wilmablogghund

Alla inlägg den 22 augusti 2020

Av Wilma Border collie - 22 augusti 2020 17:57

Ett under skedde i går kväll, det började falla svampvatten. Kom en skvätt till under natten.

När jag vaknade i morse så kom Åskar på besök ihop med mer svampvatten. Hade tur för matte var så hänsynsfull att jag inte behövde gå ut på morgonrunda medan nedfallet pågick.

Sen övervakade jag att matte fick med sej rätt saker inför kursen. Viktigt uppdrag för förvirrade människor kan glömma en massa.

 

Så framme på mötesplatsen, träffade Rozzo som skulle vara elev och en Border collietjej som heter Flossie. Alldeles för sällan som jag träffar andra av min ras.

 

Kom en Chihuahuakille som heter Nelson också. Så ytterligare ett par hundar, när alla var samlade så skulle vi till dagens skog.

 

Så nu kan vi vara på fria tassar. Alltid bra att kunna börja med en del lek för då blir det lättare för eleverna att koncentera sej sen.


 

Vi hade tur för det var inte så ovädershett som de sagt att det skulle vara så alla kunde vara aktiva utan att få värmeslag. Nelson han ville leka med alla, Rozzo och Flossie lekte mycket med honom.

 

Tryfflan laddade med att dricka vatten och få godis av sin matte.

 

Matte pratar en massa tråk. Typ om vad hundarna ska göra i dag och vad människorna ska tänka på. Och? Det är väl bara att leta svamp eller? Var en massa visa och prata i hundra evigheter.

 

Rozzo gör sin första bekantskap med kantareller. När man är duktig då blir det minsann ost.

 

Flossie jobbade bra tillsammans med sin matte. Överallt tränade hundar, matte vandrade runt och kollade hur det gick och visade i bland.

 

Jag gick och hittade massor med Blek ostronmussling på en gammal trädstam. Fick mycket beröm och senare på dagen så visade jag dom igen för Nelsons människor.

 

Så här ser de ut, det är en god matsvamp.

 

Tryfflan fixade det väldigt bra också. Alla tränade korta stunder sen var det lite mingel och lek innan träningen fortsatte.

 

Lite paus för både människor och hundar så jag berättade för Rozzomatte att jag är väldigt ensam och dessutom är jag godissugen. Fick både umgänge och godis.

 

Mera träning och nu har alla elever fattat det där med att det lönar sej att lukta på svampar.

 

Så nu är det dags för det väldigt viktiga kursavsnittet skogsfika. Jag fick självklart min macka och gick runt och kollade om det fanns nåt gott att få hos nån annan. Sånt behöver mina elever faktiskt också lära sej.

 

Dags för nästa del i kursen. Jag var med och övervakade att alla begrep vad matte sa och gjorde rätt. Verkade som om hon inte virrade till det utan alla klarade det.

 

Pudeln Blixten klarade med glans att hitta kantarellen.

 

Men som sagt man kan inte bara utbilda sej. Var en massa lek och mingel också. Korta träningspass varvat med annat då fastnar kunskaperna bäst.

 

Nelson var superduktig. Finns korkade männsiskor som tror att små hundar inte kan lära sej. De är precis lika smarta som oss större.

 

Men det tar på våra hundliga krafter med kurs. Jag somnade och mina elever började vara lika utslagna de. Alltså dags att sluta för i dag för är man trött då lär man sej inget.

 

Men titta! Flossiematte gav oss alla presenter, smarriga Debtastix. Alldeles perfekt present.

 

Bara det att Rozzo han snodde Nelson Dentastix och sprang flera varv i skogen med sitt byta. Han hade inga som helst planer på att lämna det i från sej. Men på nåt sätt lyckades matte lura honom.

 

Jaha dags att sluta för i dag och gå till våra bilar igen. Gick så bra fast det varit sånt oväder med torka och vi hade tur i dag att det inte blev så där våldsamt ovädershett i skogen.

I morgon ska eleverna med mej i en annan skog och träna vidare.

Jag sov ett tag hemma och sen skulle jag i väg och göra nåt.

Hamnade hemma hos Labrador Alice för matte skulle lämna nåt till hennes människor. Trevligt att umgås med Alice som blev så glad när jag kom. Dessutom fick jag ett smarrigt tuggben. Lyssnade lite på människornas tråkprat och hörde jag rätt så ska vi träffa Alice i veckan och roa oss.

Nu ska jag vila så jag är pigg i morgon när eleverna ska lära sej mer.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards