wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 9 november 2018

Tidningsartikel, tråkskog och shopping

Av Wilma Border collie - 9 november 2018 18:11

Kan börja med att berätta att jag är med i en tidning nu igen. Ni vet i veckan så stod ju matte i skogen och pratade i telefonen i evigheter. Var intervju om det där japanska TV programmet.

Nu finns artikeln på tidningen Sörmlandsbygdens hemsida. Går att läsa via denna länk

http://sormlandsbygden.se/2018/11/letar-svamp-i-japansk-tv/?fbclid=IwAR24IM2viC_Ne7pPBGiMfOvh_7UlpuRi54CyXlA3sT8piRT4Pze4IkCEh0U

Inser att jag nog behöver börja träna på tassografskrivande. Tänk att jag en enkel svampletande hund hamnar i både japansk TV, tidningar och radioprogram. Börjar förstå hur Sigge Svamphund hade det med en massa press hela tiden.

När jag skulle till skogen så försökte det falla svampvatten, alltså behövde jag egentligen inte alls gå ut.

   

Hamnade här, i den här skogen har jag inte varit på flera månader. Men matte kom helt plötsligt ihåg att förra året vid denna tid så hade Bombmurklorna vaknat där. Nu skulle vi kolla om samma sak hänt i år.

   

Bombmurklor är ju sällsynta och en av våra få fridlysta svampar. Men de kan jag och här inne ska de finnas om de har vaknat.

   

Nä i år sover de fortfarande för trots att både jag och matte letade överallt så fanns det inga.

   

Som tröst i bedrövelsen och svampvattennedfallet så hittade jag ett blommande ostträd. Om nu svampen tar slut så känns det ju bra att träden börjar perioden med ostblomning istället.

   

Fast helst slut är det inte. Jag hittade faktiskt en kantarell. Fick självklart en massa beröm, men den står kvar i skogen.

   

För ett par månader sen fanns det mängder med Karl Johan i den här skogen. Det var då det. Nu ser de ut så här, gamla och stendöda.

   

Tröttnade på den där tråkiga skogen och svampvattennedfallet som dessutom började orsaka skador hos mej.

   

Men så alldeles perfekt en sån här trist dag. Jag ska minsann få shoppa!!! Inträffar alldeles för sällan, borde ingå i mina dagliga rutiner.

   

Provsmakade självklart lösgodiset. Hittade en ny sort som var utsökt god.

   

Ossys benförråd behövde fyllas på. Självklart kollade jag av hela sortimentet. Personligen äter jag bara såna med smak på men Ossy vekar gilla alla slags ben.

   

Så dags för shoppinggodiset. Fick faktiskt handla lite jag också.

   

Bla, bla, bla det är väldigt vad människor ska prata en massa tråk. Jag somnade på golvet eftersom jag bedömde tråkpratet som fullkomligt ointressant. Hade varit bättre att de ordnat så alla shoppningsugna hundar har egna konton i affären så vi kan handla obegränsat när vi vill. Men det kan jag visst bara drömma om.

   

Har varit hemma och sovit bort en del av dagen. När jag skulle ut på eftermiddagsrunda så tog matte med en frisbee. Mycket skoj för det var ett tag sen jag lekte med en sån.

   

Mycket skoj hade jag. Roade mej så mycket att en människa stannade och tittade på. Hörde att han tyckte att det var så trevligt att få se en hund ha riktigt roligt.

   

Tröttnade på frisbeen, men då hittade matte min boll i en ficka. Perfekt jag fortsatte ha skoj. Så skoj att jag blev alldeles suddig.

   

Mindre suddig bild. Som sagt roligt hade jag.

Och i morgon är det ÄNTLIGEN lördag igen. Jag ska minsann få gå på hundträffen för ännu har jag inte börjat lukta gott. Skitmatte kollar hela tiden, fullkomligt onödigt. Jag ska träffa mena kompisar oavsett om jag luktar gott eller inte, fast matte har helt motsatta åsikter.

 
 
Ingen bild

Christina Johansson

10 november 2018 12:52

Oj, spännande att du upptäcker ostblomning. Hoppas att det är en delikat ost. Du är så otroligt duktig och det är din fina matte också. kram till Er båda två.

 
Ingen bild

Christina Johansson

10 november 2018 12:53

Trevligt att du går på shoppingrunda med matte. Trevlig helg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards