa sitta i Hormonhäxefängelse och ha mycket begränsat umgänge. Vi kom fram till en del bra saker men vad kan jag av naturliga skäl inte avslöja.

 

Jenna fyndade ett ben som troligen Rådjur lyckats tappa. Men det var bara skoj en kort stund, vi hade så väldigt mycket annat att pyssla med.

 

Sånt här är viktigt kolla vatten i bäckarna. Har varit så uselt med vatten i dom i flera år så det gäller att passa på nu när det finns.

 

Så skulle vi in i skogen för viktiga saker skulle kollas.

 

Nu ska jag kolla hur de där Rökpipsvamparna mår. Alltså de som inte ens borde vara vakna redan.

 

De mår bra och har växt sen sist. Men de hade inte blivit flera. Jag avvek på lite Ekorrspan. Var tvungen att kolla mina säkra ställen men hittade ingen.

 

Sniglarna är vakna. Den här hittade matte på sin hand efter att hon petat med de där Rökpipsvamparna. Ett normalt år så hade de sovit fortfarande.

 

Kom till sjön och Alice och Jenna badade massor eftersom isen hade dött. Troligen blåste den bort när det stormade.

 

Jag anser att det räcker med att dricka vattnet. Bada det ska jag fundera på när det blir varmt. Grejade med en del viktiga hundsaker och hade viktiga tiksamtal också.

 

Alice tyckte att den här bron var lite läskig men efter lite övertalning så gick hon utan problem över. Blev självklart beröm och godis.

 

Nästa ställe med Rökpipsvampar, här hade de också växt men inte blivit fler. Fick i alla fall en massa beröm och godis för jobbet.

 

Jenna är bra duktig, hon kan också markera dom numer. Självklart beröm och godis, hoppas det blir en bra säsong så vi kan jobba massor i år.

 

Jag bestämde mej för att fira på mitt eget sätt. Alltså drog jag på span. Har flera bra spanträd här borta som jag var tvungen att kolla. Bara det att jag hade Skvallermaskinen på mej så matte hade stenkoll och lärde Alicematte hur en skvallermaskin fungerar.

 

Så var det Skvallerbyttan. Hon visade flera gånger hur duktig hon är på att visa precis var jag är. Fullkomligt onödigt av matte att lära henne att skvallra, jag behöver gå och spana i lugn och ro.

 

Ja, ja jag kommer. Det var inte ens nån Ekorre i det där bra trädet. Behöver nog ta ett allvarligt snack med Jenna om det onödiga i att lyssna på matte och skvallra. Har försökt förut men hon påstår att det är ett bra och lönande jobb.

 

Dricka vatten? Nä jag tror jag ligger här en stund. Jag råkade missuppfatta åt vilket håll vi skulle så jag fixk aprinag ganska mycket för att hinna ifatt de andra.

 

Visade Alice en massa mer viktiga saker. Vi hade tassarna fulla hela tiden med en massa saker att göra.

 

Äsch så blev vi fångar. Människorna hörde nämligen hur nån var ute och körde med nåt längre bort. Så hette det att vi skulle gå till bilen igen. Korkade påfund vi kunde ha varit ute i många timmar till.

 

Träffade en trevlig Tollare på väg mot bilen. Dessutom en hane men Jenna fick umgås med honom eftersom han saknar vissa kroppsdelar. Vi pratade en stund med honom, alltid trevligt med nya hundbekanta.

Gick till bilen, sa hej då till Alice men hörde att vi ska ha sällskap flera gånger.

Lämnade Jenna och sen var det tråkhemma som väntade.

 


Matte kollade min Skvallermaskin. Jag rörde mej mycket i ett koncenterat område och dessutom lyckades jag nästan få till ett hjärta av mina rörelser.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda. Blev en mycket bra sån för vi träffade många människor vi känner och bjöd oss på godis. Så träffade vi lilla Essie också. Så ska eftermiddagsrundor vara.

I morgon så är det  Bassedag och vi ska träffa kompisar och hitta på nånting hemma hos Basse. Blir säkert en mycket bra dag.


Av Wilma Border collie - 10 februari 2020 17:44

Bra början på dagen för precis som det ska vara så fick jag åka och hämta Basse. Gjorde våra morgontoaletter och lekte lite innan det var dags att åka hem till mej.

Planen var att vi skulle ha åkt och kollat hur de där Rökpipsvamparna mår, men det stormade fortfarande så mycket att matte ställde in planerna. Skulle inte alls vara i skogen och riskera att hamna under fallande träd.

 

Ja du Basse undrar vad vi ska hitta på för nåt, ingen skjuts till trevlig skog och hemmaskogarna är visst också förbjudna. Verkar bli tråk idag.

 

Men nu ser vi nåt, detta blir trevligt.

 

Träffade Asco som vi inte sett på¨väldigt länge. Mycket trevligt, men Asco är sjukskriven för ont i ryggen och ska ta det lugnt. Fast försök att leka med Basse belv det i alla fall.

 

Mycket hade de att prata om också, en massa sånt där oss hanar emellansnack så jag höll lite avstånd. Asco skulle till veterinären idag igen. Hoppas det blir ordning på hans onda rygg.

 

Fortsatte vår planlösa vandring nånstans skulle vi där vi kunde vara lösa ett tag.

 

Skidbacken blev det. Där kändes blåsten mindre och vi lekte en del i konstsnön. Är enda snön som finns i år.

 

De har lyckats göra i ordning med snö så människovalparna ska kunna åka när de har lov nästa vecka. Jag provrullade och det var perfekt rullsnö.

 

Fortsatte vår planlösa vandring. Knakade ganska bra i träden ibland.

 

Nötte inkallning med Basse också. Eller det var matte som ägnade sej åt det. Basse skötte sej ypperligt eftersom det fanns extra gott godis.

 

Tänk vi kolade de gamla stockarna och där växte det minsann en massa små bitar av sån där utsökt rostbiff. Vi letade noga och hittade mycket. Rostbiff är alldeles utsökt hundgodis.

 

Hörru vi känner att det luktar av sån där rostbiff från dina händer. Är det säkert att det inte växer ut sån på dej? Var tydligen alldeles säkert för det kom inte fram nån.

 

Kollade om vi skulle hälsa på vid Ossys gamla dagis vilket vi inte alls skulle enligt matte. Gick vidare och lekte en del.

 

Kollade av Terras stuga. Mycket lönande, jag hittade rostbiff vid fönstret.

 

Basse hittade på dörrhandtaget och så fanns det på ett par ställen till. Borde växta sån här varje gång vi passerar. Måste berätta för Terra när hon kommer hur bra hennes stuga är.

 

Säkert att det inte finns mera? Tänkte att det kanske finns inne i stugan också. Enligt matte var det alldeles säkert att det inte fanns mer och definitivt inte inomhus.

 

Hade ett snack om vad vi skulle hitta på nu. Spana Ekorre var igen idé för de hade säkert blåst ner från träden och livet kändes lagom trist.

 

Körde lite stensittning vilket alltid är lönande. Fast matte hade åsikter om att en hund behöver inte se ut som den har all världens bekymmer hängande över sej. Förstår inte vad hon menar. Jag har bekymmer, allvarliga såna.

Matte har nämligen berättat att Jenna sitter i Hormonhäxefängelset från och med idag. Eländestider stundar, de dagar Jenna hänger med mej så får inte Basse vara med. Kommer att ta flera år innan vi får vara full flock igen.

 

Gick och rotade lite vid ett träd. lönande.

 

Hittade en urgammal benknota. Den har nog legat där i många evigheter. Funderade på om jag skulle gnaga på den, men avstod.

 

Basse kollade men fattade samma beslut den där var inget att ha så den får ligga.

 

Skulle gå genom Tråkskogen. Blev fångar eftersom det rörde sej människor där och alla vill inte umgås med oss.

 

Sen fick jag vara på fria tassar men Basse som hittade en massa dofter fick vara fånge, Han visade nämligen att han tänkte dra på otillåtna äventyr om han fick chansen.

 

Jag provade en sån där lönande bänk. Matte satt bredvid mej för nu skulle Basse träna.

 

Dötrist enligt Basse, väldigt nyttigt enligt matte. Han fick träna på passivitet, alltså bara sitta och titta och inte bry sej om att det passerade ett par människor och att det skymtade ett par hundar långt bort. Gick riktigt bra eftersom det fanns kvar av mutan rostbiff.

 

Nä inga Ekorrar här heller. Tror de sökt skydd nånstans för den förbaskade blåsten.

 

Bra Basse du kan om du vill. Vi är alldeles nära Heden och där går det en hund. Basse kunde stå alldeles stilla och tyst och bara titta på den. Fanns liksom rostbiff kvar och sån kan göra underverk.

 

Fast stå på stenarna var inte nåt som Basse tänkte ägna sej åt. Jag berättade hur lönande det är, men hade ingen framgång.

 

Nä nu försöker det regna så vi vill hem. Fick gå hem, käkade lunch och sov bort ett par timmar.

Gick på eftermiddagsrunda, trist sån tror alla vi känner har blåst bort. Träffade inte nån och det försökte regna igen.

Så kom Basses husse och hämtade honom. Tänkte att med tur hade dementa matte glömt allt om Jenna och fängelset. Nädå, jag avlyssande samtalet och hon hade tyvärr inte glömt.

I morgon är det bara jag och Jenna och Basse får jag träffa på onsdag. Gillar inte riktigt nyordningen jag föredrar hela min flock jag.

Av Wilma Border collie - 9 februari 2020 17:46

Började dagen som vanligt med den flera veckor långa väntan efter morgonrundan. Men sen var det dags.

Hade tur så jag skulle hämta Jenna idag också.

 

Så framme. Jag försökte få Jenna att hämta min boll som på nåt märkligt sätt hade hamnat i diket. Hon vägrade och påstod att hon hade viktigare saker för sej.

 

Bra hund reder sej själv så jag fick tag på den. Nu är det bara att vänta på att Basse kommer.

 

Där borta i backen kommer han. Tydligen hade han haft nåt viktigt att göra i skogen så han blev hämtad av sin husse.

 

Så dagens alla skoj saker kan börja. Basse hittade en leksak och den skulle Jenna ha så det var vild jakt ett tag. De där två är alltid övertygade om att de aldrig nånsin mer kommer att få springa och leka så det gäller att passa på.

 

Jenna provade Basses låda på fyrhjulingen. Hon har ju åkt i den här ett par gånger förut.

 

Nja det här är inte riktigt min grej. Matte försökte få mej att klättra upp men jag hade en massa ursäkter för att slippa. Då blev jag upplyft av Bassehusse. Visst jag har åkt flera meter ett par gånger, men har inte bestämt vad jag anser. Hoppade ur och tänkte leka med bollen.

 

Jäkla Basse! Medan jag var i hans låda snodde han bollen. Sen hoppade han i lådan och satt och såg ouppnålig ut. Han visste att där skulle jag inte ha eb chans att komma över hans byte.

 

Fast så kom Mikko och Alice och då glömdes allt annat bort. Fast vad Mikko och Alice pysslar med är inte nån som vet.

 

Så kom det en hund som varit med nån gång tidigare. Vi hälsade mycket artigt och talade om hur roligt vi har.

 

Alice, Mikko, Jenna och Basse hade nåt flockspring och jag funderade på om jag skulle vara med eller vara domare. Hade lite beslutsångest.

 

Blev varken det ena eller det andra för Luna kom och då var vi tvugna att hälsa på henne och hennes lilla kompis.

 

Alice var fullt övertygad om att hon skulle ägna tiden åt att brotta ner Mikko. Hon lyckades ibland och lille Fido hejade på hennes försök.

 

Förra gången Basse och Fido träffades så bleb Basse fånge eftersom han inte skötte sej. Men nu kom han på att det går att leka med Fido. Ordningen återställd i tonårshjärnan, i alla fall tillfälligt.

 

Mikko hade det inte lätt för  Alice och Tilly samarbetade och dängde honom i backen många gånger. Fast det var nån skoj lek som de höll på med.

 

Vi blev inte så många idag, men vad gör det huvudsaken är att vi har skoj. Här syns faktiskt alla (utom Lunas lille kompis) på samma bild. Brukar vara i princip omöjligt att få med oss alla på en och samma.

 

Jo Lunamatte du förstår jag och Jenna får aldrig nånsin nåt att äta. Har du möjligen nån smula att bjuda två hungriga hundar på? Vi hade framgång och fick.


 

Bra för jag fick ny energi och kunde överlista Tilly som snott bollen. Nu ska jag vakta den noga.

 

Som vanligt var det en massa viktiga hunddiskussioner också. De är minst lika viktiga som all lek, finns alltid massor att prata om. Fattas alltid viktiga beslut och så delas tips om uppfostran av människor.

 

Fortsatte med en massa lek och mingel. Vi är väl medvetna om att nu tar det många evigheter innan det är helg igen.

 

Äsch då detta är typ sista rycket för de känsliga människorna pratade om blåsa kallt och en massa annat korkat. Alltså dags att sluta för idag, väldigt dumt.

Lämnade hem Jenna.

Hemma så somande jag medan matte höll på med tråksaker.

Skulle på eftermiddagsrunda. Bestämde att jag skulle hämta Jenna, skulle jag inte alls enligt matte. I dag behövde hon inte hänga med mej på eftermiddagsrundan.

Blev en tråkig sån, träffade inga jag känner.

I morgon är det visst som vanligt igen, alltså ska jag hämta Basse på morgonrundan. Får se vad vi hittar på sen. Matte hade planer på att vi skulle åka och hälsa på Rökpipsvamparna men det ska visst blåsa massor så det blir nog inte av.

Ja, ja nåt lär vi fördriva dagen med och vad berättar jag som vanligt i morgon.

Av Wilma Border collie - 8 februari 2020 17:57

Äntligen lördag, var flera månader sen sist. Fast hon utan tidsuppfattning påstår att det var lördag alldeles nyss. Jag vet som vanligt något annat och jag har rätt.

Ägnade ett par veckor åt att passa dörren efter morgonrundan, men sen var det dags. Bra blev det direkt eftersom jag hämtade Jenna som skulle hänga med.

 

Så framme nu gäller det att hitta Basse så vi blir full flock.

 

Nu så vi ser honom. ÄNTLIGEN vi nhar inte setts sen igår och det är minsann lång tid det.

 

Så flocken är komplett, precis som det ska vara. Nu ska vi ha en massa skoj och vänta på våra kompisar.

 

Stackars Jenna och Basse de har som vanligt inte fått tokspringa på flera månader, alltså massor att ta igen.

 

Så nu börjar det komma en massa kompisar. Det är ett väldigt jobb med att hälsa alla välkomna.

 

Jenna tyckte att det var trevligt att Nasse kom, de är samma ras och hade en hel del att prata om.

 

Det är fler på gång och Jenna hade stenkoll, vi andra var upptagna av en massa lek och mingel just då.

 

Fler att hälsa på och mitt i hundröran befinner sej Kasper, den stora prickiga. Han har inte varit med på många evigheter.

 

Förra gången Jenna träffade Kasper var hon övertygad om att han var en ko som borde vallas. I dag hälsade hon och kom fram till att han nog faktiskt är en hund. Alltså ingen vallning av honom idag.

 

Hm Sansahusse har minsann MIN boll och den tänker han kasta nu gäller det att vara snabb så jag får tag på den.

Tyvärr förlorade jag precis den gången men jag vann den vid ett annat kast.

 

Fred kom också och hade en massa skoj tillsammans med Nikki. Vi var massor med hundar idag, matte tror att det var närmare 20 stycken.

 

Kom en tik som suttit i Hormonhäxefängelset. De trodde att hon slutat lukta gott, men Basse var av helt andra åsikter och blev alldeles dödskär. När de skulle åka, gick inte att vara med så skulle minsann hormonstinne tonåringen med. Han misslyckades för matte lånade Leonberger Peggys koppel och fångade honom.

 

Som tur var så glömde Basse lika fort och började leka en massa med Luna i stället. Mycket bättre sysselsättning än att ragga på före detta Hormonhäxa.

 

Men det var inte bara Basse som raggade. Helt plötsligt så kom Bamse på att Peggy det var minsann det allra vackraste han nånsin sett. Fast han hade ingen som helst framgång.

 

Schäfer Cash  och Jenna hade nåt djupt samtal om alla hundlivets väsentligheter. Men ungefär nu gick det illa för Kasper. Han lyckades bryta en klo, sånt som kallas för klokapselbrott. Trasig klo och en massa blod, alltså var det bara för honom att åka hem igen. Såna där brott gör visst rejält ont och kan orsaka otäcka infektioner också. Det är visst bland annat därför det är viktigt att tvingas utstå tassamputering. Långa klor gör risken för det mycket större. Fast jag begriper inte varför tassarna amputeras varje gång.

 

Varför ska alla ha min boll? Till och med Peggy försökte stjäla den, fast hon lyckades aldrig. Jag gick och gömde mej tillsammans med bollen flera gånger. Enligt den totalt oförstående matte kunde jag strunta i bollen och umgås istället.

 

Jo jag kan röra mej utan den. Har varit och pratat med Sigge och Cash men de hade nåt ointressant hos hanar emellan snack. Lika bra att lämna dom i fred.

 

Passa dej Tilly du har snott den där bollen och nu tänker jag och Basse samarbeta för att komma över den. Var en lång och vild jakt innan Basse snodde den.

 

Blä! Alla har åkt hem vi har varit inne hos Basse och tiggt godis och nu väntar våra tråkhemma.

Lämnade Jenna och gav henne lunch. Hem till mej och sov ett par timmar.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda. På torget satt Basse i sin bil och längtade efter oss, vi längtade lika mycket efter honom. Men de där tråkiga människorna pratade tråk och påstod att vi träffas i morgon och kan leka då. Vadå det är många veckor tills i morgon!

Nu ska jag strax gå och se till att Jenna få komma ut för en kvällsrunda. Sen ska jag vila mej i form så jag orkar med kompisar i morgon.

Av Wilma Border collie - 7 februari 2020 17:48

Som väntat blev det tråkrunda i morse eftersom Basse inte skulle hämtas. Men jag hade i alla fall tur och träffade Rocky.

Sen efter att ha varit hemma ett tag så skulle jag hämta Basse.

 

Så nu ska jag hämta honom och sen ska vi hitta på nåt skoj.

 

Jaha historien upprepar sej. Den där blå bollen är i munnen på fel hund! Jag ska ha MIN boll!!

 

Fick faktiskt hjälp av matte som hittade en annan leksak som Basse tog.

 

Så ordningen är återställd bollen finns hos rätt hund. Jag lekte med den en stund medan Basse jagade mej.

 

I helgen fungerade det att ligga gömd bakom gungbrädan så jag tänkte göra samma sak idag. Gick inget bra för matte kom opch SNODDE bollen. Det hette att vi skulle nåt annat.

 

Vi skulle ta en sväng i skogen hemma hos Basse, matte led av dålig fantasi idag så den kunde duga.

 

Var ett tag sen vi var här så det var en hel del att kolla.

 

Blev en massa inkallningsövningar för Basse, han visade nämligen att idag var minsann alla hormoner i toppform och då brukar hörsel och kunskaper försvinna.

 

Provade lite balansövningar på fallna träd. Många är alldeles för hala men det här fungerade bra och gav belöning.

 

Grejade en del i skogen. Men så ansåg Basse att det fanns nåt i skogen som skulle skrämmas bort. Stå på bakbenen och skälla på detta osynliga som nog bara fanns i hans hjärna för jag märkte inget.

 

Gick tilbaka till stigen och då hände det. Jag kände en doft som jag känner igen och markerade. Matte började prata om svåra hallucinationer. Minst en månad för tidigt och var det verkligen möjligt?

 

Jo det var verkligt, detta är årets första Stenmurkla rekordtidigt. Matte har visst hittat såna i början av mars ett par gånger och tyckt att det har varit tidigt, men detta slår allt.

 

Jag bad Basse glömma alla hormoner en stund och visade honom hur man markerar såna här. Han lyssnade noga på mej och kunde faktiskt markera han också.

 

Duktiga hundar får ost. Det lönar sej att jobba och hitta svampar.

Men sen drog jag och Basse iväg för vi hörde nåt.

 

Vi hittade Mikko som rastade sin matte. Han hade känt doften av oss och fått väldigt bråttom. Alltså blev det en del trevlig lek tillsammans med honom.

 

Basse försökte reta honom med resterna av Skunk. Den stackarn är alldeles trasig numer efter för hårda lekar.

 

Som bekant dans är väldigt inne hos Malmköpings hundar just nu. Basse och Mikko tränade på en del avancerade moment tillsammans. Jag gav dom MVG i betyg.

Men allt skoj har ett slut, jag och Basse skulle åka och göra nåt och Mikko skulle till sitt hemma för hans matte skulle också göra tråk.

Vi hamnade i bilen och åkte.

 

Äntligen insläppta i vår allra bästa Grisöronaffär. Tog sin lilla tid för Basse hade glömt hur man uppför sej. Han fick vänta en lång stund på att gå in. Nåt om att lugna ner sej och inte uppföra sej illa då kommer man ingenstans.

Fick faktiskt godis direkt när vi äntligen kom in.

 

Kollade igenom godissortimentet och en del annat viktigt. Som vanligt kunde vi ha shoppat massor men det fick vi inte, var inte ens vi som skulle ha nåt enligt skitmatte.

 

Jo du förstår vi gillar såna här oxöron såna kan vi väl i alla fall få köpa? Vi fick faktiskt göra det. Vissa dagar ska man vara glad för det lilla.

 

Matte har betalat så nu ska vi ha vårt viktiga shoppinggodis. Vi fick lika utsökt gott som alltid.

Åkte hem, käkade upp våra oxöron och sov ett tag.

 

Plötsligt händer det! Eftermiddagsrunda och hela flocken är samlad! Precis som det ska vara, Jenna skulle hänga med.

 

Basse kunde inte bestämma sej för om han skulle reta Jenna med en fyndad pinne eller ragga tikar. Slutade med att matte snodde pinnen och förklarade att han faktiskt fick nöja sej med mej och Jenna. Inget raggande på andra utan träna på att uppföra sej och lugna ner hormonerna.

Gick en sväng utan att träffa några vi känner.

Var hemma ett tag innan Bassehusse kom och hämtade honom.

Nu ska jag snart ta ut Jenna på en kvällskiss. Skönt med mer sällskap och i morgon är det lördag. Blir en superbra lördag för jag har hört att jag ska ta med mej Jenna till alla kompisar.



Av Wilma Border collie - 6 februari 2020 17:58

Blev en sån där tråkmorgon igen. Försökte men skulle inte alls åka och hämta Basse. Gillar inte när mina rutiner inte följs.

Var hemma och hade tråkigt, medan jag fundarde på om jag missat nån viktig information igår. Men jag tyckte att jag lyssnat på människornas tråkprat och inte hört nåt konstigt. Så skulle jag ut igen, inte var det Jennadag heller.

 

Ja ordening i tillvaron, jag hamnade hos Basse som blev så lycklig när jag kom. Var bara så att jag inte behövde hämta honom på morgonrundan. Missade tydligen den detaljen igår.

 

Lekte en del med frisbeen som matte trollade fram i min bil.

 

Jaså du har hittat MIN boll. Du är väl medveten om att jag har inte lekt med den på många dagar och den är MIN.

 

Blev den vanliga jakten och vi sprang så vi klonade oss, eller så var det matte som lyckades med fel iställning på kameran. Vi förekommer faktiskt bara i ett exemplar var.

 

Jag har mina knep jag. Tacklade Basse och sen var bollen min igen.

 

Så nu tänker jag ligga och vakta den och vänta på bättre tider. Hade hört att det skulle dyka upp kompisar.

 

Ryktet stämde för Mikko kom. Mycket trevligt. Bara det at när jag hälsade på honom snodde Basse bollen.

 

Så du har snott den nu. Vill du vara vänlig och kasta den till mej? Tänk om Basse eller Mikko försöker sno den.

 

Basse och Mikko var upptagna av nån brottningsmatch, jag hade inte tid att vara domare. Det kunde vara en avledning för att komma över bollen.

 

Att döma av den här bilden så vann Mikko, i alla fall den omgången.

 

Trevligt Winnie och Tryfflan kom också. Planen var att vi skulle aktivera oss med nåt. Men det är lika bra att börja med lek.

 

Som här Tryfflan och Winniematte kastade iväg min ena frisbee och vi flocksprang efter den. Mycket skoj lek. Så hade vi en del viktiga hundsamtal och lekte mera också.

 

Mikko och Tryfflan tränade pardans. Väldigt duktiga var de, kanske ska ha danstävlingar med oss hundar för jag känner flera som är duktiga.

 

Nu händer det grejer, vi blev fångar allihopa och vaktade av den människa som för tillfället inte försvann och gjorde konstiga saker. Värst var nog min för hon försvann och kom tillbaka med en hög långa pinnar. Trodde inte hon var intresserad av såna.

 

Aha vi ska få spåra igen. Det är superskoj. Nu gäller det att hitta rätt med hjälp av nosen.

 

Så nu har jag hittat den första pinnen. Det är väldigt lönande att hitta såna här pinnar. I dag fick jag och Basse bitar av nåt som heter Rostbiff som belöning. Utsökt gott var det.

 

Samarbetade en del med Basse också. Han börjar bli superduktig på detta och tycker det är roligt. Ska nog se tilla tt det blir mer sånt här nosjobb.

 

Alla är klara och vi har kommit på att Tryfflan och Winniematte har godis till oss. För övrigt så var det första gången de provade och de klarade det också med glans.

 

Sen började matte greja med den där pinnhögen hon varit och hittat. Fram med en såg och så blev det en massa nya spårpinnar. Perfekt nu har vi egna och kan gå såna här spår när vi vill, ja alltså när matte behagar lägga såna åt oss.

 

Lekte mera och hade trevligt, men helt plötsligt så började det snöa massor. Snö är okej det blir inte vi hundar skadade av till skillnad mot regn. Men människorna pratade om dags att sluta för idag. Varför tar alltid allt skoj slut alldeles för fort?

Fördelen var att nu skulle Basse hänga med hem till mej, gillar att ha sällskap även hemma.

Skulle gå eftermiddagsrunda tillsammans med honom trodde jag. Men precis då kom hans husse och hämtade honom.


 


Titta det är öppet och jag behöver faktiskt komma in i Susannes affär, har inte varit här på flera månader.

 

Träffade Dixie också. Mycket trevligt, pratade en massa med henne och talade om att jag håller tassarna för att hon ska bli pigg och frisk nu.

Gick en vanlig tråksväng utan att det hände nåt av värde.

I morgon ska Basse hänga med mej men jag hörde att jag inte ska hämta honom vid morgonrundan utan sen så jag behöver inte deppa ihop på morgonen. Får se vad vi hittar på för nåt.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards