wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 26 juni 2019

Lite kurs med Jenna

Av Wilma Border collie - 26 juni 2019 17:42

Hade trillat ner en massa välbehövligt svampvatten i natt. Bara det att det fortsatte komma när jag skulle på morgonrunda, hade inga som helst behov av att gå ut. Blev utsläpad och tvingades runt, kände mej i behov av intensivvård på närmaste djursjukhus sen.

Så hämtade jag Jenna för nu skulle vi göra saker.

 

Hamnade här, för nu skulle min bil kollas efter operationen av blinkersspaken. När det var vår tur så tänkte matte ta oss ur bilen. Nä det var inte alls nödvändigt, bara trevligt med fina hundar i baksätet sa den som skulle kolla bilen. Jag och Jenna studerade noga när han kollade att det fungerar som det ska. Så ville han kela lite med oss också. Gillar bilprovningen.

 

Så där Pelle Peugeot är godkänd och får rulla ett år till innan han behöver tillbaka.

Jag och Jenna var fullt inställda på att nu skulle vi åka och shoppa i allra bästa Grisöronaffären. Är vi i Flen så skla vi dit. Blev blåsta eftersom matte påstod att vi minsann shoppade förra veckan och det var inget jag behövde. Finns hur mycket som helst där som är nödvändigt att shoppa. Behöver alltid godis, käk, leksaker och en massa annat.

 

Åkte iväg i stället. Nu ska jag minsann visa Jenna hur jag gör när jag jobbar som tryffelhund.

 

Jenna är smart, hon fattade på en gång att det lönade sej att nosa här.

 

Fanns några få Stjärnhovstryfflar där. Vi fick självklart massor med både beröm och godis. Hoppas att det fortsätter att komma så vi kan jobba mer med såna.

 

Skulle gå en sväng men jag var synnerligen tveksam om jag verkligen skulle följa med. Har inga planer på att sluta livet nu och det ser synnerligen otrevligt ut.

 

Flera hundätande hästmonster, men som genom ett under så märkte de aldrig mej. Kunde fortsätta vår runda.

 

Såna här Ostronmusslingar brukar faktiskt ge godis. Kan du var vänlig och belöna mej nu? Jag fick både godis och beröm. Fast svamparna är kvar, två stycken räcker inte till nånting.

 

Duktiga Jenna, hon förstod direkt att de här lönade sej. Det jag gör, det gör Jenna också. Hon är en mycket duktig elev.

 

Detta ska faktiskt föreställa en Finluden stensopp, men den var både torkskadad och missväxt. Fast vi fick beröm för den också. Matte skulle kolla efter nån svamp hon trodde skulle växa där men som inte gjorde det. Inte idag i alla fall, kanske att det kommer efter svampvattennedfallet.

 

Sjön var alldeles spegelblank. Alldeles utanför bild så höll de på med saker från ett par båtar. Matte läste nånstans sen när vi var hemma att de inventerade några Vithajar som kallas för Mal. De största var visst närmare två meter.

 

Jenna som inte har varit med här hade alldels fullt upp med att kolla allt. Massot att titta på och en massa intressanta dofter.

 

Jag spanade Ekorrar, men det var extremt dåligt med såna. Fanns inga nånstans hur mycket jag än spanade.

 

Fast vi hittade i alla fall en trevlig pöl med gott lervatten. Förstår inte varför det inte kan serveras lervatten i vattenskålen hemma.

 Kom på att vi inte hade lekt. Var inte det lättaste eftersom vi var nära väg och var koppelfångar. Matte tänkte gå iväg till ett bra ställe och släppa oss, men så blev det inte. Svampvattnet började falla igen och vi ville inte bli skadade. Dessutom hade vi varit borta länge så det var dags att åka hem.

Lämnade Jenna och hörde nåt korkat om att nu dröjer det till nästa vecka innan vi ses igen. Nån korkad semesterdag när vi borde umgås.

 

Eftermiddagsrunda. Jag har tagit mej in i Susannes affär. Bjöd Dixie på den där patén med tryffel. Hon kunde ha käkat upp hela tuben om hon fått för den var tydligen extremt god.

   

Det var på tiden! Eftersom det var trevligt svalt väder så hade matte min boll med. Nu ska jag leka.

 

Alltså det är så skoj att leka med bollen. Må allt oväder hålla sej borta så jag kan göra det här ofta.

 

Träffade Essie också. Mycket trevligt, vi hade en del att prata om och så såg vi till att få godis också.

I morgon är det en sån där fullkomligt onödig ensam dag, vet inte riktigt vad jag ska hitta på för nåt.

 
 
Ingen bild

Margareta Gabrielsson

26 juni 2019 19:04

Wilma vad brukar din matte göra med stjärnhovstryffel? Jag har aldrig hittat sådana, men så har jag inte heller en hund med så excellent nos som din nos! Har du tänkt på vad det är för miljö matte brukar säga åt dig att leta efter den i?

 
Ingen bild

Felix

26 juni 2019 19:14

På tal om ekorrar, när jag var ute igår så var det två ekorrar på gården, naturligtvis bommade jag dem när de satt på gräsmattan, men sen när jag var på väg in, fick jag syn på dem. Du ska inte inbilla dig att jag fick gå och prata med dem, nä fismatte drog med mig in och jag som tyckte de ropade på mig. Matten får minsann prata med dem men inte jag, tycker jag är fisigt. Så nu hör du hur jag har det, annars är det rätt ok att vara hund i det här huset, för jag får topping på hundkulorna till middag idag fick jag pannbiff. Fast du har ju ett jättebraigt hem, där du får spåra svampar och gå på härliga skogspromenixer helt lös, lös får inte jag vara.

Russelpussar på dig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards