wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 4 juni 2019

Bäst att passa på

Av Wilma Border collie - 4 juni 2019 17:31

Enligt matte så väntar några dagar med sån där vidrig ovädershetta nu. Alltså skulle jag och Jenna passa på att besöka nån bra skog. Kommer ovädret blir det för hett för allt sånt skoj.

Var lite fundernade om var vi skulle. Först var det en skog, men sen 'ndrade matte planerna till en annan.

 

Så på plats. Trevligt för det var ganska länge sen jag var här och Jenna har bara varit med en gång för ännu längre sen.

 

Massor med intressanta dofter överallt. Jenna hade fullt upp.

 

Hade lika fullt upp jag. Händer massor i skogen hela tiden. Måste ha full koll på alla mina skogar.

 

Ja vi kommer. Vi vet att om vi inte sköter inkallningen då blir vi koppelfångar så vi skötte oss.

 

Hade en allvarlig diskussion med Jenna. Jag hade nämligen lite viktiga planer och de tänkte jag klara av på egen tass.

 

Mitt bra ekorrspanställe. Tänkte faktiskt att jag skulle få sitta här i lugn och ro en stund.

 

Jädra skvallerbytta. Hon har lyssnat alldeles för mycket på mattes korkade idéer. Här tänker hon ge sej i väg för att hämta mej.

 

Ja, ja jag kommer väl då. För övrigt var inte ens Ekorre hemma.

 

Kan jag inte spana Ekorre ifred så går det lika bra att jobba som svamphund. Hittade en och Jenna visade verkligen framtassarna och fattade att det lönade sej. Hon är bra smart, utom när hon skvallrar om var jag är förstås.

 

Årets första Björksopp var det jag hittade. Vi fick självklart massor med beröm för bra utfört jobb. Detta är en matsvamp emn en räcker ingenstans så den står kvar i skogen.

 

Vi firade med en massa lek. Alltså vi har massor med skoj tillsammans, ni ser väl hur vi skrattar åt nåt skoj. Tur att jag har kommit på igen att leka är kul.

 

Sen blev det bråttom för bakom kröken finns nåt väldigt viktigt.

 

Sjön! Sist Jenna var med här så var isen kvar, nu kastade hon sej i och provsimmade. Sjön blev med beröm godkänd av henne.

 

Jag nöjde mej med att dricka och blöta tassarna. Kände inte för några mer avancerade bad idag.

 

Vi kollade noga överallt i sjökanten. Jenna har aldrig kollat den för när hon var med var isen så opålitlig att vi var koppelfångar av säkerhetsskäl. Jag berättade självklart allt jag vet om sjön.

 

Visade ytterligare ett par bra badplatser, sånt är mycket viktigt att känna till. Vi lär åka hit fler gånger så det är bra att Jenna lär sej allt

 

De som har ädla Vithajar i den där sjön har båtar där. Den här är bra för den ger alltid belöning. Jenna tänkte fuska först men sen insåg hon att hon var tvungen att hoppa upp.

 

Vackert är det och nästan vindstilla fast det började bli bra varmt redan.

 

De där Vithajarna visst självklart att matte var nära och plaskade runt i sjön. Jenna tittade och tittade och drabbades av olaga hot från matte. Vithajar kan hon glömma för de är livsfarliga och äter både människor och hundar och speciellt matte. Hon skulle bara våga tänka tanken att försöka hämta en.

 

Hon hittade en gammal handsl´ke istället och den var enligt matte godkänd. Såna äter inte människor.

 

Blev samma väg tillbaka. Den andra vägen skulle enligt matte bli alldeles för varm att gå. Vi passade på att leka lite mer.

 

Vänta, vänta och vänta. Undrar om hon är klar snart? Jag hittade sval sand att ligga i vilket var skönt.

 

Matte hittade en sån här Örtaggsvamp. Det är den sista arten som Sigge Svamphund lärde sej. När han kunde denna så klarade han av att hitta 60 olika arter av svamp. Så för matte är denna lilla oansenliga svamp betydelsefull.

 

Kollade av en sväng inne i skogen, men där fanns det inget av värde. Inte ens några Ekorrar och enligt matte hade vi varit borta länge så det var dags att gå till bilen.

 

Där borta står bilen. Vi var faktiskt trötta så det var skönt att komma till den och åka hem.

Trist eftermiddagsrunda, mina affärer var stängda, men jag hade tur på torget för den där lottkiosken var öppen och där fick jag ett kex och trevligt umgänge.

I morgon lär det vara ovädershett men enligt matte så ska vi göra nåt. För se vad det blir.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards