wilmablogghund

Alla inlägg under januari 2020

Av Wilma Border collie - 15 januari 2020 17:58

I morse trodde jag att jag var blåst på umgänge. När jag skulle göra morgontoalett gick jag til min bil full övertygad om att jag skulle hämta Basse. Nä sa matte och släpade brutalt iväg mej åt ett annat håll. Funderade på om jag missat nån viktig information när Basse blev hämtad igår, men hade inget minne av det.

Gick hem och deppade, funderade på om jag skulle drabbas av en ensam dag.

Men sen så hamnade jag i min bil och Jenna hämtades så ensam skulle jag slippa vara.

 

Det blev ordning i tillvaron, vi blev skjutsade till Basse. Var bara nåt med att han inte behövde hämtas på morgonen, jag hade tydligen lyssnat lite slarvigt i går.

 

Dagens jakt har börjat. Jenna och Basse måste springa som dårar innan de ens kan tänka tanken att göra nåt annat.

 

Jag hittade en bit slang, perfekt leksak enligt mej så jag planerade för en massa skoj med den.

 

Hörru Basse den är min! Du vet att allt som jag har i munnen tillhör mej och du har lyssnat alldeles för mycket på alla stöldtips från Kleptoman Leya. Jenna utsåg sej till domare, men precis när jag höll på att vinna kampen så hände det nåt.

 

Vem bryr sej om en bit slang. Det kommer en bil, säkert nån som vill umgås med oss, alltså blev det bråttom.

 

Mikko kom och var så sugen på att leka med oss. Vi hade massor med skoj och hörde att det skulle hända mera sen.

 

Helt plötsligt bestämde sej Basse för att han misann hade nåt viktigt att göra vid Ossys gamla dagis. Umgås med oss var onödigt. Slutade med att jag och Jenna försökte hämta honom. Men fjortishjärnan var påkopplad så han skulle ingenting.

 

Slutade så här. Basse blev fånge och släpades tillbaka, han skulle inte alls vara på rymmen.

 

Titta! Medan vi hämtade rymmaren så kom minsann Tryfflan och Winnie. Perfekt desto fler kompisar desto roligare blir det.

 

Nu glömde Basse allt om att rymma och var med och lekte, alltså precis som det ska vara.

 

Tryfflan och Mikko hade en brottningsmatch och vi andra försökte vara domare. Men fyra domare är inte bra, vi kunde nämligen inte enas om vem som vann.

 

Basse visade att han minsann kan allt om att gräva rejäla gropar. Får han hållas så kommer han snart att ha grävt loss det här jättedäcket. Tror han har lärt sej en massa av sin husse grävmaskinisten.

 

Winnie som varit lite blyg har verkligen tuffat till sej. Nu vågar hon leka och dessutom föröska käka upp Basse. Kan meddela att Basse har huvudet i behåll.

 

Sen blev det väldigt trevligt. Det händer att den här skogsbacken innehåller en massa godis. I dag fanns det blodpudding, köttbullar och en massa annat smarrigt här.

 

Vi letade och letade. Hittade massor. Eftersom vi är extremt noga så finns det inte minsta lilla smula kvar. Perfekt detta, borde inträffa varje dag om vi fick bestämma. Människorna har tyvärr helt andra åsikter.

 

Provade att hoppa upp på stenar också. Det brukar ge godis, jo vi fick men bara vanligt tråkgodis.

 

Fick ny energi så vi lekte mer och hade väldigt roligt. Lyssande lite på människornas tråkprat och hörde en del som låter väldigt trevligt. Finns bra planer framöver. Men ungefär nu började det att regna och vill vill inte bli skadade alltså var det slut på det roliga.

Hem och vilade innan det var dags för eftermiddagsrunda.

 

Detta är nog Malmköpings mest inkissade sten. Finns alltid massor med hälsningar från en massa hanar. Jag och Basse hjälpte Jenna att kolla om det fanns spår av några snyggingar. Bra för henne att veta när hon hamnar i fängelset.

Lämnade Jenna och precis då kom Basses husse och hämtade honom också.

Men i morgon är det hela flocken igen och då kan vi förhoppningsvis vara i nån skog eftersom det visst inte ska blåsa så mycket då.



Av Wilma Border collie - 14 januari 2020 18:01

Vanliga morgonrutinerna med Bassehämtning och en del lek.

Var hemma hos mej ett tag innan det var dags att hämta Jenna. Om det inte blåst så förbaskat så skulle vi ha åkt till en skog men det var inte att tänka på idag.

 

Kan du hjälpa mej att förklara för dårarna att de inte kan leka när de är koppelfångar?

 

De kom på att det inte gick bra så vi kunde fortsätta mot vad vi nu skulle hitta på.

 

Vi ansåg att kolla min Sörmlandsledsetapp kunde vara en bra idé. Har minsann hört att matte tror att det trillat träd över den. Men vi fick inte bestämma för matte vägrade vara i skogen och riskera att få träd i skallen.

 

Blev de där ängarna i stället. Basse och Jenna sprang som om de inte fått springa på flera år.

 

Lekte en hel del allihopa också. Som här den skoj leken kasta Basse i backen. Han var på lite fjortishumör så det var bäst att jag och Jenna talade förstånd med honom.

 

Enligt matte var det bäst att kolla så hormonerna inte täppt till hörseln och snott minnet. Alltså fick Basse bevisa att han hade hörseln kvar och fortfarande kunde inkallning. Kan man inte sånt så blir man koppelfånge. Men Basse skötte det så han fick vara på fria tassar.

 

Hörde du Basse? Det var väldigt vad det brakade inne i skogen. Var nog tur att vi inte var där för det lät som ett stort träd hade tröttnat på livet.

 

Så där nu åkte Jenna i backen. Basse var mycket stolt över att ha lyckats men............

 

Hoppsan! Jenna blivande Hormonhäxa hade en hel del åsikter om Basses tiltag att slänga henne i backen. Fast hon är inte alls lika farlig som hon ser ut.

 

Ingen fara Basse lever, han svimmade nog bara av Jennas uppläxning. Jenna var mycket stolt över att ha lagt ner honom som ett rejält jaktbyte.

 

Fjant! Försök inte söka tröst hos mej, det var du som började och jag såg faktiskt att ni bara lekte. Vi lekte lite mer så skulle vi fortsätta till den andra bra ängen.

 

Hoppsan, undrar om det var den här björken som trillade när det brakade så mycket inne i skogen. Gammal och trött på livet så den hade gått i flera delar.

 

Skulle gå en liten bit genom skogen. Jenna och Basse hade planer på dragkamper och jag tänkte kolla om det händelsevis skulle blåsa ner nån Ekorre. Men vi fick inte alls vara i skogen.

 

Basse och Jenna hittade en liten pinne som de försökte använda. Men den var av sån där usel kvalitet så det blev oavgjort.

 

Men nu ser vi nåt väldigt trevligt. Detta kommer att bli skoj.

 

Vi hittade minsann Rick som var ute och rastade sin matte. Trevligt för vi har inte setts sen förra veckan och vi kan aldrig ha för många kompisar samtidigt.

 

Vi lekte en massa och hade en massa viktiga hundsaker att diskutera också. Gillar detta att hitta kompisar så här, borde hända mycket oftare.

 

Bra med den stora ängen för vi sprang massor tillsammans också. Hade skoj en bra stund, men sen skulle vi åt olika håll.

 

Vi fortsatte att leka en stund till men sen ansåg jag att det var dags att gå hem. Inte nog med den eländiga blåsten, det började regna också.

 

Jag som är på fria tassar har bråttom, väldigt bråttom. De andra två hamnade i fångenskap för att de inte skulle komma på idén att börja bada. De släpade på stoppklossen matte så det tog en väldig tid att förflytta sej fast vi riskerade svåra skador.

 

Titta vi träffade minsann Rick igen. Uppförde oss som om det var flera månader sen sist. Basse hade fått svåra skador för han fick för sej att Rick var en snygg tik. Det är han inte, snygg är han, men hane utan vissa kroppsdelar.

 

Passerade utkanten av Ekorrskogen, regnade inte precis då så jag kollade om det blåst ner nån Ekorre. Hade det inte gjort. Alltså lika bra att gå hem.

Käkade lite lunch och sov.

Hämtade upp Jenna för eftermiddagsrunda, tråkig sån försökte regna och vi var de enda som var ute i hela Malmköping.

I morgon blir det visst en bra dag, hela flocken samlad och jag hörde att vi dessutom ska träffa kompisar och göra nåt skoj.




Av Wilma Border collie - 13 januari 2020 17:51

Ännu en bra dag eftersom jag skulle ha min flock samlad. Började med att hämta Basse som vanligt i morse.

Sen var vi hemma hos mej ett tag innan det var dags att hitta på nåt.

 

Tänk om de där två bakom min svans kunde fatta att det inte går bra att leka som koppelfångar. Vi har precis lämnat Jennas hemma och de uppför sej som om de inte lekt på flera år.

 

Så kör vi lite koppeltrassel också. Men det är förbjudet att vara på fria tassar här eftersom det är gator med en massa trafik. Matte hade lyckats glömma den där koppelgrejen som förhindrar sånt här.

 

De lugnade ner sej så vi hjälptes åt att leta dofter efter snygga hanar åt Jenna. Ännu har hon inte hamnat i fängelset men det närmar sej.

 

Vi blev släppta vid sjön. Egentligen hade matte planer på en annan runda men det var lika bra att befria oss så vi fick springa. Bra för vi har inte sprungit och lekt på flera dagar.

 

Denna pinne är mycket värdefull och den skulle både Jenna och Basse äga. Lång dragkamp som slutade med att de vann varsin del av den.

 

Jag hittade den där vanten som Basse fyndade förra veckan, hade en massa skoj med den en stund.

 

Jag ligger bra här och beskådar de två dårarna. Kolla filmen här nedanför.

Vissa har inte fått vara på fria tassar och springa på väldigt många månader om de för säja det själva. I slutet syns det hur jag fattat ett beslut.

 

Bra beslut för det blommade ost där inne. Visste väl att det skulle löna sej.

 

Av ostblommor får man energi så vi lekte mer allihopa.

 

Men så blev både Jenna och Basse fångar eftersom de försökte gå ut på den lilla tunna is som finns vid sjön. Livsfarligt att vistas på den. Basse fick fortsätta att vara fånge för vi skulle passera där han kastade Vithaj mot matte förra veckan.

 

Så där skidbacken och den ljuvliga konstsnön. Perfekt att lek i och rulla sej. Vi fördrev en hel del tid här.

 

Gick genom skogen, eller Basse hade kommit på nåt så vi fick bråttom.

 

Basse tyckte att vi skulle hälsa på vid Ossys gamla dagis för Basse går dit ibland. Nu hade matte helt andra åsikter så den där planen lyckades inte.

 

Vi klättrade runt på de gamla stockarna och matte hade idéer om en ny fin bild på oss. Jodå visst, denna blev väl bra. Basse och Jenna vill ha ost och jag spanar Ekorre.

 

Va?? Ska vi titta åt samma håll och se normala ut, men Basse håller på och lär sej Ekorrspan och Jenna vill ha ost.

 

Femtioelva misslyckade bilder senare har matte gett upp, men vi fick ost i alla fall.

 

Var väl det jag visste att det var en Ekorre där. Undrar om den är social? Nu tänker jag ägna mej åt den ett tag.

 

Ja, ja jag kommer det var ett förbaskat tjat. Basse och Jenna hade blivit fångar för att inte dra efter mej.

 

Slutade med att vi blev fångar allihopa för vi närmade oss ställen med trafik. Dessutom var det tydligen dags att gå hem.

  Kollade lite mer spår efter hanar, men det var inga som passade Jenna.

Lämnade hem henne och gick hem till mej käkade lunch och sov ett tag.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, gick en tråksväng men vi hade tur och träffade Dixie på torget. Fast hon blev som vanligt gladast av att matte hade osten med sej.


 



Av Wilma Border collie - 12 januari 2020 17:48

Mycket bra dag igen, fast som vanligt fick jag vänta alldeles för länge efter morgonrundan innan det var dags att åka och träffa alla kompisar.

 

Träffade Basse och vi hann med lite snabb lek, men så såg vi att det började komma andra hudar. Då måste vi faktiskt ta emot dom och vara artiga.

 

Plötsligt händer det, det kommer massor med hundar. Detta blir perfekt.

 

Basse blev överlycklig för Jenna kom och hennes brorsa Hasse som inte varit med på evigheter. Basse tycker att Corgies är väldigt trevliga eftersom han och Jenna alltid tokleker.

 

Så här ska det se ut en massa trevligt mingel, fast i bakgrunden har Jenna skaffat sej en ny hobby. Jaga Labrador Rit. Men det var nån skoj lek de höll på med.

 

Basse kom på att det gick alldeles utmärkt att stå på sin husses fyrhjulong för att ha uppsikt över alla hundar. Då kunde han planera vilka han skulle leka med, typ välja de som verkade ha roligast just då.

 

Här var det Corgiemingel med inslag av Atle Västgötaspets, Basse och Rut.

 

Jag hittade den där jätteroliga blå bollen igen. Mikko trodde att han skulle komma över den. men jag höll minsann reda på den. Nu är den min, bara min.

 

Försökte smyga iväg med den. men då upptäckte Corgieligan mej. Men jag överlistade dom och kunde behålla bollen. Var Corgierekord idag med fyra stycken såna.

 

Perfekt Tryfflan och Winnies matte hade minsann godis, då gäller det att hålla sej framme. Vi behöver alltid fylla på massor med energi och människor är av naturen väldigt snåla.

 

Efter energipåfyllning så fortsatte Jenna med nya hobbyn springa massor och fort tillsammans med Rut.

 

Jag förklarade för Inez att den där bollen kunde hon glömma, den är min. Inte för att jag tänkte leka med den just då, men den är min i alla fall.

 

Vaddå dricka rent vatten i vattenskålen. Det är faktiskt mycket godare med lerigt vatten på vägen.

 

Winnie trivdes alldeles extra idag, hon har Corgie i släkten och träffa flera såna det passade henne perfekt.

 

Basse, Alice och jag lyckades efter en massa övertalning få matte att fatta att vi behövde ost. Egentligen hade vi behövt varsin tub, men blev bara några futtiga slickar.

 

Basse han bestämde sej för att han skulle åka fyrhjuling tillsammans med sin husse och några människovalpar. Gäller att variera nöjena.

 

Jack har inte heller varit med på länge. Han och Alice tänkte leka men hon hade det inte lätt med Fido som hela tiden försökte klättra på henne. Han behöver lära sej en hel del för han var synnerligen otrevlig när han blev bortmotad av människor.

 

Alla minglade runt med alla och hade trevliga hundsamtal och en massa lek. Alltså precis som det ska vara.

 

Äsch! Slut på det roliga igen, vi hundar vet att vi träffades max en kvart och att människorna ljuger om tiden. Hade sällskap med Atle till bilen.

Åkte hem och sov, har mest slappat resten av dagen.

I morgon blir det bra för jag har herla flocken eftersom Jenna inte hamnat i fängelset ännu. Får se vad vi hittar på men det blir säkert bra och det berättar jag om i morgon.



Av Wilma Border collie - 11 januari 2020 17:52

Äntligen blev det lördag igen, de är alldeles för sällsynta. Tar alltid flera månader mellan varje sån- Efter morgonrundan så la jag mej och passade ytterdörren. Låg där i ett par dagar innan matte ansåg att det var dags att åka.

 

Så på plats och där sitter minsann Basse och väntar på mej. Vi har inte setts sen i går så jag var efterlängtad.

 

Vi hade mycket att prata om. Men vad det stannar självklart mellan mej och Basse, även vi hundar har rätt till privatliv och dela hemligheter med kompisar.

 

Vi har lekt en del och helt plötsligt intog Basse sin gamla position för att se bättre. Så här gjorde han alltid när han var liten, men nu är han lika hög som mej. Vi hade span på nåt mycket trevligt.

 

Det var Mikko vi hade span på. Trevligt nu ska vi ha skoj.

 

Strax efter kom Labrador Alice, men varför Basse och Mikko slängde henne i backen vet jag inte. Men Alice är smart så hon var uppe lika fort igen, tror det var en del av nån lek.

 

Så kom Jenna, Basse blev så glad eftersom de två alltid har en massa skoj. Bäst att passa på innan Jenna hamnar i det där fängelset.

 

Västgötaspets Atle kom, mycket trevligt har inte träffat honom på evigheter. Fast här är det Alice som artigt hälsar honom välkommen.

 

Titta så trevligt det kommer massor med hundar. Precis som det ska vara, desto fler vi är desto roligare blir det. Mycket mingel och skoj lekar.

 

Som sagt mycket mingel blev det, här runt vattenskålen för vi blir törstiga av en massa skoj.

 

Corgie Fred kom. Också en som jag inte träffat på väldigt länge. Första gången jag träffade honom var i somras när han var en liten valp. Nu är han en stor kille.

 

Jag och Nikki brukar alltid ha en massa skoj. Här har vi ett samtal om vi ska ta och hitta på nåt tillsammans.

 

Först lekte vi jaktlekar, såna är alltid väldigt skoj. Jag vann.

 

Så skulle vi brottas men jag gick visst sönder.

 

Ingen fara jag lagade mej lika snabbt igen så vi hade en massa skoj brottning.

 

Fred han försökte få igång en massa lek med Schäferkillen (som heter nåt som matte glömt)

 

Freda kompis Frasse som inte heller varit med på evigheter förälskade sej i en annan hund. Jag vet hur det var i somras när han ett tag var dödligt kär i mej. Han är en mycket trevlig hund.

 

Jag känner ingen Schäfer så jag kollade noga in honom igen. Jo det är en trevlig kille. Ska nog leka med honom nästa gång vi ses.

 

Mycket mingel och lek överallt. Matte försökte räkna oss hundar men det är svårt men vi var visst cirka 16 stycken idag tror hon.

 

Vad hände`Helt plötsligt så samarbetade Jenna och Nikki och lyckades slänga mej i backen! Vi hade faktiskt bara skoj, men de ska få igen vid tillfälle.

 

Äsch nu verkar det vara sista rycket. Många hundar har redan åkt hem, men Dalmatiner Tilly retsade Schäfer med en leksak.

 

Äsch! Det var sista rycket. Basse han försökte först följa med en del andra hundar hem sen skulle han hänga med mej. Slutade så här. Han blev fånge i mitt koppel och blev insläppt i sitt hus. Hörde nåt om ses i morgon.

Åkte hem och sov, nöjd med dagen fast det som vanligt gick alldeles för fort.

Trist eftermiddagsrunda, alldeles övergivet överallt. Men jag får ladda energi inför i morgon när det är dags för en massa kompisar igen.


Av Wilma Border collie - 10 januari 2020 17:53

Vanliga början på dagen, hämtade Basse, lekte och grejade lite innan vi åkte hem till mej.

Sen skulle vi ut på nån längre runda, ingen skjuts idag för matte lyckades inte räkna ut nån bra skog.

 

Gick till sjön först, matte skulle kolla så Basse hade fungerande hörsel och inkallningskunskaper. Som tonåring kan det vara väldigt varierande med just de detaljerna.

Vi sprang en del och Basse hittade nåt, det där ska jag ha.

 

Men det var väl själva f*n, stanna för den där vanten är min! Du vet att allt du hittar tillhör mej.

 

Så klart jag lyckades överlista Basse igen. Fast han försökte återta vad han ansåg var hans, men den var min, bara min.

 

Snutta på en vante det är grejer det. Fler vantar till mej, gärna såna som Basse tror är hans det gör bytet ännu värdefullare.

 

Basse gav upp till slut och gick och tänkte bada. Men så fick han syn på nåt ute i sjön.

 

Men nu måste jag faktiskt ta och reda ut saker. Så där ska det inte alls vara, bäst att försöka få tag på Basse.

 

Ut på bryggorna skulle han medan han hade en massa högljudda åsikter. Men så råkade han komma för nära matte och då var det kört.

 

Koppelfånge och utsatt för träning. Titta och var tyst då blir det en massa beröm, skäll och det blir varken beröm eller godis bara en massa om att det går utmärkt att titta och vara en tyst hund.

 

De här svanarna ska inte alls vara i sjön enligt Basse. De ska skällas ut och hade han fått bestämma hade han säkert simmat ut till dom. Men till slut insåg han att matte hade vunnit och det lönade sej att vara tyst och bara titta på dom.

 

Så blev det fria tassar igen och så fort Basse ens tittade åt svanarna så avledde matte honom. I stället roade han sej med den där gröna mojen jag hittade sist. Den kunde han ha för jag tyckte inte att den var speciellt rolig.

Sen hände det.

 

Jag står utanför bild och balanserar på trädstammen, lönade ger alltid godis. Matte trodde att Basse hämtade en boll i sjön. Men i hans mun är det nåt annat.

 

Den här skendöda Vithajen slängde han två decimeter från mattes fötter. Matte som vet att alla fiskar är förklädda Vithajar ute efter att slita henne i stycken fick några hjärtinfarkter, slog nya världsrekord i höjdhopp och gjorde märkliga kullerbyttor i luften.

 

Mitt i alla de där märkliga övningarna lyckades hon göra fånge av Basse som bara ville ha tillbaka sin Vithaj. Han kom inte närmare den än så här. Undrar om matte har lärt sej nu att om Basse inte får ha högljudda åsikter om svanar då kastar han Vithajar på henne.

Vi skulle inte vara vid sjön så det byttes riktning och Basse fick vara fånge.

 

Bra skidbacken och underbara konstsnön, här är det garanterat fritt från mordiska Vithajar. Lekte en mass i den.

 

Jag försökte ta en massa trevliga snörull, men Basse ansåg att vi skulle brottas i stället. Behöver träna rull i konstsnö med honom. Roligt hade vi.

 

Skulle gå vidare, hade sån tur att vi träffade Beagel Mimmi. Mycket trevligt, lekte en del med henne.

 

Mimmi ska snart lukta gott och det upptäckte Basse och hon uppskattade inte riktigt hans raggningsförsök.

 

Precis när Mimmi gick så kom minsann Mikko. Han rastade sin matte och hade hört Basse så han fick väldigt bråttom för att inte missa oss. Tur att vi är populära.

 

Vad händer? Gick dom sönder? Ingen fara de lagade sej lika snabbt igen.

 

Tillbaka till skidbacken så vi skulle kunna springa och leka en stund. Perfekt detta.

 

Vi hade mycket skoj och Mikko var så lycklig över att få leka med oss. Kunde ha hållit på i flera timmar men tråkmänniskor har som bekant en massa tråkidéer.

 

Hade i alla fall sällskap med Mikko en bit på väg hemåt. Så hörde vi att vi ses i morgon och då blir det mer skoj.

 

När vi hade skiljts från Mikko så träffade vi Inez. Trevligt med ytterligare en kompis, borde träffa många varje dag.

Men sen skulle vi åt olika håll. Vi gick hem till mej käkade lunch och sov ett tag.

Gick ut på eftermiddagsrunda, hade sån tur att Susanne hade sin affär öppen och Dixie var där och ville ha ost. Så klart hon fick. Fortsatte vår runda där inget av värde hände.

Sen kom Bassehusse och hämtade honom, men jag som lärt mej att lyssna på mänskligt tråkprat hörde att vi träffas igen i morgon. Det är lördag och dags för alla trevliga hundträffkompisar. Blir säkert en ypperlig dag.

Av Wilma Border collie - 9 januari 2020 17:55

Vanliga morgonrutinerna med att åka och hämta Basse, helt perfekt enligt mej. Gjorde våra morgontoaletter och lekte en del innan vi skulle hem till mej.

Sen var det dags att hämta Jenna och vi skulle minsann få åka till en skog idag.

 

Trevligt här har vi inte gått på väldigt länge. Alltså massor att undersöka.

 

Basse fick syn på nåt som enligt honom var livsfarligt och detta hemska blev inte rädd fast han både morrade och skällde.

 

Jakttorn brukar vanligen inte anfalla hundar, men Basse ser spöken av och till så detta var minsann livsfarligt i hans värld. Det är inte lätt att vara tonåring.

 

Så framme vid min Sörmlandsledsetapp. Snart ska vi få vara på fria tassar, men det stod en bil där min bil ställdes så matte ville kolla att det var lugnt först. Det var lugnt såg varken människor eller hundar.

 

Och där borta försvinner Jenna och Basse på nåt väldigt förbjudet. Jag hade den goda smaken att stanna hos matte. Länge var de borta och matte hade åsikter.

 

Här kommer dom. Jenna kom till mej och matte men Basse försvann lika snabbt igen med nosen i backen. Jenna drog efter och borta var de.

 

Men när jag började smaska från osttubem då kom Jenna som blev fånge. Basse han var borta men eftersom Jenna är en duktig Skvallerbutta så visade hon åt vilket håll han var.

 

Slutade så här både Jenna och Basse som fångar, bara jag som fick vara på fria tassar. Det lönar sej att sköta sej.

 

Nu ska jag gå och kolla om jag kan jobba, Vet att det brukar löna sej här.

 

Det lönade sej. Detta är Rökpipsvamp en sällsynt svamp så bara finns på några få ställen i landet. Den brukar vakna i mars eller april men i dag hade de redan kommit. Jag fick massor med beröm och matte räknade till elva stycken här. Fast detta är alldeles galet de ska inte finnas redan i början av januari.

 

Gick vidare och Jenna återfick friheten, men Basse som bara hade nosen i backen hade lyckats döma sej till fångenskap.

 

Fast fångenskap hindrar inte försök till bad. Dårar det är inte badsäsong!

 

Jag tyckte att vi skulle fortsätta på andra sidan den lilla ån. Så jag sprang flera gånger på bron för att få matte att fatta. Jo hon kom och det gjorde de andra två också, eller Basse hade inget val eftersom han var fånge.

 

Jo jag har hittat flera Rökpipsvampar, var är min lön? En syns som en liten svart prick på den gamla mossiga hasselgrenen. Det är så de växer. Fick självklart beröm och ost för väl utfört jobb,

  

De här var alldeles nyfödda, grankotten är normalstor. Fanns tre stycken här.

 

Medan jag jobbade så försökte Jenna och Basse ha dragkamp om en pinne. Jenna vann, hon hade fördelen att vara på fria tassar.

 

Skulle gå samma väg tillbaka för matte trodde att det skulle vara alldeles för lerigt den andra vägen. Jenna ägnade sej åt at reta Basse med en pinne och jag hade andra planer.

 

Var väl det jag visste! Ett av mina säkra spanställen och där var minsann Ekorre. Undrar om det finns kurser i trädklättring för hundar, för Ekorre vägrade nämligen att komma ner.

 

Jenna hon fortsatte att reta Basse. Nu genom att springa massor och snabbt och Basse han kom ingenstans han.

Jag fortsatte med mitt ekorrspan och förflyttade mej efter Ekorre. Hörde att matte hade en del åsikter men de brydde jag mej inte om.

 

Äsch då! Det blev för frestande när jag hörde hur de andra smaskade från osttuben.

 

En blivande Hormonhäxa, en Ekorrspanare och en Fjortis på jakt efter nåt och alla är vi fångar. Förstår inte alls varför matte pratade om tre odrägliga hundar, vi såg inga hon måste ha hallucinerat.

 

Basse han hade nosen i backen hela tiden. Matte tror att det var en Vild gris som han spårade, för det fanns fäsrka avtryck efter en väldigt stor sån. Vilda grisar ska vi inte träffa och Basse kan bara drömma om att försöka spåra såna, de är livsfarliga för oss.

 

Vi närmar oss bilen igen men det här diket där skulle Basse och Jenna dricka och plaska runt. Sånt där vatten som doftar ljuvligt av lera och ruttna växtdelar.

Åkte hem, vi var nöjda med vår skogsrunda, eller Basse var nog mindre nöjd som fick vara fånge så mycket.

Efter att ha slappat ett par timmar så skulle vi på eftermiddagsrunda. Hämtade Jenna och gick en sväng. Tråkrunda, inte fick vi göra affärsbesök och inte träffade vi några vi känner heller.

Lämnade hem Jenna och hörde att nu dröjer det tills på måndag innan vi ses igen. Elände och ingen vet om vi är full flock då, det beror på om Jenna hamnat i fängelset.

Men i morgon ska jag och Basse hitta på nåt.




Av Wilma Border collie - 8 januari 2020 17:53

Alldeles perfekt idag, blev skjutsad i morse så jag kunde hämta Basse. Ägnade oss åt en del lek innan vi skulle hem till mej. Var hemma ett tag innan vi skulle ut igen.

 

Titta så underbart, jag har hela flocken med mej. Precis så här ska det alltid vara.

 

Vi behöver leka, alltså gjorde vi tappra försök trpts att vi var koppelfångar. Blev ombedda att lugna ner oss, för det var inte lämpligt att vara på fria tassar där vi befann oss.

 

Efter diverse utredning av koppel blev vi tillsagda att gå som normala hundar så skulle vi minsann snart få vara fria och leka.

 

Så äntligen! Gräsmattan vid sjön fick det bli för det blåste så mycket att vara i skogen var inte att tänka på. Massor med spring och lek blev det.

 

Alltså detta att vara full flock är toppen, vi har så skoj hela tiden.

 

Fast de där två dårarna som tror att det är badsäsong vet jag inte om jag känner. Förklarade för dom att det var mycket bättre att leka på land och bara dricka vatten i sjön.

 

Detta är en mycket rolig lek. Jag la mej ner och låtsades som om jag inte alls såg att Jenna och Basse kom. Men vänta bara.......

 

Jag körde med överraskningsmomentet. Kastade mej rakt upp från liggande och fick tag på Basse som var närmast.

Mycket skoj detta ska jag göra fler gånger när de inte anar nåt.

 

En pyttepinne går det hur bra som helst att ha dragkamp med. Tycker de kunde ha hittat en större.

 

Jag hittade en utsökt barkbit som jag käkade upp. Bark är bra bukfylla när man inte får nån mat hemma.

 

Basse och Jenna jagade varandra femtioelva varv runt de där omklädningshytterna.

 

Men helt plötsligt fick Basse andra intressen. Ute på sjön var det ett par svanar och det var det mest spännande han nånsin sett.

 

Jag låg på bordet och tittade på hans kontaktförsök med svanarna. Bara att inse att svanar är precis lika asociala som Ekorrar.

 

Slutade med att jag och Jenna försökte berätta för honom att det var lika bra at ge upp det där med svanar. Vi skulle ha mycket roligare tillsammans.

 

Så där Basse kom på bättre tankar. Han och Jenna jagade varandra runt grillen och jag stod på bordet som domare. Blev oavgjort för de är lika supersnabba båda två.

 

Men dårar! Jag måste nog ha en riktigt omfattande kurs med de här två om att badsäsongen är över sen länge.

 

De kom upp ur sjön och jag fick med dom på brygginspektion istället. Mycket bättre än kalla vinterbad.

 

Hittade en märklig pryl som jag ansåg var min, men både Jenna och Basse hade andra åsikter. Saker som jag hittar tillhör självklart mej.

 

Nä den var nog inte så rolig så Basse kunde väl ta den då. Att han slet den ur munnen på mej, det behöver kanske inte prata så mycket om.

 

Fast Basse tröttnade snabbt på den när ingen annan ville ha den och ägnade sej åt dragkamp tillsammans med Jenna istället.

 

Så var tanken att vi skulle leka i underbara konstsnön vid skidbacken. Men då hittade vi nån.

 

Mycket trevligt Rick kom och honom har vi inte träffat på massor med evigheter. Nu ska vi ha en massa skoj.

 

Vi lekte en massa i snöhögarna. Bäst att passa på medan de finns kvar för så varmt som det är kan de inte tillverka mera. Vi hundar behöver faktiskt ha sån här underbar konstsnö året runt att ha skoj i.

 

Jaha slut på det roliga. Rick skulle fortsätta och vi skulle gå hem. Blev koppelfångar för det kunde komma bilar och Ricks matte hade sett mänskliga lämningar som vi inte skulle gå och rulla i.

 

Blåste ner en stor gren precis framför tassarna på Basse. Den skulle han ha med sej och Jenna ansåg att den var hennes. Slutade med att matte snodde grenen och kastade bort den för annars hade de antagligen kämpat om den fortfarande.

Lämnade hem Jenna och gick hem till mej. Käkade lunch och sov.

Tänkte hämta Jenna på eftermiddagsrundan, men det skulle vi inte alls idag. Hörde bara att i morgon är det dags igen.

Gick en sväng, träffade en del människor vi känner, mycket trevligt. Så mötte vi Dixie också så jag bjöd självklart på ost.

I morgon är en ny dag med salad flock för se vad vi hittar på för nåt då.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards