wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 11 februari 2020

Sällskap med Labrador Alice

Av Wilma Border collie - 11 februari 2020 17:48

Vaknade i morse och bestämde mej för att det nog bara var korkat mänskligt svammel med den där nyordningen.

När jag gick ut för morgonrundan så tänkte jag åka och hämta Basse. Nä ingen framgång, fick bara höra att det blir i morgon.

Sen skulle Jenna hämtas och vi skulle åka till en bra skog. Såg att matte drog i väg med Jenna till en annan bil och pratade med nån. Men antog att det var nåt mänskligt tråk bara.

 

Den där mystiska bilen körde efter oss. När vi var framme så visade det sej att det minsann var Labrador Alice matte. Mycket trevligt för hon bjöd oss på utsökt godis.

 

Ännu bättre Alice var med. Hennes matte hade pratat med matte och frågat om de fick hänga med oss idag. Vi tackar aldrig nej till sällskap och vara en tikflock går precis lika bra det.

 

Nu förstår du Alice så ska jag och Jenna visa dej massor med trevliga saker i den här skogen. Vi vet precis var allt bra finns. Alice har inte gått här så för henne var det en massa nytt att kolla.

 

Jenna visade Alice var det bästa och lerigaste dikena finns. Det är en mycket viktig hundkunskap och Jenna är specialist på såna diken.

 

Ni kan stanna där borta. Vi diskuterar viktiga tiksaker. Viktigast var hur vi ska lyckas dölja våra lukta gottperioder och slippa sitta i Hormonhäxefängelse och ha mycket begränsat umgänge. Vi kom fram till en del bra saker men vad kan jag av naturliga skäl inte avslöja.

 

Jenna fyndade ett ben som troligen Rådjur lyckats tappa. Men det var bara skoj en kort stund, vi hade så väldigt mycket annat att pyssla med.

 

Sånt här är viktigt kolla vatten i bäckarna. Har varit så uselt med vatten i dom i flera år så det gäller att passa på nu när det finns.

 

Så skulle vi in i skogen för viktiga saker skulle kollas.

 

Nu ska jag kolla hur de där Rökpipsvamparna mår. Alltså de som inte ens borde vara vakna redan.

 

De mår bra och har växt sen sist. Men de hade inte blivit flera. Jag avvek på lite Ekorrspan. Var tvungen att kolla mina säkra ställen men hittade ingen.

 

Sniglarna är vakna. Den här hittade matte på sin hand efter att hon petat med de där Rökpipsvamparna. Ett normalt år så hade de sovit fortfarande.

 

Kom till sjön och Alice och Jenna badade massor eftersom isen hade dött. Troligen blåste den bort när det stormade.

 

Jag anser att det räcker med att dricka vattnet. Bada det ska jag fundera på när det blir varmt. Grejade med en del viktiga hundsaker och hade viktiga tiksamtal också.

 

Alice tyckte att den här bron var lite läskig men efter lite övertalning så gick hon utan problem över. Blev självklart beröm och godis.

 

Nästa ställe med Rökpipsvampar, här hade de också växt men inte blivit fler. Fick i alla fall en massa beröm och godis för jobbet.

 

Jenna är bra duktig, hon kan också markera dom numer. Självklart beröm och godis, hoppas det blir en bra säsong så vi kan jobba massor i år.

 

Jag bestämde mej för att fira på mitt eget sätt. Alltså drog jag på span. Har flera bra spanträd här borta som jag var tvungen att kolla. Bara det att jag hade Skvallermaskinen på mej så matte hade stenkoll och lärde Alicematte hur en skvallermaskin fungerar.

 

Så var det Skvallerbyttan. Hon visade flera gånger hur duktig hon är på att visa precis var jag är. Fullkomligt onödigt av matte att lära henne att skvallra, jag behöver gå och spana i lugn och ro.

 

Ja, ja jag kommer. Det var inte ens nån Ekorre i det där bra trädet. Behöver nog ta ett allvarligt snack med Jenna om det onödiga i att lyssna på matte och skvallra. Har försökt förut men hon påstår att det är ett bra och lönande jobb.

 

Dricka vatten? Nä jag tror jag ligger här en stund. Jag råkade missuppfatta åt vilket håll vi skulle så jag fixk aprinag ganska mycket för att hinna ifatt de andra.

 

Visade Alice en massa mer viktiga saker. Vi hade tassarna fulla hela tiden med en massa saker att göra.

 

Äsch så blev vi fångar. Människorna hörde nämligen hur nån var ute och körde med nåt längre bort. Så hette det att vi skulle gå till bilen igen. Korkade påfund vi kunde ha varit ute i många timmar till.

 

Träffade en trevlig Tollare på väg mot bilen. Dessutom en hane men Jenna fick umgås med honom eftersom han saknar vissa kroppsdelar. Vi pratade en stund med honom, alltid trevligt med nya hundbekanta.

Gick till bilen, sa hej då till Alice men hörde att vi ska ha sällskap flera gånger.

Lämnade Jenna och sen var det tråkhemma som väntade.

 


Matte kollade min Skvallermaskin. Jag rörde mej mycket i ett koncenterat område och dessutom lyckades jag nästan få till ett hjärta av mina rörelser.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda. Blev en mycket bra sån för vi träffade många människor vi känner och bjöd oss på godis. Så träffade vi lilla Essie också. Så ska eftermiddagsrundor vara.

I morgon så är det  Bassedag och vi ska träffa kompisar och hitta på nånting hemma hos Basse. Blir säkert en mycket bra dag.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards