wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 7 februari 2020

Hittat svamp och shoppat

Av Wilma Border collie - 7 februari 2020 17:48

Som väntat blev det tråkrunda i morse eftersom Basse inte skulle hämtas. Men jag hade i alla fall tur och träffade Rocky.

Sen efter att ha varit hemma ett tag så skulle jag hämta Basse.

 

Så nu ska jag hämta honom och sen ska vi hitta på nåt skoj.

 

Jaha historien upprepar sej. Den där blå bollen är i munnen på fel hund! Jag ska ha MIN boll!!

 

Fick faktiskt hjälp av matte som hittade en annan leksak som Basse tog.

 

Så ordningen är återställd bollen finns hos rätt hund. Jag lekte med den en stund medan Basse jagade mej.

 

I helgen fungerade det att ligga gömd bakom gungbrädan så jag tänkte göra samma sak idag. Gick inget bra för matte kom opch SNODDE bollen. Det hette att vi skulle nåt annat.

 

Vi skulle ta en sväng i skogen hemma hos Basse, matte led av dålig fantasi idag så den kunde duga.

 

Var ett tag sen vi var här så det var en hel del att kolla.

 

Blev en massa inkallningsövningar för Basse, han visade nämligen att idag var minsann alla hormoner i toppform och då brukar hörsel och kunskaper försvinna.

 

Provade lite balansövningar på fallna träd. Många är alldeles för hala men det här fungerade bra och gav belöning.

 

Grejade en del i skogen. Men så ansåg Basse att det fanns nåt i skogen som skulle skrämmas bort. Stå på bakbenen och skälla på detta osynliga som nog bara fanns i hans hjärna för jag märkte inget.

 

Gick tilbaka till stigen och då hände det. Jag kände en doft som jag känner igen och markerade. Matte började prata om svåra hallucinationer. Minst en månad för tidigt och var det verkligen möjligt?

 

Jo det var verkligt, detta är årets första Stenmurkla rekordtidigt. Matte har visst hittat såna i början av mars ett par gånger och tyckt att det har varit tidigt, men detta slår allt.

 

Jag bad Basse glömma alla hormoner en stund och visade honom hur man markerar såna här. Han lyssnade noga på mej och kunde faktiskt markera han också.

 

Duktiga hundar får ost. Det lönar sej att jobba och hitta svampar.

Men sen drog jag och Basse iväg för vi hörde nåt.

 

Vi hittade Mikko som rastade sin matte. Han hade känt doften av oss och fått väldigt bråttom. Alltså blev det en del trevlig lek tillsammans med honom.

 

Basse försökte reta honom med resterna av Skunk. Den stackarn är alldeles trasig numer efter för hårda lekar.

 

Som bekant dans är väldigt inne hos Malmköpings hundar just nu. Basse och Mikko tränade på en del avancerade moment tillsammans. Jag gav dom MVG i betyg.

Men allt skoj har ett slut, jag och Basse skulle åka och göra nåt och Mikko skulle till sitt hemma för hans matte skulle också göra tråk.

Vi hamnade i bilen och åkte.

 

Äntligen insläppta i vår allra bästa Grisöronaffär. Tog sin lilla tid för Basse hade glömt hur man uppför sej. Han fick vänta en lång stund på att gå in. Nåt om att lugna ner sej och inte uppföra sej illa då kommer man ingenstans.

Fick faktiskt godis direkt när vi äntligen kom in.

 

Kollade igenom godissortimentet och en del annat viktigt. Som vanligt kunde vi ha shoppat massor men det fick vi inte, var inte ens vi som skulle ha nåt enligt skitmatte.

 

Jo du förstår vi gillar såna här oxöron såna kan vi väl i alla fall få köpa? Vi fick faktiskt göra det. Vissa dagar ska man vara glad för det lilla.

 

Matte har betalat så nu ska vi ha vårt viktiga shoppinggodis. Vi fick lika utsökt gott som alltid.

Åkte hem, käkade upp våra oxöron och sov ett tag.

 

Plötsligt händer det! Eftermiddagsrunda och hela flocken är samlad! Precis som det ska vara, Jenna skulle hänga med.

 

Basse kunde inte bestämma sej för om han skulle reta Jenna med en fyndad pinne eller ragga tikar. Slutade med att matte snodde pinnen och förklarade att han faktiskt fick nöja sej med mej och Jenna. Inget raggande på andra utan träna på att uppföra sej och lugna ner hormonerna.

Gick en sväng utan att träffa några vi känner.

Var hemma ett tag innan Bassehusse kom och hämtade honom.

Nu ska jag snart ta ut Jenna på en kvällskiss. Skönt med mer sällskap och i morgon är det lördag. Blir en superbra lördag för jag har hört att jag ska ta med mej Jenna till alla kompisar.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards