wilmablogghund

Alla inlägg den 14 januari 2020

Av Wilma Border collie - 14 januari 2020 18:01

Vanliga morgonrutinerna med Bassehämtning och en del lek.

Var hemma hos mej ett tag innan det var dags att hämta Jenna. Om det inte blåst så förbaskat så skulle vi ha åkt till en skog men det var inte att tänka på idag.

 

Kan du hjälpa mej att förklara för dårarna att de inte kan leka när de är koppelfångar?

 

De kom på att det inte gick bra så vi kunde fortsätta mot vad vi nu skulle hitta på.

 

Vi ansåg att kolla min Sörmlandsledsetapp kunde vara en bra idé. Har minsann hört att matte tror att det trillat träd över den. Men vi fick inte bestämma för matte vägrade vara i skogen och riskera att få träd i skallen.

 

Blev de där ängarna i stället. Basse och Jenna sprang som om de inte fått springa på flera år.

 

Lekte en hel del allihopa också. Som här den skoj leken kasta Basse i backen. Han var på lite fjortishumör så det var bäst att jag och Jenna talade förstånd med honom.

 

Enligt matte var det bäst att kolla så hormonerna inte täppt till hörseln och snott minnet. Alltså fick Basse bevisa att han hade hörseln kvar och fortfarande kunde inkallning. Kan man inte sånt så blir man koppelfånge. Men Basse skötte det så han fick vara på fria tassar.

 

Hörde du Basse? Det var väldigt vad det brakade inne i skogen. Var nog tur att vi inte var där för det lät som ett stort träd hade tröttnat på livet.

 

Så där nu åkte Jenna i backen. Basse var mycket stolt över att ha lyckats men............

 

Hoppsan! Jenna blivande Hormonhäxa hade en hel del åsikter om Basses tiltag att slänga henne i backen. Fast hon är inte alls lika farlig som hon ser ut.

 

Ingen fara Basse lever, han svimmade nog bara av Jennas uppläxning. Jenna var mycket stolt över att ha lagt ner honom som ett rejält jaktbyte.

 

Fjant! Försök inte söka tröst hos mej, det var du som började och jag såg faktiskt att ni bara lekte. Vi lekte lite mer så skulle vi fortsätta till den andra bra ängen.

 

Hoppsan, undrar om det var den här björken som trillade när det brakade så mycket inne i skogen. Gammal och trött på livet så den hade gått i flera delar.

 

Skulle gå en liten bit genom skogen. Jenna och Basse hade planer på dragkamper och jag tänkte kolla om det händelsevis skulle blåsa ner nån Ekorre. Men vi fick inte alls vara i skogen.

 

Basse och Jenna hittade en liten pinne som de försökte använda. Men den var av sån där usel kvalitet så det blev oavgjort.

 

Men nu ser vi nåt väldigt trevligt. Detta kommer att bli skoj.

 

Vi hittade minsann Rick som var ute och rastade sin matte. Trevligt för vi har inte setts sen förra veckan och vi kan aldrig ha för många kompisar samtidigt.

 

Vi lekte en massa och hade en massa viktiga hundsaker att diskutera också. Gillar detta att hitta kompisar så här, borde hända mycket oftare.

 

Bra med den stora ängen för vi sprang massor tillsammans också. Hade skoj en bra stund, men sen skulle vi åt olika håll.

 

Vi fortsatte att leka en stund till men sen ansåg jag att det var dags att gå hem. Inte nog med den eländiga blåsten, det började regna också.

 

Jag som är på fria tassar har bråttom, väldigt bråttom. De andra två hamnade i fångenskap för att de inte skulle komma på idén att börja bada. De släpade på stoppklossen matte så det tog en väldig tid att förflytta sej fast vi riskerade svåra skador.

 

Titta vi träffade minsann Rick igen. Uppförde oss som om det var flera månader sen sist. Basse hade fått svåra skador för han fick för sej att Rick var en snygg tik. Det är han inte, snygg är han, men hane utan vissa kroppsdelar.

 

Passerade utkanten av Ekorrskogen, regnade inte precis då så jag kollade om det blåst ner nån Ekorre. Hade det inte gjort. Alltså lika bra att gå hem.

Käkade lite lunch och sov.

Hämtade upp Jenna för eftermiddagsrunda, tråkig sån försökte regna och vi var de enda som var ute i hela Malmköping.

I morgon blir det visst en bra dag, hela flocken samlad och jag hörde att vi dessutom ska träffa kompisar och göra nåt skoj.




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards