wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2019

Kursdag igen

Av Wilma Border collie - 18 augusti 2019 17:53

Någon gång i natt så måste den store Svampvattenguden har varit på bra humör. För han hade lämnat en riktigt rejäl skvätt med svampvatten här. Perfekt vi behöver massor.

Sen var det dags att fixa saker och åka och möta mina elever igen.

 

Så där, nu har vi åkt till dagens skog. Bara en bit bort men här hade inte Svampvattenguden varit lika givmild det var mycket torrare.

   

Pops husse och matte lärde sej hur Citronslemskivling ser ut och hur man flår den i skogen. När det är blött så är den alldeles slemmig, nästan som snor.

  

Jag kan mina skogar så det var lika bra att gå först och visa vägen. Matte kan virra till det hur mycket som helst, tur att jag kan upprätthålla ordningen.

   

Så alla är samlade och lyckades dessutom hamna på samma bild. Matte höll på med nåt tråkprat om vad mina elever skulle pyssla med idag.

 

Märtha visste att det väntade en massa jobb så hon passade på att vila medan det gisk. Dricka vatten liggande går alldeles utmärkt.

 

Kantarellerna har överlevt på en del ställen hade de blivit flera. Perfekt nu har mina elever en hel del att jobba med.

 

Sofi tränade och var superduktig. Inga problem med att nosa upp svampen inte.

 

Bara att vänta på nästa elev då. Just nu höll matte på och berättade för människorna hur de skulle göra. Märtha är på gång.

 

Jag ivägen? Nä det var nåt korkat påhitt, inte var nån ekorre hemma heller så jag la mej i mossan och kollade på avstånd att allt gick rätt till. Matte klantade inte till nåt och jag såg att eleverna var superduktiga.

 

Perry fixade det utan problem. Vad gör man inte för gott godis. 

 

Sofi hängde med mej och matte när vi skulle klla om det fanns mer på ett annat ställe. Det fanns och Sofi letade svamp som om hon aldrig hade gjort annat.

 

Om jag har spanat Ekorre igen? Nä vad får dej att tro det? Jag har minsann legat här hela tiden och bara kollat vad ni gör.

 

Människor kan fatta bra beslut. Mina elever hade jobbat hårt och var trötta. Dags för det viktiga skogsfikat.

 

Min macka, precis vad jag behövde. Borde vara skogsfika varje dag. Skogen kräver mycket energi.

 

Förra året så lyckades matte slarva bort mitt koppel i den här skogen. Det var och förblev spårlöst borta. Av nån anledning berättade matte om det. Joz med matte gick en sväng och titta vad de hittade! Mitt koppel som bott i skogen i nästan ett år!!

 

Usel bild men någon kanske Räv har lekt med det. Det var nästan helt avbitet. Fick följa med hem till soppåsen.'

 

Pop blev rädd för nåt ljud. Men hon kom på andra tankar när hon fick leka med en pinne en stund.

 

Sen jobbade hon väldigt bra med att hitta svamp. Hon kommer också att klara detta alldeles strålande.

 

Joz som igår ansåg att han skulle käka upp alla kantareller blev en stjärna idag. Han glömde allt om att äta och letade svamp som om han aldrig gjort annat i hela sitt liv. Lyckades till och med hitta en liten väl dold svamp.

 

Nu hade de här märkliga kantarellerna kommit. Det är en albinoform av de gula. De är helt smaklösa och luktar just ingenting heller. De växer på en liten fläck i den här skogen.

 

Perry luktade på den men fick inte ihop det eftersom den inte alls luktar som de han lärt sej under helgen.

 

Alla har jobbat hårt och varit så duktiga. Men det tar på krafterna att lära sej söka svamp. Märtha somnade i skogen och det var dags att gå tillbaka till bilarna.

Vid bilarna så fick mina elever sina diplom och männsikorna pratade tråk. Sen var det dags att säja hej då till denna helgs elever. Med tur så får vi veta hur det går för dom.

Hemma somnade jag gott, ute började svampvattnet falla igen. Egentligen så skulle jag och matte ha åkt och kollat grannens sommarstuga men då kom Åskar på besök. Föll mer svampvatten så det blev bara en kort eftermiddagsrunda.

I morgon är det dags för Jenna så ska vi diskutera helgen och kolla en skog.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards