wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 29 maj 2019

Kantarellinventering och besiktigat min bil

Av Wilma Border collie - 29 maj 2019 17:25

Ett tag hade matte nån idé om att åka till nån skog, men det blåser för mycket att det skulle vara bra.

Alltaå hämtade jag Jenna och sen skulle vi inventera kantareller enligt matte.

 

Trevligt här var det väldigt länge sen jag var. Massor med spännade dofter efter en del snygga hanar hittade vi.

 

Lika bra att lämna hälsningar och göra det ordentligt med högt benlyft också. Jag kommer att vara alldeles oemotståndlig de närmaste dagarna.

 

Jodå de Bleka kantarellerna har vaknat. Riktigt stora var de också och det kommer massor. Perfekt det kommer att gå bra att jobba.

 

Ja du Jenna det är bara att ha tålamod. Vilken månad som helst har hon lyckats få en godtagbar bild på svamparna.

Att vi behövde fortsätta att kolla alla spännade dofter det togs det ingen hänsyn till.

 

Äntligen kunde vi fortsätta och kolla alla viktiga hundsaker. Massor med intressanta dofter och en del annat.

Så skulle vi gå vidare. Passerade en Bilveterinär och där uppförde se Jenna mycket märkligt, hon ville absolut in. Nä sa matte du ska inte in där.

 

Jenna hade minsann koll hon för ut från dörren kom Borzoi Myra. De blev alldeles överlyckliga båda två. Men leka där var inte att tänka på. Hörde nåt om tikträff i början av nästa vecka så de kan leka hur mycket de vill.

 

Fortsatte och här var det också länge sen. Doftade underbart här, hittade spår av hanar vi känner men träffade dom inte och så var det den där korkade idén om begränsat umgänge.


 

In i nästa lilla skog för det skulle inventeras här också. Vi kollade efter snygga hanar och matte hittade alldeles nyfödda kantareller här också.

 

Ja du Jenna om jag hade varit på fria tassar kunde jag ha gått och pratat med den där Ekorren. Men så långt kom jag aldrig.

 

Så stora gärdemna, här kunde vi vara på fria tassar för det syns på långt håll om det kommer nån hund. Vi träffar som sagt gärna vilka vi vill, bara matte som har de korkade idéerna.

 

Nog för att jag kallas Hormonhäxa av matte, men jag har mina ljusa stunder så vi lekte en del.

   

Men Jenna jag tänkte rulla mej i det noga utvalda rådjusbajset. Jenna ansåg att vi skulle brottas så då gjorde vi det en stund.

 

Det är inte lätt att ha korta ben när gräset blivit jättehögt. Men Jenna hon fixar allt. Ett tag syntes hon inte, matte såg var hon var när gräset rörde sej.

 

Passerade där Maggan bor. Jag vägrade lämna hennes trappa för här finns det nämligen godis. Hade så tur att Maggan var hemma och vi fick gott godis.

 

Detta är också viktigt. Besöka den där lottkiosken på torget, alltid bjuder de på nåt ochj de gillar mej och Jenna.

Lämnade hem Jenna och var hemma ett tag.

 

Sen var det dags att åka och kolla Pelle Peugeots hälsa. Den där bilen som precis har åkt in, det är Jennas bil. Hon hade tid precis före mej.

 

Pelles tur att kolas. Jag hade sån tur att en som väntade på sin bil bjöd mej på godis. Pelle är frisk, fast blinkersspaken är glapp och ska åtgärdas. Men annars hade han inga fel. Bra eftersom han har fyllt 16 år.

 

Inte ett besök i Flen utan att åka hit. Jag måste faktiskt shoppa.

 

Kollade självklart godiset medan matte tittade på andra saker. Blev kallad Hormonhäxa när jag dumt stod och glodde i ett par tomma behållare. Ja, ja inte alltid hjärnan hänger med under hormonstormarna.

 

Viktigast av allt, mitt shoppinggodis. Jag fick faktiskt köpa ett par lammfötter, mycket gott. Så köpte matte några andra saker som ska användas framöver när det händer fantastiskt roliga saker. Det kommer jag att berätta om en annan gång.

Åkte hem, somnade. Blev trött av att besiktiga bil och shoppa.

I morgon ska jag nog jobba lite på min Sörmlandsledsetapp om det inte faller svampvatten eller stormar.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards