wilmablogghund

Alla inlägg den 21 mars 2019

Av Wilma Border collie - 21 mars 2019 17:35

Blev en superbra dag.

Jag förstod i morse att det skulle bli bra när vegetariska matte kladdade med blod och skarv korv i småbitar.

Sen hämtade jag Sigrid och micco.

Hamnade vid Klovsten där vi har hundträffarna och så fick vi passa bilen i typ en vecka innan matte behagade återkomma och befria oss från bilpassandet.

 

Märkligt, när vi befirades så kom Golden Mikko, Chess och Dvärgschanuzer Moha. Hm, det är torsdag och då brukar det inte vara hundträff.

 

Pratade en del med Mohamatte och Micco påstod att han är en mycket ensam och väldigt godissugen hund.

 

Men vad händer? Borzoi Myra och Billbo kom också. Märkligt flera av mina hundträffkompisar och det är bara torsdag.

Strunt samma jag insåg att vi skulle få en mycket rolig förmiddag.

 

Så kom Jenna också. Billbo, Jenna, Micco och jag sprang massor och lekte.

 

Hm, undrar vad de paratar om. Kanske vet de andra hundarna nåt som inte jag vet. Visade sej att de hade inte heller en aning om nåt. Men vi bestämde oss för att fortsätta ha skoj.

Men ungefär nu kom jag ihåg nåt viktigt.

 

Jag avvek. Finns nånstans i skogen bakom stugorna. Råkade komma ihåg att matte vart borta försedd med blod och korvpåse. Alltså tog jag saken i egna tassar och gick det spår som jag hittade där. Blev utskrattad av människorna när jag kom tillbaka.

 

Alla blev koppelfångar för det fanns ett lättare spår för de som inte gått nåt förut. Här provar Moha och hon var superduktig.

 

Billbo provade också. Han var superduktig, allra första gången för honom också men fattade direkt hur man ska göra.

 

Medan en del av oss provade spår så trampade Mohamatte upp nåt som kallas för Ruta. Alltså en fyrkant och i den göms en leksak.

 

Chess spårade också för första gången. I alla fall första gången sen hon flyttade till sin husse, om hon gjort det i sitt gamla hem vet ingen. Jätteduktig hon också.

 

Men detta stämmer inte. Alla var koppelfångar och helt plötsligt så kom Micco på fria tassar, Hans koppel hade lämpligt släppt från selen så han drog. Bara det att matte fångade honom så han fick inte alls spåra just då. 

 

Alla har gått det där nybörjarspåret och vi är fria igen. Alltså drog vi i väg och kollade så det inte fanns kvarglömda korvbitar eller nåt annat spännande.

 

Myra och Golden Mikko har blivit riktiga kompisar. Mycket skoj hade de tillsammans. Ja vi hade självklart massor med skoj alla.

 

Men va? Ännu en hund, började mer och mer påminna om en vanig hundträff.

 

Rick som var ute och rastade sin matte och de hade ingen aning om att vi skulle ha skoj idag. Rick var med och umgicks en stund med oss. Trevligt.

 

Under kan ske. Sigrid var så upptagen av allt skoj att hon alldeles glömde allt om att vara storviltjägare eller döda alla andra. Det är så här hon är normalt.

 

Ännu lever snöhögen. Vara bara tvungen att leka Hunden på täppan eller om det är snöhögen några gånger. Mycket roligt och jag vann varje gång. Tur att det inte finns bild på när jag provade att rulla ovanpå högen och lyckades trilla ner.

 

Jenna och Myra körde sina kapplöpningar. Myra med sina långa ben och Jenna med de korta men som de springer och Jenna är supersnabb.

 

Några har redan gett sej hemåt men Myra, Sigrid, Micco, Jenna och Golden Mikko  vi ska minsann gå det där spåret som jag redan gått en gång på egen tass. Fick vänta för matte hade fått för sej att spårslutet skulle vara uppätet.

Det fanns inget slut så matte gjorde ett nytt. Säkert fåglar eller möss eller nåt som snott det, jag var så oskyldig så.

 

Vi fick göra det på fria tassar och vi delade på korven som fanns där. Kolla Sigrid hon kommer minsann tillbaka klockrent när matte kallade. 

 

Men nu kommer nästa kompis. Vad är detta? Alla utom vi och Myra har åkt.

 

Labrador Alice som var ute och rastade sin matte. Hon hade också missat allt skoj, men vi umgicks en stund medan människorna pratade tråk.

 

Ähum, jag är väldigt trött, skulle det vara möjligt att få åka hem och sova?

Jodå det var inga problem skjutsade hem Sigrid och Micco och sen åkte jag hem och sov gott.

Fick höra att vi hundar som vill aktivera nos och hjärna med kompisar kommer att få träffas i bland på vardagarna och göra sånt här roligt. Har hört talas om att människorna har en massa idéer om vad vi ska kunna göra. Inser att det händer även om det är sällsynt att människor faktiskt får en massa bra idéer.

Vaknade och var på eftermiddagsrunda.Träffade lite människor jag känner och besökte självklart både tillfälliga Pryl 7an och Susannes butik

Är väldigt nöjd med min dag , så här borde alla dagar vara.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards