wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2019

Umgåtts med Jenna och kollat skog

Av Wilma Border collie - 19 augusti 2019 17:52

I dag var det äntligen dags för Jenna igen. Vi har faktiskt inte umgåtts sen i torsdags vilket är alldeles för länge sen.

Skulle kolla en skog, kanske att det skulle kunna användas komande helg.

 

Så framme och jag och Jenna har massor att prata om. Jag berättade om hur min helg med svamphundseleverna varit och Jenna hade ställt ut sej och fått papper på att hon är snygg. Domaren skulle bara våga påstå nåt annat.

  

Hade varit trevligt att bli av med koppeleländena, men matte hörde nåt och trodde att vi kanske skulle möta människor. Gjorde vi inte så det var väl hennes vanliga hallucinationer.

 

På fria tassar och titta! Svampvattnet hade minsann sett till att det fanns utsökt lerigt vatten till oss. Var så gott.

Matte kollade men den här skogen var så ödslig att det blir ingen kurs i den. 

 

Skulle gå och kolla andra ställen. Här har jag inte varit sen förra hösten och då jobbade jag hårt. Bra att hålla till där ungefär bara matte och Hälge går.

 

Det är så skönt att kunna springa på fria tassar djupt inne i skogen.

 

Inte fanns de där svamparna som växte i mängder förra året. Men de kanske vaknar nu efter svampvattennedfallet.

Jag och Jenna ägnade oss åt pinnprovning i stället.

 

Ja jag kommer, vara bara tvungen att kolla nåt viktigt. Men det var visst ingen Ekorre hemma.

  Jenna var duktig och hittade svampar. Hon fick en massa beröm och godis, fast det var Brödtickor och såna vill inte matte ha.

 

Detta är däremot inte duktigt om ni frågar mej. Eländiga skvallerbytta och jag hörde hur matte berömde massor.

 

Nä jag har inte alls spanat Ekorre, absolut inte. Jag bara råkade lägga mej här och det var skvallerbyttan tvungen att meddela. Matte visste att jag minsann spanat för hon påstod att hon sett mej göra det.

Sen hamnade vi i kopple för nu var matte alldeles säker på att vi inte var ensamma i skogen.


 


För allra första gången  så var det människor vid den där jaktstugan. Matte fick en skymt av hur det ser ut där inne när vi passerade den öppna dörren. Enligt matte ska vi flytta hit, ensligt och bra passar henne utmärkt. Men tydligen så ska vi hit och titta på stugan från insidan om några veckor. Risken är överhängande att matte snor nyckeln och gör allvar av flyttplanerna. Lät så efter den skymt hon fick idag.

 

Det är nånting där ute, nåt som vi väldigt gärna vill undersöka. Men fångenskapen förhindrade det och matte hörde hur det prasslade och gräset rörde sej. 

 

Hörru de här gamla stockarna ger alltid godis. Ge hit det nu! Jodå vi fick.

 

Så vi har jobbat! Detta är en Karl Johan och vi fick massor med beröm efter att ha dragit runt i den ödsliga skogen. Tyvärr var den alldeles full med hyresgäster så den blev kvar i skogen. Men med tur så kanske det kan komma såna utan hyresgäster snart.

Åkte hem och lämnade Jenna. Hon stackarn njöt nog extra mycket av skogen idag för hemma hos henne höll de på och borrade utanför hennes dörr.

 

Eftermiddasgrunda och vi har blivit skjutsade igen. Mina grannar är fortfarande på rymmen och vi skulle kolla den där sommarstugan. Nu har det fallit så mycket svampvatten så matte behövde inte vattna en massa.

 

Jo vi har hittat en svamp så vi ska ha godis. Tyvärr är inte matte så lättlurad. Vadå, svamp som svamp att denna är konstgjord har väl ingen betydelse? Vi fick faktiskt godis.

 

Fortfarande ingen hemma. Jag kollade igen för säkerhets skull, men inte. Fast så klart matte försvinner två gånger om dagen för att hon ska prata med katten och sånt. I år har jag inte gjort det jag gjorde förra året. Då öppnade jag dörren gick ner för trapporna och tänkte öppna grannens dörr. Matte höll visst p att få hjärtinfarkt när hon hörde hur dörrhandtaget trycktes ner.

 

Jo den här stenen gav godis sist. Vi fick och sen var det dags att åka hem igen.

I morgon ska jag visst fördriva tiden på egen tass men enligt matte kommer jag att ha en del att göra då också.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards