wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 15 januari 2020

Träffat kompisar

Av Wilma Border collie - 15 januari 2020 17:58

I morse trodde jag att jag var blåst på umgänge. När jag skulle göra morgontoalett gick jag til min bil full övertygad om att jag skulle hämta Basse. Nä sa matte och släpade brutalt iväg mej åt ett annat håll. Funderade på om jag missat nån viktig information när Basse blev hämtad igår, men hade inget minne av det.

Gick hem och deppade, funderade på om jag skulle drabbas av en ensam dag.

Men sen så hamnade jag i min bil och Jenna hämtades så ensam skulle jag slippa vara.

 

Det blev ordning i tillvaron, vi blev skjutsade till Basse. Var bara nåt med att han inte behövde hämtas på morgonen, jag hade tydligen lyssnat lite slarvigt i går.

 

Dagens jakt har börjat. Jenna och Basse måste springa som dårar innan de ens kan tänka tanken att göra nåt annat.

 

Jag hittade en bit slang, perfekt leksak enligt mej så jag planerade för en massa skoj med den.

 

Hörru Basse den är min! Du vet att allt som jag har i munnen tillhör mej och du har lyssnat alldeles för mycket på alla stöldtips från Kleptoman Leya. Jenna utsåg sej till domare, men precis när jag höll på att vinna kampen så hände det nåt.

 

Vem bryr sej om en bit slang. Det kommer en bil, säkert nån som vill umgås med oss, alltså blev det bråttom.

 

Mikko kom och var så sugen på att leka med oss. Vi hade massor med skoj och hörde att det skulle hända mera sen.

 

Helt plötsligt bestämde sej Basse för att han misann hade nåt viktigt att göra vid Ossys gamla dagis. Umgås med oss var onödigt. Slutade med att jag och Jenna försökte hämta honom. Men fjortishjärnan var påkopplad så han skulle ingenting.

 

Slutade så här. Basse blev fånge och släpades tillbaka, han skulle inte alls vara på rymmen.

 

Titta! Medan vi hämtade rymmaren så kom minsann Tryfflan och Winnie. Perfekt desto fler kompisar desto roligare blir det.

 

Nu glömde Basse allt om att rymma och var med och lekte, alltså precis som det ska vara.

 

Tryfflan och Mikko hade en brottningsmatch och vi andra försökte vara domare. Men fyra domare är inte bra, vi kunde nämligen inte enas om vem som vann.

 

Basse visade att han minsann kan allt om att gräva rejäla gropar. Får han hållas så kommer han snart att ha grävt loss det här jättedäcket. Tror han har lärt sej en massa av sin husse grävmaskinisten.

 

Winnie som varit lite blyg har verkligen tuffat till sej. Nu vågar hon leka och dessutom föröska käka upp Basse. Kan meddela att Basse har huvudet i behåll.

 

Sen blev det väldigt trevligt. Det händer att den här skogsbacken innehåller en massa godis. I dag fanns det blodpudding, köttbullar och en massa annat smarrigt här.

 

Vi letade och letade. Hittade massor. Eftersom vi är extremt noga så finns det inte minsta lilla smula kvar. Perfekt detta, borde inträffa varje dag om vi fick bestämma. Människorna har tyvärr helt andra åsikter.

 

Provade att hoppa upp på stenar också. Det brukar ge godis, jo vi fick men bara vanligt tråkgodis.

 

Fick ny energi så vi lekte mer och hade väldigt roligt. Lyssande lite på människornas tråkprat och hörde en del som låter väldigt trevligt. Finns bra planer framöver. Men ungefär nu började det att regna och vill vill inte bli skadade alltså var det slut på det roliga.

Hem och vilade innan det var dags för eftermiddagsrunda.

 

Detta är nog Malmköpings mest inkissade sten. Finns alltid massor med hälsningar från en massa hanar. Jag och Basse hjälpte Jenna att kolla om det fanns spår av några snyggingar. Bra för henne att veta när hon hamnar i fängelset.

Lämnade Jenna och precis då kom Basses husse och hämtade honom också.

Men i morgon är det hela flocken igen och då kan vi förhoppningsvis vara i nån skog eftersom det visst inte ska blåsa så mycket då.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards