wilmablogghund

Alla inlägg den 6 februari 2020

Av Wilma Border collie - 6 februari 2020 17:58

Blev en sån där tråkmorgon igen. Försökte men skulle inte alls åka och hämta Basse. Gillar inte när mina rutiner inte följs.

Var hemma och hade tråkigt, medan jag fundarde på om jag missat nån viktig information igår. Men jag tyckte att jag lyssnat på människornas tråkprat och inte hört nåt konstigt. Så skulle jag ut igen, inte var det Jennadag heller.

 

Ja ordening i tillvaron, jag hamnade hos Basse som blev så lycklig när jag kom. Var bara så att jag inte behövde hämta honom på morgonrundan. Missade tydligen den detaljen igår.

 

Lekte en del med frisbeen som matte trollade fram i min bil.

 

Jaså du har hittat MIN boll. Du är väl medveten om att jag har inte lekt med den på många dagar och den är MIN.

 

Blev den vanliga jakten och vi sprang så vi klonade oss, eller så var det matte som lyckades med fel iställning på kameran. Vi förekommer faktiskt bara i ett exemplar var.

 

Jag har mina knep jag. Tacklade Basse och sen var bollen min igen.

 

Så nu tänker jag ligga och vakta den och vänta på bättre tider. Hade hört att det skulle dyka upp kompisar.

 

Ryktet stämde för Mikko kom. Mycket trevligt. Bara det at när jag hälsade på honom snodde Basse bollen.

 

Så du har snott den nu. Vill du vara vänlig och kasta den till mej? Tänk om Basse eller Mikko försöker sno den.

 

Basse och Mikko var upptagna av nån brottningsmatch, jag hade inte tid att vara domare. Det kunde vara en avledning för att komma över bollen.

 

Att döma av den här bilden så vann Mikko, i alla fall den omgången.

 

Trevligt Winnie och Tryfflan kom också. Planen var att vi skulle aktivera oss med nåt. Men det är lika bra att börja med lek.

 

Som här Tryfflan och Winniematte kastade iväg min ena frisbee och vi flocksprang efter den. Mycket skoj lek. Så hade vi en del viktiga hundsamtal och lekte mera också.

 

Mikko och Tryfflan tränade pardans. Väldigt duktiga var de, kanske ska ha danstävlingar med oss hundar för jag känner flera som är duktiga.

 

Nu händer det grejer, vi blev fångar allihopa och vaktade av den människa som för tillfället inte försvann och gjorde konstiga saker. Värst var nog min för hon försvann och kom tillbaka med en hög långa pinnar. Trodde inte hon var intresserad av såna.

 

Aha vi ska få spåra igen. Det är superskoj. Nu gäller det att hitta rätt med hjälp av nosen.

 

Så nu har jag hittat den första pinnen. Det är väldigt lönande att hitta såna här pinnar. I dag fick jag och Basse bitar av nåt som heter Rostbiff som belöning. Utsökt gott var det.

 

Samarbetade en del med Basse också. Han börjar bli superduktig på detta och tycker det är roligt. Ska nog se tilla tt det blir mer sånt här nosjobb.

 

Alla är klara och vi har kommit på att Tryfflan och Winniematte har godis till oss. För övrigt så var det första gången de provade och de klarade det också med glans.

 

Sen började matte greja med den där pinnhögen hon varit och hittat. Fram med en såg och så blev det en massa nya spårpinnar. Perfekt nu har vi egna och kan gå såna här spår när vi vill, ja alltså när matte behagar lägga såna åt oss.

 

Lekte mera och hade trevligt, men helt plötsligt så började det snöa massor. Snö är okej det blir inte vi hundar skadade av till skillnad mot regn. Men människorna pratade om dags att sluta för idag. Varför tar alltid allt skoj slut alldeles för fort?

Fördelen var att nu skulle Basse hänga med hem till mej, gillar att ha sällskap även hemma.

Skulle gå eftermiddagsrunda tillsammans med honom trodde jag. Men precis då kom hans husse och hämtade honom.


 


Titta det är öppet och jag behöver faktiskt komma in i Susannes affär, har inte varit här på flera månader.

 

Träffade Dixie också. Mycket trevligt, pratade en massa med henne och talade om att jag håller tassarna för att hon ska bli pigg och frisk nu.

Gick en vanlig tråksväng utan att det hände nåt av värde.

I morgon ska Basse hänga med mej men jag hörde att jag inte ska hämta honom vid morgonrundan utan sen så jag behöver inte deppa ihop på morgonen. Får se vad vi hittar på för nåt.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards