wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 7 april 2019

Skoj med kompisar och sällsynt svamp

Av Wilma Border collie - 7 april 2019 17:38

När jag var ute för min kvällsrunda i går så träffade jag först Anne. Mycket trevligt med lite umgänge en stund. Så kom Jenna som rastade sin matte. Nu blev det bra, för människorna pratade och enligt matte skulle inte Jenna vara själv i dag. Hörde bra planering.

 

Perfekt! Jag fick hämta Jenna som slapp vara ensam medan hennes matte var på jobbet. Istället fick hon hänga med mej på hundträff.

 

Hej Daisy med matte det var väldigt länge sen. Daisymatte rullade på nån isfläck och bröt foten så de har inte kunnat komma på evigheter. Fast Daisy tyckte att Jenna var lite läskig.

 

Jag däremot blev fånge och skulle gå och göra viktiga saker. Där kommer Sheltie Truls, ni vet han som är så rädd för andra hundar. Nu skulle vi träna lite igen bara han och jag.

 

Jag slickade ost och Truls han vågade lukta mycket på mej idag. Jag var fullt medveten om att han var där med låtsades som om jag inte märkte nåt. Truls känner sej tryggare då.

 

Titta1 Det tar sej minsann. Jag får beröm för att jag har så otroligt bra hundspråk och tar det väldigt försiktigt med den som är rädd. Ska träffa Truls i morgon igen för lite träning bara han och jag.

 

Medan jag tränade med Truls så hade det kommit många kompisar bakom svansen på mej. Nu ska jag ha skoj och leka.

 

Sigrid hade kommit tillsammans med Micco och Atli. Faktiskt så hittade Sigrid en kompis, en ny hund som hon hälsade artigt på utan att svära.

 

Vi lekte massor. Detta är livet att vara många hundar och ha en massa skoj.

 

Hörru Jenna släpp!! Jag hittade faktiskt den här fört så den är min! Vi hade en lång dragkamp innan jag vann.

 

Daisy kom på att hon skulle lämna sin matte och var med och minglade runt. Inte lätt när man varit borta så länge som hon.

  Beagel Mimmi har inte heller varit med på länge. Hon och Atli blev kompisar och hade en massa skoj.

 

Mimmi älskar att springa snabbt och mycket och det gör Jenna också. De sprang som värsta kapplöpningshundarna tillsammans.

 

Till och med Micco kom på att han skulle vara social och umgicks med Mimmi en stund.

 

Hade en del såna här viktiga gruppdiskussioner ocks mellan alla lekpass. Det är mycket att pyssla med på en hundträff.

 

Detta är en liten Chihuahua som var med för första gången. Hon blev välkomnad av spanieln som matte naturligtvis glömt namnet på. Först var allt superläskigt men det släppte snabbt.

 

Hon vågade sej ut på egna äventyr och syns bredvid Borzoi Myra. Den som tittar noga ser att Myra har minsann varit och vårdat pälsen i nåt lerigt dike.

Strax efter denna bild så sa matte att det var dags för oss att åka. Jag skulle nämligen i väg och göra mer saker idag.

Var hemma en stund bara innan det var dags att åka.

 

Men hej Kelpie Ella!! Jag hamnade hemma hos henne och hennes hussar. Har inte träffat varken Ella eller hennes människor på evigheter eftersom Ell har doftat gott och inte kunnat komma på hundträffarna.

 

Kollade noga av hennes ägor. Pinkade in dom noga, tänkte att det var lika bra i fall det skulle komma nån hane. Jag har börjat planera för mitt lukta gott och det behöver omgivningen veta.

 

Jag och Ella hade mycket att prata om. Jag berättade en massa om vad som hänt på de hundträffar hon missat och annat viktigt. Människorna befanns sej på andra sidan staketet och matte kröp runt på marken.

 

Hemma hos Ella växer det nämligen såna här Kameleontskålar. De är ovanliga och det finns bara några få fynd i Sörmland men nu fanns de hos Ella.  Eftersom matte aldrig sett dom så var hon tvungen att åka och titta. Det ska alltås svamp till för att jag ska få komma hem till kompisar.

 

Vackra är de, bara några millimeter stora, de största var kanske en halv centimeter eller nåt. Finns massor drygt hudra stycken på en liten yta.

 

Ella berättade en massa viktiga hundsaker för mej. Fick veta mycket om vad som händer runt hennes ägor och så en massa som stannar mellan henne och mej.

 

Fick bland annat veta att det minsann bor flera Ekorrar hos henne. Jag spanade på många ställen och såg faktiskt en. Men tyvärr inte social. Fast jag är bra avundsjuk på Ella som har dom hos sej.

 

Människorna fikade och pratade tråk i evigheter. Jag och Ella käkade kycklingben och sen kollade jag om hon hade god mat. Den var utsökt. Måste kolla så kompisarna inte serveras mat som inte är god.

 

Jaha dags att åka hem. Hej då Ella med hussar, hoppas vi ses snart igen. Har hört att matte ska visa dom nåt ställe med Bombmurklor ganska snart. Bra då kan jag visa hur jag jobbar som svamphund.

Åkte hem, passerade min allra bästa Grisöronaffär, men den var tydligen stängd så jag missade trevlig shopping.

Nu är jag väldigt trött och ska vila för i morgon ska först Sigrid och Micco hänga med mej och sen ska jag vara social med Sheltie Truls.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards