wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 10 juni 2019

Visat Jenna en ny skog

Av Wilma Border collie - 10 juni 2019 17:53

Inget oväder på förmiddagen så matte bestämde att vi skulle åka till en skog. Mycket bra för just då var det alldeles lagom temperatur. Gäller att passa på när det går att vistas i skogarna.

 

Framme jag berättade för Jenna att detta kommer att bli bra. Jag har inte varit här på massor med månader och för Jenna är det alldeles ny skog.

 

Massor med dofter naturligtvis. Väldigt bra det här att vara två så vi kan diskutera dom ordentligt. Så hade jag självklart hur mycket som helst att kolla och ännu mer att visa Jenna.

 

Skynda dej Jenna, det kan vara en massa viktigt längre fram. Men Jenna hittade viktiga grässtrån som skulle luktas på länge och mycket. Ja, ja det är ny skog för henne så det var lika bra att låta henne hållas.

 

Ja, ja vi kommer. Det var inte alls vi som var för långt bort, det var du som var för långsam.

 

En gång så..............var bara tvungen att spana. Tänkte att Ekorre kanske saknat mej under alla månaders frånvaro.

 

 Äsch! Jenna vet att det lönar sej att hämta mej så tro inte att jag fick spana i fred inte. Bara att följa med henne.

Hörde att hon som vanligt fick massor med beröm av matte. Vet inte riktigt vad jag anser om det.

 

Fortsatte in i skogen. La upp en plan för allt viktigt som jag skulle visa Jenna, hon har massor att lära sej om alla mina skogar.

 

Här berättar jag om varför den fått namnet Koppelskogen. I höstas så försvann mitt koppel fullkomligt spårlöst där.Det har letats efter det flera gånger men det är och förblir borta. Jag klara mej bra utan, men enligt matte behövs faktiskt koppel ibland.

 

Här framme hade jag planer på att visa Jenna en bra grej som hon skulle ha uppskattat.

 

Äsch! Vattentjuven har stulit den lilla trevliga bäcken. Han bör återlämna den omgående till behövande hundar och jag kunde inte visa Jenna vilket gott och svalt vatten den brukar ha.

 

I stället så visade jag en del av de bra ställena för skogsagility. Jenna har blivit superduktig och flyger fram över de fallna träden.

 

Så var det dags igen då. Här står den där skvallerbyttan även kallad Jenna.

 

Och här inne sitter jag. Tyckte att jag valde ett bra ställe där jag är ganska dold men inte. Fast det fanns ingen Ekorre där tyvärr.

 

Vi lekte en del i stället, men det var knappt att vi hade tid med sånt. Så mycket att kolla och allt som Jenna behöver veta.

 

Här bland ormbunkarna brukar det finnas alldeles utsökt gott lervatten. Tyvärr hade Vattentjuven hittat hit också.

 

Det är så jag skäms. Här ska jag visa Jenna viktiga saker och så finns det bara en löjligt liten vattenpöl kvar. Här brukar det nämligen vara massor med vatten.

  Någon hund som trampat runt i leran tiggde visst godis av matte. Detta måste kallas för avslöjande spår. 

  Matte kollade och jo det kommer alldeles nyfödda kantarellvalpar. Typ 2 mm stora eller så, bara det faller svampvatten så kan vi säkert jobba mycket framöver.

 

Jo jag tänkte att vi skulle fortsätta här. Fick bara höra att inte idag, det kan vi ta nästa gång vi är i den här skogen, då kan jag visa Jenna andra viktiga saker.

 

Visade mer och så lekte vi en del också. Jenna uppskattade den här nya skogen, bra eftersom jag vet att vi kommer att vara här i bland under sommaren och hösten.

 

Så har tiden gått alldels för fort igen. Tydligen dags att gå tillbaka till bilen.

 

Svamphundsjobb. Det fanns faktiskt ett par Champinjoner. Fick självklart massor med beröm när jag visade dom. Faktiskt är det så här att idag för två år sedan fick jag efternamnet Svamphund och det fick jag när jag visat matte ett helt gäng Champinjoner i skogen.

 

Jenna fick prova att lukta på dom. Visst hon har varit med och hittat såna här förut, men mer träning skadar aldrig. Eftersom jag har en mycket smart kompis så fattar hon precis. Champinjonerna blev tyvärr kvar i skogen för de var fulla med hyresgäster.

 

Blev fångar för det var något mycket intressant inne i den täta skogen. Det händer att det håller till Vilda grisar där och såna ska vi absolut inte träffa.

 

Vi är trötta och hungriga, skulle du kunna tänka dej att kliva in i bilen och skjutsa hem oss?

 

Människor är märkliga skulle tas en massa mer eller mindre misslyckade bilder på en spindel som trodde att den skulle lifta med oss. Den fick inte alls lift, matte flyttade i väg den till några buskar där hon ansåg att den skulle bo.

Somnade när jag kom hem.

Gick ut på eftermiddagsrunda och insåg att ovädret minsann försökte återkomma, var alldeles för varmt helt plötsligt.

I morgon har jag hört att jag och Jenna har ett uppdrag, låter väldigt trevligt


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards