wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 9 februari 2020

En massa umgänge igen

Av Wilma Border collie - 9 februari 2020 17:46

Började dagen som vanligt med den flera veckor långa väntan efter morgonrundan. Men sen var det dags.

Hade tur så jag skulle hämta Jenna idag också.

 

Så framme. Jag försökte få Jenna att hämta min boll som på nåt märkligt sätt hade hamnat i diket. Hon vägrade och påstod att hon hade viktigare saker för sej.

 

Bra hund reder sej själv så jag fick tag på den. Nu är det bara att vänta på att Basse kommer.

 

Där borta i backen kommer han. Tydligen hade han haft nåt viktigt att göra i skogen så han blev hämtad av sin husse.

 

Så dagens alla skoj saker kan börja. Basse hittade en leksak och den skulle Jenna ha så det var vild jakt ett tag. De där två är alltid övertygade om att de aldrig nånsin mer kommer att få springa och leka så det gäller att passa på.

 

Jenna provade Basses låda på fyrhjulingen. Hon har ju åkt i den här ett par gånger förut.

 

Nja det här är inte riktigt min grej. Matte försökte få mej att klättra upp men jag hade en massa ursäkter för att slippa. Då blev jag upplyft av Bassehusse. Visst jag har åkt flera meter ett par gånger, men har inte bestämt vad jag anser. Hoppade ur och tänkte leka med bollen.

 

Jäkla Basse! Medan jag var i hans låda snodde han bollen. Sen hoppade han i lådan och satt och såg ouppnålig ut. Han visste att där skulle jag inte ha eb chans att komma över hans byte.

 

Fast så kom Mikko och Alice och då glömdes allt annat bort. Fast vad Mikko och Alice pysslar med är inte nån som vet.

 

Så kom det en hund som varit med nån gång tidigare. Vi hälsade mycket artigt och talade om hur roligt vi har.

 

Alice, Mikko, Jenna och Basse hade nåt flockspring och jag funderade på om jag skulle vara med eller vara domare. Hade lite beslutsångest.

 

Blev varken det ena eller det andra för Luna kom och då var vi tvugna att hälsa på henne och hennes lilla kompis.

 

Alice var fullt övertygad om att hon skulle ägna tiden åt att brotta ner Mikko. Hon lyckades ibland och lille Fido hejade på hennes försök.

 

Förra gången Basse och Fido träffades så bleb Basse fånge eftersom han inte skötte sej. Men nu kom han på att det går att leka med Fido. Ordningen återställd i tonårshjärnan, i alla fall tillfälligt.

 

Mikko hade det inte lätt för  Alice och Tilly samarbetade och dängde honom i backen många gånger. Fast det var nån skoj lek som de höll på med.

 

Vi blev inte så många idag, men vad gör det huvudsaken är att vi har skoj. Här syns faktiskt alla (utom Lunas lille kompis) på samma bild. Brukar vara i princip omöjligt att få med oss alla på en och samma.

 

Jo Lunamatte du förstår jag och Jenna får aldrig nånsin nåt att äta. Har du möjligen nån smula att bjuda två hungriga hundar på? Vi hade framgång och fick.


 

Bra för jag fick ny energi och kunde överlista Tilly som snott bollen. Nu ska jag vakta den noga.

 

Som vanligt var det en massa viktiga hunddiskussioner också. De är minst lika viktiga som all lek, finns alltid massor att prata om. Fattas alltid viktiga beslut och så delas tips om uppfostran av människor.

 

Fortsatte med en massa lek och mingel. Vi är väl medvetna om att nu tar det många evigheter innan det är helg igen.

 

Äsch då detta är typ sista rycket för de känsliga människorna pratade om blåsa kallt och en massa annat korkat. Alltså dags att sluta för idag, väldigt dumt.

Lämnade hem Jenna.

Hemma så somande jag medan matte höll på med tråksaker.

Skulle på eftermiddagsrunda. Bestämde att jag skulle hämta Jenna, skulle jag inte alls enligt matte. I dag behövde hon inte hänga med mej på eftermiddagsrundan.

Blev en tråkig sån, träffade inga jag känner.

I morgon är det visst som vanligt igen, alltså ska jag hämta Basse på morgonrundan. Får se vad vi hittar på sen. Matte hade planer på att vi skulle åka och hälsa på Rökpipsvamparna men det ska visst blåsa massor så det blir nog inte av.

Ja, ja nåt lär vi fördriva dagen med och vad berättar jag som vanligt i morgon.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards