wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 19 april 2019

Haft tassarna överfulla

Av Wilma Border collie - 19 april 2019 17:33

Jag hade en frukatsnvärt tråkig och ensam kväll och natt igår eftersom matte och Kleptoman Leya drog till Blåkulla.

De drällde in fram emot morgonen, Jag hörde talas om att det var sista gången Lya fick förlja med för hon hade försökt stjäla både från andra katter och mänskliga häxor hela tiden.

Så skulle jag ut och göra saker i skogen.

  

Aha, jag ska minsann jobba på Sörmlandsleden. Bra för det finns säkert mycket jag behöver sköta på den här delen.

 

Kollade noga om det vandrat några snygga hanar på min etapp. Hade det inte, men det hade rört sej både det ena och det andra där.

 

Matte var mer intresserad av att nu börjar det minsann komma löv på en del buskar. Mänskligt krafs , dofter är viktigare.

 

Jobb att göra finns det. Detta hängande träd t ex måste bort. Men det kräver motorsåg så det får vi hjälp med.

 

Detta är ett mycket viktigt fyrbent etappledaruppdrag. Kolla att vattnet håller bra kvalitet till törstiga och varma hundar.  Kan meddela att det var alldeles perfekt.

 

Hm detta hindrar vandrande hundar och måste bort. Matte hade ägnat en massa tid åt att klippa grenar som enligt henne var i vägen för vandrande människor.

 

Matte trollade minsann fram en såg så nu kommer alla hundar fram utan bekymmer. Detta hände på ytterligare att par ställen.

 

Att det ska ta sån tid att klippa bort grenar som växer över stigen. Jag har minsann suttit här i flera dagar nu.

 

Jag frångår inte mina rutiner. Vid den här markeringsstolpen så ska jag fotograferas och ha godis. Mycket viktigt.

 

Bra det finns vatten här också. Sist var det is överallt. Det var gott och jag hoppas verkligen att Vattentjuven inte hittar hit.

Jobbade lite mer så pratade matte i mobilen och helt plötsligt skulle vi vända. Jag kunde ha jobbat mer men mattes händer gjorde visst ont efter allt klippande och sågande.

 

Vid campingen så kom det en bil. Hej Kelpie Ellas ena husse, mycket trevligt att träffas.

 

Nu så jag ska jobba och visa Ella och hennes hussar viktiga saker i den här skogen.

 

Ellas hussar har aldrig sett Bombmurklor så de skulle vi visa. Var ett väldigt tittande och fotograferande.

 

Men de stackars Bombmurklorna mår inte alls bra av att det vägrar regna, De håller på och torkar bort.

 

Jag tog med mej Ella och visade en massa viktiga hundsaker i den här skogen. Känns alltid bra att kunna visa mina skogar för mina hundkompisar.

 

Människorna de pratade tråk i evigheter och studerade ännu fler bombmurklor. Sen var det dags att åka igen. Ella med hussar skulle åka vidare och göra nåt och jag skulle hem ett tag.

 

Perfekt eftermiddag. Jag har hämtat Jenna som behövde ut en sväng. Vi hamnade vid Klovsten för matte skulle lämna nåt. Vi ägande oss åt kapplöpning.

 

Ha! Jag vinner för där ligger det där gamla benet som vi båda ville ha. Gnagade på det ett par minuter.

 

Hm, en korg med leksaker. De hr hade Sigge Svamphund för länge sen, jag har inte brytt mej om dom. Så matte ansåg att det är bättre att de är på Klovsten så kan många hundar leka med dom.

 

Jag provade en boll som jag aldrig brytt mej om tidigare. Den var riktigt rolig och Jenna jobbade hårt för att försöka komma över den.

 

Gick ner till sjön. Var koppelfångar eftersom fåren var nära. Provade vattnet som var utsökt. Jenna har aldrig varit vid sjön här så det var nytt för henne.

 

Gick en sväng och kollade en massa viktigt. Var ganska länge sen vi var här.

 

Så träffade vi Tommy som kom med sin fyrhjuling. Jenna fick prova att sitta i lådan. Ossy han älskade att åka så hät.

 

Men vad händer? Där sitter Jenna och Tommy har börjat köra.

 

Nä nu................han tänker hundnappa Jenna! Detta ska jag förhindra vill ha min kompis kvar!

 

Men vad hände? Helt plötsligt satt jag också i lådan. En gång för väldigt länge sen så åkte jag tillsammans med Ossy. Tror jag åkte två meter innan jag hoppade ur.

 

Under kan ske! Jag åker tillsammans med Jenna. Vet att vi åkte i massor med mil, enligt matte var det kanske 50 meter i väldigt lugn fart. Matte ljuger och jag har som vanligt rätt. Blev massor med beröm för att vi båda klarade detta så bra. Det är alltid nyttigt att få göra nya saker och bli lite utmanad.

Kan säja att detta tog på våra hundliga krafter för Jenna var trött när matte lämnade hem henne. Jag somnade direkt när jag kom hem. Måste samla krafter nu inför i morgon då det är dags för alla skoj kompisar igen

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards