wilmablogghund

Alla inlägg under januari 2020

Av Wilma Border collie - 7 januari 2020 17:32

Dagen började alldeles strålande bra, när jag skulle göra morgontoalett så hamnade jag i min bil.

 

Titta! Klockan är strax efter halv åtta och jag får minsann hämta Basse! Precis som det ska vara igen. Vi lekte en del också, sån där perfekt början på dagen.

 

Så vi är klara med våra morgongöromål och ska åka hem till mej. Var faktiskt flera år sen det var de här bra rutinerna senast.

Var hemma hos mej och grejade lite, eller jag slappade och Basse hittade ett av mina gamla märgben som han utsåg till sin allra viktigaste ägodel.

 

Så nu ska vi röra på os ett tag. Fick skjuts till de där bra ängarna, besök här brukar innebär att vi sen ska göra andra bra saker när bilen används.

 

Lekte en massa, vi har så mycket att ta igen så det gäller att passa på när tillfälle ges.

 

Ja jag slängde dej i backen men ta och res på dej så vi kan fortsätta ha skoj.

 

Diskuterade en del om vad vi skulle hitta på för nåt. Det gäller att vi är överens om vad vi ska göra.

 

Gick in i skogen. Hade inte hänt just nåt av värde, men Basse hittade lämningar efter Hälge och det var minsann mycket intressant enligt honom.

 

Jag kollade en trädstam som ibland har ostblommor. Var väldigt dåligt med såna just då.

 

Men i skogen finns det mörka ställen där spökhundarna drar runt och endast deras lysande ögon visar deras närvaro.

Matte påstår att det var blixten som hoppade igång och orsakade detta. Var det inte alls, det var spökhundar, det vet jag och Basse.

 

Medan vi var på spökhundsjakt så hände det nåt. Den där trädstammen började minsann blomma med ostblommor.

 

Basse är superpedant när det gäller att städa bort ost. Jag har insett att det är slut men Basse ger inte upp han letar efter minsta lilla mikroskopiska rest.

 

Gick ut på ängarna igen och lekte mera. Precis så här ska livet vara.

 

Matte har som bekant en massa underliga intressen. Hon stod och tittade på hasselbuskarna och detta kommer att bli en hasselblomma. Dröjer inte länge innan den slår ut. Alldeles för tidigt, de brukar komma i slutat av mars eller in i april.

 

Ser ut så här när de blommar och är bara några millimeter stora.

 

Vi funderade på att ha dragkamp om en pinne. Men ungefär nu så sa matte att vi skulle till bilen och berättade vad vi skulle göra. Då blev det bråttom istället.

 

Kom på att vi var törstiga så vi hittade ett dike med gott vatten. Enligt matte tur att vi var koppelfångar för Basse hade planer på att simma i diket.

 

Men öppna dörren! Vi har inte shoppat sen förra året och nu är det faktiskt bråttom!

 

Hann bara in i vår bästa Grisöronaffär så träffade vi valpen Luna. Hon och Basse blev alldeles överlyckliga över att träffas igen. De har inte setts sen hundträffen i söndags. Fast leka i Grisöronaffären som koppelfångar går inget bra.

 

Basse gjorde dessutom sitt bästa för att komma över ett ben som Luna hade shoppat. Han lyckades aldrig.

 

Vi kollade av lösgodissortimentet och jag fixade varsitt smakprov. Enligt matte så stjäl jag, gör jag inte alls jag kollar kvaliteten på det. Som vanligt alldeles perfekt.

 

Egentligen var det inte vi som skulle shoppa utan matte skulle ha nåt annat. Men Basse ville shoppa ben så vi fick köpa varsitt.

 

Titta på Basse han har slutfört kursen Hur man tigger shoppinggodis med MVG. Han kan det här hur man gör hur bra som helst. Kanske ska börja ha kurser i det också, tror de skulle bli framgångsrika.

Åkte hem, tuggade på våra nya ben, mycket goda Basse har bra smak.

Sov ett tag och sen gick vi på eftermiddagsrunda. Träffade Dreamy Tax men henne fick inte Basse umgås med för hon sitter i Hormonhäxefängelset nu.

Sen blev Basse hämtad av sin husse, men jag hörde att jag ska hämta honom i morgon och då är vi dessutom full flock igen eftersom Jenna ska hänga med oss. Kommer att bli hur bra som helst.

Om en stund ska jag faktiskt träffa Jenna för hon behöver min hjälp att komma ut en stund nu i kväll.





Av Wilma Border collie - 6 januari 2020 17:48

I morse hette det att jag skulle vara ensam idag. Träffade Rocky på morgonrundan och var glad för lite hundsällskap en stund i alla fall.

Så hade matte en stund planer på att vi skulle ha gjort nåt, men så ställdes det in till en annan dag.

 

Skulle ägna min ensamma dag åt nån planlös vandring hemma. Bestämde att jag ville till skidbacken för där är det minsann bra.

 

Denna ljuvliga konstsnö, ligga på rygg och sakta glida neråt är underbart.

 

Där det är planare går det utmärkt att rulla mycket och länge. Ägnade massor av tid åt detta, bäst att passa på medan den finns kvar.

 

När jag var klar med snön så gick jag vidare. Spanade av skogen från de gamla stockarna. Såg ingenting av värde, varken Ekorrar eller kompisar. Elände jag vill ha umgänge

 

Fick ost eftersom jag klättrat på stockarna. Dessutom ny smak, lika utsökt god som alltid.

 

Men nu kommer det att bli bra, jag slipper vara ensam. Ser ni den lilla pricken till vänster om trädet?

 

Du långsamma människa kan komma sen, jag har lite bråttom.

 

Hej Basse vad trevligt att du väntar på mej. Han blev jätteglad för han var också extremt ensam berättade han.

 

Vi hann bara umgås lite så kom Inez förbi, hon var visst också på jakt efter nån att umgås med.

 

Vi umgicks en del, fast Basse ansåg att det var fullkomligt onödigt att hon skulle stå ovanpå det där däcket.

 

Inezmatte ordnade nåt godisregn så vi letade självklart upp allt. Ingenting får missas.

 

Fast ibland blir det jobbigt. Inez är alldeles för mycket på mej bara för att jag har luktat gott. Jag är inte intresserad och Inez tror att hon är hane. La mej på plaskbaljan en stund.

 

Sen skulle Inez vidare så jag bjöd på lite ost.

 

Lekte en del med frisbeen, men självklart försökte Basse sno den. Fast när jag tröttnade var han inte ett dugg intresserad av den.

 

Tänk då i somras när det var ovädershetta då var det superbra att kunna ligga här i däcket med skugga och sval sand.

 

Fast Basse hade saker att göra där. Djupa gropar är väldigt viktigt att tillverka, vet inte riktit vad han planerar men det blir säkert bra.

 

Otroligt! Helt plötsligt så blommade ett av Basse äppelträd med en massa ostblommor. Finns inga spår kvar av nån ost där, vi städade nog.

 

Basse klättrade upp på den där kojan och funderade. Så sa han att han faktiskt hade nåt att visa mej.

 

En leksak som jag inte lekt med. Den bestämde jag att jag skulle prova.

 

Men stanna din eländiga valpusling! Jag ska ha den där, du vet att allt du har tillhör mej!

 

Det var då själva den. Men jag är smart så förr eller senare ska jag få tag på den där leksaken, gäller bara att avleda Basse och sånt är jag bra på.

 

Så klart jag lyckades. Nu är den min, bara min! Jätteskoj och den piper också. Hade mycket roligt med den medan jag höll säkerhetsavstånd till Basse.

 

Som sagt den är min nu! Försök inte ta den, jag kan ligga här och vakta den resten av dagen. Fast ungefär nu påstod matte att vi skulle fortsätta och Basse skulle gå in till sej.

Ja, ja det kommer fler tillfällen att leka med den.

 

Jaha bara att gå mot tråkhemma då. Fast jag var nöjd med att ha haft tur och sluppit vara ensam.

 

Ännu bättre hann inte långt så träffade jag Labrador Alice som var ute och rastade sin husse. Trevligt för vi har inte setts på ett tag så vi hade en hel del att prata om.

 

Delade på en del ost för stackars Alice hade självklart inte fått  nåt att äta på många dagar- Det är synd om oss hundar som ständigt svälter.

 

Ännu bättre vår allra bästa godisutdelare kom så vi lyckades få mer smaskigt godis. Bra för vi behöver energi.

 

Vi hade sällskap länge. Kollade vad som hänt sen sist och det är alltid mycket trevligare att vara två och kunna diskutera allta dofter och andra viktiga saker.

Somnade gott när jag kom hem. Blev en bra dag fast jag trodde att det skulle bli tråk och ensamhet.

I morgon lär det bli en alldeles strålande dag, jag har nämligen insett att det är viktigt att lyssna på människors tråkprat ibland och morgondagen blir säkert perfekt.



Av Wilma Border collie - 5 januari 2020 17:49

Dagen började väldigt bra. Jag träffade Rocky när jag var ute på morgonrundan. Nu får vi minsann umgås alldeles som vanligt igen. Gillar detta att livet är normalt igen..

Sen gick jag hem och passade ytterdörren, bäst att vara väldigt tydlig med att jag ska med, den där förvirrade matte kan få för sej att glömma mej. Inte för att det har hänt ännu men det kan säkert inträffa.

 

Här var det ödsligt, men jag vet att det kommer att ändra sej snart. Bara att ha lite tålamod

 

Kallt hade det varit i natt så isen försöker vakna på sjön igen. Fast den lär snart dö igen.

 

Var väl det jag visste. Nu har jag fått syn på Basse, nu ska det bli en massa skoj.

 

Så nu kommer Inez och valpen Luna plus att hon hade en annan hund med sej också.

  Kazper dök också upp. Bra desto fler kompisar desto roligare blir det.

 

Det kom minsann en Corgie också. En kille som heter Nasse. Basse blev överlycklig och bestämde sej för att detta var en perfekt kompis. Han är van att röja loss med Jenna.

 

Men innan det blev lek så var det flera som ville hälsa ordentligt. Vi är alltid noga med att hälsa på alla nya så de känner sej riktigt välkomna till vår stora och varierande flock.

  

Vi blev massor med hundar idag. Matte gjorde ett par försök att räkna och tror att vi var sammanlagt 17 stycken. Men eftersom vi är i ständig rörelse så är det svårt att räkna oss.

 

Mycket lek som vanligt och en hel del såna här gruppdiskussioner också. De är minst lika viktiga finns alltid massor att prata om.

 

Basse provade att kasta Luna i backen. Jo han klarade det, men hon var uppe lika snabbt igen.

 

Winnie hade en del att prata med Nasse om. Troligen har Winnie nån eller några släktingar som är corgie så de kanske kände nån gemenskap.

 

Jag pratade en del med Bassehuse. Jo jag finns bakom Basse. Var ett bra samtal för Basse ska få hänga med mej i nästa vecka. Perfekt så blir livet alldeles normalt igen.

 

Men vem sjutton är du? Du ser bekant ut men................

Det är faktiskt GunGun. Hon brukar ha massor med päls men nu hade hon rakat bort allt och ser ut som en helt annan hund. Har inte träffat henne på massor med månader dså det var trevligt.

 

Corgies är ju smarta hundar, det vet jag av allt Jennaumgänge. Nasse han kom på hur man åker rutchkana. Gjorde det flera gånger med stor framgång.

 

Kazper och en pudelkille som matte glömt namnet på fann varandra och hade massor med skoj. Vi lekte massor med alla också.

 

Fast detta är inget bra. Sista leken för idag för nu har människorna hitta på att vi till våra olika hemma. Som vanligt ett mycket korkat påhitt. De borde lära sej att leva efter vår tideräkning och inte deras korkade där tiden alltid går alldeles för fort.

Fast när jag kom hem så somnade jag gott. Kändes väldigt bra med en alldeles normal söndag igen.

I morgon lär jag vara ensam, vet inte riktigt hur jag ska fördriva dagen, men nåt ska det väl bli i alla fall.


Av Wilma Border collie - 4 januari 2020 17:47

Visste självklart att det är lördag idag, men jag hade inga förhoppningar. Tänk om matte skulle påstå att jag hade fängelsevistelse kvar eller nåt annat korkat.

För säkerhets skull så vakatade jag ytterdörren efter morgonrundan, bäst att visa att jag var väl medveten om vad det är för dag.

 

Tänk jag hamnade precis där jag ska vara på lördagar och där borta kommer det en hund. Tror inte jag träffat den.

 

En liten valp som heter Luna. Trevligt jag gillar valapar eller jag gillar ju alla hundar.

 

Tror att hon gillar mej. Faktiskt så brukar de flesta valpar gilla mej, jag tycker att de är trevliga och står ut med att de drar i mina öron och sånt.

 

Så kom Mikko och Nikki också. Mycket trevligt för jag har inte träffat dom på länge, Nikki var väldigt länge sen. Hon har också suttit i det där Hormonhäxefängelset.

 

Basse kom ut så vi var tvugna att springa en massa tillsammans. Vi har så mycket att ta igen efter den där korkade skilsmässen och fängelset.

 

Kom igen Nikki du och jag brukar ha massor med skoj. Vi ahde en massa skoj, precis som det ska vara. Bakom oss är Kazper och Inez som också tänker roa sej.

 

Basse blev överlycklig när han hittade Kazper för de två leker så där superbra tillsammans.

 

Nikki hon ville leka med Mikko men han berättade att han behövde lite mänskligt sällskap. För precis som alla vi andra hundar så är det dåligt med sånt.

 

Underbart det kommer hundar hela tiden. Både gamla bekanta och några som var nya. Precis som det ska vara, var tassarna fulla med att hinna hälsa på alla gamla och nya vänner.

 

Detta är livet. Massor med kompisar att mingla runt med, idag var vi dessutom ovanligt många. Bara några få av alla som syns på den här bilden.

 

Kollade ett flockspring medan Basse lekte med en labradortjej som var på sitt andra besök.

 

Sansas husse är superbra på att kasta långt. Här flyger en boll och nu gäller det att vara snabb. Jag förlorade denna gång tror det var Ludde som vann den just då. Strunt samma huvudsaken är att vi har skoj.

 

Kom en Schäferkille som vi inte träffat förut. Trevlig typ som minglade runt med oss och lekte en del också.

 

Det gäller att se till att människorna aktiverar sej också. Här försöker några få Siggehusse att roa dom. Bra människor behöver också aktiveras.

 

Jag och Nikki hade en del djupa samtal om vad vi skulle hitta på. Så var det en del sånt där oss tikar emellansnack också.

 

Passerade människor i skogskanten. Undrar vad de trodde när ett gäng hundar bestämde sej för att kolla vilka det vra. Fast det är staket mellan hundarna och skogen.

 

Vi tog det ite lugnt en stund också. I alla fall den del av oss, kollade dofter och annat viktigt. Tänk inga av hanarna försökte ragga på mej, skönt.

 

Eller Mezzo förökte, men han är kär i mej och försöker alltid. Jag talade om att jag är inte uppraggningsbar så det var lika bra att lägga ner försöken.

  Bamse, Nikki, Leonberger Peggy, Sansa och Mikko hade nåt sånt där viktigt gruppsamtal. Tänk om människorna visste hur många bra beslut vi fattar under såna här samtal.

 

Sansa och Schäfer fann varandra och hade tydligen mycket att prata om.

 

Men detta är fullkomligt onödigt. Nu börjar massor med kompisar att gå till sina bilar. Vadå, vi började nyss leka och ha trevligt. Sansa tittade och förstod hon också att hon snart skulle till sin bil.

 

Jag, Nikki, Peggy och Basse tog ett sista ryck med en massa skoj lek. Nä jag tänker inte bita Nikki fast det ser så ut på bilden. Vi har bara skoj.

  

Slut på allt skoj. Basse blev fånge i mitt koppel för han skulle passa sitt hus. Hans husse var borta och gjorde nåt så jag var Bassevakt och skulle se till att han kom in igen.

Sen var det dags för mej att åka hem också. Jag sov väldigt gott när jag kom hem, men tänk så skoj det vara att få träffa alla kompisar igen.

Tråkrunda på eftermiddagen, men nu ska jag vila för i morgon är det söndasg och då är det dags igen. Jag gillar detta att livet är som det ska nu. Mycket bättre än fängelset.



Av Wilma Border collie - 3 januari 2020 17:43

I dag skulle det bli bra påstod matte. Jag trodde ingenting eftersom jag vet att människor är opålitliga.

Efter att morgonrutinerna var avklarade så skulle Jenna hämtas. Matte använde min bil, funderade en del på varför. Det blåste så mycket att skogen var förbjudet område.

 

Alltså nu leker hundlivet. Vi blev skjutsade till Basses hemma, enligt matte var det enklare att åka bil när det blåste så mycket. Tänk vi är äntligen hela flocken samlad igen, nu ska vi ha en massa skoj.

 

Nu ska vi ta igen allt som vi förlorat medan jag satt i Hormonhäxefängelset. Titta så elegant Jenna flyger över diket.

 

Nu ska vi leka massor. Vi är värsta. bästa flocken och vi har så skoj.

 

Den här leken är jätterolig. Kasta Basse i backen, han har inte en chans mot oss.

 

Springa i flock det har vi inte gjort på flera år, alltså sprang vi massor. Tänlk vad det är skoj att bara tokspringa med kompisar.

 

I bland så tog vi det lite lugnare och pratade en massa också. Vi hade väldigt mycket att diskutera, bland annat om att såna här onödiga skilsmässor bör avskaffas omgående. Vi ska alltid vara hela flocken.

 

Jenna och Basse hittade varsin leksak. Nu planerar de nån jakt för att försöka sno varandras grejer.

 

Frisbee är faktiskt väldigt skoj. Alltså det här är mycket bättre än att försöka ragga hanar. Det där med Hormonhäxa det har jag alldeles förträngt numer.

 

Basse och Jenna de lekte jaktlekar och försökte sno leksaker. Men det blev oavgjort hela tiden för ingen ville släppa sitt byte för att sno från den andra.

 

När de tröttnade så lekte jag leken kasta Basse i backen. Basse tycker att det är skoj så vi lekte den flera gånger.

 

Men titta! Nu kommer det en bil, undrar om det är nån som vill leka med oss? Vi väntade inte på nåt sällskap men alltid trevligt om det dyker upp nån.

 

Det var Inez som kom. Hon var ute efter sällskap och fick sin matte att åka och kolla om vi var några hundar hos Basse. Himla tur att vi var här.

 

Har inte träffat henne på ett tag så vi hade en del att prata om och så blev det självklart en massa lek och flockspring också.

 

Vad gör ni? Behöver jag vara polis? Trodde att Jenna behövde hjälp men det var bara nån lek. Alltså kunde vi fortsätta ha skoj.

 

Vi behöver energi och Inezmatte hade godis. Jenna kan definitivt flyga numer. I alla fall om det är godis på gång.

 

Mera spring, vi kan aldrig springa för mycket och flockspring är alldeles extra skoj

 

Var tvungen att ta det lite lugnt en stund. Jag hittade en pinne med alldeles utsökt bark på så den tuggade jag i mej. Har glömt hur mycket energi det går åt att ha så här våldsamt skoj.

 

Ossyhusse höll på och grejade med nåt men kom och pratade med oss en stund. Vi berättade om hur roligt vi hade.

 

Lekte mera. Nu kampen om pinnen. Den är min och jag tänker inte släppa. Fick springa massor för att ingen av de andra skulle komma över den. Hade en dragkamp med basse också som jag vann.

  Vatten, vi blev törstiga av allt skoj. Delade på det som fanns. Sen påstod människorna att det var dags att åka hem igen. Vadå hem? Vi kunde ha fortsatt leka hela dagen.

Lämnade Basse i hans hemma och sen lämnade jag hem Jenna.

Insåg när jag kom hem att jag var ganska trött men väldigt nöjd. Så här ska alla dagar vara med hela min flock. Att Jenna snart kommer att sitta i Hormonhäxefängelset det är bara att förtränga.

 

Har du sett Jenna där står Dixie och passar sin affär. Hon vill ha ost, det är lika bra att vi går in och ger henne det.

 

Så nöjd och belåten Dixie som käkade ost tillsammans med Jenna. Jag åt jag också naturligtvis.

 

Gick en sväng och passerade över torget. Vi hittade minsann Basse som passade sin bil. Han berättade att han hade inte lekt med oss på evigheter och inte kom han ut heller.

Jag hörde saker som lät alldeles strålande bra när hans husse kom. Hoppas verkligen att de stämmer. Det handlade om att i morgon är det lördag och......................


Av Wilma Border collie - 2 januari 2020 17:38

I dag väntade ensamheten igen. Ingen Jenna som skulle hänga med mej.

Var alltså inställd på en tråkdag. Eftersom det blåst massor och hårt så skulle jag inte åka till nån bra skog heller.

Gick ut för att försöka hitta på nåt.

 

Jag kan stanna här, utkanten av Ekorrskogen och tänk för första gången på massor med evigheter var det en Ekorre där. Planerade att sitta kvar och spana på den länge, men det fick jag inte.

 

Gick till sjön, matte hade med en av mina bollar. Jo det är skoj att leka med boll igen.

 

Kollade av sjön. Mycket gott vatten i den fortfarande. Faktiskt har vattnet sjunkit lite också.

 

Kom på att jag inte har inpekterat bryggor på alldeles för länge. Alltså kollade jag alla och de var i utmärkt skick.

 

Fortfarande är sjön väldigt stor och delar av stigen är sjö. Där framme vid det lilla huset där jag är går enligt matte Bassegränsen. Alltså skulle jag inte gå längre för träffa Basse det var inte aktuellt idag.

 

Gick till skidbacken. Denna underbara konstsnö, rulla i den är alldeles perfekt. Skulle kunna tillbringa timmar med detta.

 

Så går det bra att leka att jag är en säl också. Ligga på sidan och sakta glida fram i snön, kräver att det är backe, men inga problem eftersom snön fortfarande ligger i högar.

Planerade att gå och prova de andra högarna också, kändes som en mycket lämplig sysselsättning.

Men då..................

 


Jag tvärvände, ser jag verkligen rätt? Kan det vara sant?

 

Livet är alldeles underbart för det var minsann Basse. Vi blev överlyckliga båda två vi har inte setts på alldeles för många evigheter. Matte funderade mest på om Basse skulle anse att jag doftar oemotståndligt fortfarande.

Äsch, vem bryr sej om dofter, inte Basse i alla fall.

 

Du och jag Basse så här ska det minsann alltid vara. Vi hörde att matte pratade i telefonen med det hade vi verkligen inte tid att bry oss om. Vi måste umgås, prata och leka en massa.

 

Matte ringde minsann och skvallrade för Bassehusse. Hörde nåt om att gå tillbaka med Basse. Tror inte det är bra att människor släpar runt på telefoner.  I alla fall inte när det rings och skvallras eller Skvallermaskiner ska kollas. Vi lämnade inte varandras sida, nu gäller det att hålla ihop.

 

Vi klättrade runt på de gamla stockarna och fick ost för besväret. Precis så här ska det vara alltid.

 

Fortsatte mot Basses hemma. Här har inte jag fått gå för matte för att inte sprida dofter så Basse skulle få för sej att leta efter mej under den där korkade förbudstiden.

 

Tillbaka hos Basse. Lkete en del och jag kollade av en massa spår efter alla kompisar som varit där medan jag var i Hormonhäxefängelset.

 

Gick in till Basse en stund för människorna skulle fika och prata tråk. Basse hade rymt och hans Skvallermaskin hade visat ett rakt streck mot skidbacken. Jag gillar när mina kompisar lyckas hitta mej.

Basse fyller 9 månader idag så han fick lite extra godis av matte.

 

Jag hittade en pipmus. Den var min, bara min så jag låg och vaktade den. Alltid skoj att ta andras leksaker och sen göra dom till mina.

 

Sen skulle jag gå hem och Basse vara kvar hos sin husse. Så här såg det ut flera gånger Basse kastade sej ut genom dörren och tänkte hänga med mej. Förstår honom för vem vet när vi får umgås igen, människor är opålitliga varelser.

Men efter en massa lockande så blev Basse fånge inne hos sin husse.

 

Titta! Astor, Asta och VadHonNuHeter (Dementa matte kommer att minnas det vilket år som helst) var minsann ute och rastade sin husse.

 

Trevligt jag får alltså sällskap med er. Kan aldrig ha för mycket sällskap och så mycket som jag missat under fängelsetiden. 

 

Strax innan vi skulle åt olika håll så träffade vi Beagel Mimmi också. Mycket trevligt för henne var det länge sen jag träffade.

Jag som trodde att det skulle bli en ensam tråkdag, tänk vad det blev bra.

Mycket nöjd gick jag hem och somnade gott.

På eftermiddagsrundan så hade jag sån tur att Susannes affär var öppen, alltså kunde jag gå in där och få godis och umgänge.

I morgon är det dags för Jenna igen och vi ska få göra nåt skoj säjer matte. Hoppas jag vi behöver roa oss.


Av Wilma Border collie - 1 januari 2020 17:44

Jag klarade av gårdagskvällen och natten utan problem. Var väldigt lugnt på kvällen. Jag spelade lite aktivitetsspel och så trollade matte fram en sån där smaskig stor ring med torkad kyckling.

Struntade helt i nyår så jag sov gott, var livat runt tolvsalget men jag brydde mej inte. Kleptoman Leya höll till under mattes täcke när det var som värst.

Så blev det idag. Gjorde morgontoalett i ett helt öde Malmköping, var nog bara jag och matte vakna.

Sen skulle jag på längre runda. Trodde jag skulle hämta Jenna, men fick höra det det skulle jag göra på eftermiddagen.

 

Min skogsrunda skulle bli en en av mina hemmaskogar. Här har jag inte varit på ett tag så det var mycket att kolla.

 

Kom på att det faktiskt är skoj att springa så jag sprang en massa. Enligt matte ett tecken på att jag snart kommer att slippa fängelset. Mina hormoner håller på att lugna ner sej igen.

 

Matte hittade lite Trattkantareller. Men de är kvar i skogen, finns mängder med såna här hemma.

 

Jag kollade en massa viktiga saker. Allt sånt där som, jag inte riktigt har haft tid med den senaste tiden.

 

Skulle kolla om de där sällsynta Bombmurklorna hade vaknat. Det hade de inte gjort, var alldeles övergivet där de brukar finnas. Jag kan såna så jag hjälpte till att leta men helt utan framgång.

 

Fanns bara såna här Grankotteskivlingar. De är visst ätbara men så små att det krävs mängder för att det ska bli nåt av dom.

 

Kom till min Sörmlandsledsetapp. Jag kollade så spängerna var i bra skick för vandrande hundar. Inga som helst bekymmer. Matte stod och tittade på dom och nån liten stig och funderade över saker som kanske ska göras när det blir vår.

 

Sen såg det ut så här. Jag var borta, råkade ha viktiga saker att göra.

 

Eländiga Skvallermaskin! Matte slog på det där läget där det syns i realtid var jag är. Hon begrep direkt var jag var och vad jag gjorde.

 

Ja, ja jag kommer. Men du förstår jag hade faktiskt kontakt med Ekorre och vi hade massor att prata om. Jag har inte sett en Ekorre på många evigheter och där jag var är det ett säkert spanställe.

 

Jag kan minsann jobba som svamphund. Hittade en svamp jag kan och markerade snyggt. Enligt matte ytterligare ett tecken på att jag snart är normal igen.

 

Den här hittade jag en Blek taggsvamp. Nu har bäst före passerat sen länge så den är självklart kvar i skogen.

 

Fick min välbehövliga belöning. Mer ost till alla hundar.

 

Drog runt i skogen ett tag till. Ägnade mej mest åt en massa viktiga hundsaker. Har alltid massor att hålla ordning på.

 

På väg hemåt och jag har blivit fånge. Nåt om att andra hundar och människor kanske vaknat och det är visst fortfarande så att jag inte ska träffa alla.

 

Men titta här! Hemma på min gata där kom minsann Jenna. Vi blev lika lyckliga båda två, vi har inte sets sen förra året och det var väldigt länge sen. Hörde att sen om några timmar då skulle Jenna hänga med mej.

Gick hem till mej, käkade lite lunch och sov.

 

Så ordning i tillvaron, dags för eftermiddagsrunda och jag har äntligen sällskap.

 

Vi träffade taxen Dreamy. Pratade lite med henne, alltid trevligt att träffa andra vi känner.

 

Hjälpte Jenna att kolla dofter efter hanar. Jasg har kommit fram till att jag struntar i att leta efter såna nu. La så mycket energi på det och inte en endaste hane träffade jag så jag äganr mej nog åt annat.

Vi träffade Bassehusse och jag hörde hur människorna pratade om saker som lät väldigt bra. Snart, mycket snart kommer det nog att vara ordning i tillvaron igen och slut på fängelset.

Lämnade hem Jenna, men hörde att hon ska med en sväng till idag. Ska hämta henne en sväng när jag är klar med bloggen. Trevligt eftersom jag föredrar sällskap när jag är ute.

I morgon lär jag vara ensam men nåt ska jag väl kunna fördriva tiden med.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards