wilmablogghund

Alla inlägg den 18 augusti 2020

Av Wilma Border collie - 18 augusti 2020 17:45

Vanliga morgonrutinerna, hämta Basse. Grejade med vårt medan matte plockade en massa tråkiga skärbönor och helt enligt rutin så blev det ett par Kungschampinjoner också.

Var hemma hos mej ett tag och sen skulle vi till skogen, gäller att åka tidigt för att ha en chans att orka nånting.

 

Trevligt vi skulle jobba lite på Sörmlandsleden. Eller matte hade bestämt att det var dags att kolla så det inte var en massa sopor vid skärmskyddet.

 

Tyvärr fanns det sopor nu igen så matte sa märkliga ord och plockade bort det.

Men någon vandrare tor tydligen att det ska bli så högt vatten att det kommer att behövas en båt i grillen.

 

Basse försvann en stund, men han kom tillbaka. Hade bara varit nere vid sjön och badat lite. Bra att han kollar så det är badvänligt för vandrande hundar.

 

Nå tänker du komma eller?? Tänk på ovädret ska vi orka vad vi ska så gäller det at gå nu. Fick fart på människan som hade nåt annat för sej.

 

In i skogen för att kolla en massa viktiga hundsaker. 

 

Trots ökenentrokan och ovädershettan så finns det en och annan svamp. Den här Röd flugsvampen hade enligt matte ett mycket vackert mönster.

 

Äntligen! Det är en Ekorre hemma och den pratar med mej! Ansåg att matte och Basse kunde ägna sej åt annat för nu tänkte jag vara upptagen länge.

 

Basse har blivit en bra assistent för han kollade att ån måddde bra. Egentligen mår den inte alls bra för Vattentjuven härjar och stjäl alldeles för mycket vatten. Men det lilla som inte var stulet var alldeles utmärkt.

 

Basse han kan han. Alldeles på egen tass så markerade en en Tegelröd björksopp. Syns hur stolt han är över att ha klarat det. Massor med beröm och godis fick han tydligen.

 

Medan allt det där hände så såg det ut så här. Stigen var alldeles övergiven, jag pratade med Ekorre, vi hade en mycket lång diskussion. Men han ville tyvärr inte ha närkontakt med mej och tillslut fick jag lova att ge upp.

 

Basse han fortsatte att prova badvänligheten i ån, nära sjön är det mer vatten men egentligen så skulle Basse ha kunnat simma här.

 

Alldeles vindstilla och det börjar vara riktigt vidrigt hett. Det som syns i sjön är inte alger, det är bara ljuset som faller konstigt.

 

Jag drack en del vatten och doppade tassarna. Basse hade andra planer.

 

Undrar om han möjligen var säl i ett tidigare liv. Simma, simma och simma ännu mer.

 

Jo det hade varit trevligt att kunna leka men det satte ovädret effektivt stopp för. Blev ett försök sen orkade vi inte.

 

Kollade annat viktigt i stället och tog det lugnt. Blev dallrande hett fast vi var i skuggiga skogen.

 

Detta ska föreställa den bra lilla ån där det brukar gå bra att dricka och svalka tassarna. Vattentjuven har stulit allt vatten nu. Bedrövligt.

 

Skulle gå till bilen för att åka hem. För nu gick det inte att vara i skogen längre.

 

Passerade skärmskyddet där matte skulle hämta påsen med dagens sopor. Vi hittade vatten i en hink så vi drack en massa.

 

Fast Basse försökte bada i hinken, han har tydligen glömt att han är vuxen. När han var liten valp badade han i vattenskålar och allt han kunde hitta.

 

Pust, vi vilade en stund innan vi gick till bilen för att åka hem. Hade det varit fint väder hade vi kunnat vara i skogen mycket längre.

Har mest slappat resten av dagen, vidrigt het eftermiddagsrunda.

I morgon väntar en överraskning säjer matte. Så påstår hon att vi kommer att gilla den. Undrar om det kan vara så att det är slut på Jennas onödiga semester som nu har pågått i tretusen år, eller att det är fint väder med svalt så vi orkar en massa, eller obegränsad shopping i Grisöronaffären.

Ja, ja berättar i morgon vad som är överraskningen.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards