wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2019

En del att göra idag också

Av Wilma Border collie - 1 augusti 2019 17:54

Fortfarande väder så det går att vara hund och göra en massa trevliga saker. Bäst att passa på så länge ovädret håller sej borta.

Hämtade Jenna och sen hämtade jag Moha också som ville med till skogen.

 

Men titta här vi har minsann en extra kompis med oss. En av samma sort som Moha alltså Dvärgschanuzer en kille som heter Pepsi.

 

Varför ska människor vara så långsamma? Dessutom får jag vänta på de andra hundarna. Korkat för jag har planerat att visa massor med trevliga hundsaker.

 

Jenna gjorde allt för att bli kompis med Pepsi men han var lite avvaktande mot henne och hennes lekinviter.

 

Jag guidade både människior och hundar. Känns bra att kunna visa alla mina bra skogar och ännu bättre att vädret är perfekt för såna sysselsättningar.

 

Svamp var det uselt med i dagens skog. Fast här har jag och Jenna markerat några få små kantareller. Fanns bara dom och några oätliga Gallsoppar. Ja, ja vi kan inte jobba jämt.

 

Pepsis husse hittade små söta grodvalpar. Fullkomligt ointressant enligt oss.

 

Pepsi och Moha hade tydligen en massa att prata om.

 

Perfekt. Vi hade haft tassarna fulla och behövde energipåfyllning. Helt plötsligt så fanns det en massa godis på marken. Finns inte minsta smula kvar efter att vi noga städat.

 

Passerade sjön och passade på att dricka och svalka tassarna. Fast Jenna ansåg att det var lika bra att slänga sej i och bada.

 

Efter bad måste pälsen torkas och det görs bäst genom ordentlig rullning. Bra Jenna har insett att detta är ett bra sätt.

 

Jag fortsatte mitt viktiga guidande av både människor och hundar. Kollade ett par ekorrspan ställen men det var alldeles övergivet.

 

Åh! Pepsis husse har minsann gott godis, nu gäller det att hålla sej framme. Vi fick nån god torkad hjort, alldeles utsökt var det.

 

På väg tillbaka och Jenna har inte gett upp. Men Pepsi var inte intresserad av att leka med henne trots att hon gjorde allt för att få igång honom.

Åkte hem, sov ett par timmar så var det dags för eftermiddagsrunda.


 


Perfekt jag hamnade hos Basse som blev överlycklig när jag kom. Fast varför han anser att mina öron ska tuggas på det begriper jag inte, men han får hållas. Lär sej säkert nångång att jag behöver ha dom kvar.

 

Du vet att du är tråkig va och inte alls vill ha hjälp av Basse med de där bönorna. Skulle du kunna tänka dej att ge oss nåt?

 

Vi fick leta godis medan matte plockade ännu mer såna där skärbönor. Aldrig tar de slut och matte säjer att det kommer massor med nya hela tiden.

Skulle vidare.

 

Måste underhålla mina affärskontakter så jag gick in till Elsiabeth och bjöd mej på kaka.

 

Gick till Susannes affär också. Enligt matte kallas detta för att smygäta. Tänkte att hon inte skulle upptäcka att jag fick godis, men det gjorde hon.

I morgon väntar en dag utan kompisar. Enligt matte kan jag ha en lugn dag för sen är det helg och hundträffar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards