wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 24 februari 2020

Jennadag

Av Wilma Border collie - 24 februari 2020 17:53

Idag så skulle jag och Jenna hitta på nåt. Tyvärr så är Jennas mage fortfarande på dåligt humör så matte påstod att vi kunde ta det lite lugnt.

 

Jaha ingen skjuts till nån trevlig skog utan vi skulle hålla oss i hemmaskogarna. Kollade men inte såg vi några kompisar ute inte.

Fick vara fångar ganska länge dessutom.

 

Så jag är på fria tassar men Jenna är fortfarande fånge. Hon ansåg att hon skulle gå och bada vilket matte förbjöd. De hade väldigt skilda åsikter om i fall bad botar dålig mage.

 

Där uppe tror jag minsann att det är en Ekorre. Alltså borde jag klättra upp och prata med den. Började höra massor med underliga ord från matte. En gång för en massa år sedan så hade Sigge gett sej upp ovanför berget och trodde att han skulle hoppa ner. Slutade med att den väldigt höjdrädda matte klättrade uppför berget medan hon motade honom uppåt.

 

Men jag behöver dit! Ta av mej kopplet, jag klarar att klättra både upp och ner igen. Fick bara höra en massa om att det gör jag inte alls och matte tänkte absolut inte ge sej ut på livsfarliga klätterövningar för att rädda nödställd hund.

 

Släpades brutalt iväg från Ekorren som säkert var supersocial och när vi var på säkerhetsavstånd så fick vi vara på fria tassar.

Jenna firade med att rulla i nån sån där lukta gottfläck.

 

Vi lekte en del, Jenna håller igång som vanligt trots den där korkade magen. Kollade en massa viktiga hundsaker också.

 

Titta två hundar som båda ser normala ut på samma bild. Enligt matte ett under som det kommer att ta många evigheter innan det händer igen. Var faktiskt väldigt skönt på den här stenen där solen värmde.

 

Fortsatte vår planlösa vandring, lekte en del, kollade en massa viktiga hundsaker och så kom matte på att vi skulle ta en annan väg.

 

In i skogen och Skvallerbyttan är minsann aktiv. Jag kom på att det finns ett bra spanställe längre in. Men Jenna berättade självklart var jag höll till nånstans. Fanns inte ens nån Ekorre där, men jag var tvungen att kolla.

 

Duktiga Jenna, hon kommer minsann ihåg hur man markerar Stenmurklor. Jo jag gjorde det jag också men de bilderna blev visst bara skit.

 

Här är ett par av de Jenna hittade, alldeles nyfödda små valpar. Känns bar att kunna påbörja svamphundsjobbet redan nu.

 

Syns inte så bra, men har man godisförbud och har jobbat så är trösten att försöka käka upp en gammal pinne. Fibrer är bra för magen har vi hört.

 

Tog en stig som vi inte gått på många evigheter. Kollade ett par andra ställen där det brukar gå bra att jobba som murkelhundar men de var fortfarande tomma. Hade massor att kolla här.

 

Blev fångar för vi närmade oss vägen. Där kommer det en del bilar och det går andra hundar här ibland också. Jenna sitter fortfarande i det korkade Hormonhäxefängelset, men snart ska hon bli utsläppt från det.

 

Jag hade en diskussion med matte om åt vilket håll vi skulle. Hade jag fått bestämma så hade vi gått åt ett håll för då kunde vi ha träffat Astor och hans brudar. Skulle vi inte alls enligt tråkmatte.

 

Matte vann, vi släpades iväg åt andra hållet. Hittade en del spår av andra hundar och lite annat intressant som tröst.

 

Myrorna jobbade hårt, mycket hårt med att laga sin stack efter vintern. Fick vänta i evigheter medan matte tittade på dom.

 

Så var det en längre diskussion mellan Jenna och Matte. Jenna skulle gå och bada, matte vägrade. Slutade med en mycket SUUUUR Jenna för matte vann, det blev inget bad nu heller.

 

Ekorrskogen och som jag väntat och längtat. Nu äntligen är det en Ekorre hemma. Här tänker jag stanna länge.

Kanske vill den komma och prata med mej.

 

Syns väldigt dåligt men den springer faktiskt nedför trädet mitt i bilden. Jag var övertygad om att nu skulle den komma och prata med mej. Tyvärr försvann den alldeles spårlöst.

 

Men det finns hopp! Till och med Jenna var intresserad och tittade på den, kanske kan hon sluta leka Skvallerbytta och istället hänga med mej på span. Måste diskutera det ordentligt med henne.

Lämnade hem Jenna och gick hem och hade tråkigt.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, fortfarande ingen ordning på hennes korkade mage. Vi gick en tämligen händelselös runda.

Jag hoppas hon mår bättre i morgon för då har vi en del att pyssla med.


 
 
Ingen bild

Felix

24 februari 2020 19:01

Stackars Jenna, hon behöver ZooLac jättebra vid risiga magar, burkar jag få när jag satt i mig något så magen blir stollig. Hoppas att Jenna frisknar till igen.

Russelpussar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 16 juni 17:40

Som vanligt en bra början på dagen. Hämta Basse, mindre bra att jag var fånge när han försökte hinna upp Hare. Gjorde våra morgontoaletter och åkte och hämtade Alice. Hem för frukost och planering av dagen. Enligt matte skulle vi till skogen, bäs...

Av Wilma Border collie - Tisdag 15 juni 18:00

Vanliga morgonrutinen, hämta Basse klara av morgontoaletten där, sen vidare med hundtaxin och hämta Alice. Hem till mej käka frukost och ha viktiga hunddiskussioner. Sen skulle vi göra nåt.   Hamnade hemma hos Basse och där hittade vi minsan...

Av Wilma Border collie - Måndag 14 juni 17:59

Bra morgon, jag fick åka och hämta Basse och när vi klarat av morgonrutinerna så hämtade vi Alice. Perfekt med Flocken samlad. Hem till mej för gemensam frukost och så pratade vi om vad vi skulle hitta på idag. Hamnade i bilen och åkte, enligt Ba...

Av Wilma Border collie - Söndag 13 juni 17:58

Vanliga eländiga ensamma tråkrundan i morse och sen passa dörr i några veckor.   Så liftaren är hittad och upplockad, Basse vandrade som vanligt efter vägen och väntade på mej. Han kastade sej in i min bil när matte öppnade dörren.   Bäst a...

Av Wilma Border collie - Lördag 12 juni 18:03

Nackdelen med lördagar är att jag drabbas av sån där trist ensam morgonrunda. Föredrar faktikst sällskap då. Gick hem, käkade ensam frukost den är godare om man är mist två. Sen passade jag dörren i flera veckor.   Så äntligen och där kommer...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se