wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 17 februari 2020

Hängt med Basse

Av Wilma Border collie - 17 februari 2020 18:01

Bra början på dagen för jag fick åka och hämta Basse. Inledde med en massa trevligt morgonbus innan det var dags att åka hem till mej.

Så skulle vi på nån längre runda, åka till nån trevlig skog var inte att tänka på för den där stormen härjade för fullt.

 

Vi hamnade vid sjön. Här går det bra att leka och vinden kändes inte så mycket.

 

Kom igen, vi har faktiskt inte lekt på ett par timmar och det är väldigt lång tid det. Mycket skoj hade vi.

 

Försök inte! Pinnen är min, du borde ha lärt dej att det som jag har i munnen är mitt!

 

Men Basse gav sej inte, trots att pinnen var av dålig kvalitet och gick i två bitar så skulle han ha min del också. Tar emot att erkänna men han lyckades sno pinnen från mej.

 

Så kom Kanins borttappade skinn fram. Jag hade en lektion med Basse om att man bara luktar på det och möjligen snuttar. Basse trodde att detgick att äta sist han provade.

 

Så där Basse är en mycket läraktig elev. Han förstod snabbt att det lönade sej att bara lukta på det. Ska nog leta efter borttappat skinn nån dag.

 

Lekte mera, bäst att passa på.

 

Så hittade Basse en boll, den hade han massor med skoj med.

 

Hittade en jag också, men den tilltalade inte mej. Jag ska ha Värdefulla bollen som finns hos Basse.

 

Inte alltid det går bra. Bollen blåste ut i sjön och Basse kämpade för att få tag på den, gick inget bra att få grepp om den i vattnet.

  

Dyngsur Basse kom på att han behövde torka sej och då är det bra med gammalt torrt gräs.

 

Detta är bättre än att bada i kallt vatten. Inspektera brygga, mycket viktiga saker. Bryggan var som vanligt i bästa skick och Basse har blivit duktig på att kolla bryggor.

 

Fast sen blev han fånge. Vi passerade nära skidbacken och den har lite snö och är öppen för människovalpar denna vecka. Alltså blev han fånge för att inte dra dit.

 

När jag nu var i utbildningstagen så kom jag på att det var lika bra att ta en lektion i det där med stättor också. Det händer att vi passerar såna. Sist klarade Basse det, men alltid bra att träna.

 

Så bra jobbat Basse nu är det bara att vänta på att belöningen kommer. Självklart fick han både godis och beröm.

 

Passerade vid Terras stuga. Här har jag ett bra spanställe. Tänkte att det kanske skulle blåsa ner nån Ekorre till mej. Gjorde det inte, fanns ingen där.

 

Medan jag spanade så tränade Basse lite mer med Kanins skinn. Inga försök att käka upp det nu heller.

 

Alldeles nära Basses hemma och han har fått för sej att det finns nåt spännande i skogen. Där drar han för att kolla det där okända.

 

Basse är på rymmen och jag bestämde mej för att kolla hur Stenmurklan mådde.

 

Dålig bild, men den mår alldeles utmärkt och har växt en del också.

 

Så där jag har varit och hämtat Basse. Mej lyssnar han på så han följde snällt med. Nån ursäkt om att det fanns en intressant doft han behövde kolla.

 

Koppelfången fick öva på Stenmurklan. Han klarade det utan problem, blev godis och beröm.

 

Kom på att jag skulle nåt väldigt viktigt hemma hos Basse. Alltså hade jag bråttom och fången fick stå ut med långsamma matte.

 

Var tvungen att hämta Värdefulla bollen och ligga och vakta den en stund. Basse fick träna passivitet under tiden.

 

Gick vidare, kollade ett annat spanställe men ingen Ekorre nu heller. Fast det blåste så det knakade i träden så Ekorrarna höll sej nog undan.

 

Gick genom Tråkskogen. Basse fick vara fånge för enligt honom doftade det otroligt gott överallt. Kollade skidbacken men det var alldeles övergivet inga som åkte i den lilla backen som de lyckats göra i ordning.

 

Hjälpte Basse att kolla de där dofterna och det hade gått nån lukta gott brud där. Lika bra att han var fånge och jag hade blivit det för vi var nära gatorna igen.

Gick hem till mej.

Matte berättade nåt väldigt tråkigt.

 

I dag har allra bästa och finaste Dixie vandrat över Regnbågsbron. Hon blev inte frisk så nu slipper hon ha ont och må dåligt. Jag kommer att sakna henne, hoppas hon får massor med tubost där på andra sidan bron. Ska trösta hennes matte när jag träffar henne. Detta är den sista bilden på oss tillsammans, vi väntar på osttuben.

I morgon är det dags för Jenna och vi kommer visst att ha en alldeles väldigt upptagen dag.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards