wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 1 april 2019

Visat Jenna en av alla mina skogar

Av Wilma Border collie - 1 april 2019 17:42

Det där onda jag hade i benet i går försvann  efter ett par timmars slappande i min soffa.

I dag blev det ytterligare en bra dag, bara Jenna som skulle hänga med idag men matte hade en plan.

 

Vi blev skjutsade och hamnade i en skog som jag inte besökt sen Terra var och hälsade på mej i höstas. Jenna har aldrig varit här så nu gällde det att visa henne alla viktiga saker som finns.

 

Ännu bättre för vi skulle gå en väg som jag inte gått sen förra våren. Jag hade massor att kolla och Jenna fick tassarna fulla med att kolla in allt nytt.

 

Så mycket intressanta dofter överallt och massor med annat spännade.

 

Som här, det fanns gammalt bajs och just sånt här bajs har nog inte Jenna stött på förut. Gick åt massor med lukta på det.

 

Det är mycket roligare att vara minst två hundar. Som här vi diskuterar alla viktiga dofter och jag berättade en massa om den här skogen. Matte tittade efter Stenmurklor men det hade inte fötts några ännu.

 

Förklarade för Jenna att om en liten stund så skulle vi komma till ett väldigt bra ställe och kanske skulle vi kunna göra viktiga hundsaker.

 

Äsch! Vi blev koppelfångar, inte alls vad jag planerat. Men enligt matte handlade det om vår säkerhet.

 

Jag som planerat att visa mina bra badplatser i den här sjön. Men isen hade inte dött och därför blev det koppel. Matte hade åsikter om att jag stod på isen. Vadå, den höll och hade den brustit så hade jag möjligen haft vatten till magen.

 

Bara delar av sjön som fortfarande har is, men fria tassar det blir det nästa gång för då lär isen ha dött.

 

Här var den minsann död. Vi drack utsökt gott sjövatten och doppade tassarna. Jag berättade för Jenna om hur bra det är att bada här och att vi ska göra det framöver.

 

Hm, här har minsann någon lämnat en massa intressanta doftspår. Kollade dom mycket och länge. sen lämnade jag en hälsning om att jag kommer att dofta gott om några veckor. Bäst att informera.

 

Vi fortsatte och hade fullt upp hela tiden. Faktiskt hade vi så mycket att göra att vi inte ens hade tid att leka med varandra.

 

Detta är Jenna Skvallerbytta. Jag var naturligtvis tvungen att kolla mina kända Ekorrträd. Men den där Jenna och visade minsann matte precis var jag tagit vägen.

 

Äsch! Ekorre var inte hemma och jag fick inte vara ifred eftersom Jenna skvallrat alltså lika bra att komma då.

 

Här var jag alldeles för tidigt ute. Sist jag var här var Terra med och människorna plockade en massa svampar som heter Sotvaxskivling. Jag tränade på dom då. Tänkte att jag skulle ha visat Jenna, men det tar visst många månader innan de kommer.

  Historien upprepar sej. Jenna står och stirrar och skvallrar för matte.

 

Här borta är jag upptagen med att kolla om nån Ekorre är hemma. Tänkte att jag skulle få kolla ordentligt i lugn och ro.

 

Nu går det väl för långt. Matte BELÖNAR Jenna bara för att hon skvallrar om var jag är. Jag tycker inte alls att man ska få belöning när man skvallrar på kompisar.

 

Bara att ge upp ekorrspanet igen. Måste ta ett allvarligt samtal med Jenna om att hon inte als ska lyssna på mattes korkade idéer och belönas.

 

Vi pratade en del om slarviga människor också. Den här skjortan har hängt i den här skogen sen jag var här allra första gången. Märkligt att människor släpper en massa saker överallt.

 

Tack detta var trevligt. Det blommade en osttall, självklart finns inte minsta spår kvar längre.

 

Egentligen skulle vi gå rakt fram i den här vägkorsningen. Men jag ville visa Jenna lite mer viktiga saker och fick ta vägen till vänster.

 

Fast här fick jag inte igenom mina idéer. Om jag fått min vilja igenom hade vi fortsatt åt vänter. Finns en jättebra runda förbi flera sjöar och en massa annat spännande. Men matte påstod att den kan vi ta nån dag när vi har skogsfika med oss.

 

Slut på det roliga där framme står min bil och det är dags att åka hem. Men vi hade varit nästan tre timmar i skogen och vi var faktiskt ganska trötta efter allt som vi grejat med.

Lämnade hem Jenna och jag somnade gott när jag käkat lite lunch.

I morgon är det hela flocken och matte funderar på om vi ska ta ytterligare en så där skog som inte besökts på en massa evigheter.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards