wilmablogghund

Alla inlägg under januari 2020

Av Wilma Border collie - 23 januari 2020 17:41

Mindre flock idag, bara jag och Basse. Får jag bestämma så ska vi vara full flock varje dag.

När jag och Basse klarat av morgonrutinerna så var vi hemma ett tag innan vi skulle ut och hitta på nåt.

Matte hade ingen lust att skjutsa oss idag så vi påbörjade en planlös vandring.

 

Passerade Ekorrskogen. Det var faktiskt en Ekorre där så jag planerade för ett samtal med den. Bra övning för Basse att träna lite passivitet medan jag försökte upprätta kontakt. Tyvärr så misslyckades jag som vanligt.

 

Leka vid sjön skulle vi inte alls för isen försökte vakna eftersom det var lite minus i natt. Matte litar inte alls på att Basse inte försöker ge sej ut på den och det kan sluta med katastrof.

 

Fortsatte och Basse fick träna på att hålla kontakten med matte och inte tokdra i kopplet. Han kan om han vill, bara det att ibland kopplas fjortishjärnan in och då glöms allt bort.

 

Var på fria tassar en stund på en äng. Passade på att leka en del där.

 

Men sen skulle vi fortsätta på vägen så vi blev fångar igen i fall det skulle komma bilar.

 

Passerade där Astor och Asta bor. Nu fick Basse hjärnspöken för den här hunden var livsfarlig. Han morrade från svansspetsen och försökte skälla ut den. Bara att göra en pedagogiskt insats.

 

Titta här Basse, du är bara fånig. Den här kan inte skada nån, den är konstgjord (att matte vid ett förvirrat tillfälle i somras trodde nåt annat vill hon inte höra talas om). Faktiskt så insåg Basse att det inte skulle äta upp honom efter att jag förklarat ordentligt.

 

Vi har gått en liten bit och nu händer det nåt bakom oss, blir bra detta.

 

Astor, Asta och VadHonNuHeter kom tillsammans med sin husse. Mycket trevligt för vi tackar aldrig nej till sällskap och umgänge.

 

Ännu bättre, människorna bestämde att vi kunde göra sällskap och gå en runda som jag inte har gått på länge och Basse har aldrig gått den.

 

Basse har inga begrepp om det där med tillfälliga isen. Han skulle prova och det knakade rejält under tassarna på honom.

 

Sen blev det riktigt otrevligt. Jag hade spanat men inte sett till hästmonstren, antog att de var i säkert förvar nånstans. Nu är det nära döden upplevelse.

 

Jodå där stod dom och bara väntade på att få sätta tänderna i mej. Basse bestämde sej för att hästar är säkert trevliga, måste berätta för honom att de har hundar som favoritföda och att man ska hålla sej långt bort.

 

Vi klarade oss med livet i behåll och fortsatte. Mycket att kolla eftersom det var länge sen jag gick här och premiär för Basse.

 

Så inne i skogen och nu kan vi vara på fria tassar. Mycket bättre eftersom det var så mycket att hållla koll på.

 

Berättade en massa viktigt för Basse, Astor och Asta. Jag har stenkoll på alla viktiga hundsaker.

 

Så där nu har vi hamnat på min Sörmlandsledsetapp. Med tur så kommer Astor och Astahusse ihåg hur man ska gå för att komma till den. Var ett tag sen jag var på den här delen så det var en massa att kolla, men allt var i sin ordning för vandrande hundar.

 

Här är det bra, gott vatten till tröstiga hundar och det går utmärkt att bada i vattnet som doftar alldeels ljuvligt. Stinker enligt människor av lera och ruttna växer. Basse doftade underbart efter lite bad här.

 

Den här markeringsstolpen är extra viktig för det ger nämligen alltid godis att hoppa upp på stenen bredvid den. Självklart blev det godis idag också.

 

Jaha nu är det bara att vänta på Basse som drabdats av akut hörselnedsättning och virrar runt efter nåt okänt. Fjortishjärnan slogs visst på igen.

 

Slutade så här, Basse blev koppelfånge. När man inte sköter sej så är det inga fria tassar inte.

 

Fast sen drabbades jag av samma sak. Började vara nära en väg och risk att möta andra hundar och människor.

 

Jaha dags att säja hej då till våra kompisar och tacka för trevligt sällskap för nu skulle vi åt olika håll. Men vi träffas igen och matte vet flera bra rundor i den skogen som vi kan lära dom.

 

Gick genom Ekorrskogen på väg hem. Planerade för en massa Ekorrspan, men tro inte att det fanns några såna hemma inte. Nä nu när jag passerade var det alldeles dött och övergivet.

Käkade lite lunch och sen sov vi gott ett tag.

Skulle på eftermiddagsrunda men hann bara en liten bit innan Bassehusse kom och hämtade Basse så jag fick fortsätta ensam.

Fast jag hade sån tur att jag kunde hälsa på i Susannes affär och få gois och umgänge så träffade jag Chihuahua DeeDee där också.

Nu ska jag faktiskt gå och träffa Jenna, hon behöver hjälp att komma ut på en kvällrunda. I morgon då har jag hela flocken får se vad vi ska hitta på för nåt.




Av Wilma Border collie - 22 januari 2020 17:48

Klarade av mina morgonrutiner med hämta Basse, lek och sånt viktigt.

Sen när vi hade varit hemma ett tag så var det dags att hämta Jenna för vi skulle göra nåt skoj.

Kan tala om att et är inte alls skoj att vara fångar i min bil i ett par veckor medan matte är spårlöst försvunnen.

  Blev utsläppta till slut men fick vara koppelfångar ett tag. Nåt om att vi inte skulle dra i väg och kolla vad matte pysslat med.. Korkade mänskliga ideér.

 

Så återfick vi friheten. Det växte minsann köttbullebitar på Basses gräsmatta, trevligt för det har vi inte hittat förut. Hade faktiskt inte behövt vara fångar i bilen för det här.

 

Jenna och Basse ägnade en massa tid åt att springa, de säjer att de aldrig får vara på fria tassar och jaga varandra.

 

Vi lekte en massa alla tre också. Tyckte att vi såg Mikkos matte utan Mikko. Men enligt matte skulle vi inte alls bry oss om vad vi trodde att vi såg.

 

Vi hade minsann sett rätt. För Mikko kom, alltså hade hans matte varit ute och gjort saker i skogen medan Mikko drabbats av samma fångenskap som oss.

 

Lekte en del tillsammans med honom. Människorna trodde att vi var upptagna av lek, men de är så korkade att de fattade inte att vi faktiskt lyssnade på deras tråkprat samtidigt.

 

Varför vänta? Vi fattade ett gemensamt beslut och sen drog vi. Hittade minsann spåret som matte gjorde medan vi var fångar. Hon trodde alltså att vi skulle ha gått på den där enkla grejen med köttbullarna på gräsmattan. Bra spår för det slutade med att vi hittade en massa köttbullar. Städade noga.

 

Precis när vi var klara med vår, enligt människorna otillåtna sysselsättning, så kom Tryfflan och Winnie. De hade också drabbats av det där med fångenskap i sin bil.

 

Lika bra att passa på att leka när vi äntligen ses. Flockspring är alltid väldigt skoj. Fast Mikko rymde ett par gånger och lyckades hitta spåret hans matte gjort. Kom tillbaka och var väldigt nöjd.

 

Jenna och Winnie har blivit väldigt bra kompisar. De hade en massa att prata om.

 

Så lekte de en massa också. Winnie gillar verkligen att leka med Jenna, de är i samma storlek och lker på samma sätt. Gillar när mina kompisar blir kompisar med varandra.

 

Fortsatte att ha en massa skoj med både lekar och viktiga hunddiskussioner. Bäst att passa på för vem vet när vi träffar kompisar igen.

Sen sa människorna att vi skulle göra nåt.

 

Men så bra, Winnie och Tryfflanmatte hade minsann också gjort spår. Sån är alltid väldigt skoj, mer spår till oss.

 

Vi jobbade hårt med våra nosar för att hitta de där blodfläckarna.

 

Så klart vi fixade det. Vi hittade ett smarrigt spårslut och Tryfflan och Winniematte. Fanns massor med korvbitar till oss. Städade noga så det finns inte minsta mikroskopiska smula kvar. Kollade noga runt i skogen så det inte skulle vara fler spårslut eller nån missad godisskog. Men effektiva som vi är så hade vi hittat allt.

 

Äsch då, slut på det roliga. Människorna påstod att det var dags att sluta för idag, men vi hade haft ett par väldigt roliga timmar. Dessutom blir vi så där skönt trötta av en massa nosarbete.

Jag och Basse sov gott när vi kom hem igen.

När det var dags för eftermiddagsrunda så hämtade vi Jenna. Gick en sväng. Först träffade vi Elisabeth som hade Tillfälliga Pryl 7an. Framförde våras klagomål om den försvunna affären och den usla tillgången på köttbullar. 

Så kom Mikko, mycket trevligt det var minsann evigheter sen vi sågs senast. Människorna utan tidsuppfattning påstod att det rörde sej om ett par timmar. Dumheter, det var dagar sen sist.

Så träffade vi Dixie också. Hon börjar må bättre efter den där operationen, nu är det bara Basse som ska fatta att hon inte alls luktar gott längre.

I morgon är det bara jag och Basse, får se vad vi ska fördriva dagen med, men nåt ska vi väl hitta på.



Av Wilma Border collie - 21 januari 2020 17:46

Bra dag igen som började med de vanliga rutinerna att hämta Basse och morgonleka en del.

Sen var det dags att hämta Jenna, alltså äntligen samlad flock.

Idag skulle vi få åka till ett ställe där jag inte varit på många evigheter och Jenna och Basse har inte varit med mej där.

 

Så framme. Jag berättade för Jenna och Basse att alldeles snart skulle vi kunna vara på fria tassar och det är superbra där.

 

Så nu ska vi ha en massa skoj. Vi är i en enorm komonsterhage, men nu är ju kossorna hemma så det går alldeles utmärkt att rusa runt och leka här. När vi inte umgåtts på några dagar så måste vi leka massor.

 

Självklart var vi tvugna att kolla om det hade hänt nåt viktigt också. Men vi hittade bara gamla högar efter kossorna.

 

Jenna och Basse ägnade massor med tid åt att jaga varandra, just nu deras absoluta favoritsysselsättning.

 

Jag tog det lugnt en liten stund. Hittade en utsökt pinne med alldeles extra god bark. Tänkte att jag skulle hinna käka upp all sån medan de andra två sprang.

 

Jag hade en gång en pinne. Vet inte vem av dom som snodde den, men borta var den och när de var klara var den i många delar.

 

Sånt här är bra om man vill springa mycket, stora öppna ytor.

 

Hittade en gammal stubbe som jag provade. Perfekt för den gav godis.

 

Men kan ni två bli trötta? Helt plötsligt såg båda ut som om de skulle kunna somna omgående. Men det var bara en mikropaus för de var igång lika snabbt igen.

 

Hade en del diskussioner om vad vi skulle hitta på. Känns bäst att vara överens så alla blir nöjda.

 

Jag vet precis var de är och vad de gör. Vänta bara när de kommer tillbaka då................

 

Vissa Jenna och Basse hade inte hört talas om att ån var förbjudet område. De skulle minsann bada var sej de fick eller inte.

 

Inte fick jag tag på dom för uppläxning heller, de kom men hade nåt väldigt viktigt rejs.

 

Matte höll på med tråk. Ta bilder på en massa hassel som blommar alldeles för tidigt.

 

Vi lekte, hade som vanligt väldigt skoj. Vi ska alltid vara hela flocken det är som allra roligast då.

 

Vissa ägnar sej åt gemensamhetsrull också. Fast de rullade i otakt så de behöver träna mer.

 

Fortsatte med en massa skoj lekar. Hade nämligen hört otrevligheter om att det snart var ags att åka hem igen.

Onödigt vi kunde ha varit kvar fortfarande.

 

Så var det matte med idéerna. Jag och Jenna provade en sten och nu gällde det att få Basse att förstå att den var lönande.

 

Nu skulle det minsann bli en fin headerbild med oss. Jo om jag låtit bli att lipa och de andra två inte haft dragkamp och Jenna befunnit sej under magen på Basse. Nu fick det bli en av de bilderna i alla fall. För enligt matte beskriver bilden bra den lätt galna flocken som inte har en tråkig sekund.

Så blev vi koppelfångar för vi skulle passera nåt som vi inte skulle undersöka på egna tassar.


 


Ja, jag kommer. Är det mitt fel att du tappade kopplet och jag behövde kolla om Hare ville vara med i vår lilla flock?

För övrigt var Hare lika asocial som alla Ekorrar så han bara försvann i fjärran.

 

Den här stenen är enorm och dessutom är den full med sprickor och gångar. Inget som vi hundar ska in och undersöka enligt tråkmatte. Tror vi skulle ha kunnat ha mycket skoj  där.

 

Ovanför mej så syns det att man kan se rakt igenom den. Tydligen så gillar människovalpar att vara inne i stenen, borde vi hundar också få vara.

 

Tillbaka vid bilen och där stod det minsann två hästmonster sugna på tre hundar till lunch. Jenna ansåg att hon skulle hälsa, Basse morrade från klospetsarna och jag gömde mej bakom matte.

 

Vi hamnade i bilen alla tre. Men nu är katastrofen nära. Vi pratade mycket om hur vi skulle överleva instängda i bilen, om nån skulle hitta oss i tid. Ingen av oss har körkort och matte hade bilnyckeln. Skulle vi tillbringa veckor här?

 

Hon är galen! Trodde inte att hon var så trött på livet. Gå och klappa en massa på ett hästmonster. Jag var övertygad om att han skulle sluka henne på två sekunder. Men hon kom tillbaka och pratade om att det var en mycket trevlig häst som bara ville bli kliad.

Åkte hem och somande gott efter allt skoj vi hade haft.

Gick på eftermiddagsrunda. Basse fick öva på att gå på gallertrappa och ramp, sånt har han tyckt varit lite läskigt men i mitt sällskap gick det utmärkt.

Sen utbröt ett mindre kaos när vi kom tilbaka till min gata. Min bil var nämligen borta och matte var fullt övertygad om att den var stulen. Hörde en massa ramsor och nåt om att ringa polisen. Men så fungerade hjärnan tillfälligt och matte kom ihåg att hon hade faktiskt lånat ut bilen till Rottis Helgas människor. Hade varit fint om hon anmält den stulen och de blivit tagna för biltjuvar. Alltså den där människan ska inte släppas ut utan hundlig bevakning och nu får vi tydligen börja tänka åt henne också.

Imorgon är det hela flocken igen och vi ska visst få göra nåt skoj då också.




Av Wilma Border collie - 20 januari 2020 17:55

Dagen började precis som den ska. Jag åkte och hämtade Basse, vi lekte en del och klarade av morgontoaletterna innan vi åkte hem till mej.

Sen var det dags för en längre runda. Vi försökte få hämta Jenna, men idag var det tyvärr inte en sån dag.

 

Blev skjutsade en liten bit bara. Men när vi hamnar här brukar det innebära att det blir väldigt bra sen.

 

Kollade av de stora ängarna. Fanns inget av värde mer än lite Rådjuspluttar som stillade vår värsta hunger.

 

Gick in i skogen istället. Hittade en bra pinne som vi båda skulle ha. Det är som alla vet kronisk pinnbrist i skogen.

Tyvärr var denna i samma usla kvalitet som de flesta så den gick i flera delar under vår hårda kamp.

 

Hörru det brukar blomma ost här. Vi har letat och det finns inte minsta lilla ostblomma. Kan du vara vänlig och åtgärda det?

 

Helt plötsligt så blommade det faktiskt. Vi städade mycket noga, finns inga rester kvar.

 

Kollade mer och hittade vad som en gång varit en sån där svävande lykta. Jag ansåg att den var ointressant och Basse slet den i stycken.

 

Kollade om godisstenen möjligen skulle kunna ge nåt. Basse fick träna på det där att hoppa upp på stenen. Han försökte fuska, men då blir det inget godis.

 

Gick ut på ängarna och lekte ett tag istället.

 

Matte höll på med tråk, vadå ta bilder på gamla hasselnötter. Sånt är fullkomligt ointressant.

 

Den där fjortisen behöver lära sej ett och annat ibland. När han inte lyssnar på mej då blir det ett stadigt tag i nackskinnet. Jag vet bäst och Basse ska lyssna på mej.

Sen skulle vi till bilen. Vi fick bråttom för matte råkade säja vad vi skulle göra.

Bara det att vi fick minsann passa bilen på ICAs parkering i flera månader. Funderade på om vi var blåsta på den utlovade shoppingen.

 

Äntligen! Nu ska vi shoppa loss.

 

Otroligt! En säck med mat. Kan det möjligen innebära att vi får nåt att käka nån gång i veckan?

 

Kollade självklart lösgodiset och jag plockade ut ett par bitar till mej och Basse. Måste kolla så det är gott.

Men hur man öppnar de där locken det tänker jag inte lära ut, det är min egen lilla hemlighet.

 

Vår allra bästa Grisöronaffär har väldigt gott vatten så vi drack ordentligt. Får inget vatten hemma.

 

Jo vi är klara, kan vi få vårt shoppinggodis nu? Vi fick utsökt gott var det.

Åkte hem och tänk det serverades faktiskt lunch till hungriga hundar.

 

Sånt här shoppade vi. Kalkonfiléer, alldeles utsökta och nåt bra pris så vi har flera påsar med såna. Ena bekymret är att matte har gömt dom så vi fick bara varsin.

 

Ute på eftermidagsrunda. Var trist bra länge, inga öppna butiker och inga vi känner.

 

Sen var turen med oss. Vi träffade vår allra bästa godisutdelare. Berättade att vi aldrig får godis och att matte är mytoman som berättade att vi varit och shoppat. Mycket bättre och effektivare att se riktigt utsvultna ut.

I morgon så har jag full flock igen och matte pratar om att åka till ett ställe där jag inte varit på evigheter och Basse och Jenna har aldrig varit där. Låter som om det kan bli en bra dag.


Av Wilma Border collie - 19 januari 2020 17:37

Efter min trista morgonrunda i ensamhet så passade jag dörren i några veckor. Visste att det var dags för kompisar idag också.

 

Så ordning i tillvaron och Basse var ute och mötte mej. Vi har inte setts sen igår och det vet alla att det var många evigheter sen det var igår.

 

Vi lekte en del, bäst att passa på när vi har chansen. dessutom gällde det att fördriva tid i väntan på att det skulle komma fler trevliga hundar.

 

Ser du Basse, jag tror att vår väntan på vänner är över.

 

Vi hade sett rätt för Mikko kom.

 

Så kom Leonberger Bamse, Billbo och den där tiken som matte alltid glömmer namnet på. essutom är det nån mer på gång där borta.

 

Ännu flera, blir alltså lika bra som alltid. Är en hel del jobb med att hälsa alla välkomna när det kommer många på en gång.

 

Vi började med en del viktiga gruppsamtal. Vissa hundar har inte träffats på ganska länge och så måste vi vara överens om vad vi ska hitta på också.

 

Ett av de viktiga besluten vi fattade var att kolla om Bassehusse möjligen hade nåt godis att bjuda på. Vi behöver mycket energi och ingen hund får nåt att äta hemma. Vi fick gott godis så vi kunde ta itu med en massa viktiga hundsaker.

 

Mikko lekte en massa med Luna och där ingick tydligen att kasta henne i backen.

 

Jag hittade vår gamla vattenbalja, provade om den kunde ge godis. Egetligen borde jag ha haft alla fyra tassarna på den men det hade jag ingen lust med idag. Fick godis och hörde nåt om träna mer en annan dag.

 

Billbo och Basse såg att jag höll på med nåt. Men de fick aldrig chansen att prova baljan eftersom jag ansåg att jag stod väldigt bra på den och inte tänkte kliva ner.

 

Och där kom Dalmatiner Tilly, hon är rolig att leka med så nu ska vi ha en massa skoj.

 

Vi höll på med en massa skoj flockspring, men det blev mest bara skitbilder av det idag. Typ suddiga hundar, halva hundar och en massa anat underligt.

 

Kom en ny hund, en tik som snabbt blev en del av vår stora flock. Alltid trevligt med nya bekantskaper.

 

Vi svarta och svart vita hundar hade en egen liten flock en stund. Fanns en hel del viktigt att diskutera.

 

Basse och Luna brottades massor. Tror de tog igen allt de inte kunde göra när vi träffades i bästa Grisöronaffären för ett par veckor sen.

 

Hm, bäst att kolla om jag behöver vara polis. Mikko med två tikar inte säkert han klarar både Tilly och Rut.

 

Ingen fara jag behövde inte vara polis utan vi lekte i stället. Hade hur mycket skoj som helst.

 

Äsch, nu börjas det igen. Människor börjar ta fram koppel och andra onödiga saker och pratar om slut för idag.

Begriper inte, vi började alldeles nyss.

 

Jaha bara att åka hem då. Basse försökte hänga med mej, men den turen hade vi inte han skulle vara hemma hos sin husse.

Men i morgon är det som vanligt då ska han hämtas och sen har vi en del att göra. Vad det berättar jag om i morgon, tror det blir en bra dag.



Av Wilma Border collie - 18 januari 2020 17:53

Lördag alltså inget hämta Basse utan jag fick gå en vanlig tråkig morgonrunda utan sällskap.

Gick hem och passade dörren så jag inte skulle bli bortglömd när det var dags att åka.

 

Nu är det bråttom, jag vet att Basse väntar på att jag ska komma och släppa ut honom. Hade nämligen hört att Bassehusse hade nåt att göra idag så jag skulle ta hand om Basse.

 

Så Basse är utsläppt och nu ska vi ha en massa skoj. Fast vi hann knappt börja leka innan vi insåg att et var kompisar på gång.

 

Lilla valpen Luna kom och hon hade med sej en annan valp, en liten Labradorkille som heter Sigge. Han tyckte att det var lite konstigt att hamna här och Basse hälsade alldeles översvallande.

 

Sankt Bernhardsvalpen Bosse har växt och blivit jättestor. Länge sen vi träffade honom senast.

 

Så kom Jenna, trevligt vi har inte setts sen igår så det var på tiden. Hon hälsade på en Goldenkile som var med för första gången. Dementa matte har självklart glömt vad han heter, men en trevlig bekantskap.

 

Titta så bra, det kommer flera hundar hela tiden. Deto fler vi är desto roligare blir det. Här syns Frasse, Fred, Nasse, Sansa, Jenna och Nikki. Just ja min svans hamnade visst med också.

 

Basse och Sigge hade en massa skoj brottningsmatcher, jag hade så fullt upp med att mingla runt så jag vet inte vem av dom som vann.

 

Inte bara mingel, blev en del trevlig lek med Nikki också. Hon och jag har alltid skoj tillsammans.

 

Den här lilla söta Pumin har varit med ett par gånger. Mycket trevlig precis som alla andra hundar som är med och har skoj.

 

Snälla Winnie och Tryfflanmatte, du förstår vi är så hungriga får aldrig varken mat eller godis. Kan du bjuda oss på nåt så vi orkar leka? De har en mycket förstående matte så vi fick.

 

Basse han provade att jaga Bosse. De sprang massor och jättefort tills Bosse såg ut som om han kunde ha somant stående. Ska nog ta en snack med Basse om att inte köra alldeles slut på våra kompisar..

 

Leonberger Peggy kom och Taxen Herman som vi inte träffat på väldigt länge. Alltid trevligt att återse vänner som varit borta ett tag.

 

Överallt så minglade hundar och människor. Jag vandrade runt ett tag och kollade så alla hade det bra och var nöjda.

 

Fullkomligt galen Bosse har väldigt skoj med den nya Goldenkillen. Men de känner varandra sen tidigare.

 

Nikki och Peggy lekte massor. Alltså precis som det ska vara när vi träffas för att ha skoj.

 

Lilla Winnie kommer att bli superduktig på rutchkanan om hon får träna lite mer. Jag undviker den, finns roligare saker att ägna sej åt.

Strax efter att den här bilden var tagen så var det slut på det roliga igen. Begriper inte, vi leker i max en kvart och enligt människorna är det mycket längre tid.

Men jag hade sån tur att Basse skulle inte passa sitt hus utan han följde med hem till mej. Vi käkade lite lunch och sen somnade vi. Matte påstår att vi snarkade, säkert hon som hallucinerade för vi snarkar aldrig.

Så skulle vi gå och möta Bassehusse som ville ha tillbaka Basse. Blev väldigt bra, för vi hamnade på det där bra fiket där de bjuder oss hundar på smaskigt godis. Dessutom träffade vi en del människor som vi känner.

Sa hej då till Basse och hans husse. Gick en tråkrunda innan jag gick hem. Mycket nöjd med dagen och i morgon är det minsann kompisar igen.




Av Wilma Border collie - 17 januari 2020 17:59

Vanliga rutinerna i morse med att hämta Basse, leka en del och sen hem till mej.

När vi hade käkat frukost, brottats och slappat ett tag så var det dags att hämta Jenna. Perfekt detta att få ha hela flocken varje dag.

  

Blev en av våra hemmaskogar idag, men länge sen vi var här. Sist var jag ensam för då satt jag i fängelset så det var ett bra tag sen Basse och Jenna var med här.

 

Lekte och kollade en massa viktiga saker. Men det hade inte hänt nåt av värde.

 

Nu är det bäst att Basse passar sej. Han är alldeles omedveten om att Jenna planerar nåt. Kan tala om att han åkte i backen ordentligt, men de bilderna blev bara skit enligt matte. Ingen fara Basse överlevde som vanligt, det var bara en del av nån lek.

 

Så var det den ständigt pågående pinnkampen. De drog och de slet och pinnen höll konstigt nog.

 

Nä nu får ni ge er. Vi har faktiskt mer att göra i skogen. Jag la mej i och drog jag också. Slutade med att pinnen gick i tre delar så vi vann allihopa.

 

Basse och Jenna kom på att de får minsann aldrig springa mycket och fort. Enligt dom så får de inte ens vara på fria tassar mer än nån gång per år. Alltså ägnade de sej åt en massa jaktlekar.

 

Jag kom på att det var väldigt länge sen jag ägande mej åt att balansera på stubbar. Alltså gjorde jag det, lönande för det gav minsann ost.

 

Jenna och Basse avbröt sina jakter när de upptäckte att jag smaskade ost. Matte påstod att de också skulle balansera på stubben för att få nåt. Bara det att jag vägrade lämna min väldigt bra stubbe, men de fick ost i alla fall och jag fick höra att jag inte äger stubben. Gör jag visst!

 

Gick vidare, vissa gjorde en massa lerinpackningar i ett dyhål. Sånt där som enligt människor stinker och enligt oss hundar med ordning på luktsinnet doftar alldeles underbart.

 

Jag käkade upp en bit utsökt bark istället. Bark uppblött av vatten är mycket gott och håller undan den värsta svälten också.

 

Kollade om de fridlysta och sällsynta Bombmurklorna hade vaknat. Jag och Jenna kan dom och Basse han hade ingen aning om vad vi letade efter. Men det hade inte visat sej några. De kanske inte ens vaknar i år.

 

Eftersom vi kommit till min Sörmlandsledsetapp så kollade vi spängerna. Viktigt uppdrag så vandrande hundar kommer fram ordentligt. Basse har mycket att lära sej om Sörmlandsleden och jobbet som fyrbent etappledare, han får vara min assistent ihop med Jenna. Blir mycket pyssel när det blir mer vår i skogen.

 

Sen imponerade Jenna, hon lyckades markera svampar alldeles på egen tass. Svamp hon bara varit med och hittat nån gång tidigare. De syns precis ovanför hennes öra.

 

Här är de fyra små Rökslöjskivlingar. Matsvamp som vanligen växer på hösten och ibland visar sej på våren. Men just nu är det ingen som vet vad det egentligen är för årstid.

 

Jag kan dom, så jag markerade också och Basse fick prova, Han var superduktig, men det blev bara skitbilder. I alla fall så fick vi  ost efter väl utfört jobb. Berättade för Basse om hur lönade det är att leta svamp. Han provade lite i höstas men då var han alldeles för ung för att träna ordentligt. Men när det blir säsong ska jag lära honom allt jag kan.

 

Kollade en massa mer viktiga hundsaker i skogen. Mycket trevliga dofter och annat spännande.

 

Så hittade Basse ett fynd. En gammal keps som legat så länge att det börjat växa mossa på¨den..

 

Eftersom Basse hade den så bestämde jag att den var min. Alltså tog jag den.

 

Tröttnade snabbt, kepar är inte riktigt min grej. Men Jenna snodde den istället, fast hon insåg också att den inte var så skoj som hon trodde.

 

Slutade så här, Basse har återtagit bytet och sen grävde han ner den bakom stenen. Får se om han gräver upp den nästa gång vi går här.

 


Fortfarande är det ordentligt blött på en del ställen. Jenna var så glad för hon kunde nästan simma i en vattenfylld grop. Det är inte badsäsong, just nu duger vatten bäst till att dricka enligt mej.

 

Te en krånglig väg? Vad pratar du om? Jag tänker ägna mej åt skogsagility, mycket mer utmanade att klättra och hoppa här än att gå under det fallna trädet.

 

Dags att lämna skogen igen. Som vanligt hade tiden gått alldeles för fort och vi hade kunnat vara kvar i många timmar till.

 

Dags för oss att bli fångar. Matte pratade om koppeltrassel. Kan väl hända men jag begriper inte varför hon håller på och knyter ihop tre koppel till nåt som tar evigheter att reda ut. Måste se till att hon har vettigare sysselsättningar i skogen. Enligt henne så trasslar kopplen ihop sej alldels av sej själva.

 

Ordning på kopplen och slut på allt skoj.

Hem och käkade lite och sen fick jag och Basse varsitt smarrigt märgben att smaska på. Basse var så upptagen av sitt att han knappt tänkte följa med på eftermiddagsrunda.

Hämtade upp Jenna och gick en sväng. Träffade en liten hund som vi har träffat på hundträffarna ibland. Hade planer på affärsbesök, men det fick vi inte för matte. Stackars Dixie blev sjuk och har opererat bort livmodern hos veterinären. Så vi skulle inte alls besöka hennes affär, för hon ska ta det väldigt lugnt ett tag. Vi får hälsa på när hon mår bättre.

I morgon är det äntligen lördag igen, och har jag hört rätt så blir det en extra bra lördag.

Av Wilma Border collie - 16 januari 2020 17:42

Vanliga morgonrutinerna med hämta Basse och sen slappa ett tag innan det var dags att hämta Jenna.

Eftersom den där eländiga blåsten tagit paus så skulle vi till en bra skog.

 

Detta blir bra, vi är skjutsade till Engelska skogen. Jag har inte varit här sen jul och för Basse och Jenna är det ännu längre sen.

 

Så äntligen på fria tassar så vi kunde springa och leka en massa. Inte bara det vi hade väldigt mycket att kolla också. Det kan hända massor under lång fråbvaro.

 

Bäst att bevis att vi har hörseln i behåll och kommer när matte kallar. Det lönar sej för det är förbaskat trist att vara koppelfångar.

 

Ja, ja jag kommer men du vet det finns ett superbra spanträd där inne. Nu var det ingen Ekorre hemma för då hade jag blivit kvar en stund.

Fortsatte och grejade med an massa viktiga hundskaer, lekte, kollade en massa som bara vi hundar begriper och annat viktigt.

 

Fångar igen, men det var bara för att matte skulle oskadliggöra det där lömska staketet som slår oskyldiga hundar och skyldiga Vilda grisar.

 

Så nu ska vi kolla så allt är som det ska med huset. Mycket viktigt uppdrag.

 

Inga korkade tjuvar hade varit här och inga vilda grisar heller. Men mina engelska kompisar hade fortfarande inte kommit tillbaka. Varje gång säjer matte att det dröjer att tag till. Undrar hur lång tid det egentligen ska ta. Jag vet att det är flera år sen de var här. Sist det var när Terra hälsade på och det är många år sedan i vår tideräkning. Matte pratar om månader men hon har som vanligt fel.

 

Basse och Jenna ägnade sej åt en massa viktiga brottningsmatcher.

 


Nu är rabarbern på gång, den har stora knoppar, Ja vi hundar bryr oss inte det var matte som hittade dom.

 

Jag som tar mitt uppdrag på största allvar kollade så allt var okej med uteplats och annat viktigt.

 

Så kom jag ihåg nåt viktigt. Sa åt Jenna och Basse att upphöra med brottningen ett tag för med tur så.........

 

Sist jag var här så växte det en massa prinskorv bland veden. Den turen hade vi inte idag, men det blommade ost så vi städade noga. Den där korven fanns nog bara för att det var jul. 

 

Jenna och Basse fortsatte att kasta varandra i backen. Roligt har dom.

 

Tänk i skogen finns det tydligen bara en pinne och den skulle båda ha. Fast det slutade som det brukar, ingen vann eftersom den gick sönder.

 

Där drog Basse iväg på nåt enligt honom viktigt. Men Skvallerbyttan hon visade minsann precis åt vilket håll han var.

Jättebra att hon skvallrar så länge hon inte berättar vad jag sysslar med.

 

Basse återkom och fick höra en hel del från Jenna om det där med otillåtna avvikelser. Bra att han lär sej at såna är förbjudna.

 

Skulle tillbaka till bilen. Hittade ett dike med vatten, mycket gott så jag drack, Jenna ansåg att det var bättre att bada i det. Fortfarande ingen badsäsong enligt mej.

 

Alltså detta är inte ett dugg skoj. Jag har gått och kollat ett spanträd, matte har koll på min Skvallermaskin och har dessutom sagt åt Jenna och Basse att hämta mej. Ibland är de där två alldeles för inställsamma.

 

Ja men jag har kommit! Sluta skäll på mej! Jag är äldst och jag gör vad jag vill. Enligt Jenna och Basse fick jag bara igen för alla gånger som jag har åsikter när de gör nåt förbjudet. Misstänker att Jenna håller på att utbilda Basse till Skvallerbytta. Jag har det inte lätt, Skvallermaskinen i halsbandet och två skvallerbyttor som dessutom har en massa åsikter.

 

Detta var enligt matte förbjudet, nu har vattnet sjunkit en hel del i bäcken men Basse skulle inte alls vara i det strömmande vattnet. Hade det varit mer vatten så kunde han ha hamnat ute i Bäversjön och sånt ska inte hända.

 

Blev fångar för vi var nära min bil och stora vägen, alltså dags att åka hem.

 

Jenna ansåg att Basse kunde stanna kvar i skogen. Hon hade minsann fått tag på en viktig pinne och den skulle med hem och Basse skulle inte få komma in i bilen. Hon hade många och högljudda åsikter. Slutade med att matte tog pinnen och Basse fick åka med.

Hemma så käkade vi lunch och sov.

Tänkte hämta Jenna på eftermiddagsrundan, men precis då kom hennes matte hem så vi blev blåsta på umgänget.

Ja, ja i morgon är det en ny dag med hela flocken. Får se vad vi ska hitta på för skoj då.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards