wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 27 februari 2024

Letat efter våren

Av Wilma Border collie - Tisdag 27 feb 17:55

Hämtade upp Basse helt enligt rutin.

 

Finns minsann fler som har rutiner. Nisse han gillar mej eftersom han är full övertygad om att det är mitt jobb att komma och släppa in honom. Det där med hämta Basse räknas inte i hans värld.

 

Hämtade Basse och matte skulle kolla nåt vid tråkväxthuset. Jaha rabarber på gång. Nu börjas det snart med alla tråkgrönsaker igen. Vidhåller att det borde odlas revben, hundgodis, fredagsmysben och annat användbart.

 

Hamnade vid campingen, enligt mattte skulle vi kolla om hennes pålan möjligen skulle fungera.

 

Den där lilla bäcken i slutet av min Sörmlandsledsetapp den tokforsar just nu. Basse tittade längtansfullt men bada där det kan han bara drömma om.

 

Det vandrar minsann änglar. Den där stolpen med pilen försvann under ett snöberg och matte var övertygad om att när tjälen dör då skulle det behövas en ny stolpe med pilar. Men nu är snöberget nästan borta och någon ängel till vandrare har hittat stolpen och satt upp den. Mycket glad matte.

 

Titta! Snöbefriat i skogen. Innebär att inom snar framtid kan vi börja kolla läget och jobba som fyrbenta etappledare igen.

 

Delade på Basses frukost, mycket godare med sån ute.

 

Skulle kolla väran lekplats. Sist då var den oanvändbar med snö upp till magen på oss. Men nu var det mesta borta och Base kunde ta sina nödvändiga snörull.

 

Allt var lugnt och stilla, inget spanande eller nåt annat konstigt. Vi fick vara på fria tassar, fast matte förde liv med en högljudd visselpipa ganska ofta.

 

Tack snälla hare som lämnate godis till oss. Precis vad vi behövde. Tog hand om allt.

 

Jo vi tänkte gå in i skogen en sväng och vill inte lämna matte utan bevakning. Risken för att hon skulle villa bort sej är överhängande då.

 

Mera vår. Nu hade hon hittat videkissar och dessa skulle fotograferas. Tämligen ointressant enligt oss.

 

Letade men inte hittade vi några gamla vintermarinerade revben inte.

 

Matte hittade mer vår i form av en blåsippsknopp. Finns tydligen hopp.

Kollade runt mer i skogen, mycket att hålla reda på nu när alla dofter kommer fram igen. Allt var precis som det skulle.

 


Basse han satt på en sten och spanade ut över skogen som han är övertygad om att han äger.

 

Sen blev det enligt honom väldigt bra. Ett dike fullt med vatten och då ska det badas. Det är inte badsåsong i min värld.

 

Sprang en del ute på ängen. Här syns det hur lite snö det är kvar. Lika bra att den också försvinner så vi kommer fram överallt igen.

 

Men Basses bästa dike var en besvikelse. Fortfarande fullt med is som inte gick att döda heller.

Åkte hem, käkade lite och somnade gott.Vi var trötta efter att ha kollat mycket och länge.

Ut på eftermiddagsrunda. Fick inte passera magiska fönstret och inte träffade vi nån vi känner heller.

I morgon har matte en plan. Återstår att se om den fungerar.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Söndag 28 april 17:50

Bättre väder idag. När jag var på morgonrunda så var det varmt och solen sken. Så passade jag dörren i flera veckor innan det var dags att åka. Passerade Basses liftarplats, men där var det tomt.   Hittade honom hemma så vi väntade tillsamma...

Av Wilma Border collie - Lördag 27 april 17:59

I går blev det ingen blogg eftersom det inte gick att komma in här. Men vi gjorde inte så mycket, kom en massa äcklig snö som sen blev regn. Var en sväng i skidbacken bara, hade fredagsmys och lite sånt. Idag är det äntligen lördag. och alltså dags...

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards